Arkadaslar benim kizim 8 aylik,5.aydan beri ek gida veriyorum.Bastan beri cok istahli bir bebek degil,yada gunu gunune uymuyor desem daha dogru olur sanirim.Bazi gunler istahla yiyor,iste buldum sevdigi yiyecegi deyip de ertesi gun yine ayni seyi yapinca agzini bile acmiyor.Kimi gun beni sasirtir derecede guzel besleniyor,kimi gun nerdeyse hic bir sey yediremiyorum.Neyse ben buna da sukur diyorum,Allahim baska dert vermesin insallah.Cok uzattim,hala lafi diyecegime getiremedim :).Son zamanlarda bugun ne yapsam,neyi neyle karistirsam,nasil yapsam diye cok dusunur oldum ve aklima bu konuyu acmak geldi.Firsat buldukca,yada en guzeli gunun sonunda o gun bebeklerinize ne zaman ne yedirdiginizi,ozel bir seyse tarifiyle birlikte yazarsak,belki ertesi gun icin bir baska anneye fikir olur.
Simdi ben basliyorum ve her gun de eklemeye calisicam minik cadim firsat verirse.
27.02.2011
06:00-devam sutu
10:00-popara:iki dilim bebek ekmegi+geceden suda beklemis kibrit kutusu kadar tam yagli beyaz peynir+bezelye tanesi kadar tereyag+1 cay kasigi pekmez+haftada 3 defa yarim yumurta sarisi+ ilik ihlamur cayi ile bunlari islatip guzelce eziyoruz
14:00-sebze puresi:karnibahar+havuc+patates+sogan birlikte bir miktar suda haslayip blendirla pure haline getirdim yedi masallah
18:00-oglen yaptigim sebze puresine 2-3 kasik tavuklu sebze puresi(hipp hazir kavanozdan) ve azicik kayisi puresi ekledim,onu da yedi cok sukur
19:30-70 ml kadar meyve suyu icti(icine demir ilacini da koydum)
21:30-milupanin muzlu pirinc unu mamasini yedirdim
22:30-melegim uyuduu :))
Cok sukur bugun yemek konusunda basarili bir gundu,insallah hep boyle olur :)
Umarim paylasim olur,olmazsa da ben kendi kendime yazmaya devam edicem :)