Canım tabi neden olmasın??? Haşla blanderdan geçir ver istersen tatlansın diye içine biraz pekmez koy. Annem tadını sevdi diye HİPP'in organik mürdüm eriği püresinden vermiş.. Şiddetle tavsiye ederim.
arkadaşlar katı gıdaya ne zaman geçiş yapılıyor.benim ilk çocuğum ve prematüre doğdu(7 aylık iken).
şimdi 3,5 aylık ama erken doğduğu için 1,5 yada 2 aylık denebilir.dr. klasik 6 aydan önce olmaz diyo ama versem şimdi bile yer.kafam çok karışık kısaca.tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çınar bu sabah zar zor kahvaltısının yarısını yaptı. Birkaç kez öksürdü gün içinde. Öğlen tavuk çorbası yaptım yemedi. Öğleden sonra doktorumuzda aylık kontrolümüz vardı. Malesef doktorumuz boğazlarını kızarık bulup ilaç başladı. Ateşi 38 olursa gece kaç olursa olsun beni ara dedi. Doktordan sonra armut ve muz püresi yaptım karışık yarısını yedi. Akşam hafif olsun diye sütlü tarhana yaptım yemedi. Emdi ilacını verdim çıkarttı. Şimdi uyuyor. Sabaha kadar her akşam babam sallardı bu gece bende eşlik edeceğim babama ya ateşlenirse Çınar diye. Ayy valla adımı Bahtsız Bedevi olarak değiştireceğim
Canım maşallah kuzuya darısı bizim başımıza artıksabah kucağıma oturttum ailecek kahvaltı ettik.bitirmedi ama yarısından çoğunu yedi karışımınçok mutlu oldum.tabi bunda babyfisrt tv nin de payı var-tv izletenlere not,bebek kanllarını yasaklamış fransa zeka gelişimini olumsuz etkiliyor diye-
öğleye de sabah alabalık almış babası.inş. yer.
gece boyunca uyandı hep ağladı kızdı,nefes alamıyordu,kupkuru burnu,tonimer spray sıkıyor ki baya foşurduyor,banamısın demiyor,odayı nemlendirmek gerek sanırım,doktoun aklına uyduk buhar mak. almadık boşa.
Canım maşallah kuzuya darısı bizim başımıza artık
peteğin yada sobanın üzerine su bırakırsan odanın havasını yumuşatır nemlendirir
sabah kucağıma oturttum ailecek kahvaltı ettik.bitirmedi ama yarısından çoğunu yedi karışımınçok mutlu oldum.tabi bunda babyfisrt tv nin de payı var-tv izletenlere not,bebek kanllarını yasaklamış fransa zeka gelişimini olumsuz etkiliyor diye-
öğleye de sabah alabalık almış babası.inş. yer.
gece boyunca uyandı hep ağladı kızdı,nefes alamıyordu,kupkuru burnu,tonimer spray sıkıyor ki baya foşurduyor,banamısın demiyor,odayı nemlendirmek gerek sanırım,doktoun aklına uyduk buhar mak. almadık boşa.
Canım geçmiş olsun. Bir lt suyu kaynat, iç,ne bir kaşık viks koy karıştırıp odanın bir kenarınd bırak. Bunu bize doktorumuz tavsiye etmişti. Çınar'da dün tıkandı. Buhar makinamız çalılışıyor ama visk daha iyi açtı.
doktor bizede burnu tıkandığında viksi tavsiye etmişti gerçekten çok işe yarıyo
bugün bi kahvaltısını güzel yedi bide akşam hamsi almıştık ondan bikaç tane yedi diğer yemeklerini azcık yedi şimdi uyuyo bakalım bu gece ne yapcak dün gece çok zor uyudu sonrada sürekli uyandı
Allah kolaylık versin. Bende Çınar'a ilacını içiremiyorum. İlaç emziğide kar etmedi.
sanada Allah kolaylık versin canım ilacı yemeğine koysan olmuyo mu
bizde Enes ilacı içmeyince babası kucağına alıyo kollarını tutuyo bende ağzını açıp döküyorum ilacı birde uyuduğunda veriyorum sende bi dene istersen
Canım geçmiş olsun. Bir lt suyu kaynat, iç,ne bir kaşık viks koy karıştırıp odanın bir kenarınd bırak. Bunu bize doktorumuz tavsiye etmişti. Çınar'da dün tıkandı. Buhar makinamız çalılışıyor ama visk daha iyi açtı.
Yemeğine oydum olmadı, ilaç emziği ile olmadı, pekmezle karıştırdım olmadı, hipp erik püresine bayılıyordu onunla karıştırdım olmadı ( muhtemelen erikten de nefret eder artık ), babası kucağına aldı kollarını tuttu ben burnunu sıkıp ağzını açtırıp verdim çenesini de kapattım ama kustu. Çocuk haklı tadı o kadar rezil ki ilacın. Ben bile günde 3 defa bi tarafım yiyip içemem :))) ay sinirim bozuk..