Ben sararanları kullanmıyorum bizim evde Taylan dışında brokoli yiyen yok epey bir atılıyor çöpe.Ben piştikten sonrada yemyeşil olmasını istiyorum bu açıdan sararan varsa kullanmak gelmiyor içimden.sabah kahvaltıda peynir, az kek içi , azıcık milupa 7 tahıllı bunları bir fincan gelmez pınar sütle ıslattım.
öğlen brokoli tarifi ararken yoğurtlu versiyonunu gördüm,broklili yayla demeli,içine bıldrcın y. sarısı ekledm az,un koymayı unutmuşum,az yoğurt az süt,tavuk suyu,üzerine tereyagda nane.pek de güzel olmadı :)
not:brokoli sararırsa bozlulur mu,yoksa çiçeklerimi açmış?
Ben sararanları kullanmıyorum bizim evde Taylan dışında brokoli yiyen yok epey bir atılıyor çöpe.Ben piştikten sonrada yemyeşil olmasını istiyorum bu açıdan sararan varsa kullanmak gelmiyor içimden.
Çok haklısın bazen öyle yapıyorum bütün sebzeleri marketten az alıyorum.Ama pazardakiler daha taze gözüküyor oradada pek gramla falan satmıyorlar hatta yarım istesen bile bir kilo veriyorlar bende herseferinde kendimde yiyecem bu sefer diyorum yine yiyemiyorum sebze.brokoliyi sararınca bende kullanmıyorum eğer siz yemiyosanız dal dal satılıyo marketlerde onlardan al bizde de eşim yemediği için sdc oğlum için alıyorum
Çok haklısın bazen öyle yapıyorum bütün sebzeleri marketten az alıyorum.Ama pazardakiler daha taze gözüküyor oradada pek gramla falan satmıyorlar hatta yarım istesen bile bir kilo veriyorlar bende herseferinde kendimde yiyecem bu sefer diyorum yine yiyemiyorum sebze.
Oğlum yine diş çıkarma sürecinde daha yeni çıkmıştı heralde belirli bir dönemden sonra daha hızlanıyor iştahı hemen azalıyor ama ben kandırarak yemesi gerektiği kadar yediriyorum.
Sabah kahvaltısı her zamanki gibi.öğle yemeği;bugün tarhanaya karnabahar ve havuç ekledim ayrıca kıyma değişiklik olsun diye sevdi yemeğini yedi.Ama ikindide yine yoğur yemedi çok uykusuda bastırmıştı şimdi yoğurt çorbası yapıcam.
Geçmiş olsun Füsfüs'cüm dilerim güzel Defnemiz en kısa zamanda iyileşir eski iştahına hızla kavuşur.defne hasta, iye
ilk defa doğru düzgün birşey yemedi, meyve hariç, ona hayır demiyor
yemek, çorba, yoğurt hep 2 kaşık yedi, ben de zorlamadım
Tatlım ben Afyonluyum afyon'nun kendine özel tarhanası var Taylan onu severek içiyor.Ben sebzeleri buharda pişiriyorum hem yumuşak oluyor hem vitamin değerini kaybetmiyor en önemlisi lezzetini koruyor sebze sevenler için güzel bir alet.sebzeleri ve kıymayı buharda pişirdim, içine hiç bişey eklemeden ne yağ ne tuz ne salça, sonra ocakta pişirdiğim tarhanaya ekledim.Hepsini birbirine karıştırıp yedirdim.sebzeleri genelde tek veriyorum artık buharda pişirip yine tatlanssın diye birşey koymadan ama bugün böyle bir değişiklik olsun istedim şaşırıyorum bazen ne pişiriceğimi.bu tarhanaya sebze ve kıymayı nasıl ekliyosun
idrar yolu enfeksiyonu canım, salı günü ve dün ateşliydi, bu gece çıkmadı çok şükürgeçmiş olsun canımm.....
benimki sabah 8 tahıllı ballıyla sütlü muhallebiyi ılık suyla karıştırıp yedirdim bir kasenin yarısını yedi...
öğlendee yoğurt yedi kendi mayaladığımm...küçük meyve püresi kavanozundna birkaç kaşık kaldı..
akşamda çeyrek muz bir elma yarım purtakalı sıkıp püre yaptım onuda yedi...küçük ama bugün ilk defa böle iştahlı yedi..böle olsa hep sebze sevmiyoruzz yoğurt alıştı çok şükürr sabahlrı birde yumurta yedirebilsem çok süper olcak ama zorlamıyorum tadlara yavaş yavaş alışıyorr...ekmek içi yemeğe bayılıyor amaa...
füfüfs geçmiş olsun canı m nesi varrr??
çok sağol sevhancım, ateşi çıkmasın da başka bişe istemiyorum wallaGeçmiş olsun Füsfüs'cüm dilerim güzel Defnemiz en kısa zamanda iyileşir eski iştahına hızla kavuşur.