• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evlilik yıldönümü kutlaması☺️

Kızlar konu başlığımdan da anlaşılacağı gibi bir bebeğim var prensesim 4 aylık 🥰
Yakın bir zamanda da evlilik yıldönümümüz olacak.. Biz doğum günü, sevgililer günü falan böyle günlerde sürprizli, hediyeli kutlamalar yapmayız..Sadece evlilik yıldönümümüzü şaşalı olmasa da kendimizce kutlarız..Birbirimizden bağımsız sürprizli şeyler yapmayız genelde birlikte plan yapar, kendimizce güzel vakit geçiririz..Bu zamana kadar bebeğimiz yoktu hep dışarıda bulunduk..

Eşim bu yıl arkadaşımızın bir işletmesi var çok hoş gerçekten sadece bulunması bile insanı ruhen tatmin eden bir yer , arkadaşı ile yıldönümümüz için görüştüğünü, kendisinin bize güzel bir evini ayırabileceğini falan anlattı..
Bebeğimizle birlikte gitmek ne kadar mantıklı bilemedim.. 🙄 Her ne kadar yaz gelmiş gibi görünsede bahsettiğimiz mekan biraz yükseklerde bir yer illa ki soğuk olacak hasta olmasından çok korkuyorum bir de ancak onu uyutup yalnız kalabiliyoruz☺️ Kızım mızmız bir bebek değil bizi aşırı yormuyor aslında ama sonuçta bebek.. Şöyle güzel bir akşam yemeği, ardından bir kahve sigara keyfi, biraz muhabbet gecenin ilerleyen saatlerinde aksiyon 😏😏 kulağa çok hoş geliyor fakat kızımla bu kadar rahat geçmesi zor.. Ya acıkıyor ya da uykusu geliyor, uyusa bu sefer ne zaman uyanacak belli değil minnoşum da ilgi istiyor.. Bilirsiniz işte..

Eşim kızımızı 2 günlüğüne kayınvalideme bırakabileceğimizi söyledi.. Ama ben hem kızımı bırakmak istemiyorum hem de çok gitmek istiyorum.. Bu arada kızım mama ile besleniyor emzirmiyorum o yüzden eşim sorun olmayacağını düşünüyor ama nasıl ayrı kalırım kızımdan aklım hep onda olacak bu sefer zevk alabilir miyim 2 gün tatil yapcaz diye onu bırakıp gitmek???

Diğer taraftan evde de kutlayabiliriz ama bedenen ve ruhen hamilelikti lohusalıktı bebek bakımı derken yoruldum.. Aslında uzuuunca bir tatile ihtiyaç var ama malum pandemi.. bende isterim ki yemeğimiz hazır gelsin, bizim için özenle masalar hazırlansın falan 🙈 organizasyon işine benim zahmet etmediğim 2 gün geçireyim.. 😂😂 Ama sanırım çok şey istiyorum..

Siz olsanız ne yapardınız?? Bir de evde farklı neler yapılabilir?? Hem akşam hem gece 😏 için fikirleriniz neler olur acabası??🤔😂
Ben evde gecirirdim ya da bebegimi de yanima alirdim. Sahsi fikrim bu benim. 4 aylik bebegimi 2 gun degil bir gun bile kimseye birakamam. Ama bazi insanlar icin sorun degil. Bu sizin tercihinize bagli. Nasil rahat edecekseniz.

Henüz bebeğim olmadı.Şu anki kafamla bırakırım diyorum ki çok şanslısınız böyle bir kv ye sahip olduğunuz için,demeden geçemedim.

Etrafımda gördüklerime göre çocuğu ne kadar çabuk dışarı alıştırırsanız o kadar rahat ediyorlar.Bir arkadaşım bebekle yurt dışına gitti mesela.Sonrasında da her yere götürdü.Şimdi çocuk alışkın olduğu için hiç zorluk çıkarmıyor.

Ama ne olursa olsun kesin giderdim,evde durmazdım onu biliyorum😅
Bende evde kutlarız diye düşünüyordum ama yok ya bende durmicam bebemi de alıp gidicem buralardan .. 🤣 2 gün sonra arkama baka baka dönerim zaten 🙈

kuzenimin bebeğini 4-5 aylıkken 1 geceliğine bırakıyorlardı babaanneye. onlar sorun yaşamadı. ama açıkçası 40ı bittikten sonra 3-4 günde bir birkaç saat bırakıp çıkmaya başlamışlardı. belki de alışkın olduğu için geceyi geçirebiliyordu.
şimdi 5 yaşında çok düşkün babaanneye ve kendini bıraktırıp 2-3 gün sıkılmadan kalıyor.
siz daha önce hiç birkaç saatte olsa bıraktınız mı ?

Canım bebeler 4 aylıkken anneyi aramıyor. Emzirmedigin için aramaz yani asıl o aylarda bırakacaksan bırakabilirsin. 8. Aydan sonra tamamen anneyi tanıyor bırakıp gitmemeler o zaman başlıyor. Babaannesini sürekli görüyorsa sıkıntı olmaz. Ha ben iki gün gidemezdim bir gün olsa ancak gider sabahı koşa koşa yanlarina varirdim. Yada onları da götürürdum ki bu hiç mantıklı değil Benim için çünkü ikizler 😅
O zamanlarda da anneyi ariyor bence sadece ifade edemiyor ve biz anlamiyoruz. Ama dikkatli bakarsaniz anneye bakisiyla babaya bakisinin bile farkli oldugunu gorursunuz. Bebegim 2 aylikken doktora gittim bikac saatligine onu evde birakip. Dondugumde bana oyle bir bakisi vardi ki ozledigi gozunden belli oluyordu. Resmen beni gordugune mutlu olmustu.

kuzenimin bebeğini 4-5 aylıkken 1 geceliğine bırakıyorlardı babaanneye. onlar sorun yaşamadı. ama açıkçası 40ı bittikten sonra 3-4 günde bir birkaç saat bırakıp çıkmaya başlamışlardı. belki de alışkın olduğu için geceyi geçirebiliyordu.
şimdi 5 yaşında çok düşkün babaanneye ve kendini bıraktırıp 2-3 gün sıkılmadan kalıyor.
siz daha önce hiç birkaç saatte olsa bıraktınız mı ?
2 3 saatliğine 3 kez bıraktım açıkçası. Bir sorun yaşamadık..

kulağa çok keyifli geliyor, nice güzel yıllarınız olsun :nazar:

ne kadar yorulduğunuzu ve çok ihtiyacınız olduğunu anlamaktan öte yaşıyorum :anne:

bence bebeğinizle gidin, bunu da mecburiyet gibi değil de üç kişilik ilk tatiliniz gibi düşünün. daha çok küçük ve sizinle bağ kurmaya çalıştığı dönemler. bir kaç saat ok ama 2 gün onun için çok uzun.

kulağa çok keyifli geliyor, nice güzel yıllarınız olsun :nazar:

ne kadar yorulduğunuzu ve çok ihtiyacınız olduğunu anlamaktan öte yaşıyorum :anne:

bence bebeğinizle gidin, bunu da mecburiyet gibi değil de üç kişilik ilk tatiliniz gibi düşünün. daha çok küçük ve sizinle bağ kurmaya çalıştığı dönemler. bir kaç saat ok ama 2 gün onun için çok uzun.
Teşekkür ederim canım 😍

Bırakılmıyor mu ya. Ben çok yoruldum hamilelikte. 🙁
Hamilelikte yorulduysan vuhuu diyorum😂😂
Ben büyük sözlerimi tek tek yaladım yuttum. Çocuğumu anneme bırakıp balayı gibi gezecektim, uyku eğitimi verecektim falan. Ama sonra içine girdikçe araştırdıkça çocuğun psikolojisini düşündükçe içinden geleni dinledikçe yapamıyorsun.

Hamilelikte yorulduysan vuhuu diyorum😂😂
Ben büyük sözlerimi tek tek yaladım yuttum. Çocuğumu anneme bırakıp balayı gibi gezecektim, uyku eğitimi verecektim falan. Ama sonra içine girdikçe araştırdıkça çocuğun psikolojisini düşündükçe içinden geleni dinledikçe yapamıyorsun.

benim iltihaplı romatizmam var ve ilaç kullanamıyorum. Çok ağrılı geçiyor sürecim. Sürekli kortizon alıp iltihabı baskılıyoruz. Kortizondan başka esas hastalığı rahatlatan ilaçlarımı alamıyorum. Kortizonu bırakınca mahvoluyorum. Yürüyemiyorum. Fizik tedavi alıyorum. Ve yalnızım. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım.
Annem bana gelip bakamadı. Nolur çocuğuma bak diyorum. 😀

Çocuğumla ilgili Dua ediyorum sürekli Allah halime acır da merhametli bir çocuk gönderir bana annesini yormaz inşallah hiç 😀

Aklınız kalır

Babaanne de alışkın değil sonuçta, bir şey olsa panik yapıp arasa burnunuzdan gelir

Alın bebenizi gidin

Yer içer oturursunuz

Arabasını alır üstünü örtersiniz

Ev dışı ortam ona da iyi gelir

benim iltihaplı romatizmam var ve ilaç kullanamıyorum. Çok ağrılı geçiyor sürecim. Sürekli kortizon alıp iltihabı baskılıyoruz. Kortizondan başka esas hastalığı rahatlatan ilaçlarımı alamıyorum. Kortizonu bırakınca mahvoluyorum. Yürüyemiyorum. Fizik tedavi alıyorum. Ve yalnızım. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım.
Annem bana gelip bakamadı. Nolur çocuğuma bak diyorum. 😀
Mutlaka zor ben de 41. Haftafa doğurabildim. 40tan sonra hele hepten zordu ama ilk bir yılın yanında devede kulakmış😂😂

Biz kızım 20 aylıkken 1 haftalığına yurtdışına gitmiştik. Kızımı anneme bıraktık. Aklim kızımda kaldı inanın surekli görüntülü aradım cocuk bizi görünce daha çok üzülmeye basladi.Telefonu kapatınca ben ağlıyordum. Demem o ki aklınızın kızınızda kalma olasılığı cok yüksek.

Eşinizle, çocuğunuzla nice senelere...

Bilmiyorum aslında cazip geliyor ama çok küçük ya sanki bebeğimi bırakıp gitmek vicdansızlık gibi geliyor.. Diğer türlü kayınvalidem her şekilde ilgilenir ona güveniyorum.. Ama bu kadar küçük bebek bırakılır mı kısmı vicdan yapıyor bana..
vicdan yapacak birsey yok aslında. kardeşim bize bırakıp tatile gitmişti 5 gun.
annenin de dinlenmeye hakki var. 2 gün gitmek sizi vicdansız anne yapmaz, boyle bi şey yok.
ama şahsen benim icim rahat etmeyeceğinden götürürdüm bebeği de..
iciniz nasıl rahat edecekse öyle davranın..

Bence kesinlikle götürün ya lütfen benim bebişimde 3 aylık ilk 3 kişilik tatilimizi sabırsızlıkla bekliyorum. Sizinki özel bi gün ama onsuz hiçbişeyin tadını çıkarabileceğinizi sanmıyorum.Uyuyunca zaman geçirirsiniz zaten 3 saatte bir besleniyodur muhtemelen.Kendi bebişimi düşündüm de noljr sizsiz bırakmayın 2 gün.

Ben kızlarımla giderdim. Şimdi yüzyüze eğitim başladı biz salya sümük ayrılacağız 🤭 bırakamıyorum sanırım ben. Kendinizi nasıl iyi hissederseniz öyle yapın diyelim

Arada hayata mola vermek iyi gelir insan ruhuna...Siz zaten ömür boyu onun annesi olacaksınız ...eşinizle güzel bir iki gün geçirin başbaşa hem ilişkiniz tazelenir hemde enerji depolarsınız bence k.v.ye bebek bakımı konusunda güveniyorsanız sorun olmaz...en fazla bir gün kalıp dönersiniz

Mutlu usun yıllarınız olsun ❤️❤️❤️
Büyğk kızım 6 aylıktı anneme bıraktığımızda 5 gün eşimle tatile gittik gerçekten de çok iyi geldi hayatımda yaptığım en güzel tatildi🥳🥳🥳

ama küçük kızımı hayatta bırakıp gitmedim gidemem durmaz zaten😜😜😜

eğer duracağından eminseniz bence gidin eğlenin👏🏻👏🏻👏🏻

Back
X