• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evlilik yıldönümü kutlaması☺️

Kızlar konu başlığımdan da anlaşılacağı gibi bir bebeğim var prensesim 4 aylık 🥰
Yakın bir zamanda da evlilik yıldönümümüz olacak.. Biz doğum günü, sevgililer günü falan böyle günlerde sürprizli, hediyeli kutlamalar yapmayız..Sadece evlilik yıldönümümüzü şaşalı olmasa da kendimizce kutlarız..Birbirimizden bağımsız sürprizli şeyler yapmayız genelde birlikte plan yapar, kendimizce güzel vakit geçiririz..Bu zamana kadar bebeğimiz yoktu hep dışarıda bulunduk..

Eşim bu yıl arkadaşımızın bir işletmesi var çok hoş gerçekten sadece bulunması bile insanı ruhen tatmin eden bir yer , arkadaşı ile yıldönümümüz için görüştüğünü, kendisinin bize güzel bir evini ayırabileceğini falan anlattı..
Bebeğimizle birlikte gitmek ne kadar mantıklı bilemedim.. 🙄 Her ne kadar yaz gelmiş gibi görünsede bahsettiğimiz mekan biraz yükseklerde bir yer illa ki soğuk olacak hasta olmasından çok korkuyorum bir de ancak onu uyutup yalnız kalabiliyoruz☺️ Kızım mızmız bir bebek değil bizi aşırı yormuyor aslında ama sonuçta bebek.. Şöyle güzel bir akşam yemeği, ardından bir kahve sigara keyfi, biraz muhabbet gecenin ilerleyen saatlerinde aksiyon 😏😏 kulağa çok hoş geliyor fakat kızımla bu kadar rahat geçmesi zor.. Ya acıkıyor ya da uykusu geliyor, uyusa bu sefer ne zaman uyanacak belli değil minnoşum da ilgi istiyor.. Bilirsiniz işte..

Eşim kızımızı 2 günlüğüne kayınvalideme bırakabileceğimizi söyledi.. Ama ben hem kızımı bırakmak istemiyorum hem de çok gitmek istiyorum.. Bu arada kızım mama ile besleniyor emzirmiyorum o yüzden eşim sorun olmayacağını düşünüyor ama nasıl ayrı kalırım kızımdan aklım hep onda olacak bu sefer zevk alabilir miyim 2 gün tatil yapcaz diye onu bırakıp gitmek???

Diğer taraftan evde de kutlayabiliriz ama bedenen ve ruhen hamilelikti lohusalıktı bebek bakımı derken yoruldum.. Aslında uzuuunca bir tatile ihtiyaç var ama malum pandemi.. bende isterim ki yemeğimiz hazır gelsin, bizim için özenle masalar hazırlansın falan 🙈 organizasyon işine benim zahmet etmediğim 2 gün geçireyim.. 😂😂 Ama sanırım çok şey istiyorum..

Siz olsanız ne yapardınız?? Bir de evde farklı neler yapılabilir?? Hem akşam hem gece 😏 için fikirleriniz neler olur acabası??🤔😂
Mama ile beslense de anneden ayrılamaz aylık çocuk. Kokunuzu özler bir de artık bilinçleniyor yani ilk aylardaki gibi değil. Bence bırakmayın.

Bana sorarsanız çocukla dışarıda yapılan her şey eziyetti. Tatile gitmek hayatımın en büyük hatasıydı. Başımızdan terler aka aka birbirimize girdik eşimle. Bakıyorum hiç verilmeyenler de var. İnşallah siz hiç sıkıntı çekmezsiniz

Mama ile beslense de anneden ayrılamaz aylık çocuk. Kokunuzu özler bir de artık bilinçleniyor yani ilk aylardaki gibi değil. Bence bırakmayın.

Bana sorarsanız çocukla dışarıda yapılan her şey eziyetti. Tatile gitmek hayatımın en büyük hatasıydı. Başımızdan yerler aka aka birbirimize girdik eşimle. Bakıyorum hiç verilmeyenler de var. İnşallah siz hiç sıkıntı çekmezsiniz
İşte tek endişem o.. Kızımızı da alıp gitsek eziyete döner mi 😂😂

Böyle bir kaçamağı hak ettin canım bebişi bırak biraz keyfini çıkart 😘

2 gibi nden bi şey olmaz bence gidin emzirseniz sorun olurdu belki öyle bi durum da yokmuş kesin gidin bi kıyafetinizi bırakırsınız kv ye,kvde de bebeğin aşina olduğu biri sıkıntı olacağını düşünmüyorum..size de iyi gelecek döndüğünüzde güzel bi psikoloji ile daha enerjik ilgilenebileceksiniz bebeğinizle
İnanın orası bi garanti. Daha enerjik olacağım kesin ama bilmiyorum bırakmak da zor..

Bebeğimde ayrı kalma fikri bana da hoş gelmiyor zaten bırakamam gibi ama siz olsanız gider miydiniz yoksa evde mi birşeyler yapmayı uygun görürdünüz??

Şimdi tedirgin olduğum konular ; kış bebeği olduğu için henüz dışarıda vakit geçirmedik orası da biraz soğuk olabilir hasta olur mu benim yüzümden?? Bir de yatağı eşyaları falan değişik gelirde huysuzluk yapar mı?? Gerçi ana kucağını, arabasını, oyun halısını falan götürürüz yanımızda ama yatağı konusunda endişeliyim işte.. Ayyy bilmiyorum illa ki başka yerde de yatacak bu bebeler alışır mı acaba
hastalik konusunda evham yapmayin, bebekler sandigimizdan daha dayaniklilar. uzmanlar kar kis bile olsa hava aldirin diyor. yataginda yatiyorsa yerini yadirgayabilir, benim kiz baska yerde uyumuyor. ama denemeden bilemezsiniz. ben olsam giderdim hayat evde de zor, baska yerde de. zor bile gecse degisiklik olur bebisle ilk tatilinizi yapmis olursunuz 🧚🏽‍♀️

hastalik konusunda evham yapmayin, bebekler sandigimizdan daha dayaniklilar. uzmanlar kar kis bile olsa hava aldirin diyor. yataginda yatiyorsa yerini yadirgayabilir, benim kiz baska yerde uyumuyor. ama denemeden bilemezsiniz. ben olsam giderdim hayat evde de zor, baska yerde de. zor bile gecse degisiklik olur bebisle ilk tatilinizi yapmis olursunuz 🧚🏽‍♀️
2 gün çok da değil aslında.. En fazla evimize döneriz diye düşünüyorum.. Benim kızım da yatağından başka yerde uyumadı şu ana kadar

2 gün çok da değil aslında.. En fazla evimize döneriz diye düşünüyorum.. Benim kızım da yatağından başka yerde uyumadı şu ana kadar
bir de bu benim kendi huyum tabii ama cok vicdan azabi cekerdim cok sacma di mi 🤣 bir kere kvye birakmak zorunda kaldim sadece bir saat dondugumde ozur diliyodum cocuktan 😅

İnanın orası bi garanti. Daha enerjik olacağım kesin ama bilmiyorum bırakmak da zor..
24 ay temel güvene karşı güvensizlik dönemi olduğu için bebek başkasına bırakılmaz. Çok mecburi bir durumda belki birkaç saat bırakılır ama keyif için tavsiye etmiyorum. Pedagojik açıdan bakarsak bir travmaya dönüşebilir.

2 yaşından sonra yaşı kadar gece bırakılabilir. Yani 3 yaşındaysa 3 gece, 4 yaşındaysa 4 gece gibi.

Bırakılmıyor mu ya. Ben çok yoruldum hamilelikte. 🙁
Marketten bile koşa koşa geldiğim günleri hatırlıyorum 🤗😅 23 Haziran da yaşları dolacak çok yiprandim şimdi gittim mı koşa koşa gelmiyorum ne yalan söyleyeyim 😅😅7.5 aylıktan sonra tek baktım bayağı psikolojik olarak çöktüm o zamandan sonra koşmayı bıraktım 🤣

Henüz bebeğim olmadı.Şu anki kafamla bırakırım diyorum ki çok şanslısınız böyle bir kv ye sahip olduğunuz için,demeden geçemedim.

Etrafımda gördüklerime göre çocuğu ne kadar çabuk dışarı alıştırırsanız o kadar rahat ediyorlar.Bir arkadaşım bebekle yurt dışına gitti mesela.Sonrasında da her yere götürdü.Şimdi çocuk alışkın olduğu için hiç zorluk çıkarmıyor.

Ama ne olursa olsun kesin giderdim,evde durmazdım onu biliyorum😅

bebeğinizle gidersiniz bence. ben ülke ülke geziyordum, çoğu zamanda eşim olmadan. kızımla baş başa tatiller yapıyorduk. huysuz değil dediniz her türlü gezilir, hazırlığınızı yapın, soğuğa, börtü böceğe karşı yeter.

Çocuksuz giderseniz huzur bulamayacaksiniz gibi, yani surekli merak edeceksiniz bu bir gercek.
Bebegin sizsiz mizmizlanma ihtimali çok yuksek cunku emmesede hala size ihtiyaci oldugu aylarda 2 gun katlaniriz diyorsaniz birakip gidin.

Bebeğin ağlamayacağından eminseniz gidin, iki koca çocuğu olan bir anneyim bu fırsat belki bir daha ele geçmez

Back
X