• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evlilik yıldönümü kutlaması☺️

Daha önce birkaç saatlik falan uzak kaldı mı bebeğiniz sizden. O zaman huysuzluk yapmış mı? Ben emzirdiğim için 3 saatten fazla hiç uzak kalamadım bebeklerimden, 2 gün çooook uzun, ne olursa olsun kokunuzu arar, bırakacağınız kişiye alışıksa belki bir ihtimal ama sanmıyorum.ama bırakacağınız biri varsa etrafınızda şimdiden 2,3 saat bırakarak alıştırın ki geleceğe yatırım olsun. Bizimkiler kimsede durmuyorlar maalesef 😞 Bebekle gitmenizi önermem, yerini yadırgayabilir, uyumayabilir, değişiklikten hoşlanmayabilir vs bebekler rutini sever. Ya bırakın gidin ya da bebekle gitmeyin, evinizde program yapın
Daha önce 2 3 saatliğine 3 kere kayınvalideme bıraktım.. Bir sorun yaşamadık.. Zaten mama ile besleniyor kuzum.. Acıkınca mamasını içiyor uykusu gelince uyuyor.. Allaha şükür ki problemli bir bebek de değil..Ama ilgi istiyor yanında ses istiyor sürekli uslu da olsa bir bebek nihayetinde 🥰Ama birden 2 gün de yapabilir mi tabi ki garanti veremiyorum..

Kızlar konu başlığımdan da anlaşılacağı gibi bir bebeğim var prensesim 4 aylık 🥰
Yakın bir zamanda da evlilik yıldönümümüz olacak.. Biz doğum günü, sevgililer günü falan böyle günlerde sürprizli, hediyeli kutlamalar yapmayız..Sadece evlilik yıldönümümüzü şaşalı olmasa da kendimizce kutlarız..Birbirimizden bağımsız sürprizli şeyler yapmayız genelde birlikte plan yapar, kendimizce güzel vakit geçiririz..Bu zamana kadar bebeğimiz yoktu hep dışarıda bulunduk..

Eşim bu yıl arkadaşımızın bir işletmesi var çok hoş gerçekten sadece bulunması bile insanı ruhen tatmin eden bir yer , arkadaşı ile yıldönümümüz için görüştüğünü, kendisinin bize güzel bir evini ayırabileceğini falan anlattı..
Bebeğimizle birlikte gitmek ne kadar mantıklı bilemedim.. 🙄 Her ne kadar yaz gelmiş gibi görünsede bahsettiğimiz mekan biraz yükseklerde bir yer illa ki soğuk olacak hasta olmasından çok korkuyorum bir de ancak onu uyutup yalnız kalabiliyoruz☺️ Kızım mızmız bir bebek değil bizi aşırı yormuyor aslında ama sonuçta bebek.. Şöyle güzel bir akşam yemeği, ardından bir kahve sigara keyfi, biraz muhabbet gecenin ilerleyen saatlerinde aksiyon 😏😏 kulağa çok hoş geliyor fakat kızımla bu kadar rahat geçmesi zor.. Ya acıkıyor ya da uykusu geliyor, uyusa bu sefer ne zaman uyanacak belli değil minnoşum da ilgi istiyor.. Bilirsiniz işte..

Eşim kızımızı 2 günlüğüne kayınvalideme bırakabileceğimizi söyledi.. Ama ben hem kızımı bırakmak istemiyorum hem de çok gitmek istiyorum.. Bu arada kızım mama ile besleniyor emzirmiyorum o yüzden eşim sorun olmayacağını düşünüyor ama nasıl ayrı kalırım kızımdan aklım hep onda olacak bu sefer zevk alabilir miyim 2 gün tatil yapcaz diye onu bırakıp gitmek???

Diğer taraftan evde de kutlayabiliriz ama bedenen ve ruhen hamilelikti lohusalıktı bebek bakımı derken yoruldum.. Aslında uzuuunca bir tatile ihtiyaç var ama malum pandemi.. bende isterim ki yemeğimiz hazır gelsin, bizim için özenle masalar hazırlansın falan 🙈 organizasyon işine benim zahmet etmediğim 2 gün geçireyim.. 😂😂 Ama sanırım çok şey istiyorum..

Siz olsanız ne yapardınız?? Bir de evde farklı neler yapılabilir?? Hem akşam hem gece 😏 için fikirleriniz neler olur acabası??🤔😂
Her zaman olan birşey değil hemde ihtiyacınız var gidip eğlenin eşinizle başbaşa 😊ama bebeğimi bırakamam diyorsanız onuda götürün nasıl içiniz rahat edecekse

Daha önce 2 3 saatliğine 3 kere kayınvalideme bıraktım.. Bir sorun yaşamadık.. Zaten mama ile besleniyor kuzum.. Acıkınca mamasını içiyor uykusu gelince uyuyor.. Allaha şükür ki problemli bir bebek de değil..Ama ilgi istiyor yanında ses istiyor sürekli uslu da olsa bir bebek nihayetinde 🥰Ama birden 2 gün de yapabilir mi tabi ki garanti veremiyorum..
Evde gece yatarken belirli bir tshirt giyin, kokunuz iyice sinsin, onu bebeğinizle beraber bırakın.
Evdeki oyuncağı, uyku arkadaşı, battaniyesi vs hepsini götürün, fotoğraflar da bırakın aynı zamanda.

Ciddi anlamda bulunmaz nimet, 5 senedir böyle bir anı kolladım, olmadı.
Aylardır çocuğuma anneannede kalmanın ne eğlenceli olduğuna dair yüklemeler yapıyorum ki bırakıp bir yere gitmeyeceğim, alışsın diye ki evim 5 dk zaten, ağlarsa gidip alacağım.
Daha eşya hazırlama aşamasına bile geçemedik😂😂

Evde gece yatarken belirli bir tshirt giyin, kokunuz iyice sinsin, onu bebeğinizle beraber bırakın.
Evdeki oyuncağı, uyku arkadaşı, battaniyesi vs hepsini götürün, fotoğraflar da bırakın aynı zamanda.

Ciddi anlamda bulunmaz nimet, 5 senedir böyle bir anı kolladım, olmadı.
Aylardır çocuğuma anneannede kalmanın ne eğlenceli olduğuna dair yüklemeler yapıyorum ki bırakıp bir yere gitmeyeceğim, alışsın diye ki evim 5 dk zaten, ağlarsa gidip alacağım.
Daha eşya hazırlama aşamasına bile geçemedik😂😂
Bari birlikte hazırlayın eşyaları da heveslensin kuzum☺️

Anne olmak çok güzel birşey ama onlardan bağımsız birşey de yapması bir o kadar zor.. Eşimle henüz birşeye karar veremedik.. Bakalım ne yapacağız sizde çok doğru söylüyorsunuz alışması lazım her zaman olmasa da arada değişiklik yapmak gerekiyor galiba.. Hatta kayınvalidem ben size geçer orada bile bakarım diyor kendi yatağında uyuturum sorun olursa senin için diyor.. Sağolsun her türlü destek oluyor.. Ama her zaman da yatağında uyumayacak ki bilemiyorum şuan..

Bari birlikte hazırlayın eşyaları da heveslensin kuzum☺️

Anne olmak çok güzel birşey ama onlardan bağımsız birşey de yapması bir o kadar zor.. Eşimle henüz birşeye karar veremedik.. Bakalım ne yapacağız sizde çok doğru söylüyorsunuz alışması lazım her zaman olmasa da arada değişiklik yapmak gerekiyor galiba.. Hatta kayınvalidem ben size geçer orada bile bakarım diyor kendi yatağında uyuturum sorun olursa senin için diyor.. Sağolsun her türlü destek oluyor.. Ama her zaman da yatağında uyumayacak ki bilemiyorum şuan..
Sadece anne kimliğiniz yok, kadın ve eş kimlikleriniz de var.
Annelik her ne kadar en önemli bürünülen şey olsa da, diğerlerini hatta öncelikle kendinizi beslemeden de olmaz, olmuyor.
Yıpranmış, bezmiş, bunalmış ve tahammülsüz ebeveynler oluyorsunuz.
Umarım bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olacak şekli bulursunuz.

Keske benim.iki canavari birakabilecegim yerim olsada arkama bakmadan esimle.kacamak yapabilsek ama benimkiler biri 6 digeri 2 yasinda sizinki.kucuk biraz bilemedim simdi ama bu.kadar kucuk olsaydi gotuturdum yanimda sanirim

Kızlar konu başlığımdan da anlaşılacağı gibi bir bebeğim var prensesim 4 aylık 🥰
Yakın bir zamanda da evlilik yıldönümümüz olacak.. Biz doğum günü, sevgililer günü falan böyle günlerde sürprizli, hediyeli kutlamalar yapmayız..Sadece evlilik yıldönümümüzü şaşalı olmasa da kendimizce kutlarız..Birbirimizden bağımsız sürprizli şeyler yapmayız genelde birlikte plan yapar, kendimizce güzel vakit geçiririz..Bu zamana kadar bebeğimiz yoktu hep dışarıda bulunduk..

Eşim bu yıl arkadaşımızın bir işletmesi var çok hoş gerçekten sadece bulunması bile insanı ruhen tatmin eden bir yer , arkadaşı ile yıldönümümüz için görüştüğünü, kendisinin bize güzel bir evini ayırabileceğini falan anlattı..
Bebeğimizle birlikte gitmek ne kadar mantıklı bilemedim.. 🙄 Her ne kadar yaz gelmiş gibi görünsede bahsettiğimiz mekan biraz yükseklerde bir yer illa ki soğuk olacak hasta olmasından çok korkuyorum bir de ancak onu uyutup yalnız kalabiliyoruz☺️ Kızım mızmız bir bebek değil bizi aşırı yormuyor aslında ama sonuçta bebek.. Şöyle güzel bir akşam yemeği, ardından bir kahve sigara keyfi, biraz muhabbet gecenin ilerleyen saatlerinde aksiyon 😏😏 kulağa çok hoş geliyor fakat kızımla bu kadar rahat geçmesi zor.. Ya acıkıyor ya da uykusu geliyor, uyusa bu sefer ne zaman uyanacak belli değil minnoşum da ilgi istiyor.. Bilirsiniz işte..

Eşim kızımızı 2 günlüğüne kayınvalideme bırakabileceğimizi söyledi.. Ama ben hem kızımı bırakmak istemiyorum hem de çok gitmek istiyorum.. Bu arada kızım mama ile besleniyor emzirmiyorum o yüzden eşim sorun olmayacağını düşünüyor ama nasıl ayrı kalırım kızımdan aklım hep onda olacak bu sefer zevk alabilir miyim 2 gün tatil yapcaz diye onu bırakıp gitmek???

Diğer taraftan evde de kutlayabiliriz ama bedenen ve ruhen hamilelikti lohusalıktı bebek bakımı derken yoruldum.. Aslında uzuuunca bir tatile ihtiyaç var ama malum pandemi.. bende isterim ki yemeğimiz hazır gelsin, bizim için özenle masalar hazırlansın falan 🙈 organizasyon işine benim zahmet etmediğim 2 gün geçireyim.. 😂😂 Ama sanırım çok şey istiyorum..

Siz olsanız ne yapardınız?? Bir de evde farklı neler yapılabilir?? Hem akşam hem gece 😏 için fikirleriniz neler olur acabası??🤔😂
Git blackcim. 2 gun senin icin cok guzel bir dinlenme firsati olabilir ve kizin bu donemleri hatirlamayacak. Hem babanesi il baglari guclenir bu vesile ile senin ihtiyacin oldugunda babanesine guvenle birakabilirsin. Git 1 2 gece, biraz kendi ruhunu dinlendir, donunce bebegin icin daha faydali oldugunu goreceksin cunku hem daha sabirli bir anne olacaksin hem de ozlem sizi daha cok baglayacak

Ben yerinizde olsam giderdim hem dinlenme olur hemde esinizle aranizda iliski canlanir. Cocuklar büyüyünce asıl birakmak istemiyor insan cünkü tatilden anliyor ve zevk alıyorlar. Simdi götürseniz bile anlamayacak.( Bu arada hamile takvimim var ama ilk bebegim degil büyügü9yasında😉)

Benim de bebeğim şuan 4 aylık. kv ile yakınız. Emziriyorum. 1 2 kere emzirip ona bıraktım evi temizleyip gelcem diye. 1 2 saat ayrı kaldım yani. Onda bile çok özledim.
Ama bizim doğduğunda 2 gecelik yoğun bakımda yatmışlığımız var. 2 gün 1 kere bile göremedim ne uzaktan ne cam arkasından. O zamandan gelen bi duygusallığım kalmış olabilir.
Yani ben olsam kesinlikle bebeğimle giderdim.
Ben eşime annemlerle memlekete gideyim 3 5 günlüğüne diyorum. Olmaz ben oğlumu sabahtan akşama kadar bile özlüyorum dayanamam o kadar diyor.

Ben gıdekezdım heralde .Evımı guzellestırır evımde kutlardım .Yada bebegımıde alırdım.Daha sıcak bır yere gıderdım.

Biri 14 biri 6 yasinda iki kizım var ben olsam giderim .Herzaman olan birsey değil sizinde eş olarak bir nefes almanız gerekli.Bakıcı olsa tamam haklısın derim ama anneanne babanne bunlar gözü gibi bakarlar zaten.Alt tarafı iki gün.Ben gecen yıl büyük kızımı 2 kere birer aydan erasmus fırsatı geldi gidecek dedim esime(esim gitmesinden yana değildi) eğitimi açısından faydası olacaksa paşa paşa gidecek başka şansı yoktu ama araya korona girdi yurtdisi çıkışı durduruldu.Hedefinde İtalya'da üniversite okumak var esim ben sehirdisina gönderemiyorum diyor ben ve kayinvalidem eger puanı yeterse gerekirse kredi çekeriz yine de göndeririz.Hergece çocuklarımı yataklarında kontrol edip üstlerini örten bir anneyim gözüm onlar benim, ama ben herzaman hayatta olacakmıyım acaba?Bazı ülkeler uzaya insan götürmeyi hedefliyor sizler iki günlüğüne eş olarak ruhén dinlenmeyi pas geçiyorsunuz.Tam mevsimi bence çok sıcak yada soğuk değil.Bence deneyin en fazla erken dönersiniz.

Özleyeceğim kesin zaten eşime de dedim onu bırakıp gidersem huzursuz olurum.. Aklım sürekli onda kalacak sürekli görüntülü konuşacağız bu sefer.. E ne anladık tatilden o zaman 🙈
Aklınız onda kalacağı için tatili kesip erken bile dönmeniz olası. Bir de böyle böyle bebişle birbirinize bir yere gitme konusunda uyum sağlamaya başlamış olursunuz. Kızım 1 aylıkken uçağa binmek gerekti , çok sorun olacak sanmıştım, 11 saat uçtuk, 1 dk.ancak aglamistir. Ki normalde çok hareketli ve ağlayan bir çocuktu.

Ben olsam bebeğimle giderdim. Zorunlu olmadıkça yalnız bırakmazdım. Bırakamazdım.

Ben bırakamaz götürürdüm yanımda. İnş sen bırakabilirsin😂

Ben asla çocuklarım olmadan Bi yere gitmem asla zevkli gelmez bana büyük küçük farketmez ben nereye onlar oraya onları almazsam haksızlık yaptığımı düşünürüm.

Merhabalar, eşinizle nice güzel yıllanız olsun.
Ben olsam 1 yaş altı olduğu için 2 gün bırakmayı tercih etmezdi, bir de artık böyle üçlü kutlamaları da ben seviyorum😊 soğuktan hiç korkmayın bir şey olmaz, kanguru falan varsa götürün yürüyüş falan yaparsınız hep birlikte. Tabi belki çocukla her şey dahil bir yere gitseniz daha rahat edersiniz ama.Benim kız 2 aylıkkken biz yılbaşı yemeğine çıkmıştık, ilk 2 yıl içinde 4 kere falan otel tatiline gittik evet eskisi gibi rahat olmuyor ama bunun da bir tadı var.
Eğer sıkıldıysanız baş başa zamana ihtiyacınız varsa bir cumartesi öğlen bıraksanız bebeğinizi, eşinizle biraz vakit geçirip bir yerde yemek yeseniz sonra gece alıp evinize geçseniz nasıl olur?
Tabi bunlar benim yaşam şeklime uygun olan, biz haftada bir bir kaç saat baş başa çıktığımız için ben öyle bırakıp gitmek istememiştim ama size iyi gelecekse gidin tek doğru yok sonuçta..

bence bebeğide alın gidin size ihtiyacı olur çok küçük hiç aklınız kalır bu sefer tatildende birşey anlamazsınız

Benim de çocuklarımı bırakıp gitmişliğim var ama dört aylık değillerdi. Gerçi ben zaten emziriyordum istesem de bırakamazdım.bizim için kısa olan süre bebek için uzundur. 1 yaş falan olmalı bence, çocuk bakım verene bağlanmalı. Ben olsm yanımda götürürüm

öncelikle bebek 4 aylık ama sütten kesilmiş, en az 6 ay anne sütüyle beslenmesi gerekmiyor muydu?
her neyse.
bence bırakın gidin. bebek anneanne, babaanne, dede bilsin. kırk yılın başı böyle bir fırsatınız var. kayınvalide iyi bakacaksa gözünüz arkada kalmaz. görüntülü de konuşursunuz arar bilgi de alırsınız. çocuk evet çok değerli ama hayat da fazla detaylı hesap ve planlama yapmak için çok kısa. gidin, tadını çıkarın. ileride zaten daha zor olacak.

Back
X