Bebekle tatil..

Ya bu çok guzel bir şey. Benim bebeğim de çok sık uyanıyor. Peki sonrasında da devam etti mi uykular? Insalh benim bebeğiminde uykusu düzene girer.
Yok eve gelince sabaha kadar 10 kez kalkma rutinine geri dönmüştü :işsiz:
İyi haber; 17. Ayda falan gece yatıp sabah kalkmaya başladı çok şükür. (Şu an 21 aylık ve hala emziriyorum- ilk zamanlar memeyi yoklamaya kalkar alışkanlıktan sık sık, sonraları azalır biter demişti doktorum öyle de oldu ama tatil hala aklımdadır, mucize gibiydi:KK71:)

Otelin açık büfesinden yedirin çocuğunuza, tatile gidiyorsunuz kendinize eziyet etmeyin

Muhakkak diyet bölümü olur oradan haşlanmış yiyecekler verebilirsiniz her öğün çorba olur o çorbadan içirin 1 haftadan bir şey olmaz :)

Meyve olur yoğurt olur rahat edersiniz

Ben de çocuğumun yiyeceklerine çok dikkat ediyorum ama tatile gidince de açık büfeden en sağlıklı görünen şeyleri tercih ediyorum

Zaten bebekler sıcakta bol bol meyve tarzı şeyler yiyor meyve ve salatalık, yoğurt vs yiyebilir sık sık

Antalya tarafina guneye gidecekseniz bebege dikkat edin havuza falan sokmayin.
Bir anne grubunda okuduguma gore o taraflara giden bircok kisinin bebegi el ayak agiz hastaligina yakalanip donmus.

Oğlum 4 aylık olduğundan beri sürekli geziyoruz desem yeridir :) bebek dostu otelleri tercih ettigimiz için şimdiye kadar yemek konusunda sorun yaşamadık

Gece için bir kase yoğurt ve muz alırdık odaya ,meme yetmezse onu yerdi

Bebek dostu otellerde bebekler icin ideal

bebeginiz emiyorsa en büyük nimet
emzir acıkınca gögsünüzü havuz yada denizden cıkınca yıkayın
sonra emzirin bunu sakın unutmayın
kavanoz mamalarından yanınıza mutlaka alın
muhallebili kavanoz maması alın
birde ara ögünlerde muz alın içine cicibebe büskivi ezin çatalla karıtırıp yedeirin doyurucu olur
ben kızım 9 aylıkken tam antalyaya gittim
eltimler orda oturuyor
sabah kahvaltı yaptık yanımıza herseyi aldım kavanoz mamasını falan
öglen orda onu yedirdim denizde simitin içinde fink attı oynadı
çıkınca gene ikindi gibi emzirdim bu sekilde akşama kadar vakit denizde gecirdik aksam eve gecip çorba yapıp yedirdim
otelde corba falan güzel olur ondan yedir bişey olmaz annesi neler yiyyecek ilerde

havuzda sürekli ilaçlanıyor denizde zaten dogal tuzlu koruyucu var
çıktıktan sonra hemen bebeginizi yıkayın odaya gecince agzınızı calkalayın
tertemiz yatın bebeginizi nevresim götürün yastık onda yatsın
inanın heryerde mikrop var onu yapma bunu yapma ne yapacagz

Benim de kızım var 11 aylık. İlk defa onunla tatile gittik geçen ay. Yolculukta yemesi için yanıma 2 tane meyveli kavanoz maması ve ufak boy hazır yoğurt aldım. Acıktıkça yedirdim arabada. Bir de benim kızım devam sütü içiyor. Mola verdiğimizde çay ocağından sıcak su isteyip mama yapıyordum. Tatilde yediğimiz şeylerden ufak ufak ona da verdim. Mamasını hep yanımda taşıyordum. Bir restorana gittiğimizde su isteyip yapıyordum. Bir de deniz için mayo bez alın o da gerekli.

Son düzenleme:
Bu el ayak agiz hastalığı kötü bir hastalikmis baktım da biraz. Ben her zaman ağzını karbonat li suyla silerim bebeğimin. Denize de daha az girer. Guneslendiririm bolca kremi ni sürüp. Insalh hasta olmaz. Bir de kalacağım odayı temizlerim hergün. Kendi kaşığı ve tabağı dışında basja kasik kullandirmam ve yemeklerini de ben yapıp götüreceğim. :-)
Offf çok zor bebek sahibi olmak vallahi

Aynen biraz yorucu oluyor ama güzel :) önce onu sokuyordum denize biraz yüzüp oynayıp çıkıyorduk. Üstünü giydirip sütünü içiriyordum. Eşime bırakıp sonra ben giriyordum denize :) Ayrıca yemek götürmene gerek yok bence boşuna taşıma. Orda ona uygun şeyler bulursun. Yoğurt çorba falan. Gittiğimiz bir yerde mecbur kalınca bisküvi bile yedirmiştim. Napim tatilde rahat olacaksın. Bebek arabası varsa götürün mutlaka. Heryerde ona oturttum. Plajda restoranda sahilde gezerken falan..

İmkan varsa büyük bir otel( bebek dostu) tercih edin. Biz kızım 8 aylıkken gittiğimizde ben tarifi veriyordum onlar istediğim şekilde yemeği günlük hazırlıyordu.
Ayrıca herşey dahil otellerde ara öğünlerde meyve yoğurt çok rahat temin edebiliyorsunuz.
Pardon hangi oteldi acaba o bende bakıyorum ama bilemedim

Tatil kaç gün sürecek? 3-5 günlüğüne ise hazır bebek mamalarından yedirseniz olmaz mi? Zorluğu olur elbet ama yürümeden önce yapacağın en rahat tatili yaparsın söyleyeyim...
Kesinlikle katılıyorum, gecen sene bebegim 8 aylikken rüya gibi bir tatil yaptım.
Ama bu sene felaketti tek hatirladigim otelde pesinden kosmakti :/

Arkadaslar benim 9 aylik bir bebeğim var. Bayram sonrası tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zar zor ek gidaya oturtabildik şuanda da diş çıkarma döneminde. Bebekle tatile gitmek bizi çok yorar mi? Mesela sürekli yemek işini düşünüyorum. Nerde nasıl yedirecegim Çorba yapıcam mesela ama nerde nasil yapıcam? Küçük bir otelde konaklayacagiz acaba mutfaklarını kullandiriyorlar mi otel?

Bana bu konuda yardımcı olum lütfen. .
ben olsam gitmem.çocukla tatil olmuyor.bu karda kışda.hiç gerek yok

Konserve çorba kendin yapabilirsin youtubede videolar vardır canim sen sevdiği corbalari yap kavanoza koy kışlık konserve yapar gibi kapaklarini şokla otele gidince kavanozu kaynar suda bekletir yedirirsin çok dert etme

Aynı şekilde meyve pürelerini de bu şekilde hazırlayabilirsin kendin meyve puresi alabilirsin hip aptamil kaşık mamalarından sabah kahvaltı hazirlayabilirisin

9 aylık bebeğiniz yavaştan normal yemekleri yiyebilir aslında. 1 hafta standart yemekler yiyerek sağlıksız beslenmiş olmaz korkmayın...

Otel yemekleri içinize sinmezse organik bebek kavanoz mamalarından alabilirsiniz. Elbette evde kendi yaptığımız kadar olmaz ama bir hafta vermekten birşey olmaz diye düşünüyorum.

Tabi ilk başta otelle irtibata geçip bebek için mutfaklarını kullanıp kullanamayacağınızı sorun, ona göre hareket edersiniz..

Bebekle tatil çok kolay değil ama yine de çok keyifli... mutlu tatiller

Arkadaslar benim 9 aylik bir bebeğim var. Bayram sonrası tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zar zor ek gidaya oturtabildik şuanda da diş çıkarma döneminde. Bebekle tatile gitmek bizi çok yorar mi? Mesela sürekli yemek işini düşünüyorum. Nerde nasıl yedirecegim Çorba yapıcam mesela ama nerde nasil yapıcam? Küçük bir otelde konaklayacagiz acaba mutfaklarını kullandiriyorlar mi otel?

Bana bu konuda yardımcı olum lütfen. .
Evet insan endişeleniyor. Bebekler yer değiştirince huysuzlanırlar. Ama yine de takmamaya çalışın. Ben istanbul da dunyanin bir ucundan gelen iki cocuklu bir cift gordum. Kizlari cok kucuktu. Birini anne suruyor digerini baba. Cok imrenmistim. Biz carsiya bile zor gidiyoruz diye. Neyse .Hazır gıda veriyor musunuz bilmiyorum ama benim acil durumlar için çantamda hero baby meyve pürelerinden olurdu. Çok pratik ve doyurucu. Benim önerimbu.

Back
X