Bebekle tatil..

Coolbox olayı çok mantıklı . Evde herseyi yapıp götürebilirim. Teşekkürler. ..

Yarın esime coolbox, elektrikli ocak vs. Liste versem tatile gitmeyelim evde otursak daha ekonomik olacak der:KK53:

Rezidansi gizli elektrik su ısıtıcısında tarhana çorbası yapabilirsiniz.. su , yağ, tuz tarhana koyup, karıştırıp açın. Kaynatıp içirirsiniz eğer illa kendiniz yapmak istiyorsanız.
Ocaktaki gibi olmuyor ama özleşip kaynıyor.
Birde çok az yapmalısınız , köpürüp taşabiliyor.

Bebekli aileler icin mini mutfaklar var bazi otellerde iste sut sut isitmak icin gerekenler vs vs.
Corbada zaten otellerde 3 5 cesit cikiyor birinden birini icer.

ben 6 aylıkken gittim resmen bittim ya yanınıza birini alıp gidin tatilyapmak istiyosanız :)

Ekmek vermiyoruz ama melemen yiyebilir. Meyve de yiyebilir. Hazır yogurt yerine evden götürmeye çalışırım. Çorba ise baharatlı ve tuzlu yedirmiyoruz henüz. Beni en çok zorlayan çorba olacak.
Milupanın falan cam kavanozlarda hazır çorbaları var. Benmari usulü ısıtıp verebilirsin.

Coolbox olayı çok mantıklı . Evde herseyi yapıp götürebilirim. Teşekkürler. ..

Yarın esime coolbox, elektrikli ocak vs. Liste versem tatile gitmeyelim evde otursak daha ekonomik olacak der:KK53:
Coolbox bencede dogru.. ocaga filan gerek kalmaz.. sicak yaparsin evinde bi kac cesit corbani..sicak doldurup agzini sıkıca kapatırsın..boylece hem orda yapmakla ugrasmazsin hemde icinde ne oldugunu bilerek yedirirsin yavruna

Öncelikle bol bol meyve, yoğurt, ayran vb gibi kolay ulaşılacak şeyler verin derim.
Tatile gitmeden bebeğiniz için kurabiye yapın, o da bir süre idare eder.
O bahsettiğiniz mini ocak işe yarar, cezve de çorba yapabilirsiniz.
Kahvaltı zaten yumurta peynir her türlü temin edersiniz.
Köfte, tavuk başladıysanız bunları vermeyin dışardan bence.
Emziriyorsanız bir de tamamdır :)

Kucuk bir butik otel. Açık büfe ama ne kadar zengin bir mutfağı var bilemiyorum ilk defa gidecegiz. Yine de yanıma alırım bazı şeyler. Bu kahve makinesi olayı saçma mi acaba?
Elektronik marketlerde tek gözlü elektrikli ocak satılıyor bir avuç kadar, biz tatile giderken aldık 80 lira falandı sanırım. Otele pirinç, yoğurt götürdüm yoğurt çorbası yaptım, meyve filesi götürdüm, içine muz karpuz, kayısı vb koyup verdim, püresini yapıp verdim, akşamları muhallebi pişirip yedirdim. Sabah için bebek ekmeği götürmüştüm, peynir, yumurta verdim. Bol bol su, ayran yapıp içirdim zaten anne sütü de alıyordu, 10 günde 4 diş patlattı ona rağmen (8 aylıktı) çok rahat ve keyifli bir tatil geçirdik. Bu arada ilk kez akşam yatıp sabah kalkmıştı 1 hafta boyunca. (Normalde gece 10 kez kalkardı) (açık hava, deniz çok yormuştu onu, uykusu falan şahaneydi.) darısı sizin başınıza.

Sıcakta zaten çok yenmiyor ben kızıma küçük termos alıp içine mayaladigim yoğurdu koydum yolda bozulmadı otele gidince dolaba koydum hergun bir kase yoğurt yiyebildi
Aynı şekilde termoslu çantalar var ona da börek yaptım ve çorba yaptım cam kavanozlara koyup termoslu cantama koydum otele gidince dolaba koydum .
Dolaptan çıkarıp yarım saat oda ısısında gelince yedirdim yayla çorbasını
Yolda yanimiza şeftali muz ve üzüm aldık oda bı iki gün idare etti

Zaten kahvaltıyı heryerde bulabiliyorsunuz...

İmkan varsa büyük bir otel( bebek dostu) tercih edin. Biz kızım 8 aylıkken gittiğimizde ben tarifi veriyordum onlar istediğim şekilde yemeği günlük hazırlıyordu.
Ayrıca herşey dahil otellerde ara öğünlerde meyve yoğurt çok rahat temin edebiliyorsunuz.

Merhaba, Kizim 7.5 aylikken otelde tatil yapmıştık.
Mutfaktan haşlanmış havuç, patates, brokoli talep etmistim hemen temin ettiler.
Tarhana yada mercimek çorbası illa ki oluyor, onlardan icirebilirsiniz.
Muz en pratik meyvedir
Yogurt en ulasilabilir besindir.
Ayrıca ben biraz esnek olup hipp marka kaşık mamasi da tercih ettim, ozellikle aksamlari.
Yanimda bebe ekmegi ve bisküvisi tasidim. Kahvaltilar icin.
Umarim yardımım olmustur

Yeni tatilden geldik. 1 yaşında oğlum. Ben artık her şeyden yiyor diye kahvaltı normal bizim yediklerimizden, öğlen ve akşamda kendi içtiğimiz çorbalardan içirdim. Mercimek, tavuk suyu, kelle paça, hatta tazeyse balık çorbası bile. Gece yatmadan önce kettle ile su ısıtıp hipp yulaflı elmalı veya sütlü elmalı kaşık maması yedirdim. Bir de emiyor zaten.
Ama 9 aylık zamanı olsaydı daha çok düşünürdüm çünkü daha dikkatli olunması gereken bir dönem.
Galiba sebze çorbalarını hazır konserve şeklinde hazırlayıp sadece sıcak suya koyup yedirecek kadar hazır ederdim. Arada bir hazır kavanoz mamaları da yardımcı olur..

Ama oğlum yürüdüğü için hiç beraber yemek yiyemedik o ayrı. O etrafı keşfetmek isterken biz yemek derdindeydik. Siz bu konuda daha rahat olacaksınız :)

Çok tesekkurler. Yanımda ruseym, devam sütü, tahin pekmez, belki yapma imkanı bulurum diye annemin yaptığı tarhana ve meyve götüreceğim. Buz kalıbı arasında yogurt hiç fena bir fikir değil. Saolun. :-)

9 aylık bebeğe tahin verilmez yalnız. Susam alerjik bir gıda. Onun yerine keçiboynuzu kreması alın.

Muhallebi yapsam en basit o ama ona da ocak lazım . Hani bir ara kahve yapma makineleri vardı tekli küçük. Annem de var yıllar önce almıştı onda corba yapılır mı ki?
Hippin tahıllı muhallebisi pişirilmeden yapılıyor sabah kahvaltısında yumurta sarısı yer, kendi peyniri varsa minibara atarsınız çıkarır verirsiniz..
Meyvelerini gitmeden konserve misali vakumlayıp kapatın orda açıp açıp yedirirsiniz..
Butik tarzı bir otelse mutfaklarını da kullanmalarına izin verirler..

Çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten pratik ve yararlı bilgiler verdiniz. Şimdi liste yapıp gotureceklerimi belirlemeliyim

Çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten pratik ve yararlı bilgiler verdiniz. Şimdi liste yapıp gotureceklerimi belirlemeliyim
Canim ayni surecten gectim kizim 10 aylikti tatile gittigimde sana oldukca prarik bir tarif vereyim evde istedigin corbayi pisir ketikda su kaynat kucuk bOy cam kavanozu kaynar suyla calkala hemen kaynayan corbayi kavanoza doldur ayni zamanda ocakta bir tenceredede kavanozlarin kaPagini kaynatiyor oluyorsun hemen kaynayan kapaklardan birinide kapat ters cevir sogumaya birak ayni konserve mantigi yani.tarhana mercimek yayla vs istedigin birkac cesidi yap kavanozla doktorumun onerisiydi 3 aya kadar buzdolabinda kalabiliyor bu sekilde tabi ben evdeyken bu sekilde yapmadim hic ama tatilde kurtaricim oluyor fikir olsun sanada

Canim ayni surecten gectim kizim 10 aylikti tatile gittigimde sana oldukca prarik bir tarif vereyim evde istedigin corbayi pisir ketikda su kaynat kucuk bOy cam kavanozu kaynar suyla calkala hemen kaynayan corbayi kavanoza doldur ayni zamanda ocakta bir tenceredede kavanozlarin kaPagini kaynatiyor oluyorsun hemen kaynayan kapaklardan birinide kapat ters cevir sogumaya birak ayni konserve mantigi yani.tarhana mercimek yayla vs istedigin birkac cesidi yap kavanozla doktorumun onerisiydi 3 aya kadar buzdolabinda kalabiliyor bu sekilde tabi ben evdeyken bu sekilde yapmadim hic ama tatilde kurtaricim oluyor fikir olsun sanada
Biz arabayla 8 saat yolculuk yapacağız bu sürede konserveler bozulmaz mi? Eger bozulmazsa harika olur. Gerçi hemen coolbox dan edinecegim.

Kucuk bir butik otel. Açık büfe ama ne kadar zengin bir mutfağı var bilemiyorum ilk defa gidecegiz. Yine de yanıma alırım bazı şeyler. Bu kahve makinesi olayı saçma mi acaba?

Butik otelde tam yemek zamanı olmasa da aralarda mutfağı kullanabilirsiniz bence. Bu yaz benim sıpalara otel sahibesi kendi özel çorba yaptı her akşam mesela, bir şey düşünmeme bile gerek kalmadı. Tabi çok yoğun sezon değildi biz gittiğimizde.

Butik otelde tam yemek zamanı olmasa da aralarda mutfağı kullanabilirsiniz bence. Bu yaz benim sıpalara otel sahibesi kendi özel çorba yaptı her akşam mesela, bir şey düşünmeme bile gerek kalmadı. Tabi çok yoğun sezon değildi biz gittiğimizde.

Acikcasi ben de mutfağı kullanabilecegimi düşünüyorum insalh sizin gibi kolaylıkla geçer tatilimiz

Bu arada ilk kez akşam yatıp sabah kalkmıştı 1 hafta boyunca. (Normalde gece 10 kez kalkardı) (açık hava, deniz çok yormuştu onu, uykusu falan şahaneydi.) darısı sizin başınıza.

Ya bu çok guzel bir şey. Benim bebeğim de çok sık uyanıyor. Peki sonrasında da devam etti mi uykular? Insalh benim bebeğiminde uykusu düzene girer.

Back
X