Bebekle tatil..

nadirensevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.036
787
123
Arkadaslar benim 9 aylik bir bebeğim var. Bayram sonrası tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zar zor ek gidaya oturtabildik şuanda da diş çıkarma döneminde. Bebekle tatile gitmek bizi çok yorar mi? Mesela sürekli yemek işini düşünüyorum. Nerde nasıl yedirecegim Çorba yapıcam mesela ama nerde nasil yapıcam? Küçük bir otelde konaklayacagiz acaba mutfaklarını kullandiriyorlar mi otel?

Bana bu konuda yardımcı olum lütfen. .

Arkadaslar benim 9 aylik bir bebeğim var. Bayram sonrası tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zar zor ek gidaya oturtabildik şuanda da diş çıkarma döneminde. Bebekle tatile gitmek bizi çok yorar mi? Mesela sürekli yemek işini düşünüyorum. Nerde nasıl yedirecegim Çorba yapıcam mesela ama nerde nasil yapıcam? Küçük bir otelde konaklayacagiz acaba mutfaklarını kullandiriyorlar mi otel?
Bence cok pimpiriklenme. Yani beticede otelde yemek cikacak. Cikan corbadan verirsin meyvelerden yedirirsin yogurt falan. En olmadıhazir kavanoz mamalardan falan alir idare edersin.

Bana bu konuda yardımcı olum lütfen. .

Tatil kaç gün sürecek? 3-5 günlüğüne ise hazır bebek mamalarından yedirseniz olmaz mi? Zorluğu olur elbet ama yürümeden önce yapacağın en rahat tatili yaparsın söyleyeyim...
1 haftaligina gidecegiz.
Onu düşündük esimle yalnız sürekli hazır mama yemesi Hiç içime sinmiyor. Fakat yanımızda götüreceğiz. Çocukla çok zormus. ..

Muhallebi yapsam en basit o ama ona da ocak lazım . Hani bir ara kahve yapma makineleri vardı tekli küçük. Annem de var yıllar önce almıştı onda corba yapılır mı ki?

2 gün tatile gitmiştik tam o ayda, yoğurt götürmüstüm 1 öğün onu verdim, bir öğün kahvaltı, arada da hurma kayısı falan verdim, geri kalan zamanda emzirdim.
Geçti öyle.

1 haftaligina gidecegiz.
Onu düşündük esimle yalnız sürekli hazır mama yemesi Hiç içime sinmiyor. Fakat yanımızda götüreceğiz. Çocukla çok zormus. ..

Bir hafta sağlıksız beslense birsey olmaz dert etme annesi. Sen tatilinizin tadını çıkarmaya bak. Zaten 9 aylık bebek icin ana besin hala anne sütüdur digerleri adı üstünde ek gida :)

Sabah kahvaltısında yumurta ya da krep mutlaka vardır, öglede çorba verirsiniz , aksam için yiyebileceği bir yemek seçer catalla ezip verirsiniz gece yatmadan önce vermek için yanınızda kapaklı bir kase bulundurup uygun bişeyler secip odanızdaki dolaba koyar yedirirsiniz ara öğünlerde meyve zaten hep bulunur oldu bitti.. Ben aynen bu şekilde geçirdim tatili.Yalnızca yoğurdumu bir kavanoz mayalayıp buz kalıbının arasına koyarak evden götürdüm. Tedbir amaclı kavanoz mamada bulundurabilirsiniz yanınızda.

9 aylik bebek mama icmez mi henuz ..ek gida adi uzerinde ek gida.. yani pratik seyler verin.. mesela menemenin suyuna ekmek ici bandirin.. muz yiyebilir, yogurt yer.. krem peynirli ekmek yer.. corba icer..zaten 3 ogun yiyecek degilki

Çok tesekkurler. Yanımda ruseym, devam sütü, tahin pekmez, belki yapma imkanı bulurum diye annemin yaptığı tarhana ve meyve götüreceğim. Buz kalıbı arasında yogurt hiç fena bir fikir değil. Saolun. :-)

9 aylik bebek mama icmez mi henuz ..ek gida adi uzerinde ek gida.. yani pratik seyler verin.. mesela menemenin suyuna ekmek ici bandirin.. muz yiyebilir, yogurt yer.. krem peynirli ekmek yer.. corba icer..zaten 3 ogun yiyecek degilki

Ekmek vermiyoruz ama melemen yiyebilir. Meyve de yiyebilir. Hazır yogurt yerine evden götürmeye çalışırım. Çorba ise baharatlı ve tuzlu yedirmiyoruz henüz. Beni en çok zorlayan çorba olacak.

Çok tesekkurler. Yanımda ruseym, devam sütü, tahin pekmez, belki yapma imkanı bulurum diye annemin yaptığı tarhana ve meyve götüreceğim. Buz kalıbı arasında yogurt hiç fena bir fikir değil. Saolun. :-)
Bende ruşeym , irmik, yulaf , tarhana hepsini götürmüştüm aynı şekilde geri getirdim hiç gerek kalmadı eğer acık büfe bir yere gidiyorsanız buharda haslanmış sebze bile çıkıyor yoğurt bırazda zeytinyağı dökersiniz mis gibi yer devam sütü suyu için termos götürmeyi unutmayın ya da büyük boy biberon.

Ekmek vermiyoruz ama melemen yiyebilir. Meyve de yiyebilir. Hazır yogurt yerine evden götürmeye çalışırım. Çorba ise baharatlı ve tuzlu yedirmiyoruz henüz. Beni en çok zorlayan çorba olacak.
Yogurt corbadi yiyosa eger ondan goturebilirsin..cam kavanoza koy mutfakta isitirsin.. sehriye corbadida yapabilirsin.. bunlarin kivamida cok koyulasmaz.. kucuk kavanozlara koy bence ve bi coolbox icinde gotur. Buz dolabinda bi kac gun yasar. Bi kac gunde oyle idare edersin bence..

Kucuk bir butik otel. Açık büfe ama ne kadar zengin bir mutfağı var bilemiyorum ilk defa gidecegiz. Yine de yanıma alırım bazı şeyler. Bu kahve makinesi olayı saçma mi acaba?

Yogurt corbadi yiyosa eger ondan goturebilirsin..cam kavanoza koy mutfakta isitirsin.. sehriye corbadida yapabilirsin.. bunlarin kivamida cok koyulasmaz.. kucuk kavanozlara koy bence ve bi coolbox icinde gotur. Buz dolabinda bi kac gun yasar. Bi kac gunde oyle idare edersin bence..

Yolda bozulmaz mi? Yolculuk yaklaşık 8 saat sürecek

Back
X