Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

“Tepkiyi alan sizsiniz yalnız”
Size verilecek cevabı vermişim tarzınızdan ötürü,enerjiniz bundan ötürü düşüyorsa vay halinize iyi günleerr…
Yok ben enerji düşüren insanları mümkün olduğunca çevremde tutmamaya, etkileşime girmemeye çalışıyorum. Enerjim kıymetli ruh halimin iyi olması önemli. O yüzden selametle diyorum size.

misafiri “aç karnını doyurmak” için gelen insan olarak anlayan çok görüyorum ki. Emaaaan bize ne

O samimiyette olsalar konu sahibi kendine bu durumu dert etmezdi diye düşünüyorum
Mesela geçen arkadaşımla konuşuyordum o an bize gelin dedim ardından geldiler bi şeyler hazırladım onlarla beraber yaptık ,yedik bulaşıkları onlar halletti.
Ama bu samimiyette olmadığım insanlar bunu yapsa bende rahatsız olurdum

Samimi olunmayan, samimiyeti hissetmeyen insanın “kahvaltıya geliyoruz” diye mesaj atacağını sanmıyorum ben. Ya da benim çevremde öyle anormal insanlar yok, bilemiyorum.

Bizde de sizin gibi, sunum munum zaten uğraşamam ev işlerine saatlerini verip kendini hırpalayan biri değilim çünkü, günlük rutinimizde çeşit çeşit yemek yiyen insanlar da değiliz genelde tek çeşit bazen 2 çeşit yemek yaparım, teftişe gelenin arkadan söyleyecekleri ya da yüzüme söyleyecekleri benim de umurumda değil de ben samimiyetsizliği sevmiyorum, geliyorsan gel 2 lafın belini kıralım, ki ben yemek masası sohbetini çok severim, o masada tabaklar 3-5 saat kalsa rahatsız olmam ama bana samimiyetle gel, sofra kaldırılmadı diye acayip acayip bakma rahatsız oluyorsan da gelme, evde köpek var diye oturacağın koltuğa bile tiksinerek oturma, hani bizde rahatsak evi de kir pasak götürmüyor :))) bardakları da köpek yalamıyor, kedi köpeğin yaladığyla ben içerim sıkıntı yok

Evde hayvan olunca mı bi rahatlık yükleniyor acaba bünyeye

Samimiyetsizlik ben de sevmem de yüzüme gülüp arkamdan konuşuyorsa da napim modundayım. Kendi ayıpları.

Benim evim kirli olabilir, dağınık olabilir, kedi tüyleri çöldeki çalı yumakları gibi evin içinde yuvarlanıyor olabilir. Her zaman dört dörtlük olmuyorum açıkçası. Rahatsız olan gelmesin, gelen rahatsız olmasın.

Geçen arkadaşlar uğradılar bi kahveye diye, laf lafı açtı kalkmak bilmediler. Hiç yemek yapasım yok çok güzel bir kumrucu açıldı söylüyorum herkese dedim, oturduk kumru yedik akşam yemeğinde

Sözüm ona ‘yeni nesil’ anneler ile eski zamane annelerimizi kıyaslayan insana güler geçerim, net. Sadece gülüyorum.

Konu sahibi haklısınız, kendini davet ettiren insana ne denir ki başka, çok görüşmek istiyorsan sen çağır o zaman diyeceksin diyemiyorsun işte. Reddedince anlamıştır yaptığı ayıbı.

Bilmiyorum ama ben karakter olarak çok rahat biriydim zaten, rahmetli annem dahi bu rahatlığımı fazla bulurdu, bizimkiler farklı yetişmiş illa her şey dört dörtlük olacak kadın evde fır dönecek, ben yayılıp gelenlere bir şeyler uydururum deyince kadın deli oluyordu, aman zaten adı akşam yemeği lakin illa çorbası sulu yemeği makarnası pilavı olması gerekmiyor, ki biz 3 çeşit yersek mide fesadı geçirir çatlarız mis gibi kumru olur, tost olur, soslu makarna olur, muhabbet olsun da ekmek arası zeytin peynir bile gidiyor ne olacak ki

Doğru tespit

Çok haklısınız kahvaltı değil ama işlerimi halledince kahveye çağırdım öğle saati gelmediler demek amaç başka

Samimi olunmayan, samimiyeti hissetmeyen insanın “kahvaltıya geliyoruz” diye mesaj atacağını sanmıyorum ben. Ya da benim çevremde öyle anormal insanlar yok, bilemiyorum.
Sizin yok demek ama diyorlar işte canım tek tük çıkıyor böylesi de.Aksine samimi olduklarım zahmet ettirmeme derdinde.Kahvaltı değil de kahve içmeye gelsinler dedim işlerimi halledince öğlen ama kahveye gelmek işlerine gelmedi.

Misafiri çok sevip çokta ağırlayan birisiyim ama bir zahmet kimse bebekli bir eve hadi sana geliyoruz yapmasın yani. Bunun samimiyetle de alakası yok ilişkiyle de bence. Benimde evime sevmediğim kimse gelmez çok zorunlu durumlar harici ama ne kadar sevsem de çat kapı sana geliyoruz kahvaltı hazırla demesin bir zahmet kimse. He çocuklar yokken okey o rahatliktaydim bende o şekilde agirladigim çok kişi olmuştur. Ama bebek varsa anlayışli olunmalı. Çok görmek istiyorsa kendisi çağırsin kahvaltıya?

Evet bide işin alışveriş kısmı var ve msjı da marketler filan kapandığı saatte atmışlardı akşam ondan da hoşlanmadım.Kendileri bilir dediğin gibi sonuçta illa kahvaltı olması gerekmiyor benim için geliyorlarsa kahve içmeye de gelebilirlerdi

Sizinle aynı fikirdeyim.Bebeğim olduğu halde ben yaparım ederim diyenler olmuş ama her bebek bir değil ki.Geceleri sürekli uyanan diş çıkaran bi bebeğim var emiyor da gece sürekli beni istiyor.Haliyle vucut yorgun oluyor sabahları

Benimkiler artık bebeklikten çıktı 4-7 yasindalar ama şu durumda bile hadi kahvaltı hazırla sana geliyoruz denmesini doğru bulmuyorum. Ki çok çok fazla misafir agirladigim halde. Ben cagirsam başka, cagiririmda ama bakalim o sabah misafir ağırlamak istiyor muyum yani. Belkide ben o sabah kocamla çocuğumla dışarda yapicam kahvaltımı belki geceyi kötü geçirdim belki keyif yapicam o gün misafir istemiyorum? Bebek büyüten insanların çok çok azı ani gelen insana karsi tabi gelsin modundadir bence. Ki konu sahibi için çok yakın degillermis. Yakın olsa kabul eden olur tabide. He ben yakını da aniden sevmem o ayrı hadi bize gelin dediğim arkadaşlarım tabiki var ama en başta da dediğim gibi benim çağırmam başka kahvaltı hazırlayın size geliyoruz demek başka.

Ben mesajınızdan genel olarak misafirden hoşlanmadığınızı düşündüm belki de yanlış düşündüm bilemem sonuç olarak arkadaş iyidir hoştir
Gelmek isteyenleri işlerimi halledip öğlen kahveye gelin dedim ama kahve işlerine gelmedi.Şimdi misafiri sevmeyen ben miyim yoksa gelmek isteyenlerden ötürü mü siz karar verin artık.Kahvaltıya gelelim yemeğe gelelim tarzında kendini davet ettirmeleri sıkıntı sadece.Zira bende birine gideceksem zahmet olmasın diye bu şekilde söylemem

misafiri çok severim. günler öncesinden ikramlara başlarım çeşit çeşit sofrayı donatirim. fakat istemem lazım. emrivakileri hiç sevmem. kendini kahvaltıya davet ettireni mesela. üstelik 8 aylık bebekli bir kadına öyle bir emrivaki yapmak bence hoş değil. yani kadın bebeğine mi baksın, evi mi toplasin, yemek mi yapsın, ikram mi hazırlasın? kimseye böyle emrivakiler yapamam. bırakın da insanlar sizi davet etsin. zorla kendini davet ettirenlere de ayrıca hayranım!!!!!

Ben sadece yakınlarımı arkadaş dost aile çağırıyorum. Tek çocukla yapabilirsiniz ama belli ki enerjiniz düşük vitaminleriniz yerlerde. Bir iki takviye alın kendinize gelin. Ben 3 çocukla akşamdan bir kaç çeşit yemek bile hazırlıyorum. O kadar stres yapmayın. Kahvaltı demişler. Pasta çörek yapmayın zeytin peynir yumurta patates kızartması falan tamamdır bence. Çocuklu ev en nihayetinde. Mesela kahvaltıda yumurta türlerini eşim yapar sofrayı da o kurar kaldırır. Haftasonu da eşiniz yapsın. Ya da çocuğa baksın siz yapın. Ya da mesaj atın istemiyorum deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…