- 24 Mart 2008
- 1.485
- 2.068
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Bence de kendini gezdirmeye ağırlatmaya yer arıyorlar karşıdaki insanı düşünseler zaten zahmet olmasın derler.Bencilce geliyor bana çağrılmadan kahvaltıya gelelim demekhic kahveyede gelmesinler bebegin kucuk iyi insanlarsa seni cagirsinlar bebekle kolay diyil musafir agirlamak .gezmeye yer ariyolar disari ciksinlar
Canım ben olayın anlaşılması açısından bu detayları belirtip şikayetçi değilim düzenim var diye de ekledim.Evet ben yoruluyorum ama kendimize yetiyoruz misafir de ağırlıyorum yeri geliyor ama bu sabah saatleri kahvaltı şeklinde olmuyor.haftasonu kendimize kahvaltı hazırlamadığım dışarda kahvaltı yaptığımız günler oluyor.Ayrıca gelmek isteyenleri kahve içmeye çağırdım ama yanaşmadılar bu durumda iyi niyetli bulmadımHaklı olduğunuz konu tabiki size haber verilmesi gerekli hemde birgün değil birkaç gün öncesi
İster kabul edersiniz ister etmezsiniz o size kalmış
Ama bebeğime tek bakıyorum kısmını anlamadım, evdesiniz çalılmiyorsunuz kim bakmalı bebeğe? Durumunuz varsa haftada birkaç gün yardımcı çağırın yada oyun ablası tarzı birini gerçi bebeğiniz bunun için çok küçük şuan, ama bebeğe zaten anne bakar babada işten gelince yardımcı olur. Adam işini bırakıp evde sizinle bebek bakamaz ki, yada bakarda bu sefer size bakacak birileri gerekir
Bende kabul etmedim kahvaltı yerine bebeği yıkayıp işlerimi hallettiğim zaman öğle saati kahve içmeye gelsinler dedim ama yanaşmadılar.Amaç bizi görmek sohbet muhabbet olsa kahveye de gelirlerdi kahvaltı şart olmazdıÇok haklısın insanlar asla bunu anlamıyor çocuklu eve davetsiz gidilmez kadın kendini iyi hissetse çağırır zaten dimi bende bunu anlamıyorum sürekli birilerine gitme çabası olan insanları…
Başlarda kırılırşar falan aman gelsinler dersim baktım çok yoruluyorum benimde bebeğim 9aylık arayıp sana çaya gelelim diyolar mesela acık acık diyorum ben misafir almıyorum evim temiz değil çocugum huysuz hazırlığım yok dısarda görüşelim uygun zamanda küsende küssün sanada tavsiye ederim :)
Birde bayıl ozaman.Bebek bakmak zor bir annenin bu durumu dile getiriyor olmasından bir insan neden rahatsızlık duyar ki?Evet annelerimizde söyleniyordu için soğudu mu?Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?
Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Öyle yapıyoruz zaten canım ikramlık kek börek vs alıyoruz.Ama sabah sabah kahvaltıya biz bile dışarı gidiyoruz haftasonları genelde.Pazar gunu esinizde evdeyken ikiniz beraber hazirlanarak misafir agirlayabilirsiniz bunda anormal bir durum yok ama cok samimi olmadiginiz emek vermek istemediginiz kisileri reddedebilirsiniz. Onun disinda misafir gelecegi zaman bir gun onceden hazirlik yaparak halledebilirsiniz cok zor degil aslinda aksam esinizde yatdimci olur bebekle ilhilenir vs vs
Yani birini kahvaltıya kabul etmek istemeyince hayattan uzak kalmış olmuyoruz ki.Haftasonları yeri geliyor biz dışarda kahvaltı yapıyoruzVallahi size katılıyorum. 2 çocuk büyüttüm evet zorlandım da çalışırken de zorlanıyoruz yani hayatın hiç bir anı kolay değil ki. Öğrenci de zorlanıyor çalışan da zorlanıyor.
Bu kadar hayattan uzak kalmak ben bittim moduna girmek bana da enteresan geliyor. Dehb li kızım var bebekliği herkesin dilinde öyle hareketliydiAllah can sağlığı versin ama bakılıyor yani
Zaten kahvaltıya gelcez denmez o ne ya?Canım ben olayın anlaşılması açısından bu detayları belirtip şikayetçi değilim düzenim var diye de ekledim.Evet ben yoruluyorum ama kendimize yetiyoruz misafir de ağırlıyorum yeri geliyor ama bu sabah saatleri kahvaltı şeklinde olmuyor.haftasonu kendimize kahvaltı hazırlamadığım dışarda kahvaltı yaptığımız günler oluyor.Ayrıca gelmek isteyenleri kahve içmeye çağırdım ama yanaşmadılar bu durumda iyi niyetli bulmadım
iste benim icin tam tersi .gelenler de boyle dusunmus olabilir bana hep kahvalti hazirlamak daha kolay gelmistir ama sevmediginiz insanlarsa kabul etmeyin o ayri mesele .Kahvaltıda misafir ağırlamayınca hayattan soyutlanmış olmadım ama bana bu düşünce yapısı yanlış geliyor sabah sabah cocuklu insanın evi saçı başı müsait olmayabiliyor öğlen saatleri daha uygun oluyor benim için her açıdan
Size de derin nefesler öneriyorum. Alın verin alın verin. Bu kadar stres sağlığa zararBirde bayıl ozaman.Bebek bakmak zor bir annenin bu durumu dile getiriyor olmasından bir insan neden rahatsızlık duyar ki?Evet annelerimizde söyleniyordu için soğudu mu?
Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim ama ihtiyacı olan sizsiniz uygulayın derimSize de derin nefesler öneriyorum. Alın verin alın verin. Bu kadar stres sağlığa zarar
Ben mesajınızdan genel olarak misafirden hoşlanmadığınızı düşündüm belki de yanlış düşündüm bilememYani birini kahvaltıya kabul etmek istemeyince hayattan uzak kalmış olmuyoruz ki.Haftasonları yeri geliyor biz dışarda kahvaltı yapıyoruz
Belli oluyor verdiğiniz tepkilerden ve yazım tarzınızdan. Hayırlı forumlar, hiç enerjimi düşüremem bugünVerdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim ama ihtiyacı olan sizsiniz uygulayın derim
ben misafirin bu kadar sevilmedigimi bu forumsa gordum .bugun mesela ani sekilde sehir disindan misafir geldi .yoruldum ama mentalime iyi geldi valla cicem gibi hissediyorum suanBelli oluyor verdiğiniz tepkilerden ve yazım tarzınızdan. Hayırlı forumlar, hiç enerjimi düşüremem bugün
aynende oyleler sen gel desen hadi neyse. gitsinler kahvaltilarini kendileri disarida yapsinlar zahmetsiz istiyolarsaBence de kendini gezdirmeye ağırlatmaya yer arıyorlar karşıdaki insanı düşünseler zaten zahmet olmasın derler.Bencilce geliyor bana çağrılmadan kahvaltıya gelelim demek
Ben de çok şaşırıyorum buna. Ama sanırım ilişkileri çok yüzeysel. Yani sevmedikleri insanlar da evlerine girip çıkabiliyor, misafir olabiliyor. Benim sevmediğim misafirim olmuyor hiç, o yüzden misafiri yük olarak görmüyorum. Sevmediğim insan niye evime gelmek istesin ya da ben neden ağırlayayım. Bu kısım oturmuyor benim kafamda. Tabi ki çok samimi olmadığım daha formal ilişkilerimizin olduğu insanları da ağırlamak durumunda kaldığımız oluyor ama onlar da kahvaltıya gelek diye mesaj atan insanlar olmuyorlar zaten. Akşam yemeğine çağırıp kibar kibar yemeğimizi yiyip iyi dilekler eşliğinde yolculuyoruzben misafirin bu kadar sevilmedigimi bu forumsa gordum .bugun mesela ani sekilde sehir disindan misafir geldi .yoruldum ama mentalime iyi geldi valla cicem gibi hissediyorum suan
aynen benim de sevmedigim kisinin geldigi is nedenlidir o da simdiye kadar bir iki ancak oldu 7 yilda .onun disindakiler hep arkadasim buyursunlar gelsinler onlar da gayet keyif aliyorum insallah onlar da keyif aliyordur diyelimBen de çok şaşırıyorum buna. Ama sanırım ilişkileri çok yüzeysel. Yani sevmedikleri insanlar da evlerine girip çıkabiliyor, misafir olabiliyor. Benim sevmediğim misafirim olmuyor hiç, o yüzden misafiri yük olarak görmüyorum. Sevmediğim insan niye evime gelmek istesin ya da ben neden ağırlayayım. Bu kısım oturmuyor benim kafamda. Tabi ki çok samimi olmadığım daha formal ilişkilerimizin olduğu insanları da ağırlamak durumunda kaldığımız oluyor ama onlar da kahvaltıya gelek diye mesaj atan insanlar olmuyorlar zaten. Akşam yemeğine çağırıp kibar kibar yemeğimizi yiyip iyi dilekler eşliğinde yolculuyoruz
Bu kişiye ve kişinin çevresine göre de değişiyor, sitede ben asla çat kapı gelen misafir istemem diyen de var kim gelirse gelsin benim için sorun olmaz diyen de var.Bebekli bebeksiz farketmez aslında, mesaj atıp kahvaltıya geliyoruz diyen insan samimiyetimizin olduğu insanlardır. Ya yakın arkadaşımızdır, ya aileden birileridir. Kendi ailemiz böyle bir şey yapınca nasıl sorun etmiyorsak eş ailesi yapınca da sorun etmemeliyiz. Ben hiç kendini davet ettirdi ya da davet etmeden geldi diye annesine kız kardeşine kızan insan görmedim, ama konu kayınvalide görümce olunca tırnaklar çıkıyor. Bu da kadının evi sahiplenmesinden kaynaklanıyor, yine aynı yere dönüyoruz. Ev benim bana sorulacak dediğimizde adamlar da ellerini eteklerini çekip bütün sorumluluğu kadına bırakmaya başlıyorlar.
Sanmıyorum ki konu sahibinin kocasının iş arkadaşı ya da patronu kahvaltıya gelmek istemiş olsun. Muhakkak ya sürekli görüşülen samimi arkadaşlardır ya ailelerdir.
Aynen olay bu. Gelen insan beni görmeye, muhabbet etmeye, kafa dağıtmaya geliyor diye düşünüyorum ben. Niyetleri başkaysa, teftişe falan geliyorlarsa ve arkamdan konuşuyorlarsa da kendi bilecekleri şey. Hiiiç umurumda olmaz. O yüzden rahatım, elim ayağıma dolaşmaz, ne yapacağım derdine düşmem. Sunumlu şeylerle de uğraşmadığım için çok yormam kendimi. Biz ne yiyorsak ne içiyorsak sofraya o gelir, belki bir iki ekstrası olur. Kendimi yormadığım için de misafir yük gelmiyor sanırım.Bu kişiye ve kişinin çevresine göre de değişiyor, sitede ben asla çat kapı gelen misafir istemem diyen de var kim gelirse gelsin benim için sorun olmaz diyen de var.
Keza eş aileleri için de karakterlerine göre değişiyor, bazı kayınvalideler ev derli toplu mu oğluşları aç mı kalıyor diye teftiş için gelip laf sokuyor bu yüzden diken üstünde olan gelinlere de hak veriyorum, biraz da yapı meselesi, siz de anladığım kadarıyla benim gibi rahat birisiniz, kayınvalide geldi kayınpeder hizmet bekler deyip eli ayağına karışanlardan değilsiniz, çat kapı gelmişlerse gelmişlerdir ne varsa o çıkarılır ortalık dağınıksa sorun etmezsiniz.
Misafir ağırlama kültürünüzün eşle uymasının da önemi var, çok bilirim eşimin yolda karşılaştığı bir tanıdığı son dakika tutup kolundan bize yemeğe getirdiğini, hemen yol üstü bir yerden yemeğe ek bir şeyler alıp Mune falancayı da getiriyorum yemeği dert etme ben hallettim dediğini, o yüzden ben alışığım haberli habersiz çat kapı nasıl isterse öyle gelirler rahatsız olmam, benim misafir ağırlarken tek rahatsız olacağım nokta misafirin ev kontrolü yapmasıdır, bana gelen muhabbete şamataya gelsin bir de evde köpeğim var diye elimden çay içmeye bile tiksinmesin, öyle insanları da ağırlamak istemem
“Tepkiyi alan sizsiniz yalnız”Belli oluyor verdiğiniz tepkilerden ve yazım tarzınızdan. Hayırlı forumlar, hiç enerjimi düşüremem bugün
Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?