Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

hic kahveyede gelmesinler bebegin kucuk iyi insanlarsa seni cagirsinlar bebekle kolay diyil musafir agirlamak .gezmeye yer ariyolar disari ciksinlar
Bence de kendini gezdirmeye ağırlatmaya yer arıyorlar karşıdaki insanı düşünseler zaten zahmet olmasın derler.Bencilce geliyor bana çağrılmadan kahvaltıya gelelim demek

Canım ben olayın anlaşılması açısından bu detayları belirtip şikayetçi değilim düzenim var diye de ekledim.Evet ben yoruluyorum ama kendimize yetiyoruz misafir de ağırlıyorum yeri geliyor ama bu sabah saatleri kahvaltı şeklinde olmuyor.haftasonu kendimize kahvaltı hazırlamadığım dışarda kahvaltı yaptığımız günler oluyor.Ayrıca gelmek isteyenleri kahve içmeye çağırdım ama yanaşmadılar bu durumda iyi niyetli bulmadım

Bende kabul etmedim kahvaltı yerine bebeği yıkayıp işlerimi hallettiğim zaman öğle saati kahve içmeye gelsinler dedim ama yanaşmadılar.Amaç bizi görmek sohbet muhabbet olsa kahveye de gelirlerdi kahvaltı şart olmazdı

Birde bayıl ozaman.Bebek bakmak zor bir annenin bu durumu dile getiriyor olmasından bir insan neden rahatsızlık duyar ki?Evet annelerimizde söyleniyordu için soğudu mu?

Öyle yapıyoruz zaten canım ikramlık kek börek vs alıyoruz.Ama sabah sabah kahvaltıya biz bile dışarı gidiyoruz haftasonları genelde.

Yani birini kahvaltıya kabul etmek istemeyince hayattan uzak kalmış olmuyoruz ki.Haftasonları yeri geliyor biz dışarda kahvaltı yapıyoruz

Zaten kahvaltıya gelcez denmez o ne ya?
Helede küçük çocuğu olan birine.
Kahvaltıya misafir çağırmak kolay gözüksede aslında daha zor. Öncesi birüsü alışveriş ve hazırlık gerekiyor
Normal akşam çayı gibi değil yani
siz iyi niyet göstermişsiniz, gelmek istememişler kendileri bilirler.

iste benim icin tam tersi .gelenler de boyle dusunmus olabilir bana hep kahvalti hazirlamak daha kolay gelmistir ama sevmediginiz insanlarsa kabul etmeyin o ayri mesele .

Yani birini kahvaltıya kabul etmek istemeyince hayattan uzak kalmış olmuyoruz ki.Haftasonları yeri geliyor biz dışarda kahvaltı yapıyoruz
Ben mesajınızdan genel olarak misafirden hoşlanmadığınızı düşündüm belki de yanlış düşündüm bilemem sonuç olarak arkadaş iyidir hoştir

Belli oluyor verdiğiniz tepkilerden ve yazım tarzınızdan. Hayırlı forumlar, hiç enerjimi düşüremem bugün
ben misafirin bu kadar sevilmedigimi bu forumsa gordum .bugun mesela ani sekilde sehir disindan misafir geldi .yoruldum ama mentalime iyi geldi valla cicem gibi hissediyorum suan

Bence de kendini gezdirmeye ağırlatmaya yer arıyorlar karşıdaki insanı düşünseler zaten zahmet olmasın derler.Bencilce geliyor bana çağrılmadan kahvaltıya gelelim demek
aynende oyleler sen gel desen hadi neyse. gitsinler kahvaltilarini kendileri disarida yapsinlar zahmetsiz istiyolarsa

ben misafirin bu kadar sevilmedigimi bu forumsa gordum .bugun mesela ani sekilde sehir disindan misafir geldi .yoruldum ama mentalime iyi geldi valla cicem gibi hissediyorum suan
Ben de çok şaşırıyorum buna. Ama sanırım ilişkileri çok yüzeysel. Yani sevmedikleri insanlar da evlerine girip çıkabiliyor, misafir olabiliyor. Benim sevmediğim misafirim olmuyor hiç, o yüzden misafiri yük olarak görmüyorum. Sevmediğim insan niye evime gelmek istesin ya da ben neden ağırlayayım. Bu kısım oturmuyor benim kafamda. Tabi ki çok samimi olmadığım daha formal ilişkilerimizin olduğu insanları da ağırlamak durumunda kaldığımız oluyor ama onlar da kahvaltıya gelek diye mesaj atan insanlar olmuyorlar zaten. Akşam yemeğine çağırıp kibar kibar yemeğimizi yiyip iyi dilekler eşliğinde yolculuyoruz

aynen benim de sevmedigim kisinin geldigi is nedenlidir o da simdiye kadar bir iki ancak oldu 7 yilda .onun disindakiler hep arkadasim buyursunlar gelsinler onlar da gayet keyif aliyorum insallah onlar da keyif aliyordur diyelim

Bu kişiye ve kişinin çevresine göre de değişiyor, sitede ben asla çat kapı gelen misafir istemem diyen de var kim gelirse gelsin benim için sorun olmaz diyen de var.

Keza eş aileleri için de karakterlerine göre değişiyor, bazı kayınvalideler ev derli toplu mu oğluşları aç mı kalıyor diye teftiş için gelip laf sokuyor bu yüzden diken üstünde olan gelinlere de hak veriyorum, biraz da yapı meselesi, siz de anladığım kadarıyla benim gibi rahat birisiniz, kayınvalide geldi kayınpeder hizmet bekler deyip eli ayağına karışanlardan değilsiniz, çat kapı gelmişlerse gelmişlerdir ne varsa o çıkarılır ortalık dağınıksa sorun etmezsiniz.

Misafir ağırlama kültürünüzün eşle uymasının da önemi var, çok bilirim eşimin yolda karşılaştığı bir tanıdığı son dakika tutup kolundan bize yemeğe getirdiğini, hemen yol üstü bir yerden yemeğe ek bir şeyler alıp Mune falancayı da getiriyorum yemeği dert etme ben hallettim dediğini, o yüzden ben alışığım haberli habersiz çat kapı nasıl isterse öyle gelirler rahatsız olmam, benim misafir ağırlarken tek rahatsız olacağım nokta misafirin ev kontrolü yapmasıdır, bana gelen muhabbete şamataya gelsin bir de evde köpeğim var diye elimden çay içmeye bile tiksinmesin, öyle insanları da ağırlamak istemem

Aynen olay bu. Gelen insan beni görmeye, muhabbet etmeye, kafa dağıtmaya geliyor diye düşünüyorum ben. Niyetleri başkaysa, teftişe falan geliyorlarsa ve arkamdan konuşuyorlarsa da kendi bilecekleri şey. Hiiiç umurumda olmaz. O yüzden rahatım, elim ayağıma dolaşmaz, ne yapacağım derdine düşmem. Sunumlu şeylerle de uğraşmadığım için çok yormam kendimi. Biz ne yiyorsak ne içiyorsak sofraya o gelir, belki bir iki ekstrası olur. Kendimi yormadığım için de misafir yük gelmiyor sanırım.

Henüz anne olmadığım için bebek kısmını bilemiyorum ama bebekte olmasa kendi kendini kahvaltıya davet etmek nedir
Sırf o tavir için yine kabul etmezdim.
Ayrıca misafir işlerini kadın halleder ona yazılmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…