- 24 Mart 2008
- 1.485
- 2.068
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Anlatmak istediğimi çok güzel anlamışsınız.Tek bakıyorum deyince herkes eşimin yardımcı olmadığını yazmış hatta öyle bi adamdan çocuk yaparken düşünecekti yazan olmuş.Halbuki diğer cümlede eşim çalışıyor yazdım yani istese de haftaiçi akşama kadar bana yardım edemez.Teşekkür ederim anlayışınız içinEvde birinin para kazanması gerekiyor belki sizin evde gerekmiyordur ne mutlu size. Akşam 6-7ye kadar eş yardımcı olamıyor yani. Bebek bakarken ev temizleyip yemek yapabiliyorsanız lütfen anlatın biz de öğrenelim. Merak ettiğim için soruyorum ben annemden öğrenemedim kusura bakmayın, evde yardımcımız vardı yatılı sizin annenizden ve sizden öğrenmek isterim. E anneanne deseniz çocuğu köy büyütmüş ama köyde yaşamıyorum ben yaşadığım yerde tek bir akrabam yok. Öğretin bize.
Benim de her hafta en az 1-2 misafirim oluyor, ben de her gün dışarı çıkıyorum ama annemiz de büyütüyordu!! Demek çok garip geliyor. Birincisi yardımcı olan vardı, ikincisi yardımcı yoksa da büyüttükleri ortada, ülkenin haline ve sevgisiz yetişen yetişkinlerine şöyle bir bakın isterseniz
O cevap size değil ki, ben kurmadım kafamda. Siz konunuza sekiz saat sonra döndüğünüz için insanlar ya öyleyse ya böyleyse diye sohbete başladılar. Konunuzda yazmamışsınız ki eşiniz size yardım ediyor mu etmiyor mu, nerden bilelim? Dediğim gibi cevap size değil, sizinle ilgili de değil.Siz kafanızda kurup konumu farklı boyuta taşıyorsunuz ben tüm detayıyla kendim bakıyorum eşim çalışıyor diye de belirttim evdeyken tabiki yardımcı oluyor.açıklayıcı da yazdığımı düşünüyorum ama neyse
Eşim çalışıyor diye belirtmişim cümlemde o yüzden bu sekilde anlasılacağını dusunmedım.O süreçde eşimle bebeğimizi yıkadık yemek yedirdik.Bende banyo yaptım ve hava almaya çıktık biraz dışarı.anca dönebildim mesajlara.Durumumdan şikayetçi değilim biz düzenimizi tutturduk.evime kahveye çaya gelsinler sıkıntı değil ama kahvaltı hazırlamaya enerjim olmuyor sabah sabah bunu anlatmak istemiştimO cevap size değil ki, ben kurmadım kafamda. Siz konunuza sekiz saat sonra döndüğünüz için insanlar ya öyleyse ya böyleyse diye sohbete başladılar. Konunuzda yazmamışsınız ki eşiniz size yardım ediyor mu etmiyor mu, nerden bilelim? Dediğim gibi cevap size değil, sizinle ilgili de değil.
Anladım, ilk mesajda da dediğim gibi istemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Bu tartışmaya açık bir konu değil zaten.Eşim çalışıyor diye belirtmişim cümlemde o yüzden bu sekilde anlasılacağını dusunmedım.O süreçde eşimle bebeğimizi yıkadık yemek yedirdik.Bende banyo yaptım ve hava almaya çıktık biraz dışarı.anca dönebildim mesajlara.Durumumdan şikayetçi değilim biz düzenimizi tutturduk.evime kahveye çaya gelsinler sıkıntı değil ama kahvaltı hazırlamaya enerjim olmuyor sabah sabah bunu anlatmak istemiştim
Ya canım misafirden misafire de fark var.sırf kendni ağırtlatmak için geldiğini hissedince yapmak istemiyosunAma pazar kahvaltısı da erken olmaz ki
Zaten 11 de falan olur. Uzun uzun masada çay başı muhabbetleri falan. Misafir gelirken taze ekmek alır gelir ne bileyim ya bana normal geliyor demek ki.
Canım bazıları da var ki sırf kendini ağırtlatmak için gelmek istiyor.Beni seven değer verenler zaten kahveye gelicez ya da zahmet etme vs diyerek geliyor.Bende evime insan gelmesin demiyorum.Ama bebekli kadına da kahvaltıya gelelim denmez benceBuradaki olay tamamen gelmek isteyen kişiyle alakalı
Bu şekilde mesaj atan konu sahibinin ailesinden biri veya sevdigi her hangi biri olsa bence sorun olmazdı
İsteyen çaresini istemeyen bahanesini bulur o misal
Bana gelince 3 çocuğu tek başına büyüttüm ve hayatimda bir misafire bile hayır demedim misafir bereketiyle gelir bana değer veriyor ki gelmek istiyor yoksa herkesin evinde kahvaltı da var çay da var yemek de var yani
Ben bu gelme gitme olaylarını seviyorum ve bu olayları dünyanın en büyük sorunu olarak gormedigimden olsa gerek gayet de güzel geçiyor zaman
Her bebekte bir olmuyor malesef bebeğim diş çıkardığı için gece iyi uyuyamıyor ve sabahta 7 de uyanmış olmuyor malesef sürekli yat kalk modundayız ondan yoruluyorum zatenZaten bebekli insan 7 den sonra uyumaz kiolabilir eşiyle daha samimidir eşini arar o da der ki ben bir hanıma sorayım size döneyim. Hayatta bunlara takılırsanız çok yorulursunuz. Adamlar yatak odasına girecek değil ye çek kapıyı çık. Bebekli eve geliyorlar zaten pişi yoğuracak değil ya kaptan zeytin peynir çıkaracak maksimum bide kızartma ekledi mi al sana kahvaltı. Yani bilmiyorum ki bu kadar konu edilecek dert edilecek bit şey mi. Belki misafirle oturup sohbet etmek ona da iyi gelecek bilemedim valla çok katı görüyorum bazı konularda burayı. Hayat bu kadar yorucu değil
Eşim kabul etsem yardımcı olur ama istemiyorum kahvaltıya misafir.Bebekli eve de kahvaltıya gdilmesi uygun değil bence mümkünse beni çağırsınlarBana hadi kahvaltıya gelelim diye mesaj atacak birinin bende kredisinin olması lazım. Öyle biri için de küçük bir bebeğim varken duyarsız eşim de hazırlığa yardım etmiyorsa her şeyin dört dörtlük olmamasını sorun etmem. Evden çıkmadan sosyalleşmiş olurum diye düşünürdüm. Ama çok uzaktan biriyse zaten bu teklifi ciddiye bile almam bunu takmam.
Eşiniz neden hafta sonu olacak bir kahvaltı için yardımcı olamıyor?
Yok canım bebişi yıkadık eşimle diye belirteyim de eşi yardımcı olmamış demesinler.Sonra ben banyo saç filan yaptık hava aldık biraz o yüzden geç döndüm.Kahvaltıya gelmek isteyenleri de kahve içmeye çağırdım ama ona yanaşmadılarKonu sahibi misafir ağırlamak gitti heralde
Aynen bende onu diyorum ben hazır kahvaltı olsa da yapsam diyorum inanın ki.Kaldı ki misafire hazırlık eşim yardımcı olsa da sabah sabah zoruma gidiyor.Kahveye gelin dedim gelmedilervalla bebekli eve kahvaltiya getmek yerine kahvaltiya davet etseler kesge haklisin iyi yapmissin dusuncesiz insanlar iste bebekli kadin kendisi dogru duzgun kahvalti yapamiyo. 16 aylik oldu bebegim hala ayak usteyim hic dinlenemiyorum
Haaha arkadaş olabiliriz. Aynı ben :)) Herkes misafir sevmek zorunda değil. Çocukken evimiz otel gibiydi belki bunun etkisi büyüktür.Ben misafir sevmem, çocuğa da yalnız bakıyorum üstelik işe ara verdiğin halde her şeye yetişemiyorum üstelik ev işlerine arada yardımcı geliyor. Ben sevmiyorum başkasını ağırlamayı açıkça da söylüyorum. Başkasına gitmeyi de sevmiyorum dışarda görüşmek en güzeli ama çocukla rahat olmayabiliyor. Benim kafamda olan arkadaşlarım var eğer birbirimize uğrayacaksak dışardan bir şeyler alır öyle gideriz çayı kahveyi de beraber yaparız onlar da çocuklu bu arada.
Eğer çocuk rahat edebilecekse dışarda görüşürüz.
İnsanların özel alanı evi, hele pazar günü yatışıp oturur dışarı çıkar bir şey planlar ben de istemem çat diye misafir gelsin.
hep öyleydim
Canım soyutlamıyorum zaten dışarı çıkıyoruz.ama kahvaltıya sabah sabah evimde ağırlamak istemedim.Kahve içmeye çağırdım onun yerine bebeği banyo fln yaptırdık bu sırada.Bende tek bakanlardanım ama bebek var fiye hayatı kaçırmak istemem biz misafirliğe gideriz misafir de bize gelir. Zaten evde tek başımıza zaman geçmiyor kapıyı gözlüyorum biri gelse diye. Burda sorun derli toplu ev ve iyi bir sofra beklentisiyle gelirlerse olur. Mesela eşimin arkadaşı geldi eşi ve çocuğuyla kahvaltıya. Dolaptane varsa çıkardık yanına da kavanozdan menemen oh bitti gitti çocuklar da evi dağıta dağıta oynadı zatendemem o ki her şeyi ince ince kusursuz yapmaya çalışıp hayattan soyutlamayın kendinixzi
Canım misafirim illa ki geliyor.Ev yapımı şeyler satan yerlerden kek börek alıp ağırlıyorum ama kahvaltı bambaşka sabah sabah.Pazar gunu esinizde evdeyken ikiniz beraber hazirlanarak misafir agirlayabilirsiniz bunda anormal bir durum yok ama cok samimi olmadiginiz emek vermek istemediginiz kisileri reddedebilirsiniz. Onun disinda misafir gelecegi zaman bir gun onceden hazirlik yaparak halledebilirsiniz cok zor degil aslinda aksam esinizde yatdimci olur bebekle ilhilenir vs vs
Ne güzel yapıyormussunuz.Hamileyken çalışıyordum beni birgün yemeğe çağırmayan insanlar şimdi kendini ağırlatmak için kahvaltıya gelelim derse belki de o yüzden içimden gelmediŞu an bana gelenler de öyle yakınlarım şükür ben yerimden hiç kalkmıyorum gelen çayı demliyor yapıyorayıp aman hazırlayayım da demiyorum diyemem de ayrılmıyor bebe göğsümden Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi
Bebekli arkadaşıma gideceksem ben de yemek götürürüm ve sakın yerinden bile kalkma gelip ben yapıcam derim çok yaptım geçmişte
Doğru düşünüyorsunuz kaynana görümce değil ama niyetlerinden genel olarak hoşlanmadığım samimi bulmadığım kişilerAma öyle samimiyeti olsa seve seve kalkıp hazırlardı büyük ihtimalle öyle sevdiği insanlar da değiller, koca akrabası bunlar büyük ihtimalle.Hatta kaynana/ görümce olduklarını düşünüyorum
hic kahveyede gelmesinler bebegin kucuk iyi insanlarsa seni cagirsinlar bebekle kolay diyil musafir agirlamak .gezmeye yer ariyolar disari ciksinlarAynen bende onu diyorum ben hazır kahvaltı olsa da yapsam diyorum inanın ki.Kaldı ki misafire hazırlık eşim yardımcı olsa da sabah sabah zoruma gidiyor.Kahveye gelin dedim gelmediler
Kahvaltıda misafir ağırlamayınca hayattan soyutlanmış olmadım ama bana bu düşünce yapısı yanlış geliyor sabah sabah cocuklu insanın evi saçı başı müsait olmayabiliyor öğlen saatleri daha uygun oluyor benim için her açıdankahvalti hazirlamak daha kolay degil mi .cocuk buyutuyorum diye bu kadar hayattan soyutlamak bana,da komik geliyor . cocugun yoktur diyenler icin ikizlerim ve cok yogun bir isim var . el acmasi borek yapmiyoruz ki kahvaltiya patates kizart ,simit al vs