Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Benimkiler artık bebeklikten çıktı 4-7 yasindalar ama şu durumda bile hadi kahvaltı hazırla sana geliyoruz denmesini doğru bulmuyorum. Ki çok çok fazla misafir agirladigim halde. Ben cagirsam başka, cagiririmda ama bakalim o sabah misafir ağırlamak istiyor muyum yani. Belkide ben o sabah kocamla çocuğumla dışarda yapicam kahvaltımı belki geceyi kötü geçirdim belki keyif yapicam o gün misafir istemiyorum? Bebek büyüten insanların çok çok azı ani gelen insana karsi tabi gelsin modundadir bence. Ki konu sahibi için çok yakın degillermis. Yakın olsa kabul eden olur tabide. He ben yakını da aniden sevmem o ayrı 😂 hadi bize gelin dediğim arkadaşlarım tabiki var ama en başta da dediğim gibi benim çağırmam başka kahvaltı hazırlayın size geliyoruz demek başka.
İşte bunu algılamayıp misafir düşmanı gören bile olmuş.Sanki biz hiç misafir ağırlamıyoruz en mükemmel en misafirperver kendileri.Tabiki yeri geliyor bende misafir çağırıyorum yemekli dahi.Burdaki ayrıntıyı anlamazlığa vurup kendi çevrelerinden ağırlamalarından bahsediyorlar ilginç gerçekten

misafiri çok severim. günler öncesinden ikramlara başlarım çeşit çeşit sofrayı donatirim. fakat istemem lazım. emrivakileri hiç sevmem. kendini kahvaltıya davet ettireni mesela. üstelik 8 aylık bebekli bir kadına öyle bir emrivaki yapmak bence hoş değil. yani kadın bebeğine mi baksın, evi mi toplasin, yemek mi yapsın, ikram mi hazırlasın? kimseye böyle emrivakiler yapamam. bırakın da insanlar sizi davet etsin. zorla kendini davet ettirenlere de ayrıca hayranım!!!!!
İşte buna da eşin yardım etmiyor diye yorumlayanlar olmuş.İlla o kahvaltı daveti kabul edilip o misafir ağırlanacak sanki.Eşim yardım etse bile birimiz bebeğe bakarken birimiz evi toplayacak kahvaltıyı hazırlayacak üstelik benimde banyo yapıp saçlarımı yapmam vs gerekiyor sabah kalkar kalkmaz.Bebeğim emiyor diş çıkarıyor her an sakin sakin de durmuyor ki.Ben bebeksiz birine giderken bile zahmet olmasını istemem sonuçta yemeye içmeye değiş sohbete muhabbete gidiyoruz

Ben sadece yakınlarımı arkadaş dost aile çağırıyorum. Tek çocukla yapabilirsiniz ama belli ki enerjiniz düşük vitaminleriniz yerlerde. Bir iki takviye alın kendinize gelin. Ben 3 çocukla akşamdan bir kaç çeşit yemek bile hazırlıyorum. O kadar stres yapmayın. Kahvaltı demişler. Pasta çörek yapmayın zeytin peynir yumurta patates kızartması falan tamamdır bence. Çocuklu ev en nihayetinde. Mesela kahvaltıda yumurta türlerini eşim yapar sofrayı da o kurar kaldırır. Haftasonu da eşiniz yapsın. Ya da çocuğa baksın siz yapın. Ya da mesaj atın istemiyorum deyin.
kahvaltıya değil ama kahve içmeye çağırdım yanaşmadılar.Enerjim vs yerinde çok şükür vitaminler de iyi sağolun Ama sabah saatinde birimiz çocuğa baksa bile banyo yapmam evi toplamam vs uzun sürecek öğlen olacak zaten.bide emrivakiyle gelindiği için içimden gelmedi

kahvaltıya değil ama kahve içmeye çağırdım yanaşmadılar.Enerjim vs yerinde çok şükür vitaminler de iyi sağolun Ama sabah saatinde birimiz çocuğa baksa bile banyo yapmam evi toplamam vs uzun sürecek öğlen olacak zaten.bide emrivakiyle gelindiği için içimden gelmedi
İstemediğiniz şeyi yapmayın boşverin ama bazı şeyleri de oluruna bırakın. Yani ha bana demişler ha eşime açıkçası pek önemsemiyorum böyle şeyleri ben. Yaş oldu 34 artık daha önemli şeyler var diye düşünüyorum :) Mesela bana böyle bir teklifle biri gelse ok derim. Biriniz börek biriniz başka bir şey yapsın ben de kahvaltılıkları ortaya koyarm yeriz diye :)

İstemediğiniz şeyi yapmayın boşverin ama bazı şeyleri de oluruna bırakın. Yani ha bana demişler ha eşime açıkçası pek önemsemiyorum böyle şeyleri ben. Yaş oldu 34 artık daha önemli şeyler var diye düşünüyorum :) Mesela bana böyle bir teklifle biri gelse ok derim. Biriniz börek biriniz başka bir şey yapsın ben de kahvaltılıkları ortaya koyarm yeriz diye :)
Yani msj kısmını çok da önemsemedim açıkçası.bebek olmasa emrivaki dahi olsa belki kabul edebilirdim ama bebeğim diş çıkardığı için biraz huzursuz bu ara.O yüzden kahve içmeye gelsinler demiştim.Aman geçti gitti zaten artık 😀

İşte buna da eşin yardım etmiyor diye yorumlayanlar olmuş.İlla o kahvaltı daveti kabul edilip o misafir ağırlanacak sanki.Eşim yardım etse bile birimiz bebeğe bakarken birimiz evi toplayacak kahvaltıyı hazırlayacak üstelik benimde banyo yapıp saçlarımı yapmam vs gerekiyor sabah kalkar kalkmaz.Bebeğim emiyor diş çıkarıyor her an sakin sakin de durmuyor ki.Ben bebeksiz birine giderken bile zahmet olmasını istemem sonuçta yemeye içmeye değiş sohbete muhabbete gidiyoruz
cok haklısınız. o yollardan iki kez geçmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. misafir evet berekettir ama kahvaltı diye özellikle belirten misafirin bereketini de istemem tövbe allahim beni affet. misafir bereketi çay veya kahve ile de gelsin. siparisli olmuyor bu işler.

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Çocuğunuz var mı ? Mesela hayatınızda hiç kucağınızda bir bebekle yemek yaptınız mı ? Bebek meme emerken sizde kucağınızda o bebekle tuvaletiniz yaptınız mı ?

Ne kadarlıkken ayırdınız odasını?
Çocuklarım büyük artık.Çocuklarımın ikisininde ilk doğduğu andan itibaren odası ayrıydı.Bunun hiç sakıncasını görmedik.Gece uyanma konusu veya başka konularda dr un önerilerini aldık.Ona güvenirdik.Vefat etti çok iyi bir dr du.Huzur içinde uyusun.Mesela büyüyüp kendi kendine yemek zamanları başladığında yemek süresi şu kadardır onu uzatmayın yemiyorsa zorlamayın ama diğer öğüne kadarda hiç bir şey vermeyin derdi.Birisi iştahsız diğeri iştahlıydı uymaya çalıştık bunlara.Bazılarını başardık hepsi olmasa da.
Bu arada ben yoğun çalışan büyükleri yanında olmayan yardım alamayan bakıcı sonrası kreş ana okulu ile çocuk büyüten anneyim.Zor mu elbette zor.Eşim de yoğun çalışan eve daha geç gelen ama elinden geldiğince yardım etmeye çalışan babadır.Misafiri akrabayı severim.Sınırlarıma müdahale ettirmem.Bunları yaşadığım için çocuklarım her yardım istediğinde koşarım.
Yabancı ülkede yaşamıyoruz soran olmuş.
Konu sahibin kahvaltı konusuna gelince.İlk okuduğumda bu kadar rahat kahvaltıya geliyoruz gibi okuyunca kardeş akraba ana baba sandım.Okuduğum kadarı ile değillermiş. Bunu öğrenince bu kadar rahat nasıl kahvaltıya geliyoruz diye haber göndermişler şaşırdım doğrusu.Kabul etmemek hakkınız bu durumda.Bebekli bir insana kahvaltıya ancak kendi hazırlayabilecek durumda çok yakını gidebilir diye düşünüyorum.Haklısınız bu konunuzda genç arkadaş.

Ben misafiri severim ama emrivakiyi sevmem. Benim de 8 aylık bir bebeğim var. 4 yaşında da terminatör bir oğlum. Ev hep dağınık, temiz de olmuyor her zaman. Sabah sabah kalkıp sofra mı hazırlayayım, ortalığa mı ayar vereyim? Zaten bunları yapmaya çalışırken bebem de asla durmaz, ağlama krizine girer. Ne gerek var 😵‍💫 Kim bu kahvaltıya gelmek isteyen cesur yürek, neyiniz oluyor?

Kahvaltı en kolay öğün diye kahvaltı demişlerdir belki.Yani çaya geliyoruz deseler yanına uğraşmak gerekecek diye.Kahveye deseydiler de aynen öyle.Bebekliyiz diye evde kahvaltı hazırlanmıyor değil.Kendinize hazırladığınız kahvaltıya bir kaç tabak ekleyecektiniz sadece.Bence çok abartmissiniz...Herkes çocuklu herkes çalışan ama hayat devam ediyor,kalp kırmaya gerek yok

Kahvaltı en kolay öğün diye kahvaltı demişlerdir belki.Yani çaya geliyoruz deseler yanına uğraşmak gerekecek diye.Kahveye deseydiler de aynen öyle.Bebekliyiz diye evde kahvaltı hazırlanmıyor değil.Kendinize hazırladığınız kahvaltıya bir kaç tabak ekleyecektiniz sadece.Bence çok abartmissiniz...Herkes çocuklu herkes çalışan ama hayat devam ediyor,kalp kırmaya gerek yok
Ya olur mu öyle şey hayret birşey gerçekten nasıl hazırladığınız kahvaltuya birkaç tabak daha eklesin kadın ? Bugün kahvaltıda zeytin peynir yumurta yedik mesela konu sahibi de öyle yediyse bu menüyle misafir mi ağırlasın . Misafir gelmeden bir gün önce akşamdan evi temizlemesi lazım sabah kalkıp yatakları toplayıp çocuğa Kahvaltı ettirmesi ve kendi de Kahvaltı hazırlaması lazım . Kadın bunları yaparken adam çocuğa bakacak . Misafir gelecek Kahvaltı kahve vs vs öğleden sonra olacak misafir gidince ev kirlenmiş olacak bi süpür sil yine yapılacak akşama ne yiyecekler yemek yok yapılavak çocuk ayrı yiyor şuan ona ayrı öğünler yapılacak ölme eşeğim ölme 😒

Biri de yukarıda yazmış bebek 8 günlük değil 8 aylık diye 😂 oğlum 4 yaşına geldi yemin ediyorum ki 4 günlükken prensesmişim şimdi kül kedisi oldum şahsen . En güzel zamanları daha küçükken en fazla ağlıyorlardı koyduğun yerde duruyordu şimdi 8 aylık bebek Oda oda geziyor ayakta durmaya çalışıyor vs vs en tehlikeli zamanlar

Çocuğunuz var mı ? Mesela hayatınızda hiç kucağınızda bir bebekle yemek yaptınız mı ? Bebek meme emerken sizde kucağınızda o bebekle tuvaletiniz yaptınız mı ?
Bizim toplumların bebe yetiştirme tarzı maalesef baştan yanlış. O yüzdn bebeler hep huzursuz, huysuz. Mesela ben özgür kendimce yetiştiriyorum ve bana dedikleri “ sen şanslısın, Allah sana uyumku uslu çocuklar vermiş” absjssls alakası yok. Bebek yetiştirmek için cidden şu büyük anne mantığından çıkıp rahat özgür ve kurallara sadık kalarak yetiştirmek gerekir. Bakın 3 çocuk annesiyim/ en küçüğü 3 aylık ve hepsi şu an uyuyor. Ki 2 gündür minik bebeğim çok ağlıyor anladım ki kuruyemiş yediğim için çocuğum rahatsızlanmış. Kestim ve düzeldi. Bazen çevreye kulağı kapatıp çocuğu dinlemek lazım. Evet bunalabiliyoruz, destek istiyoruz ama dünyanın her yerinde herkes kendi doğurduğunu büyütüyor. Kimseye güvenerek yapmadık diye düşünüyorum ben de

Bizim toplumların bebe yetiştirme tarzı maalesef baştan yanlış. O yüzdn bebeler hep huzursuz, huysuz. Mesela ben özgür kendimce yetiştiriyorum ve bana dedikleri “ sen şanslısın, Allah sana uyumku uslu çocuklar vermiş” absjssls alakası yok. Bebek yetiştirmek için cidden şu büyük anne mantığından çıkıp rahat özgür ve kurallara sadık kalarak yetiştirmek gerekir. Bakın 3 çocuk annesiyim/ en küçüğü 3 aylık ve hepsi şu an uyuyor. Ki 2 gündür minik bebeğim çok ağlıyor anladım ki kuruyemiş yediğim için çocuğum rahatsızlanmış. Kestim ve düzeldi. Bazen çevreye kulağı kapatıp çocuğu dinlemek lazım. Evet bunalabiliyoruz, destek istiyoruz ama dünyanın her yerinde herkes kendi doğurduğunu büyütüyor. Kimseye güvenerek yapmadık diye düşünüyorum ben de
Valla benim çocuğum 20:00 deuyur çünkü ben daha 40 ı çıkmadan hep aynı şeyleri aynı düzende yaptım çocuk alıştı evet ama mesela geceleri uyanmalarını keseledim olmuyor yani her yolu denedim hala uyanıyor beni istiyor yanına gidiyorum uyuyor sonra geri yatağıma gidiyorum biraz zaman geçiyor yeniden . Bende tek başıma büyüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor bebeğim 8 aylıkken vs herşey daha beterdi eşim hiç ortada yoktu . Herkes doğurduğunu büyütsün evet ama kimse de kusura bakmasın kimse kimseyi de yok sana kahvaltıya geliyorum vs diye kullanmaya çalışmasın . Canı istiyorsa her yer kafe dolu gidip açıp büfe yesin içsin kalksın . Milletin üzerine basmaya çalışmasın . Konu sahibi zaten istese o insanları kahvaltıya çağırır dimi ?

Merhaba hanımlar

8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Ben de tek basima baktim bebegime ve evet cok zor laf soyleyenlere bakmayin. 5 dk olsa bebegi kimseye verememek, kendi ihtiyaclarini yoksayar noktaya gelmek. Kolay surecler degil. Ama o donemde eve misafir gelecek olsa seviniyordum ben. Yoldas oluyorlardi evde, degisiklik oluyordu. Esinize bebekle ilgilen ben de basit de olsa kahvalti hazirlayim diyebilirsiniz belki. Kahvalti en kolayi bence misafir icin ☺️

Çok güldüm ama katılıyorumda size.Biliyor musunuz yabancılar bizim için çocukları çok ağlıyor diyormuş.Bence bizde bir yanlışlık var hele ki dediğiniz yeni nesilde.Yabancı çocuklarla ailesinin ilişkilerine bakıyorum hemde bazen çoğul bebek oluyor biz gibi değiller.
Şimdi ben yeni nesil annelerde gördüm bayıldım.Çocuk için yemek yeme kursuna gitmişler.Küçücük çocukla o kadar güzel yemek yiyorlardı ki.Zamanımızda yoktu bunlar..Herşeyi aslında onlar adına biz yapmaya kalkıyoruz.Aman etraf kirlenmesin diye yemeği ağıza veriyoruz.Parkta bakıyorum rahatlıkla çıkabilir çocuk anne veya baba kaydırakta diyelim merdivende çıkmasına yardım ediyor.Halbuki o çocuk onu yapar. Biz o yaşlarda çok koruyucu oluyoruz bu bizim yanlışımızmış.
Şimdi online bu konularla ilgili çok güzel videolar var.Gazlı bebek için ne yapılır.Nasıl yemek yedirilir vb o kadar çok ki.Bunlara katılabilirsiniz.Çocukları bağımlı yetiştirmeyin kendinize diyorlar.Onlara güvenin ...
Bakın çocuğum bebek.Dr dediki imkanınız varsa aynı odada yatmasın.Yaptık dediğini.Her gece aynı saatte uyanmaya başladı.Dr sordum kalkmayacaksın.Ağlıyor dedim.Ağlayacak bir iki gece ağlar sonra bırakır uyanmayı.Yanınada gitme dedi.Aynen yaptık ve üç günde bıraktı inanın o zaman.
Bu konularda destek alıp araştırın.
Bu yaptığınız eğitim değil öğrenilmiş çaresizlik ağlar ağlar susar almayın diye eğitim şeklini veren tek yer çocuk esirgeme yurtları. Alacak kucak olmadığı için oda. Allayıp pullamışsınız bide yabancı özentiliğinden kusucam artık.

Bu yaptığınız eğitim değil öğrenilmiş çaresizlik ağlar ağlar susar almayın diye eğitim şeklini veren tek yer çocuk esirgeme yurtları. Alacak kucak olmadığı için oda. Allayıp pullamışsınız bide yabancı özentiliğinden kusucam artık.
Valla aynen öyle söylediğinize imza atarım

Valla benim çocuğum 20:00 deuyur çünkü ben daha 40 ı çıkmadan hep aynı şeyleri aynı düzende yaptım çocuk alıştı evet ama mesela geceleri uyanmalarını keseledim olmuyor yani her yolu denedim hala uyanıyor beni istiyor yanına gidiyorum uyuyor sonra geri yatağıma gidiyorum biraz zaman geçiyor yeniden . Bende tek başıma büyüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor bebeğim 8 aylıkken vs herşey daha beterdi eşim hiç ortada yoktu . Herkes doğurduğunu büyütsün evet ama kimse de kusura bakmasın kimse kimseyi de yok sana kahvaltıya geliyorum vs diye kullanmaya çalışmasın . Canı istiyorsa her yer kafe dolu gidip açıp büfe yesin içsin kalksın . Milletin üzerine basmaya çalışmasın . Konu sahibi zaten istese o insanları kahvaltıya çağırır dimi ?
Yok tamam o konuda ben de size katılıyorum. Emirvakiler olmaz doğru değil.
Ama gece yanınıza geliyorsa konuşmak istiyor ya da yeterince günlük verim almıyor olabilir. Benimkiler de o saatte yatarlar. 2 yaşındaki bile gece kalkmaz belki dişi sorun yapıyorsa ya da hastaysa gelir. Gün içinde çok yormak gerekiyor. Benimkilerin harcadığı enerjiyi ben harcasam 30 kiloya düşerdim eheehehe

Ya olur mu öyle şey hayret birşey gerçekten nasıl hazırladığınız kahvaltuya birkaç tabak daha eklesin kadın ? Bugün kahvaltıda zeytin peynir yumurta yedik mesela konu sahibi de öyle yediyse bu menüyle misafir mi ağırlasın . Misafir gelmeden bir gün önce akşamdan evi temizlemesi lazım sabah kalkıp yatakları toplayıp çocuğa Kahvaltı ettirmesi ve kendi de Kahvaltı hazırlaması lazım . Kadın bunları yaparken adam çocuğa bakacak . Misafir gelecek Kahvaltı kahve vs vs öğleden sonra olacak misafir gidince ev kirlenmiş olacak bi süpür sil yine yapılacak akşama ne yiyecekler yemek yok yapılavak çocuk ayrı yiyor şuan ona ayrı öğünler yapılacak ölme eşeğim ölme 😒
Sizin hayatınız ne kadar zor, üzüldüm

X