Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Sen haklısın .Çok ta iyi yapmışsın.Benim de 15 aylık kızım var ve zor iş bebeği olmak.Cok özleyen kendi davet etsin

Siz normalsiniz, diğerleri anormal. Düşüncesizlik bence yaptıkları.

Kesin kurallarim hem yok hem var. Kimsenin evine bu şekilde gitmem yada eşime bu şekilde haber verseler aa bizim programımız vardı ama tam emin değilim bir dahakine eşim ile haberlesin der iptal eder. Ama mesela geçen hafta çok çok elzem ve ekstra bir durum vardı. Ne ben itiraz ettim ne o gece vardiyasından çıkıp oturdu ben herseyi yapamazdım o ztn o halde iken izlemezdi. Misafirler de durumu biliyordu çok hazırlık yapmayacagimi biliyordu hatta sofranın çoğunu onlar ve eşim topladı ama çok keyifli bir kac saat geçirdik
Ve eminim buradaki bir çok kişi kabul etmez hakaret sayardı.
Misafir sevmeyebilirsiniz ama bazen alternatif cozum sarttir bunu dile getirin bebek ayri bir konu bence o işi zorlaştırmis ama sizin asıl derdiniz başka. Konuşmaktan korkmayın ve net olun en büyük tavsiyem bu olur

Bende tek bakanlardanım ama bebek var fiye hayatı kaçırmak istemem biz misafirliğe gideriz misafir de bize gelir. Zaten evde tek başımıza zaman geçmiyor kapıyı gözlüyorum biri gelse diye. Burda sorun derli toplu ev ve iyi bir sofra beklentisiyle gelirlerse olur. Mesela eşimin arkadaşı geldi eşi ve çocuğuyla kahvaltıya. Dolaptane varsa çıkardık yanına da kavanozdan menemen oh bitti gitti çocuklar da evi dağıta dağıta oynadı zaten demem o ki her şeyi ince ince kusursuz yapmaya çalışıp hayattan soyutlamayın kendinixzi

Gelmek isteyen kişinin kimi aradığının bir önemi yok benim için.

Zaten tüm arkadaşlarımız ortak,müsait olmadığımı düşünüp kocamı aramışlardır diye düşünürüm.

Ama hiç kimseyi kahvaltıda ağırlayamam kusura bakmasınlar. Ki benim kocam muhteşem sofralar kuran,toplayan adamdır. Ama bebeğin uykusu,beslenmesi,oyunları,hava alması daha önemli benim için. İlla görüşmek isteyen/illa evimizde ağırlanmak isteyen bizim uygun bulduğumuz zaman gelir kahvesini içer gider.

Bebeklerin bir düzeni vardır,biz yetişkinler gibi “bugün yemeği geçiştirelim,uyumayıverelim,ebeveynlerimleaz vakit geçireyim” deme lüksü yoktur. “Misafir geliyormuş,idare ederim” diye düşüneceklerini hiç sanmıyorum.

Çocuksuz dahi olsa sana kahvaltıya geliyorum demem ya eğer diyebilecek birileriyse bana geliyorum deseler buyrun gelin ama yerimden kalkamıyorum siz hazırlayın derim madem geliyorum diyecek samimiyetteler benim cevabımda ayıp olmazdı

Seni gördüğüme çok sevindim arkadaşım.

Daha dün bakmıştım,sana!

Hoş geldin,gitme bir daha.

Burada sorun sanki birilerinin gelmesi değil de bebeğinizin bakımında eşinizin rol almaması.

Çalışıyor olabilir hatta çok yoğun ve yorucu biri işi de olabilir ama hafta sonları evi temizleyebilir, kahvaltı hazırlayıp yemek yapabilir, 8 aylık bebeği 3-5 saat oyalayıp sizin kendinize zaman ayırmanızı sağlayabilir.

Çok haklısın insanlar asla bunu anlamıyor çocuklu eve davetsiz gidilmez kadın kendini iyi hissetse çağırır zaten dimi bende bunu anlamıyorum sürekli birilerine gitme çabası olan insanları…
Başlarda kırılırşar falan aman gelsinler dersim baktım çok yoruluyorum benimde bebeğim 9aylık arayıp sana çaya gelelim diyolar mesela acık acık diyorum ben misafir almıyorum evim temiz değil çocugum huysuz hazırlığım yok dısarda görüşelim uygun zamanda küsende küssün sanada tavsiye ederim :)

Yoo cok haklisiniz. Ben anlamiyorum bu insanlari gercekten bu nasil bir yuzsuzluk. Misafir kabul edemiyorum diyin biri gelmek isterse. Disarida parkta bahcede goruselim diyin cok istiyolarsa. Hatta ben sana geliyim diyin. Yuzsuze yuzsuz olun ya hic utanmayin

Çok samimi olduğunuz insanlar arasında böyle teklifler olabiliyor, benim teklifsiz görüştüğüm arkadaşlarım vardı bir bakarsınız bir sabah almış simidini poğaçasını çayı demle geliyorum demiş veya ben börek aldım çayın demli mi az sonra sendeyim diye arardım ama aranızdaki samimiyet öyle bir olmalı ki ortalık dağınıkmış, sehpada toz varmış bakmayacaklar, illa bilmem kaç çeşit kahvaltılık ikramlık olacak diye de bakmazdık, kimse kasım kasım kasılmazdı veya evi dağınıktı, pijamayla karşıladı denmezdi, yani eve eşyaya yenilene içilene bakmayacak insanlarla arkadaşsanız cevabınız ayıp olmaz aksine çekil şuradan deyip kolları sıvar işinizi de yaparlar :))

Şu an bana gelenler de öyle yakınlarım şükür ben yerimden hiç kalkmıyorum gelen çayı demliyor yapıyor ayıp aman hazırlayayım da demiyorum diyemem de ayrılmıyor bebe göğsümden Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi
Bebekli arkadaşıma gideceksem ben de yemek götürürüm ve sakın yerinden bile kalkma gelip ben yapıcam derim çok yaptım geçmişte

Zaten gerçek arkadaşsa bebekli hayatın zorluklarını bilir, arkadaşına kusur aramaya değil güleryüzüne hoş sohbetine gider, ben bebekliyken çok misafir ağırladım, bebeğim öyle yüzüne örtü ört uyusun, oturttuğun yerde dursun bebeklerinden de değildi, aylarca üzerime pijama giymediğimi yatak yüzü görmediğimi bilirim, erken ayaklandığı için de hep peşinde koşmak zorundaydım ama dediğim gibi evinize gelen insanın zihniyeti önemli, kızımın bebekliğinde ben sadece çayı demliyordum gerisini gelenler yapıyordu, ben de gittiğim evde etrafa bakmam, hele bebekli evde her yer her yerde olabilir, ayrıca misafir sevmemek ayrı bir şey ona laf edemem ama bebekliyim diye kendini de soyutlamamak lazım hem bebek için hem anne için, bu sefer bebek her yerde uyumuyor sinek kanadına bile uyanıyor anne babasından başkasını görünce ağlama krizine giriyor, anne de yalnızlıktan bunalıyor, 2 çift laf etmek bile iyi geliyor insana.

Bu sekilde gelmek isteyenler hatali. Insan kendi kendini niye yemege davet eder ki bebekli eve..düsüncesizlik patavatsizlik. Aslinda bebekli anneleri davet etmeli biraz yardim amacli.da..ama bizim insanimizda bu düsüncesizlik hakim maalesef. Misafir evin bereketini artidirir derler. Normalde öyledir belki, ama kadina ekstra yük oldugu anda bereket diye birsey yok.

Çok güldüm ama katılıyorumda size.Biliyor musunuz yabancılar bizim için çocukları çok ağlıyor diyormuş.Bence bizde bir yanlışlık var hele ki dediğiniz yeni nesilde.Yabancı çocuklarla ailesinin ilişkilerine bakıyorum hemde bazen çoğul bebek oluyor biz gibi değiller.
Şimdi ben yeni nesil annelerde gördüm bayıldım.Çocuk için yemek yeme kursuna gitmişler.Küçücük çocukla o kadar güzel yemek yiyorlardı ki.Zamanımızda yoktu bunlar..Herşeyi aslında onlar adına biz yapmaya kalkıyoruz.Aman etraf kirlenmesin diye yemeği ağıza veriyoruz.Parkta bakıyorum rahatlıkla çıkabilir çocuk anne veya baba kaydırakta diyelim merdivende çıkmasına yardım ediyor.Halbuki o çocuk onu yapar. Biz o yaşlarda çok koruyucu oluyoruz bu bizim yanlışımızmış.
Şimdi online bu konularla ilgili çok güzel videolar var.Gazlı bebek için ne yapılır.Nasıl yemek yedirilir vb o kadar çok ki.Bunlara katılabilirsiniz.Çocukları bağımlı yetiştirmeyin kendinize diyorlar.Onlara güvenin ...
Bakın çocuğum bebek.Dr dediki imkanınız varsa aynı odada yatmasın.Yaptık dediğini.Her gece aynı saatte uyanmaya başladı.Dr sordum kalkmayacaksın.Ağlıyor dedim.Ağlayacak bir iki gece ağlar sonra bırakır uyanmayı.Yanınada gitme dedi.Aynen yaptık ve üç günde bıraktı inanın o zaman.
Bu konularda destek alıp araştırın.

Bebekli bebeksiz farketmez aslında, mesaj atıp kahvaltıya geliyoruz diyen insan samimiyetimizin olduğu insanlardır. Ya yakın arkadaşımızdır, ya aileden birileridir. Kendi ailemiz böyle bir şey yapınca nasıl sorun etmiyorsak eş ailesi yapınca da sorun etmemeliyiz. Ben hiç kendini davet ettirdi ya da davet etmeden geldi diye annesine kız kardeşine kızan insan görmedim, ama konu kayınvalide görümce olunca tırnaklar çıkıyor. Bu da kadının evi sahiplenmesinden kaynaklanıyor, yine aynı yere dönüyoruz. Ev benim bana sorulacak dediğimizde adamlar da ellerini eteklerini çekip bütün sorumluluğu kadına bırakmaya başlıyorlar.

Sanmıyorum ki konu sahibinin kocasının iş arkadaşı ya da patronu kahvaltıya gelmek istemiş olsun. Muhakkak ya sürekli görüşülen samimi arkadaşlardır ya ailelerdir.

Misafir gelsin ona diyecek hiçbir sözüm yok ama çocuklu misafir gelmesin.bi kaç ay sonra doğumum var şimdiden strese girdim.yengemler biz sana yardıma gelicez diyorlar ve bunu beni çok korkutuyor.her birinde 3 çocuk var ikisi aynı anda gelecek ve evde 6 çocuk olacak.boyle misafirin bana ne yardımı olabilir ki.sizin konumuza gelince bebeğiniz çokta küçük degil gelenler evi dağıtıp hiçbir şeye karışmayan tipler değilse bı sıkıntı yok bence.

Ne kadarlıkken ayırdınız odasını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…