- 14 Eylül 2014
- 1.758
- 3.346
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Sen haklısın .Çok ta iyi yapmışsın.Benim de 15 aylık kızım var ve zor iş bebeği olmak.Cok özleyen kendi davet etsinMerhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Siz normalsiniz, diğerleri anormal. Düşüncesizlik bence yaptıkları.Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Seni gördüğüme çok sevindim arkadaşım.Ben de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı
Burada sorun sanki birilerinin gelmesi değil de bebeğinizin bakımında eşinizin rol almaması.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Çok haklısın insanlar asla bunu anlamıyor çocuklu eve davetsiz gidilmez kadın kendini iyi hissetse çağırır zaten dimi bende bunu anlamıyorum sürekli birilerine gitme çabası olan insanları…Merhaba hanımlar
Yoo cok haklisiniz. Ben anlamiyorum bu insanlari gercekten bu nasil bir yuzsuzluk. Misafir kabul edemiyorum diyin biri gelmek isterse. Disarida parkta bahcede goruselim diyin cok istiyolarsa. Hatta ben sana geliyim diyin. Yuzsuze yuzsuz olun ya hic utanmayinMerhaba hanımlar
Çok samimi olduğunuz insanlar arasında böyle teklifler olabiliyor, benim teklifsiz görüştüğüm arkadaşlarım vardı bir bakarsınız bir sabah almış simidini poğaçasını çayı demle geliyorum demiş veya ben börek aldım çayın demli mi az sonra sendeyim diye arardım ama aranızdaki samimiyet öyle bir olmalı ki ortalık dağınıkmış, sehpada toz varmış bakmayacaklar, illa bilmem kaç çeşit kahvaltılık ikramlık olacak diye de bakmazdık, kimse kasım kasım kasılmazdı veya evi dağınıktı, pijamayla karşıladı denmezdi, yani eve eşyaya yenilene içilene bakmayacak insanlarla arkadaşsanız cevabınız ayıp olmaz aksine çekil şuradan deyip kolları sıvar işinizi de yaparlar :))Çocuksuz dahi olsa sana kahvaltıya geliyorum demem ya eğer diyebilecek birileriyse bana geliyorum deseler buyrun gelin ama yerimden kalkamıyorum siz hazırlayın derim madem geliyorum diyecek samimiyetteler benim cevabımda ayıp olmazdı
Şu an bana gelenler de öyle yakınlarım şükür ben yerimden hiç kalkmıyorum gelen çayı demliyor yapıyorÇok samimi olduğunuz insanlar arasında böyle teklifler olabiliyor, benim teklifsiz görüştüğüm arkadaşlarım vardı bir bakarsınız bir sabah almış simidini poğaçasını çayı demle geliyorum demiş veya ben börek aldım çayın demli mi az sonra sendeyim diye arardım ama aranızdaki samimiyet öyle bir olmalı ki ortalık dağınıkmış, sehpada toz varmış bakmayacaklar, illa bilmem kaç çeşit kahvaltılık ikramlık olacak diye de bakmazdık, kimse kasım kasım kasılmazdı veya evi dağınıktı, pijamayla karşıladı denmezdi, yani eve eşyaya yenilene içilene bakmayacak insanlarla arkadaşsanız cevabınız ayıp olmaz aksine çekil şuradan deyip kolları sıvar işinizi de yaparlar :))
Zaten gerçek arkadaşsa bebekli hayatın zorluklarını bilir, arkadaşına kusur aramaya değil güleryüzüne hoş sohbetine gider, ben bebekliyken çok misafir ağırladım, bebeğim öyle yüzüne örtü ört uyusun, oturttuğun yerde dursun bebeklerinden de değildi, aylarca üzerime pijama giymediğimi yatak yüzü görmediğimi bilirim, erken ayaklandığı için de hep peşinde koşmak zorundaydım ama dediğim gibi evinize gelen insanın zihniyeti önemli, kızımın bebekliğinde ben sadece çayı demliyordum gerisini gelenler yapıyordu, ben de gittiğim evde etrafa bakmam, hele bebekli evde her yer her yerde olabilir, ayrıca misafir sevmemek ayrı bir şey ona laf edemem ama bebekliyim diye kendini de soyutlamamak lazım hem bebek için hem anne için, bu sefer bebek her yerde uyumuyor sinek kanadına bile uyanıyor anne babasından başkasını görünce ağlama krizine giriyor, anne de yalnızlıktan bunalıyor, 2 çift laf etmek bile iyi geliyor insana.Şu an bana gelenler de öyle yakınlarım şükür ben yerimden hiç kalkmıyorum gelen çayı demliyor yapıyorayıp aman hazırlayayım da demiyorum diyemem de ayrılmıyor bebe göğsümden Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi
Bebekli arkadaşıma gideceksem ben de yemek götürürüm ve sakın yerinden bile kalkma gelip ben yapıcam derim çok yaptım geçmişte
Merhaba hanımlar
Çok güldüm ama katılıyorumda size.Biliyor musunuz yabancılar bizim için çocukları çok ağlıyor diyormuş.Bence bizde bir yanlışlık var hele ki dediğiniz yeni nesilde.Yabancı çocuklarla ailesinin ilişkilerine bakıyorum hemde bazen çoğul bebek oluyor biz gibi değiller.Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?
Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Bebekli bebeksiz farketmez aslında, mesaj atıp kahvaltıya geliyoruz diyen insan samimiyetimizin olduğu insanlardır. Ya yakın arkadaşımızdır, ya aileden birileridir. Kendi ailemiz böyle bir şey yapınca nasıl sorun etmiyorsak eş ailesi yapınca da sorun etmemeliyiz. Ben hiç kendini davet ettirdi ya da davet etmeden geldi diye annesine kız kardeşine kızan insan görmedim, ama konu kayınvalide görümce olunca tırnaklar çıkıyor. Bu da kadının evi sahiplenmesinden kaynaklanıyor, yine aynı yere dönüyoruz. Ev benim bana sorulacak dediğimizde adamlar da ellerini eteklerini çekip bütün sorumluluğu kadına bırakmaya başlıyorlar.Zaten gerçek arkadaşsa bebekli hayatın zorluklarını bilir, arkadaşına kusur aramaya değil güleryüzüne hoş sohbetine gider, ben bebekliyken çok misafir ağırladım, bebeğim öyle yüzüne örtü ört uyusun, oturttuğun yerde dursun bebeklerinden de değildi, aylarca üzerime pijama giymediğimi yatak yüzü görmediğimi bilirim, erken ayaklandığı için de hep peşinde koşmak zorundaydım ama dediğim gibi evinize gelen insanın zihniyeti önemli, kızımın bebekliğinde ben sadece çayı demliyordum gerisini gelenler yapıyordu, ben de gittiğim evde etrafa bakmam, hele bebekli evde her yer her yerde olabilir, ayrıca misafir sevmemek ayrı bir şey ona laf edemem ama bebekliyim diye kendini de soyutlamamak lazım hem bebek için hem anne için, bu sefer bebek her yerde uyumuyor sinek kanadına bile uyanıyor anne babasından başkasını görünce ağlama krizine giriyor, anne de yalnızlıktan bunalıyor, 2 çift laf etmek bile iyi geliyor insana.
Ne kadarlıkken ayırdınız odasını?Çok güldüm ama katılıyorumda size.Biliyor musunuz yabancılar bizim için çocukları çok ağlıyor diyormuş.Bence bizde bir yanlışlık var hele ki dediğiniz yeni nesilde.Yabancı çocuklarla ailesinin ilişkilerine bakıyorum hemde bazen çoğul bebek oluyor biz gibi değiller.
Şimdi ben yeni nesil annelerde gördüm bayıldım.Çocuk için yemek yeme kursuna gitmişler.Küçücük çocukla o kadar güzel yemek yiyorlardı ki.Zamanımızda yoktu bunlar..Herşeyi aslında onlar adına biz yapmaya kalkıyoruz.Aman etraf kirlenmesin diye yemeği ağıza veriyoruz.Parkta bakıyorum rahatlıkla çıkabilir çocuk anne veya baba kaydırakta diyelim merdivende çıkmasına yardım ediyor.Halbuki o çocuk onu yapar. Biz o yaşlarda çok koruyucu oluyoruz bu bizim yanlışımızmış.
Şimdi online bu konularla ilgili çok güzel videolar var.Gazlı bebek için ne yapılır.Nasıl yemek yedirilir vb o kadar çok ki.Bunlara katılabilirsiniz.Çocukları bağımlı yetiştirmeyin kendinize diyorlar.Onlara güvenin ...
Bakın çocuğum bebek.Dr dediki imkanınız varsa aynı odada yatmasın.Yaptık dediğini.Her gece aynı saatte uyanmaya başladı.Dr sordum kalkmayacaksın.Ağlıyor dedim.Ağlayacak bir iki gece ağlar sonra bırakır uyanmayı.Yanınada gitme dedi.Aynen yaptık ve üç günde bıraktı inanın o zaman.
Bu konularda destek alıp araştırın.