- 16 Ocak 2021
- 4.197
- 7.641
- 29
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Yaşadığım için olacakları söyleyim yardım ederken çocukları gözetemeyecekler ve onlar bir şey yaparken çocuklar evin altını üstüne getirecek raflardaki şeyleri kıracak vs vsMisafir gelsin ona diyecek hiçbir sözüm yok ama çocuklu misafir gelmesin.bi kaç ay sonra doğumum var şimdiden strese girdim.yengemler biz sana yardıma gelicez diyorlar ve bunu beni çok korkutuyor.her birinde 3 çocuk var ikisi aynı anda gelecek ve evde 6 çocuk olacak.boyle misafirin bana ne yardımı olabilir ki.sizin konumuza gelince bebeğiniz çokta küçük degil gelenler evi dağıtıp hiçbir şeye karışmayan tipler değilse bı sıkıntı yok bence.
Aynen öyle olacak,gelmeyin de diyemiyorum.simdi bile her geldiklerinde evin altını üstüne getiriyorlar.Yaşadığım için olacakları söyleyim yardım ederken çocukları gözetemeyecekler ve onlar bir şey yaparken çocuklar evin altını üstüne getirecek raflardaki şeyleri kıracak vs vs
valla bebekli eve kahvaltiya getmek yerine kahvaltiya davet etseler kesge haklisin iyi yapmissin dusuncesiz insanlar iste bebekli kadin kendisi dogru duzgun kahvalti yapamiyo. 16 aylik oldu bebegim hala ayak usteyim hic dinlenemiyorumMerhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Gelirlerlerse de kötü olacaksınız emin ol lohusa psikolojisi çok farklı bnce bi bahane bulunAynen öyle olacak,gelmeyin de diyemiyorum.simdi bile her geldiklerinde evin altını üstüne getiriyorlar.
Kızımda doğum yaparken aynı durumu yaşadım,o zaman ikisinin birer çocuğu vardı.ne yaptım ettim gitmediler illa gelcez sen sıkılırsin diyorlardı.simdi de aynısıni söylüyorlar üstelik bu sefer 6 çocuk bende de 2 tane olacakGelirlerlerse de kötü olacaksınız emin ol lohusa psikolojisi çok farklı bnce bi bahane bulun
Off valla Allah kolaylık versin çok anlayışsızlarKızımda doğum yaparken aynı durumu yaşadım,o zaman ikisinin birer çocuğu vardı.ne yaptım ettim gitmediler illa gelcez sen sıkılırsin diyorlardı.simdi de aynısıni söylüyorlar üstelik bu sefer 6 çocuk bende de 2 tane olacak
Haklı olduğunuz konu tabiki size haber verilmesi gerekli hemde birgün değil birkaç gün öncesiMerhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Yok munecim eşim yardımcı oluyor sağolsun ama haliyle haftaiçi evde tek olunca çok yoruluyorum ve bebeğim emdiği için gece de illa ki beni istiyor yoksa eşimden yana sıkıntım yok şükürBurada sorun sanki birilerinin gelmesi değil de bebeğinizin bakımında eşinizin rol almaması.
Çalışıyor olabilir hatta çok yoğun ve yorucu biri işi de olabilir ama hafta sonları evi temizleyebilir, kahvaltı hazırlayıp yemek yapabilir, 8 aylık bebeği 3-5 saat oyalayıp sizin kendinize zaman ayırmanızı sağlayabilir.
Sanırım yurtdışındasınız.Her gece aynı saatte uyanmaya başladı.Dr sordum kalkmayacaksın.Ağlıyor dedim.Ağlayacak bir iki gece ağlar sonra bırakır uyanmayı.Yanınada gitme dedi.Aynen yaptık ve üç günde bıraktı inanın o zaman.
Şimdi orda bu konudan yana şikayetim de yok düzenimi tutturdum da yazmışım.ben sadece anlaşılmak açısından yazdım o kısımları.Hayattanda soyutlanmadım çok şükür ama evimde kimseyi ağırlamak istemiyorum şu durumda başka türlü sosyalleşiyoruzBu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?
Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Seni çok seviyom ama haksızsınBu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?
Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Kuzum kısmen doğru anlamışsın ama tek bakıyorum derken haftaiçi evde tekim eşim çalıştığı için ve emzirdiğim için geceleri de beni istiyor.Eşim sağolsun ev temizliği yemek çocuk bakımı akşamları da olsa yardım eder.Ama gece uyku düzenimin olmaması bile bedenimi yoruyor artık benimBence tek bakiyorum derken babasinin yardimci olamadigindan bahsediyor. Cok saldirgan buldum yorumunu.
Bizim annelerimize gelince hepsi 35/40 olmadan ciddi hastaliklara yakalanan bir sekilde piskolojileri alt üst olmus kadinlar malesef.
Hayattan da soyutlamiyor kendini, bu emrivakiye nasil tepki vermem gerekirdi diyor
Ya evet ben tek bakmaktan şikayetçi değilim zaten belirttim de sadece yorucu oluyor dedim.Eskisi gibi değil en basiti tv açmıyorum asla oyalamaya çalışıyorum sürekli.Ek gıdaya geçtik acaba ne hazırlayabilirim çeşitli diye düşünüyorum uğraşıyorum bunlar olması gerekenler ama eskiyle kıyaslamak yanlış bence deYeni nesil anne olarak söylüyorum, Evet çok zor tek başına bebek bakmak . Bence en az iki yardımcı lazımİnsan bazen bir yarım saat hiçbirşey yapmadan kafa dinlemek istiyor.
Bize öyle mi bakmışlar , karpuz gibi büyütmüşler. Ben mesela annem yüzüme tülbent örtermiş, saf saf uyurmuşum kendi halime. Şimdiki bebeler folik asit çocuğu , full enerji . Kızım bu sabah beşte kalktı mesela.
Ha konunuza gelince , terbiyesizler demek istiyorum sadece
Yok Allah var yardım ediyor.Ben evi toplayıp hazırlanırken duş makyaj vs o sırada o da bebeğe bakar yada tam tersi.Ama gece mesela emzirdiğim için bebeğim sürekli beni istiyor diş çıkardığı için de sık kalkıyor haliyle yorgun uyanıyorum.Gözümde büyüyor bunların hepsi o yardım etse bile.Eşin bebek bakimina katkisi olmadığını düşündüm konuyu okuyunca.
."Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla " demiş. Tum sorumluluk konu sahibinde
Kurdayım haklıyım kazanacağımSeni çok seviyom ama haksızsın
Ya işte sorun bu.Bebekle olunca kaçta kalktığımız yattığımız belli olmuyor.Uyanır uyanmaz enerjik olamıyorum.Bunun bide duş alması hazırlanması var sabah sabah yorgun olduğum için içimden gelmediTabiki var
Ve ben zaten mısafır sevdıgımı davet ettıgımı belırttım
Herkes sevmeyebılır ,zor gelebılır
Bunun neresı şaşılacak bır durum..
Gündüz kahveye gelıyorum dıyen
Bı kısır yap yıyelım dıyen yada aksam caya gelelım dıyen ıllakı oluyor ama kahvaltı farklı bır durum
Ben belkı 12 ye kadar yatıyorum ,belkı kalkıp mıllete kahvaltı hazırlamak ıstemem
Tostla gecıstırecek olabılırım vs
Kahvaltı günün ilk öğünü bunu insanlar cagırmadan kendını davet ettıren ıcın şaşkınlık belirttim
Yoksa cok sukur gunluk evıme mısafır cagırmayı ben cok severım
Hatta gecen haftasonu kahvaltıya mısafırım vardı ama ben kendı ıstegımle çagırdım
Siz kafanızda kurup konumu farklı boyuta taşıyorsunuz ben tüm detayıyla kendim bakıyorum eşim çalışıyor diye de belirttim evdeyken tabiki yardımcı oluyor.açıklayıcı da yazdığımı düşünüyorum ama neyseOnu da bebek bakımına katkısı olmayacak adamdan çocuk yaparken düşünecek o zaman. Neyse ben kaçayım linçlenecem
Kutsal bebek/anne konularında çeneyi tutmak lazım
Evimde kahvaltıya misafir ağırlamadan da sosyalleşebiliyoruz asosyal değiliz çok şükür.Ama bebekli olunca da gece 2 lere kadar oturamam bi yerde çünkü bebeğimin bi uyku düzeni var.Sadece şuan emrivaki kimseye kahvaltı hazırlayıp ağırlamak içimden gelmiyorBana kalırsa insanlar böyle böyle asosyalleşiyor ve depresyona bunalıma yatkınlık oluyor. İnsan sosyal bir varlık bu kadar kendinize yük görmeyin derim. Belki de ben öyleyim bilemiyorum tabi herkesin hayatı yaşayışı farklı ama çevremde tuttuğumuz arkadaşlarım çok rahat beni ya da eşimi arayıp müsaitseniz akşam size gelicez diyebilir,kahvaltıya gelelim diyebilir. Kim aranmışsa o der ki eşimle konuşayım hemen geri dönüş yapayım. Müsaitsek başka planımız yoksa çok memnun oluruz eve misafir gelmesinde. Aynı şekilde canımız bi akşam sıkılınca bi kaç arkadaşımızı ararız sıradan hangisi müsaitse gider sohbet ederiz. Bazen gece 2 leri bulur o sohbetlerin tadı en iyi terapide olmazherkes ne kader tepkili misafire çok şaşkınım gerçekten. Her şey geçtim güzel uğraşılmış bir güveç yaptım diyelim bi arkadaşımız da o yemeği çok sever hemen ararız akşam bizde güveç var gelin beraber yiyelim diye. Çocuklarımız bu ortamda büyüdüğü içindir belki sofra kurarlar,toplarlar misafirle zaman geçirmeyi bilirler. Üzüldüm vallahi sizler adına çok yalnız hissettim ama dediğim gibi herkes mutlu olduğu şekilde yaşamalı elbette