Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Valla sansliniz ne guzel bizim ikizler yakindi diye hatirliyorum.benim oglumun ciddi uyku bozuklugu var ozellikle kiz yine daha iyi .neler neler denedik 5-6 saatten fazla asla uyumaz .gunduz uykusunu 1 yas olmadan birakti zaten uyku derdine doktugum paranin haddi hesabi yoktur 🥹

Bu konuda sansliyiz aynenn yakindii.
Uyku cocuktan cocuga degisiyor cok net.Sinir bozucu ama gece uyanmalar.ilk 2 sene o uykusuzlukla gece uyanmalarinda cok sacmaladigimi bilirim neler soyleyip neler yapiyormusum😄 Sabirlarr diluyorum.

Bu konuda sansliyiz aynenn yakindii.
Uyku cocuktan cocuga degisiyor cok net.Sinir bozucu ama gece uyanmalar.ilk 2 sene o uykusuzlukla gece uyanmalarinda cok sacmaladigimi bilirim neler soyleyip neler yapiyormusum😄 Sabirlarr diluyorum.
ya ben kahve bagimlisi oldum ise gidene kadar dikliyorum surekli masallah diyelim oglanlara saglikla buyusunler💗

Bence bu kadar takılmayın ben de aynıydım o yüzden sizi anlayabiliyorum. Misafiri ya 4/4lük ağırlayayim evim temiz olsun yemeğim çeşidim bol olsun derli toplu bakımlı olayim ya da hiç gelmesinler kafasındaydım. Eee çocuklu hayatta hepsi bir arada hiç olmuyor tabii😃 zaman içinde böyle böyle kendimi soyutladığımı asosyalleştiğimi gördüm. Çok istemesen bile belki sana iyi gelecek. Bebek ile zaten cok yatılmıyor, eşin çocukla ilgilenirken hemen bi banyonu temizlersin mesela, dağınıklığı bir odaya tıkıştırır kapatırsın. Bir simit, bir hazır börek, biraz kahvaltılık basit ama uğramış gibi görünecek yumurtalı bir tarif😂 menemen gibi ya da patatesli, pancake dediğin 5 dklık iş zaten.. gelen de bişey getirir bir çay oldu bitti en fazla hazırla et 1 saatini alır. Arada bir ağırlanacak misafir için biraz uykusuz kalmak ya da acele etmek çok zor olmamalı. Kendin de ayakta kalmak mücadele hayat akışı için yardimci olur diye söylüyorum. Evet aman işte bebegim var uyumadım yorgunum vs diyerek ağırdan almak istiyorsun ama arada böyle zorlanmalar da iyi gelir insana. Yoksa kendi başına döner durursun rutin içinde

Konuya da yorum yaparsam, ben de misafiri hazırlık yapmayı çok seven biriydim ama çocuktan sonra hiç çağırasım gelmiyor kimseyi. Bi kahvaltı ya da bir akşam yemeği ne kadar zor olabilir vs deniyor da bir kahvaltı bir kahvaltı olmuyor işte. Bunun öncesi temizlik toparlama ikramlar için alışveriş vs bunların hepsi bir de çocukla gerçekten çok yorucu oluyor. Bir de misafir sonrası var tabii. Bu çocuğum var benim beni kutsayın filan değil bildiğin çocuk yaptırmıyor:) hem çocuğun bakımı hem de çocuğun size müsaade etme süresi toplanınca hazırlığa vakit ayırmak gerçekten zor. Ben de büyüyene kadar mümkünse en az misafirli hayat diyorum.

Bunu diyen insanın enerji sömürücü gibi olmasıda ayrı bir komik geldi bana.Kendi enerjinizi yükseltrken başkalarının enerjsini düşürmeyin mümkünse bukadar önem veriyorsunuz ya hani hassas davranmanız gerekir👋
Önemli olan benim enerjim, herkes kendi enerjisini, kendi ruh sağlığını kendi düşünsün. ☺️

Ne guzel konu olmus, insanlar ve fikirlerin cesit cesit oldugunu gormus olduk. Bir de keske kendimi de dahil ederek farkliliklara saygi duymayi ogrensek. Herkes birbirine tepkisel yaklasmis. Bir insanin misafir sevmesi de sevmemesi de istemesi de istememesi de ayip degil suc degil. Belki konu sahibi iyi bir ruh halinde degil. Belki gelecek kisiler sebepli boyle dusunuyor. Diger yandan gelmek isteyen kisilerin hayat normalinde kahvalti bulusmasi vardir mesela ben arkadaslarimla oglen bulusmasi yerine kahvalti bulusmasini severim. Ya da aksam bulusmasi bana cok yuk gibi gelir. Sabah kahvalti yapilir temiz temiz is orda biter. Aksam oturmasi yok yemegi yok cayi meyvesi kuruyemisi daha zor. Belki bu yuke sokmak istemedikleri icin kahvalti demislerdir. Yani bence kimsede sorun yok. Bu hususta kimse kimseyi yargilamamali. Misafir sevmeyen cagirmaz olur biter. Seven de kendi cagirsin kendini davet ettirmesin yeter.
Desteksiz cocuk buyutmek de marifet degil. Ne bununla ovunulmeli ne de boyle yapamayan kadinlar yerilmeli. Neticede bunun objektif bir olcutu yok. Dogan bir sekilde buyuyor. Kadinlar birbirine bu husus uzerinden zorbalik yapmamali fikrimce. Bunun ayni emzirme baskisindan bir farki yok diye dusunuyorum.

Valla benim çocuğum 20:00 deuyur çünkü ben daha 40 ı çıkmadan hep aynı şeyleri aynı düzende yaptım çocuk alıştı evet ama mesela geceleri uyanmalarını keseledim olmuyor yani her yolu denedim hala uyanıyor beni istiyor yanına gidiyorum uyuyor sonra geri yatağıma gidiyorum biraz zaman geçiyor yeniden . Bende tek başıma büyüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor bebeğim 8 aylıkken vs herşey daha beterdi eşim hiç ortada yoktu . Herkes doğurduğunu büyütsün evet ama kimse de kusura bakmasın kimse kimseyi de yok sana kahvaltıya geliyorum vs diye kullanmaya çalışmasın . Canı istiyorsa her yer kafe dolu gidip açıp büfe yesin içsin kalksın . Milletin üzerine basmaya çalışmasın . Konu sahibi zaten istese o insanları kahvaltıya çağırır dimi ?
Uykusuz çocuğu olan bir ben miyim :KK43: Yeni uyudu saat 00.45 :KK43: sabah 7.00’da ayakta. Çok özendim size :/

Bende yaşadım aynılarını.
Gece boyu sürekli uyanan iki çocuğum oldu sağolsunlar. 4-5 defa uyandıklarında bugün iyi uyudular diyordum. Bu duruma uzak değilim ama hayatta çocukla beraber durmuyor düşüncesindeyim.
Küçücük bebeği olan kadınlar işe gidiyor o gecelerin sabahı. İş mecburiyet misafir degil diyebilirsiniz ama kendini yorma kısmının abartıldığı gerçeğini değiştirmiyor bence.
Herkesin esigi farklidir. Bunu bu sekilde elestiri konusu yapmak dogru degil diye dusunuyorum. Yoksa bu baya baya annelik, bireylik yarisina girmek gibi oluyor. Bir kere bireysel ozelliklerimiz ve yasam sartlarimiz bir degil yani kiyas yapilmasi mumkun degil. Calisan her kadinin is ve bebek bakim sartlari da bir degil. En nihayetinde kisinin ucuncu kisilere etkisi olmayan keyfi karar ve tutumlari zaten elestiri disi kalmali. Yoksa herkes herkese kendi subjektif deger yargilarini dayatmaya baslar ve bunun sonu yok.

Herkesin esigi farklidir. Bunu bu sekilde elestiri konusu yapmak dogru degil diye dusunuyorum. Yoksa bu baya baya annelik, bireylik yarisina girmek gibi oluyor. Bir kere bireysel ozelliklerimiz ve yasam sartlarimiz bir degil yani kiyas yapilmasi mumkun degil. Calisan her kadinin is ve bebek bakim sartlari da bir degil. En nihayetinde kisinin ucuncu kisilere etkisi olmayan keyfi karar ve tutumlari zaten elestiri disi kalmali. Yoksa herkes herkese kendi subjektif deger yargilarini dayatmaya baslar ve bunun sonu yok.

Bu yorumlara eleştiri diyeceksek hiç konu açılıp fikir alınmaması lazım.
Sonuçta herkes kendi penceresinden bakıyor konuya. Konuyu açanda başka bakış açılarını görmek icin açmıyor mu ?
Yetişkin insanlarda kendi hayatını da göz önüne alarak yapilan yorumları değerlendirir. İlla böyle yapacaksın demiyor kimse.
Bir konuyla kimsenin hayatının ayrıntılarini bilemeyeceğimize göre yazılan kadarı ve genel düşüncelerimize göre yorum yapıyoruz normal olarak.

Valla çocuğum yok, o yüzden atıp tutamayacağım.
Ama naçizane fikrim şu, önemli olan her zaman çekirdek ailedir. Önce evini sonra eşi dostu düşüneceksin.
Kahvaltı hazırlamak zor gelir mi denmiş. Gelir canlarım, niye gelmesin? Kahvaltıya misafir demek, öncesinde temizlik de demek. Dip köşe olmasa bile bir süpürge açtırır, etrafı sildirir, toplatır yani. Öyle kendine koyduğun gibi 3-5 lokma şeyle de kaldıramazsın insanları. Bebekle bazen insanlar tuvalete zor gidiyor. Sana bana 1 saatlik iş gibi geliyor olabilir.
Büyük konuşmamak lazım diyorum. Her çocuk da bir değil, kadın da bir değil.
Benim canım tatlıdır mesela. 10 kaplan gücünde değilim, kediyim ayol dümdüz.
İşin aslı bir de millet için kendimi parçalayamam da hiç. İlla evimde yiyip içerek mi görüşeceğiz sosyal çevremde? Başka bir yolu yok mu bunun? İyi günlerimde, enerjimin vaktimin uygun olduğu günlerde davet verebilirim de 365 günün komplesini kapsamaz. Ev biraz da özel alan yani. Her gün kabul günü olacak değil ya.

Hanımlar neden tartışıyor laf sokuyorsunuz?
Misafir anlayışımız, temizlik anlayışımız her şeyimiz farklı, herkes aynı düşünmek ya da aynı davranmak zorunda değil lakin açılan konularda farklı fikirler de olur, zaten biraz da amaç bu’dur, bir soruna çözüm ararken, bir konuda tavsiye alırken başkalarının görüşlerini de dinler, size uyanlarla uymayanları ayıklar, aklınıza mantığınıza yatanı uygularsınız.

Rica ediyorum birbirimizin fikirlerine hoşgörülü yaklaşmayı, eleştiri yaparken tavsiyede bulunurken alttan alttan yermemeyi, farklı görüşler de olduğunu kabul ederek yazışalım.

Bu yorumlara eleştiri diyeceksek hiç konu açılıp fikir alınmaması lazım.
Sonuçta herkes kendi penceresinden bakıyor konuya. Konuyu açanda başka bakış açılarını görmek icin açmıyor mu ?
Yetişkin insanlarda kendi hayatını da göz önüne alarak yapilan yorumları değerlendirir. İlla böyle yapacaksın demiyor kimse.
Bir konuyla kimsenin hayatının ayrıntılarini bilemeyeceğimize göre yazılan kadarı ve genel düşüncelerimize göre yorum yapıyoruz normal olarak.
Simdi mesela ben bu tur durumlarda soyle yapiyorum, soyle yapmayi tercih ediyorum, bunu dogru buluyorum, belki bir ihtimal soyle yaparsiniz kolaylik olur, objektif sebeplere dayali su acidan yanlis dusunuyorsunuz vs demek bakis acisi sunmaktir ama bir kahvalti hazirlamaya zorlanmayi abartili bulmak, tas mi tasiyoruz demek sadece elestirmektir. Ilk ornege uyan yorumlariniz da var. He tabi elestiri de kisileri gelistirir bir yerde o da gerekli ama kisilerin hassasiyet durumunu abartili vs bulmak ayni emzirmeyen kadinlari emzirmedigi icin elestirmek gibi bir sey. Arada bir deger farki goremiyorum. Kike ne katacak bilemiyorum dogrusu. Belki anlatmak istedigim seyi anlatamadim. Mesela bu saat olmus yattigindan beri bes kere emmeye kalkan bir bebegim var. Sabah kahvalti hazirlamak benim icin de tas tasimak gibi bir sey. Sizin bunu abartili bulmaniz sadece bir elestiri. Icinde herhangi bir fayda barindirmiyor. Hayat sartlarini bilmedigimiz kisiler uzerinden de olumsuz cikarimlar yapmak o kisilere ne tur bir bakis acisi katar bilemiyorum.

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Dünyadaki her şeyden zor bence . Çocuğu olmayan biri olarak söylüyorum bunu üstelik . Yeğenlerime bir gün bakınca deliriyorum. Size muhtaç ve her şeyinizi ona göre ayarlamanız gereken bir canlı ya hani bebek . Bir nevi kendi hayatından vazgeçiyor anneler. Duş almaya vakit bulamayan arkadaşım vardı bebeğinden dolayı. Şımarıklık değil bence haklılar

Simdi mesela ben bu tur durumlarda soyle yapiyorum, soyle yapmayi tercih ediyorum, bunu dogru buluyorum, belki bir ihtimal soyle yaparsiniz kolaylik olur, objektif sebeplere dayali su acidan yanlis dusunuyorsunuz vs demek bakis acisi sunmaktir ama bir kahvalti hazirlamaya zorlanmayi abartili bulmak, tas mi tasiyoruz demek sadece elestirmektir. Ilk ornege uyan yorumlariniz da var. He tabi elestiri de kisileri gelistirir bir yerde o da gerekli ama kisilerin hassasiyet durumunu abartili vs bulmak ayni emzirmeyen kadinlari emzirmedigi icin elestirmek gibi bir sey. Arada bir deger farki goremiyorum. Kike ne katacak bilemiyorum dogrusu. Belki anlatmak istedigim seyi anlatamadim. Mesela bu saat olmus yattigindan beri bes kere emmeye kalkan bir bebegim var. Sabah kahvalti hazirlamak benim icin de tas tasimak gibi bir sey. Sizin bunu abartili bulmaniz sadece bir elestiri. Icinde herhangi bir fayda barindirmiyor. Hayat sartlarini bilmedigimiz kisiler uzerinden de olumsuz cikarimlar yapmak o kisilere ne tur bir bakis acisi katar bilemiyorum
Siz "bakış açısı' katan yorumlar yapın o zaman.
Abartılı bulmayı eleştiri gören kişilere de hayatlarında kolaylıklar diliyorum cidden. Her şey onlar için yorucu ve yıpratıcı olabilir evet.
Konuyu emziren, emziremeyen anne, annelik üzerine kıyaslamaya getirmeye gerek yok. Annelik üzerine yorumum da yok. Ben kendini yıpratma, yorma yorumlarını abartılı buldum ve yine öyle buluyorum. Konu sahibi kendini
bilen biri olarak kahvalti sonrası kahveye çağırmış zaten mesaj atan kişileri. Kimse de ona niye böyle yaptın demez, diyemez.

Çekmeye çalıştığınız noktada değilim. Bebeğinize sağlıklı, derin uykular dilerim.

Son düzenleme:
Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı. Benim kabul edeceğim bi misafirlik türü değil bu.
Pazar sabahı bi msj atıp kahvaltı ettiniz mi etmediyseniz geliyoruz diyebilecek samimiyette olmak başka şey, filanca gün size kahvaltıya gelelim demek başka şey.

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Biri bana çay koy geliyorum dese ben kabul etmem can ciğer kuzu sarması da olsam anam babam da olsa kabul etmem. Etmediğim de çok oldu. Ben emrivaki sevmem. Evime gelecek kişi 1 gün önceden bana haber vermeli. Bunun çocuk sahibi olmakla da ilgisi yok çocuğum yokken de böyleydim bekarken de. Yatılı misafir asla sevmem kabul de etmem mesela.

8 aylık çocukla bi ilgisi yok konu sahibi emrivaki etmişler reddet gitsin. Eşine de söyle sana sormadan kimseyi misafirliğe davet etmesin kabul de etmesin.

Kesinlikle doğru olanı yapıyorsun insanlar duyarlı olmayı öğrensinler bunun adı yeni nesil annecilikse sonuna kadar öyleyiz öyle olmaya devam etmeliyiz. Çünkü kendimize öz saygımız ve sevgimiz var. Ne yazık ki annelerimiz birilerine hizmet etmekten bizleri sadece büyütebilmiş. O yüzden kendini sorgulama bebeğin belli bir yaşa sende rahata kavuşana kadar yaşam alanını kendin yönet 🤌🏼

Birine yemeğe kahvaltıya geliyoruz diyebilmek için cidden çok samimi olmak lazım. Bebekli birine hele asla denilmez. Ayrıca bizim toplum niye ev gezmesi dışında sosyalleşme bilmiyor? Mesele maddiyatsızlık mı, alışkanlık mı?

Herkesin şartları, çocukları, hatta maddiyatı bir değil. Sabaha kadar 2 saatte bir uyanan bebeğim, onu kıskanan bize dünyayı dar eden küçük çocuğum, pazar günü dışında çoğu kez akşam bile evde olamayacak kadar yoğun çalışan eşim var. Pazar günü sırayla uyuyoruz yahu uyuyoruz. Her şeyi geçtim insan misafir ağırlamak istemiyor olamaz mı? Bana da biraz sosyalleş insanları misafir et, misafirliğe git diye akıl verenler var. Amaç kendini ağırlatmak, yapışmak orası net. Ev gezmesi dışında hiç mi hobisi, aktiviyesi yok bu insanların? İki kahve alıp hadi bebekle parka gidelim, hava alırsın diyen neden yok?
Samimi değil, aileden değil "Sana gelcez" neden? Çünkü o gün gidecek başka bir yer bu bulamamış. Yersen. 😏

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama konu sahibi rahatsız olduğuna göre bence bu samimiyetin olmadığı birisidir.
Birde yemeğe çaya gelmekle kahvaltiya gelmek arasında fark var bence. Kahvalti için erken kalkmak zorundasın belki gece uykusuz kalıyorsun.

Merhaba hanımlar

8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Siz anormal değilsiniz
Misafir olarak gelmek isteyenler de anormal değil
Belki durumunuzu bilmiyor,anlamıyor olabilirler

X