Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

Evet her zaman esime soyluyorum. Ev isi benim gorevim degil,ikimiz yasiyorsak ikimizin. Bu cocuk bi tek benim degil,annesiysem babasisin sen de bakabilmelisin. Tamam alt acar yemek yedirebilir.. ama ilgilenmek bu degil ki. Oyun oyna,kesfetmek istyorsa sinirlama yardimci ol..yapmiyor bunlari. Istiyo ki cocuk yaninda usluca otursun. Aglaynca annesi durmuyo bu....
Mama sandalyesine alıştır bir kere onun altına sofra bezi ser koy önüne yemeği yiyebilirim kadar yesin. Evin bir odasını bebeğe göre düzenle güvenli olarak yanında otur sende çamaşırını felan katarsın orda. Mutfakta işin olduğunda karıştırmasın için bir çekmeceli ayarla bez plastik kap kacak doldur onu kurcalasın. Sabah hep aynı saatte uyandır aynı saatte uyut. Mutlaka soğuk da olsa yarım saat dışarı çıkın. Zamanla oturur düzen bebekler kolay alışır 3 gün ağlar huysuzlanır 4. Gün alışır. Eline toz bezi veriyorum bendeki modelin benle toz alır gırgır veririm onunla yeri gırgırlar. Öyle böyle büyüyorlar. 2 yaşına gelince rahatlıycaksın ama kocan çok rahatsızsa onun eline ver bezi hadi kolay gelsin de

Bebeğinizin aranızda uyuması güzel bir davranış değil bebeği aranıza almasaydınız bunu hiç bilmeyecekti. Zamanında çözüm olarak yaptığınız şeyler karşınıza sorun olarak çıkıyor. Sizin uyku kaliteniz azalıyor ve yorgun kalkıyorsunuz. Önce işe buradan başlayın.

Gün içinde 20-30dklık uyku çok az. Bu az uykuyla akşam erken yatması gerekir o zaman da size çok vakit kalır.

Akşam uyuduğunda çamaşırları ayırın sabah kalktığınızda makineye atın.

Mama sandalyesini reddetmek için çok küçük. Oyuncakla veya sevdiği bir yiyeceği eline vererek dikkatini dağıtıp oturtun. Diğer türlü yedirmek işkence birde yürümeye başlayınca ne yapacaksınız? Kalkıp gider. Yemeği bitince 15 dk bile otursa mutfağı toplarsınız.

Evde tehlikeli şeyleri kaldırma vakti geldi de geçiyor. Nelerin kalkacağını insan zaman içinde görüyor. Evi elden geçirin.

Park yatağı yok mu 20 dk bile dursa bir sürü iş olur.

Birde " o mutlu olsun diye ne isterse oynamasına izin veriyorum ama yetemiyorum işte" demişiniz
Çok tehlikeli bir cümle kendinizi tüketmeyin.
Yetemessiniz sürekli onu mutlu edemessiniz

Dikkat süreleri tabiki çok az ama biraz da kendi kendine oynayacak. Kendini oyalayacak. Şu an evdeki oyuncakları yaşına göre mi? O kısmı da bir düşünün derim.
lightpinklady lightpinklady

Iyi geceler..
1yasina girmek uzere bi bebegim var.
Calismiyorum..yuksek lisans yapiyorum. Tezim icin vaktim kisitli,kaydim silincek artik bitirmezsem cunku..
Evimle geregi kadar ilgilenemiyorum. Is yapamiyorum hatta oyle ki,en basit corba olan tarhana corbasini bile kizima gun icinde zor yapiyorum,toz halindeki corbayi suyla karistirip ocaga koymak bile bir sure aliyor benim icin..bebegimi yalniz birakmaya gelmiyo. Ya dusuyo,ya kablolari prizleri bulup oynamaya basliyo,ya ne bliyim birseyleri cekistiriyo..yurumeyi bilmiyor ama tutunup ayaga kalkmaya calisirken biyerlerini cizebiliyo dusebiliyo..yada yerden birseyler bulup agzina tepiyo boguluyo gibi oluyo falan..
Kizimin uyku duzeni yok. Bana gore yok,kendine gore vardir tabi..gun icinde 20 30 yada 40 dk bi uyur. Ama ne uyumak kus gibi..meme yiyerek uyur genelde ve ben birakin kalkmayi yatakta donecek olsam sicrar uyanir .. bazen sansliysam besigine koyar cikabilirim odadan.. parmak uclarimda.nefesimi tuta tuta...
10 dk icinde aglamaya baslar ve gelirim.
Wcye kosa kosa gidiyorum.yada aciktiysam mutfakta agzma biseyler tepistirip geri donuyorum yanina. Ev isi cok yapamiyorum..
Mutfakta bulasiklar dag oluyo bazen. Makinaya dizip yada ykayip da cikamyorum bi.2gun surunuyo bazen bulasiklar..mutfagim utanc kaynagi yani. . kirli camasr sepeti doluuo tasiyo .. duzenli yikayamyorum. Utu zaten yapamiyorum..
Bebegim huysuz bi bebek
Uyku sevmeyen bi bebek.. gece de alisti ortamizda yatiyor zaten genelde.. belimm agryor sirtim boynum agriyor.. onu ezmeyim diye kucucuk bi alanda
Hareket kisitiyla yatiyorum,uyandrmayayim diye ..Hanfendi mama sandalyesini sevmiyoe kucagimda yemek istyor yemegini. Ben de tepsiyle iceri getryorum. Az once supurdugum yerler kirinri icinde kaliyor..kanepeye yogurt dokuyor.su yada corba da bazen..tekrar supurup silersem ne mutlu..Tum gun bebegime yetebilmeye calisiyorum . Mutlu olsn dye de ne isterse oynamasna ellemesine izin veryorum sonra ilgisi dagilnca alip kaldryorum falan.
Ama yetemiyorum iste..
Esimle az once kavga ettik. Ne daginik kadinsin dedi.bunlar ne diye sinirlendigi seylere baktim..bebegime hediye gelen yapma cicekli bi sus esyasndaki susleri bebegim yolmustu. Elinden alip masaya koymusm..unutmusum..Onlara sinirlenmis beyfendi..
Esimin isi zor.Sabah giderken 7de uyaniyor diye ben de uyanip ekmek arasi sandvic hazirliyorum ona..yolcu ediyorum.. tekrar uyumama yada is yapmama firsat kalmadan bebek uyaniyor zaten.. Yemek yapmaya calisyorm hergun. Bazen o geldihinde yapiyorum sipsak birseyler. Yada yapamiyorum hazir yiyoruz bazen..Yada bebegimle ilgilencek dedesidir anneannesidir vs birini bulablrsem yemek yapiyorum. Ama her zaman birini cagirmak da olmuyo. Annem calisyo zaten. Babam da hep gelemiyo..kaynanamla mesafeliyiz. Bebekten once gorusmuyordum bile cok kirginim. Simdi de agziyla kus tutsa affedemem heralde uzdu beni cunku..gel bak desem gelir ama ben onu istemiyorum acikcasi gurur yapiyorum. .
Esim anlayissiz..Ne is yapiyosunki sen zaten
, dedi bu aksam bana.. kucumsedikce kucumsuyo.. dedigim laflari alip yuruyo bazen..
Ornegin,gecen bi yere giderken elim bos gtmeywyim diye kuru pasta alip gttim. Aman diline doladi da doladi ne gerek var aman hih niye aldin ki nolacak aldin diye smdi vs vs.. snirlendm..bu bi gorgu kuralidr ben boyle gordum dedim. Aman vay ben ona gorgusuz demisim de gormemis demisim de.. canavar kesildi. Agzndan salyalar sacarak bagirdi cagrdi kufurler etti..
Bugun de camasrlikta bebegimin camasrlari vardi. Kuruydu ama toplayamamistm 2gundur. Gecemedi odada diye firlatti atti ki demistim ben bebegi tut 2dk da ben toplaym camasrligi katlaym diye. Is yapcakri pc.de.. zamani kisitliymis,acelesi varmis..Bebegim biri pc ile ilgilenirken hayatta o kisiyi yalnz birakmaz yani..gitmek kurcalamak ister falan ..Babasinin yanina da 3 4defa gitri emekleyerek aldim kucagima falan..neymis cocugu tutmuyomusum. Hayir tutuyorm ama kayip kendni atip kaciyo kucagimdan ne yapaym..hem yemek yaparken de falan babasina braktgm bebek benim yanima gelmis oluyo mesela. O zaman da babasi tutmuyo o halde...?
Is var zamanim yok diyor bir de bagirarak..Benim zamanim cok bol sanki. Tez yazmam gerek.. nasil? Nasil olcak... bu kocayla,zor bi bebekle.. kimse yokken etrafimda..nasil yapicam..
Oyle bi kin doluyorum ki.. bana ve bebegime zarari oluyor.
Bebegim cildiriyodu uykusuzluktan artik.. ona bagirdim babasi beni gerdigi icin. SUS SUUUUS diye bagirdim. Dis cikariyo,agrilar icinde belki de..ve ben ona bagirdim sus artik diye..Kendimi kotu hissediyorum..Bebegimi uzmus olmak beni kocama karsi daha da sogutuyor ..guya ben bugun bebegi uyutup camasrlari yikayip bulasik makinasini da doldurcaktim falan filan ..canim hic bisey yapmak istemiyor.. :KK43:
Babasının ilgilenmesi lazım işten geldiği zamanlar eşim kızım küçükken onla ilgileniyordu ben gece evlerimi temizliyorum çamaşırları zaten bütün ev işleri düzenli yapılınca iki saat sürmez bile ertesi gün evim temiz mutfağım temiz cocugada evede bir sürü vaktim olurdu.cocuk sanki sadece annenin sorumluluğu gibi giren erkeklerden nefret ediyorum .insan çok sıkılıyo sürekli kendi ilgilenme.simdide yigenine bakıyorum 15 aylık,çocuklarım okulda oluyor eşim öğlen yemeğe geliyor o cocukla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum.hic zorlanmiyorum mesela .bide sizinki amcası bile değil babası mejbur bakck alistirmissiniz kusura bakmayın okadar taviz vermeyin kendinizden baştan oda mejbur gibi alistirmalisiniz ,önce siz ilgilenip sonra sende bak diyince sanki sorumlu değil gibi davranıyor demkki.

Bebeğinizin aranızda uyuması güzel bir davranış değil bebeği aranıza almasaydınız bunu hiç bilmeyecekti. Zamanında çözüm olarak yaptığınız şeyler karşınıza sorun olarak çıkıyor. Sizin uyku kaliteniz azalıyor ve yorgun kalkıyorsunuz. Önce işe buradan başlayın.

Gün içinde 20-30dklık uyku çok az. Bu az uykuyla akşam erken yatması gerekir o zaman da size çok vakit kalır.

Akşam uyuduğunda çamaşırları ayırın sabah kalktığınızda makineye atın.

Mama sandalyesini reddetmek için çok küçük. Oyuncakla veya sevdiği bir yiyeceği eline vererek dikkatini dağıtıp oturtun. Diğer türlü yedirmek işkence birde yürümeye başlayınca ne yapacaksınız? Kalkıp gider. Yemeği bitince 15 dk bile otursa mutfağı toplarsınız.

Evde tehlikeli şeyleri kaldırma vakti geldi de geçiyor. Nelerin kalkacağını insan zaman içinde görüyor. Evi elden geçirin.

Park yatağı yok mu 20 dk bile dursa bir sürü iş olur.

Birde " o mutlu olsun diye ne isterse oynamasına izin veriyorum ama yetemiyorum işte" demişiniz
Çok tehlikeli bir cümle kendinizi tüketmeyin.
Yetemessiniz sürekli onu mutlu edemessiniz

Dikkat süreleri tabiki çok az ama biraz da kendi kendine oynayacak. Kendini oyalayacak. Şu an evdeki oyuncakları yaşına göre mi? O kısmı da bir düşünün derim.
lightpinklady lightpinklady

Sanirim yasina gore,isikli muzikli sesli oyuncaklari seviyor simdilik. Peluslarla yada bebeklerle bira daha buyudugunde oynayacak galiba.. bul tak kaplumbaga almistim parcalarini yemek isteyince kaldrdim sadece kaplumbagasi duruyor ortada,ona civciv fil falan bindirip suruyoruz bazen.. :)
Park yatagi yok. Bi bizim yatagin yaninda buyuk ahsap besigi var bir de tasinabilen hafid kucuk bi besigi vardi portatif. Ama kaldrdik onu 7.aydan sonra. Cunku tutunup kalkmalara calisiyordu ve besik de yuksek.
Park yatak olsa da ondan da cikmak icin cabalae ve cikamaynca aglar sanirim benim kizim. Mama sandalyesini sevmedigi gibi onda da durmak istemez. Oyun citi alsam acaba durur mu ki :/

Mama sandalyesine alıştır bir kere onun altına sofra bezi ser koy önüne yemeği yiyebilirim kadar yesin. Evin bir odasını bebeğe göre düzenle güvenli olarak yanında otur sende çamaşırını felan katarsın orda. Mutfakta işin olduğunda karıştırmasın için bir çekmeceli ayarla bez plastik kap kacak doldur onu kurcalasın. Sabah hep aynı saatte uyandır aynı saatte uyut. Mutlaka soğuk da olsa yarım saat dışarı çıkın. Zamanla oturur düzen bebekler kolay alışır 3 gün ağlar huysuzlanır 4. Gün alışır. Eline toz bezi veriyorum bendeki modelin benle toz alır gırgır veririm onunla yeri gırgırlar. Öyle böyle büyüyorlar. 2 yaşına gelince rahatlıycaksın ama kocan çok rahatsızsa onun eline ver bezi hadi kolay gelsin de

Su an girgir da verseem toz bezi de bulsaa hepsini yemek istiyor :)
Uyku duzeninden bi cok kisi bahsetmis. Sanirim ona bi el atmam gerekicek. Hem cocuk uyudugunu uyandigini bilir rahat eder, hem de ben ..

Çocuğunuz var mı? Eskiden aileler birbirine yakın yaşarmış bebelere tek başına anneler bakmazmış ayrıca sorun annenize sizin bebekliğinize benziyor mu şimdiki bebekler? Ben şikayetçi değilim 13 aylık bebeğim var tek başımayım ama eskiden anneler herşeye yetişiyordu diyip baba süs bitkisi gibi köşede oturamaz. İsteyen gitsin o çağda yaşasın çocuk müştereken herkes sorumluluğunu paylaşır.
Hayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettim

lightpinklady lightpinklady ,çocuklu hayata, düzene alışmak başta zor gelebilir anlıyorum ancak bu böyle olmaz. Yani 2 gün orada bulaşık beklememeli, hiç hijyenik olmaz. (Ayıplamıyorum, vaktinde, kolumu kaldıramayacak zamanlarda ben de yapmışımdır), çamaşır 2-3 gün balkonda kalmamalı, yolunacak, bebeğin ağzına girecek ebatta hiçbir yabancı madde, çocuğunuzun ulaşabileceği yerde olmamalı, prizler aparatlarla kapatılmalı.

Önce evinizi, çocuğa göre düzenleyerek başlayın, bu yükünüzü baya hafifletir. Yürümeye başlayınca ne yapacaksınız?
15 aylık oğlum, zor bir çocuk ve mama sandalyesine hayatta oturmaz. Olay çıkarır; kendi yatağından başka yatağa almadım bir yaşına kadar ama öyle bir direnç başladı ki yer yer aramızda yatırmak zorunda kaldık, yer yatağına bile geçtik bizim üstümüzden aşıp yataktan beyin üstü düşmesin diye (Eşim çok derin uyur). Bu kısmı da anlıyorum, "Alıştır!" denince alışmıyor kimi çocuk ve tepki olarak daha beter hale de gelebiliyor.

Size nerelerde neler yaptığımı anlatayım; cidden her şeye direnen, meraklı ve yürüme çağındaki oğlum ile nasıl evin içinde dönüyor ve üzerine çizim ödevimi tamamlıyorum:

1)Salon komple çocuğa göre düzenli şu an. Kendine zarar verecek hiçbir şey olmadığı gibi, çevirdiğim alanın dışına çıkamaz salonda (TVye dokunamaz-koltukların arka tarafına geçemez, sehpaları kaldırdım üzerine çıkamaz, uzanacağı hiçbir yerde hiçbir süs eşyam yok) Antre de, yatak odaları da aynı şekilde. Tuvalet-banyo ve yer yer mutfak kapılarını çekerim, çocuk geri kalan alanda at gibi koşturur yani, kafasını çarpacak uçları sivri masa bile yok onun için ayarladığım odalarda-güzergahta.

2)Tam müzikli-hareketli oyuncak çağı çocuğunuzun, ayına göre 2-3 oyuncak bulundurun, oyalanabilsin. (Benimki 15 ay olduğu için araba-tren, helikopter vb. sesler çıkaran şekilli bir piyanosu var şu an, onunla baya bi vakit geçirebiliyor, arabaları var bir de onları sürmeye çalışır)

3)Gün içinde bazı bazı tv açabilirsiniz, çizgifilmler yavaştan ilgisini çekmeye başlar bu dönem; TRT çocuk açılır bizde belli saatlerde, Pepe, Niloya, Aslan ve Rafadan Tayfa çizgi dizilerini oturdum ben de izledim 3-5 kez ve sakıncalı bir şey göremedim. Çocuklar için gayet uygun buldum, siz de bakın, içinize sinen çizgi dizileri seçin ve açın ara ara.

4)Akşamdan tuvalete giderken, sabah yıkanacak çamaşırları ayarlar yatarım, sabah uyanınca da tuvalete gidince makineyi çalıştırırım. İnsani ihtiyaçlarımı otomatik iş düzenine bağladım, unutmamak, düzeni atlamamak için. :)
Su içeceğimde mesela mutfağa girdiğimde, makineye bulaşıkların yarısını bi diziveririm, kalanını diğer girişimde dizerim vs duruma göre; hepsini aynı anda yapacak vaktim yoksa bile parça parça yapar, tamamlarım. Siz de, elde yıkıyorsanız bile, bi sudan geçirin önce bulaşıkları, bi dizin kenara. Sonra gidin çocuğunuzla vb. artık ne işiniz varsa onunla ilgilenin, sonra bir arada köpükleyin, sonra durulayıp kaldırın. Aynı anda full vakit ayıramazsanız.

5) Yemek kısmı için, bir günü mesela buzluğu, dolap içini ayarlayarak geçirin. Haftalık yemek düzenini kurun.
Örnek vereyim, dün düdüklüye bir koca paket nohutu yığdım, kendi kendine haşlandı o. O arada ben kendi işlerime baktım. Sonra o nohutları çıkardım, soğuttum, porsiyon halinde poşetledim buzluğa yemeklik attım. Aynı şekilde domateslerin bir kısmını robottan geçirdim 2 kavanoz koydum dolaba, bir kısmını da doğrayıp porsiyon porsiyon buzluğa attım vs vs... Bunlar yemekleriniz için imdat çekici gibi olur, hemen elinizin altında. Siz de yaparsınız zor değil. İnanın toz çorba kaynatmaktan daha az vakit alan, sağlıklı şeyler.

6)Çocuğunuz için çorba vb. pişirecek ve vakitten kazanmaya çalışacaksanız, cezvelerin içinde hazırlayıverin çocuğun yiyeceklerini, hemen olur, çocuğunuz da sağlıkla yer.

7)Koltuklarımın üstüne örtü serdim; ki kaldırıp yıkayabiliyorum lekelendiğinde. Siz de halı-koltuk üstlerini gerekirse uygun örtülerle kaplayın, ıslak mendille siler geçersiniz, en son baya kirlenirse atar makineye yıkarsınız.

8)Kırıntılı bir şeyler yiyeceğinde çocuğunuz, onu bir örtü içine oturtun, eline sevdiği yiyecekleri vb. rahatlıkla verin kemirsin. Sofra bezi denir ya, onu serin işte çocuğunuza yemek yedireceğinizde, yürümüyor henüz nasılsa. Yürüyünce de işte halı vb. kaplarsınız.

İlk etapta aklıma gelenler bunlar.

ben de çektim o zorlu dönemi ama bebegi yatakta birlikte yatırmayı hiçbir doktor önermiyor en büyük yanlışonız bu.
bebeginizi evin her hangi bölümünde degil siz nerdeyseniz orda durmalı kapatın tüm kapıları gözünüzün önünde sürünsün karıştırsın.
uyku egitimini düzeltin.
uyku egitimi bilgiler araştırın netten.
kararlı olun uygularken .

doktor neden izin vermiyor? benim doktorum bebegin yaninda daha iyi uyuyorsa yaninda yatsin ama dikkat et bogulmasin dedi. anne kokusuyla uyuyan bebekler daha sakin mutlu oluyor dedi. zaten bebegi olunca insan derin uykuya dalamiyo....

Hayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettim
Ben alinmadim gucenmedm yorumunuza. Kotu birsey de soylememissiniz,bi tartisma konusu acmis bulunmussunuz sadece,konusulsun ..bunda birsey yok :)
Evet hayir demeyi ogrenemedim ve cocuguma kiyamyorum istedgi herseyi ozgurce yapsn mutlu olsun istiyorum.. aglatacaksam niye yaptim diyorum. Kendimi pek dusunmuyorum ama sonrasinda dag gibi karsima cikiyo tum ev isleri. Esimle de olumsuz iletisimim cabasi..

en önemlisini atlamışım siz.siz haftanın belli bir gün ve zamanını kendinize eşinize ayırın.
babanne/anaanne ile konuşun.
onlar alsın sizden 1 saat de olsa size iyi gelecektir.
yürüyün alışveriş yapın.
almazlar bakmazlar demeyin kapıdan bırakıp çıkın.emrivaki yapın.mutlu anne mutlu aile

doktor neden izin vermiyor? benim doktorum bebegin yaninda daha iyi uyuyorsa yaninda yatsin ama dikkat et bogulmasin dedi. anne kokusuyla uyuyan bebekler daha sakin mutlu oluyor dedi. zaten bebegi olunca insan derin uykuya dalamiyo....
sizin de bahsettiginiz gibi bogulma tehlikesi çok yüksek.anne zaten yorgun ve uykusuz birde derin uykuya sahipse durum çok ciddi oluyor.
nacizane tavsiye yanınıza almayın.
beşigini yanınaza çekin orda birbirinizin kokusuyla uyuyun.
bebek anneye bagımlı olmaya başladıgın da bir an yanınız dan ayrılmayan kimseye güvenmeyen bir birey olmaya da başlıyor

Baba da yardımcı olması lazim. Kayınvalideniz le niye aranız kötü. Biraz alttan alın bebeği arada ona bırakın. Şimdi esiniz annenize deseydi mesafe koydum görüşmüyorum diye rahatsız olmazmıy diniz. Empati yaparak dusunun. Biraz esnek olun iliskilerde. Ben de olayı bu yönü ile değerlendireyim dedim. Unutmayın tatlı dil yılanı deliginden çıkarır.

Benim kizimda 1 yasinda, ben onunla yemek yapip camasir topluyorum yikayip atiyorum.
toplayip sererken ona da bi tshirt veriyorum oynuyor mesela..
Yemek yaparken kestigim yemeklilikerden agzina ativeriyorum hic durmazsa kucagima aliyorum.
Benim esim hergun isyerine birde yemek goturuyor dusunun.
En onemlisi uykularini duzene sokmaniz ve hasta vs olmadikca aranizda yatirmamaniz.
Tuvalete bnde gidemiyorum yani tek gidemiyorum mecbur kizimla giriyorum, alkis filan tutuyo.
Bnm evimde illa ki dagiliyor ama esim laf etse ceker giderim basina birakip cocuklari oyuzden laf etmeye gozu yemiyor.
Esiniz beyzade de duzen beklemeyecek, o is 3 yasina kadar zor

bizden kaynaklı ine annem eskiden ağlarsa da ağlasın diye bırakılmış çocuğu bir sürü kişi var zaten evde çocuk ona bakar oyalanırmış dışarıda oynarlarmış mesela komşular gidip gelirmiş oyalanırmış zamane şartları bizi yalnızlaştırdı evlere hapsetti çocuklar bunalıyor. Biraz da çocuğun öz güveni kırılmasın diye yapılan yanlışlar var hayırsa hayırdır diyemiyoruz çocuğa. Sizin yeğeniniz şanslı yalnız değil anneyle ama konu sahibinin çocuğu da benim çocuğum da sadece anneyle ev işi çocuk derken zorlanıyoruz. Açsam tv karşısına geçse yapmıyorum mesela ben annelerimiz açardı eskiden

Canım benim bebeğim de mama sandalyesinde hiç durmuyordu. 1 -2 aydır alıştı. Önüne sevdiği oyuncakları koyuourm. Bazen mecbur kalırsam tv açıyorum çizgifilm ama çok nadir. Eline oyalanacağı bişeyler veriyorum örneğin kuru incr çok seviyo onu yerken kendinden geçiyo bi 20 dk rahatım. Artık mama sandalyesine alışması lazım her ağladığında hemen alma sandalyeden orda durmayı öğrensin bu çok önemli. Masa kültürü oluşmalı. Mama sandalyesinin altına bir örtü ser. Eline bişeyler ver onları kemirsin döksün saçsın ben öyle yapıyorum. Blw yöntemini uygulamaya çalışıyorum biraz.

Onun dışında mutfakta iş yaparken onu da yere bırakıyorum geziyo kendince çekmeceleri karıştırıyor. Ortalıkta kablo fln olmasın erişebileceği yerlerde. Erişebileceği çekmece ve dolaplara plastik şeyler koy onları açsın karıştırsın. Bu süreçler çok normal. Evi biraz bebeğe göre dizayn etmen lazım.

Uyku konusunda bişey diyemiyorum ona çözümüm yok maalesef. Ama artık biraz kendi oylaanabilmesi lazım. Aktivite masaları var onlardan alın.

Çamaşır asıp toplarken bebeğim yanımda duruyor mandallarla oynuyor çamaşır makinesinin düğmelerine basıyor.

Kahvaltı olarak 4-5 parça kahvaltılığı bir tepsiye koydum. Tepsiyle beraber çıkarıyorum hemen masaya koyuyorum, tabak çatalı geceden masaya hazırlamış oluyorum. Yumurta pişirici aldım geceden içine yumurtları ve suyu koyuyorum sabah sadece düğmesine basıyorum. Çay makinesi var geceden suyunu çayını hazırlıyorum sabah sadece düğmeye basıyorum. Bu şekilde pratikleşmeyi öğrendim. Sende böyle kahvaltı hazırlasan hem eşine hem kendine

Bunlarn hiçbiri eşinin dediklerinihaklı göstermez tabiki. Ben bebeğimi oyalayabiliyoken bile çok yoruluyorum. Senin işini küçümsememeli kesinlikle ve haklısın . bn sadece senin işini kolaylaştıracak bişeyler bulmaya çalıştım. Bizim de evimiz her daim dağınık. Ev oyuncaktan geçilmiyor. Kimse bişey demiyor çünkü herkes bebeğin ne yorucu olduğnu biliyor.

Öncelikle inanılmaz plansız bir annesiniz. Bunu suçlamak için değil acilen planlı olmanız gerektiği için söylüyorum çünkü bebeğim 7-8 aylıkken tez savunmasını yapmış bir anne olarak söylüyorum sizi en iyi ben anlarım.

Etrafta bebeğin erişebileceği kablolar olmamalı, Prizlerin hepsinde bebek kilidi olmalı, yerde ağzına atacak herhangi birşey olmamalı, yemek yediriyorsanız sofra bezini yere serin kırıntılar oraya dökülsün, koltuklarınıza koltuk kılıfı geçirin, halılara halı koruyucu vs. Gece uykusuna geçtiğinde ertesi günkü yemekleri hazırlayın gün içinde yemek yapıcam diye uğraşmayın. Bebeğinize köfte vb yumuşak et yedirmeniz lazım bir kilo kıymadan köfteleri ikişer adet hazırlayıp buzdolabı poşetlerine koyun iki günde bir hazırlayıp verin veya kuzu veya tavuk eti sulu tarhana yapın.

Bunun dışında vereceksiniz babasına bebeği gideceksiniz avmye Starbucksa kahve söyleyip laptopu açıp 3 saat çalışacaksınız. Babası gezdirecek sonra emzirip tekrar bir 3 saat geçireceksiniz bu arada altını almayı pışpışlamayı baba yapacak siz sadece emzireceksiniz ben böyle böyle bitirdim şimdi de doktorayı öyle yapıyorum:KK45:

Bu Arada bu dönemde sabah 5 kere kadar çalışıp yetiştirdiğim zaman da oldu ama sizin acilen toparlanmanız lazım şaşkın ördek gibi olmuşsunuz

Su an girgir da verseem toz bezi de bulsaa hepsini yemek istiyor :)
Uyku duzeninden bi cok kisi bahsetmis. Sanirim ona bi el atmam gerekicek. Hem cocuk uyudugunu uyandigini bilir rahat eder, hem de ben ..
canım hepsi öyle ama oyalanırmış sen işini yaparken bir de çocukla uyu sende mutlaka

Cok takiyorum kafama. Yani mutfaktaki coplere bakamazsam kokusup kaliyor,bi zaman ayarlayp bakmak zorundayim sonucta.. ama dort dortluk istyor gonlum de, onu da beceremiyorum.. Soyle evim duzgun olsa tozsuz ,kirintisiz olsa bebegimle gonul rahatligiyla oynasam. Ama benimki gunluk isleri de gecti artik. Obek obek seyler birikti is olarak. Hepsini halledebilmem icin bebekle ilgilencek bi ikinci kisi lazim, onu da her zaman bulamiyorum. Bir de zaten bebekle bi is kesintiaiz sekilde yapilamiyor da.. acikmia oluyor yada uykusu geliyor falan,yada sadece beni istedigi icin bana gelmek istyor.. islerimi taksit taksit yapabiliyorum birisi baksa bile..
Bu döneminde bende böyleydim. Bunalıma giriyordum artık. Çocuğa yapma desen keşfetmek ister. Yap desen yetişilmiyor. Ama biriktirmemek lazım başka çare yok. Bende hiç taksit iş yapamam. Başlayınca bitirmem lazım. Bitiremeyince de hepten bıraktığım oldu sizin gibi. Ama çok yanlış. Zaten dil çıkarıyor, her şeyi yalıyor. Kış geldi, her yer mikrop. Daha temiz olmak lazım. 1 kere eve bi kadın alın. Sonra siz zaten o düzeni bozmadan devam ettirirsiniz.

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.
Cnm eskiden bebekler emer uyurdu saatlerce kalkmazlardi şimdiki bebekler doğar doğmaz dünyaya çok güzel adepte oluyolar yedigimiz ictigimizmi yoksa çok fazla anne karninda konustugumuz dogdugundada keza aynı şekilde fazlami bilinclendiriyoruz çocukları bilmem ama gerçekten konu sahibi gibi o evreleri bende geçtim halada çok bişi değişmedi gerçekten hiçbir iş yaptirmiyolar

X