babasıyla neden durmuyor? 1 yaşını doldurmak üzere olan bir bebek babasıyla oynamak ister, baba oynamayıp sadece yanında otursun isterse durmaz.
ben de yüksek lisans tez savunmamı kızım 9 aylıkken yaptım, 1 ay sonra da düzeltmeleriyle teslim ettim. bir de okulumla yaşadığım şehir arası 6 saatti. hocam çok anlayışlıydı sağ olsun.
evin düzenini ona göre ayarlaman lazım, tv ünitesinin önüne minder, ortada sehpa varsa onu kenara kaldırıp yere kullanılmayan bir yorgan serersen uzerine de oyuncaklar onun üzerinde vakit gecirebilir, kablolar vs ulaşabilecegi yerde olmasın.
ben yemeklerimi, ev işlerini kızımı kanguruya koyum yaptım; tezi de kızım ayağimda uyurken yazdım, mecbur ayağa alıştırdım o dönem; o sayede yazabiliyordum çünkü ve yatağına bıraktığımda yarım saatte uyanan çocuk ayağımda 1 buçuk saat uyuyordu. kalemlerime özeniyordu mum boya aldım, kuru boyalarımi aldı benim zaman zaman, yanıma masaya oturttum o kağıtları çizdi karaladı ben ders çalıştım.
günlük süpürüyordum evi, kenarları viledalıyordum, çamaşırları da kızımın şişme havuzuna biriktirip eşimin nöbetçi olduğu gecelerde 2 saati ütüye ayırıp düzenliyordum. eşim gelmeden sofra hazır olurdu hatta o gün ağır yemek yapmışsam duşumu bile alırdım(kızım anakucağında banyoda yanımda, eline birkaç oyuncak,arada ce eee diye oynayarak, duş zaten 10 dakikada çıkılıyor), wc için de aynı anakucağını koridora koyup kapı aralık girer kafamı çıkarıp oyun yapardım. mutfağımdan da kek, kurabiye vs eksik olmazdı pek.
yemek yaparken ayrıca mama sandalyesine oturtup eline mıncıklayacagi seyler verseniz altına örtü serip, alışabilir. mesela yumuşak meyvelerden önüne koysanız mama sandalyesine, lekeli kıyafetlerinden de giydirin oynayarak yesin o sırada siz de işinizi yapın. 1 kase yoğurt ve eline bebek kaşığı(...)
eşinizin cidden size destek olması lazim ama burada, konuştuğunuz zaman ne diyor? yorgunluk bahane değil, yorgunluktan ilgilenemeseydi benim eşim ilgilenemezdi.
ben bütün bunları yaparken evin haftalık derin temizliğini 1 ben yaptıysam 2 eşim yapmıştır, hafta sonları nöbeti olmadığı zamanlarda kahvaltı hazırlardı öyle kalkardım. misafir gelecegi zaman ben mutfaktaysam o evi toparlar bi süpürge tutardı vs.
eşinizle sakin bir zamanda konuşsanız size daha çok yardımcı olması konusunda. tezinizden, her şeye yetişebilecek vaktinizin olmamasından bahsetseniz? yardımdan da ziyade o ikinizin çocuğu ve sorumluluklarınız ortak.