Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

ben de çektim o zorlu dönemi ama bebegi yatakta birlikte yatırmayı hiçbir doktor önermiyor en büyük yanlışonız bu.
bebeginizi evin her hangi bölümünde degil siz nerdeyseniz orda durmalı kapatın tüm kapıları gözünüzün önünde sürünsün karıştırsın.
uyku egitimini düzeltin.
uyku egitimi bilgiler araştırın netten.
kararlı olun uygularken .

Haklisiniz. O birlikte yatirma meselesi biraz da bencilligimden oldu. Bebegim 4aylik civariyken sol memeyi ememedi kusasi geliyordu nedense. Sonra ben de yatarak emzirmeyi denedim oyle emebiliyordu. Sonra kolayima geldi baktm memedeyken uykuya da daliyor. Geceleri aglaynca yanima aldm emzirirken uyudu ben de koymaya üsendim tekrardan falan filan derken . Kalkp da kucagima almaktansa dik sekilde meme vermektense bebek mirin kirin oldugunda yanimdayken hemen memeyi cikartmak kolayima geldi acikcasi .. :/

Allah yardimciniz olsun. Kizim 15 aylik dediginiz gibi tuvalete gidemedigim zamanlari hatirlarim. Cok sukur simdi biraz daha iyi. Uykularini duzene sokmaya calisin. Boluk porcuk uyutmayin. Iyice yorulsun bir kerede yatsin belki daha uzun sure yatar. Son iki aydir gunduz uykusunu 1 e dusurdu ve 2-3 saat uyuyor. Bu hayal bile edemeyecegim bir durum benim icin.
Zor cocuk zordur arkadas esinde anlayissiz :KK43:
Kendini de bebegini de uzme bu zamanlar gececek.. kocani da takma cok biliyorsan kendin yap de gec
2 3saat uyku mu ... gece bile mumkun degil. Bazen 10 dk da bir agliyor uyaniyor ama sanirim disten kaymakliydi o durum.. birkac gundur daha duzgun..

Benim eşimde ilgisiz bir baba. Ama allahtan dağınıklık konusunda sıkıntılı degil ustunden atlar gecer umru olmaz ne bana soylenir ne kendi toplar.. Benim bebegim 1yasindan sonra kimseye gitmedi hala gitmiyoe 2 yasini gecti.. Tepemden inmiyor gittigim yerde.. Anane babaanneye gitme filan 0 yani.. Bu donemlerde gecicek ama suan zorluyor tabi.. Erkekler biraz ilgile alışık.. Ilgisiz davraniyosanizda acimasiz davraniyor olabilir size..

Ilgisiz davraniyorum mecburen.. valla gozum onu pek gormuyor yorgunluktan . Kendimi cok adadim sanirim bebege.. sadece anneyim su aralar.. :/
Benim esim de daginikliklarin ustunden atlayip gecer gecer gecer ..ama en sonunda bi sinir aninda da firlatir iste.. anlayisli gozukuyi,yapma askim bosver diyo yetisemiyosan dursun diyo..ona guveniyorum rahat davranyorum. Sonra basimin etini yiyo..tutarsiz...

Alışmamış ki adamında oyalıyası yoksa durmaz tabi

Sen önce sabah esıne kalkmayı bır seyler hazırlamayı bırak bence ona harcadıgın surede tarhana yap daha mantıklı
Uyuz adam kendi işini bari kendi yapsın gölge etmesin

Evide bebeğe göre ayarlayacaksın ortalıkta kablo falan bırakmayacaksın

Vakit geçirdiginiz oda da duracak oyuncak sepeti o zaman toplamak kaldırmak kolay olur

Yemek yaparken tezgaha oturtuyordum ben kızımı elinede bir şeyler verıyordum oyalansın diye
Mama sandalyesi tabi daha guvenli ve kolay olur ama oturmuyor diyorsunuz
Yınede deneyın önune ilgisini çeken bir seyler koyun su falan koyun plastık kapta içine chery domates atın hem oynar hem yer oyalanır
İlla ki vardır ilgisini çeken bir seyler

Her gün aynı saatlerde uykuya geçirirseniz uyku düzeni daha kolay oluşur
Lavanta yağı damlatabilirsiniz bir kase içine kaseyi de baş ucuna koyun uyku yapıyor kokusu

Gece yanınızda yattıgı sürece o yatakta kimse deliksiz uyku çekemez
Ne siz ne bebek ne de baba
Bir an önce yatagına alıştırın her geçen gün daha da zorlaşır büyüdükçe hiç gitmez kendi kızımdan biliyorum

Anlattıklarınız çocuklu evlerde olağan şeyler kendinizi yalnız hissetmeyin çoğu kişi bunları bir şekilde yaşadı yada yaşıyor

Bu sabah esime hazirlamadim biseyler.. uyuyo numarasi yaptim hatta. Geldi uyandrdi bana sandvic falan hazirlamiycak misn dedi. Bugun biskuvi ye. Dedim.. kalmadi mi malzeme dedi,blmiyorum dedim ..gitti baktim mutfaktan seslee geldi. Kendi hazirladi gitti. Mutfak da oyle savas alani ki su an.. ama ne yapayim.
Dusununce..yazik yoruluyo diye kiyamadim kiyamadim boyle oldu . Kola tenekesini soda sisesini bile ortada brakiyor cocuk gorunce oynamak istyor. Ben kolanin sodanin tadini unuttum icemiyorum bile..
Bir de sunu dusundum...acaba esim,ailesiyle gorusmuyoruz diye mi bana zorluk cikariyor ki diye,baslarda yani..gorusmeye basladim gelip cocugu goruyorlae artik falan.. ama esim iyice tepeme cikti. Beni kucumser oldu bilmem ne. Taviz vermeseymisim keske. Baski altindaykendaha iyiymis yani onla empati yapmazken ben...

Cocugu kisitlamak istemiyorum iste..fazla mi duygusalim bilmiyorum. Mama sandalyesinden yanlara sarkip bagirirken kizarmis bi suratla aglarken..kayitsiz kalamiyorum. Yeni seyler goruyor o an elimde,istyo hemen illa bakicak eline vericem bi oynaycak. Ama mesela bicagi falan da veremem ki.. gecen ayva bulmus yerdeki poseti desip. Ellemedim baksn dedim bi baktim siyah cicek kalintisi olur ya onu tirnaklayp agzina goturuyo agzinin ustunde siyah parcalardan var. Kupkuru sey,yemeye niye ugrasirsin ki sen :)
Gezmesni engellemek bi odaya hapsetmek istemiyorumm ..ama gezerken de zarar gormemesi lazim . Her an gozumun onunde tutmam lazim ki bu halde bile kac kez dustu,carpti..
Esime snirlendirince ben hizmetci degilim deyip cikiyorum bazen..yanlis evet belki ama.. her isi kontrol edemem ..ya bebege ben bakicam ev islerine baskasi bakacak. Ya evin isini yapiyosam cocukla baskasi ilgilenicek..

Zaten bana bebege yaklasiminiz cok olumsuz gelmedi (uyku egitimi disinda, o konuya mutlaka yogunlasmalisiniz)
Diyorum ya 1 yasinda çocuğunu ana kucagina baglayip sabahtan oglene kadar tv karsisinda birakan bu esnada butun evini toplayip temizleyip cay çörek hazirlayip komsu cagiran annelerden olacaginiza 1 yil daha yemek yapmayiverin ne olacak.
Ama esinizin bu durumda ya size yardimci olmasi ya da en azindan haftada bir yardimci tutmasi lazim ki ev bir sekilde dönsün.
Benim kizim usluydu, gunduz de guzel uyurdu, ama cogunlukla o uyudugunda ben de uyurdum, ya da kitap okurdum, muzik dinlerdim vs vs. Isleri esimle birlikte yapardik, aksi halde butun hayatim temizlik-yemek-cocuk oluyordu ve dayanilir bisey degil bu.
Tek basima 3 saatte yaptigim isi esimle 1 saatte bitiriyorduk, hala da oyle yapiyoruz, ha derse ki ben temizlik yapmam, o zaman bir zahmet yardim edecek birini bulacak, cunku biz tam otomatik temizlik ve mutfak robotu degiliz, insaniz.

Icimden ne dedim biliyor musunuz, vay be kadina bravo bir de kopegi varmis.. dedim cunku evcil hayvan da zor. Aman o hayvan diyip atamiyosun ki kenara .aynen bebek gibi cocuk gbi ilgi oyun bekliyor. Ac mi tok mu suyu var mi kakasi geldi mi dusunmek zorundasin falan.. Allah kolaylik versin,ama siz kolay hale getirmissiniz islerinizi neyse ki :)
Su onume yada sirtima sarma fikri hosuma gitri bir deneyeyim bari.. :)
Herseyden önce Allah yardimcin olsun.
Benimde 8 aylik oglum var. 3-6 ay arasi kabus gibi gecti bebekler aslinda aileden bir ritim bekliyorlar. sen kendi hayatini düzene sokarsan cocuklarinda düzene girer söylemesi kolay ama insan isteyince basariyor. benim esim sürekli is gezisinde. bütün gün yalnizim ailem bana uzak kv sevmiyorum ondan kesinlikle bende ondan yardim istemiyorum. arkadaslarimin hepsi uzakta yada onlarda calisiyor. minimalist bi hayatla mutlu oldum ben. gereksiz herseyi evinden cikar. hele bebeginin canini acitcak seyler varsa eger deko onlardan kurtul. sivri köseleri özel yapiskanlar var + prizler icinde özel koruyucu var. hergün bebegimle sabah 6 da kalkarim ilk mamasini veririm biraz eylenirim, o emeklerken o odada toplancak seyleri toplarim. oyun sebeti yaptim onu onun icine oturturum her odaya benimle götürürüm. sübürme silme asamasinda onu ya önüme yada sirtima sararim arada aynada bir birimize bakip dans ederiz oda mutlu olur bende. sonra zaten uykusu gelir uyuturum. bende o sirada calisirim, evet malesef bi yandan calisiyorum... sonra her gün iki saat köpegimizi iki saat yürüyüse cikaririz. her gün temiz hava cok önemli. eve geldigimizde kolay yemeklerden yapiyorum... her gün en gec 8 de yataga götürüyorum ister uykusu olsun olmasin... uykusu gelene kadar muhabet ediyorum, sarki söylüyorum. her günün akimi ayni olursa cocuklarda daha sakin oluyor. iki cocukda bi cözüm bulursun ins. uzun uzun yazdim. umarim ise yarar.[/QUOTE

Zaten bana bebege yaklasiminiz cok olumsuz gelmedi (uyku egitimi disinda, o konuya mutlaka yogunlasmalisiniz)
Diyorum ya 1 yasinda çocuğunu ana kucagina baglayip sabahtan oglene kadar tv karsisinda birakan bu esnada butun evini toplayip temizleyip cay çörek hazirlayip komsu cagiran annelerden olacaginiza 1 yil daha yemek yapmayiverin ne olacak.
Ama esinizin bu durumda ya size yardimci olmasi ya da en azindan haftada bir yardimci tutmasi lazim ki ev bir sekilde dönsün.
Benim kizim usluydu, gunduz de guzel uyurdu, ama cogunlukla o uyudugunda ben de uyurdum, ya da kitap okurdum, muzik dinlerdim vs vs. Isleri esimle birlikte yapardik, aksi halde butun hayatim temizlik-yemek-cocuk oluyordu ve dayanilir bisey degil bu.
Tek basima 3 saatte yaptigim isi esimle 1 saatte bitiriyorduk, hala da oyle yapiyoruz, ha derse ki ben temizlik yapmam, o zaman bir zahmet yardim edecek birini bulacak, cunku biz tam otomatik temizlik ve mutfak robotu degiliz, insaniz.

Evlenip cocuk yapmak hayaliyle yanan kizlar olur hani ,kucumsemek icin demiyorum onlarj tabi ama ben oyle degildim iste.. ne biliyim kendimi gelistireyim, ingilizce gelissin yanina bi dil daha eklensin.. muzik yapardim mesela bekarken,bilgisayar programlariyla yaptigim bi cok bestem var . Gitar calardim.. kendime ait ingilizce turkce sarkilarim var ..calmaya soylemeye unuttum bile.. :KK43: Benim de hayatim cocuk bakmak ev temizligi ve yemekten ibaret olunca cok sklyorum galiba.. sukur tabiki de herseye.. iyi ki var hepsi,hayatim kotu degil,nankorluk olur bu nice kotu hayat surenlere ..ama demekki iste kisilik meselesi biraz da. Ben belki bir tik fazla bunaliyorumdur bu halde olmaktan. Cunku eskiden yaptigim ruhuma iyi gelen,beslendigim kendimi birseye yariyor hissettiren,urettigim seyler vardi. Simdi bakamiyorum hic birine. Zamanim yok. Zaman bulursam ya ev isindeyim ya yemek .yada dediginiz gibi uyku.. :/

Bu sabah esime hazirlamadim biseyler.. uyuyo numarasi yaptim hatta. Geldi uyandrdi bana sandvic falan hazirlamiycak misn dedi. Bugun biskuvi ye. Dedim.. kalmadi mi malzeme dedi,blmiyorum dedim ..gitti baktim mutfaktan seslee geldi. Kendi hazirladi gitti. Mutfak da oyle savas alani ki su an.. ama ne yapayim.
Dusununce..yazik yoruluyo diye kiyamadim kiyamadim boyle oldu . Kola tenekesini soda sisesini bile ortada brakiyor cocuk gorunce oynamak istyor. Ben kolanin sodanin tadini unuttum icemiyorum bile..
Bir de sunu dusundum...acaba esim,ailesiyle gorusmuyoruz diye mi bana zorluk cikariyor ki diye,baslarda yani..gorusmeye basladim gelip cocugu goruyorlae artik falan.. ama esim iyice tepeme cikti. Beni kucumser oldu bilmem ne. Taviz vermeseymisim keske. Baski altindaykendaha iyiymis yani onla empati yapmazken ben...

Eşiniz kıymet bilmiyor ve sizinde vaktiniz az diye dedim. Hazırlayın içiniz rahat etmeyecekse akşamdan yapıp strece sarın sabah kalkıncada yeni hazırlamış gbi verin

Hemen ocaga bi çorba atın çorba pişine kadar kahvaltıyı yaptırırsınız bebege
Mutfakta oldugunuz sürede mutfak işleri bitsin
Mesela bulaşıkları tezgaha koymayın direk makına içine yerleştirin
Her akşam dolsada tam dolmsada çalıştırın makinayı birikmesin

Etrafa koydugu çöplerigördüğüniz an 'hayatım onu orda unutma' 'askım bebegımız görmeden kaldır' böyle komut verin guzelce
Benim eşimde gece biz uyurken geliyor soda içiyor salonda şişeyide koltugun yanına koyuyordu aynı böyle :)
Kızdım laf ettım bir işe yaramadı
'Askım kızımız almadan al'
'Ben unuturum askım sen unutmadan al o şişeyi' bir kaç kere böyle söyledim artık koymuyor daha doğrusu mutfak masasının ustune bırakıyor
Bu bile buyuk bir hareket o yuzden sesimi çıkarmıyorum :)

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.
Çocuğunuz var mı? Eskiden aileler birbirine yakın yaşarmış bebelere tek başına anneler bakmazmış ayrıca sorun annenize sizin bebekliğinize benziyor mu şimdiki bebekler? Ben şikayetçi değilim 13 aylık bebeğim var tek başımayım ama eskiden anneler herşeye yetişiyordu diyip baba süs bitkisi gibi köşede oturamaz. İsteyen gitsin o çağda yaşasın çocuk müştereken herkes sorumluluğunu paylaşır.

aslında eşimiz de yoruluyor.onların kazancı ile biz rahat ediyoruz.ödenen faturalar yapılan alışverişler vs vs.akşam eşimiz de geldigin de yorgun bir okadar da dinlenme çabasında.
onlar dan bekledigimiz anlayışı biz de göstermeliyiz.
bebeginiz sürünüyor elleri yerde sonra agzında dagınıklık da yerde unutulan herşey ona tehlike oluşturuyor mutfak en pis alandır.
yemek artıklarından yayılan mikroplar bagışıklık sistemi zayıf olan bebek in sürekli hastalıga davettir.
bence sizin sırf bebege degil içinde kendiniz ve eşinizin de oldugu hayata odaklanmanız lazım.
ki çocuklar büyüyor büyüdükçe herşeyleri katlanarak çogaliyor.

Eşiniz kıymet bilmiyor ve sizinde vaktiniz az diye dedim. Hazırlayın içiniz rahat etmeyecekse akşamdan yapıp strece sarın sabah kalkıncada yeni hazırlamış gbi verin

Hemen ocaga bi çorba atın çorba pişine kadar kahvaltıyı yaptırırsınız bebege
Mutfakta oldugunuz sürede mutfak işleri bitsin
Mesela bulaşıkları tezgaha koymayın direk makına içine yerleştirin
Her akşam dolsada tam dolmsada çalıştırın makinayı birikmesin

Etrafa koydugu çöplerigördüğüniz an 'hayatım onu orda unutma' 'askım bebegımız görmeden kaldır' böyle komut verin guzelce
Benim eşimde gece biz uyurken geliyor soda içiyor salonda şişeyide koltugun yanına koyuyordu aynı böyle :)
Kızdım laf ettım bir işe yaramadı
'Askım kızımız almadan al'
'Ben unuturum askım sen unutmadan al o şişeyi' bir kaç kere böyle söyledim artık koymuyor daha doğrusu mutfak masasının ustune bırakıyor
Bu bile buyuk bir hareket o yuzden sesimi çıkarmıyorum :)
Evet mutfaha goturup biraksa bile birsey benim icin yani.n :)
Uff evet icim rahat etmiyor aciyorum uzuluyorum yine..hani yapmazsam birseyler onun icin. Ama yetismeye calisirken cok yoruluyorum ve o bunu gormuyor. O beni uzerken akli nerede acaba diye dusunuyorum,bosver oh iyi yaptin diyorum sonra kendime :)

Sizi incitmek için söylemiyorum. Ama bebeğiniz her bebek kadar hareketli. Yemeği örtü serip yedirin. Yemek yaparken çocuğu içerde bırakmayın. Prizleri bulamamasını sağlayın. Oriz koruyucu alın. Bi süre kanguruyla sırtınıza takın, öyle süpürün. Çorba bile yapamamak bana çok abartı geldi. Yoğun bir işte çalışıp gelen adam evde çorbanın bile zor yapıldığını görürse tabiki kızar.

Sizi anlıyorum. Gerçekten 11 ve 15 ay arası çok zordu. Ama geçici bir durum. Çok dağınık ve pis ev gerçekten psikolojisni bozuyor insanın. Biraz daha çabalayabilirsiniz.

Konu sahibi bacım günlük bir plan belirle şu saatte kalkacak şu saatte yiyecek anlıyorum zor ama ağlayarak istediğini yaptırmasına izin verme. Çok bilmiş kocanla da konuş öyle ben çalışıyorum yoruluyorumla olmuyor sende bir canlının sorumluluğu var görev paylaşımı yapın

Çocuğunuz var mı? Eskiden aileler birbirine yakın yaşarmış bebelere tek başına anneler bakmazmış ayrıca sorun annenize sizin bebekliğinize benziyor mu şimdiki bebekler? Ben şikayetçi değilim 13 aylık bebeğim var tek başımayım ama eskiden anneler herşeye yetişiyordu diyip baba süs bitkisi gibi köşede oturamaz. İsteyen gitsin o çağda yaşasın çocuk müştereken herkes sorumluluğunu paylaşır.
Evet her zaman esime soyluyorum. Ev isi benim gorevim degil,ikimiz yasiyorsak ikimizin. Bu cocuk bi tek benim degil,annesiysem babasisin sen de bakabilmelisin. Tamam alt acar yemek yedirebilir.. ama ilgilenmek bu degil ki. Oyun oyna,kesfetmek istyorsa sinirlama yardimci ol..yapmiyor bunlari. Istiyo ki cocuk yaninda usluca otursun. Aglaynca annesi durmuyo bu....

Sizi incitmek için söylemiyorum. Ama bebeğiniz her bebek kadar hareketli. Yemeği örtü serip yedirin. Yemek yaparken çocuğu içerde bırakmayın. Prizleri bulamamasını sağlayın. Oriz koruyucu alın. Bi süre kanguruyla sırtınıza takın, öyle süpürün. Çorba bile yapamamak bana çok abartı geldi. Yoğun bir işte çalışıp gelen adam evde çorbanın bile zor yapıldığını görürse tabiki kızar.

Sizi anlıyorum. Gerçekten 11 ve 15 ay arası çok zordu. Ama geçici bir durum. Çok dağınık ve pis ev gerçekten psikolojisni bozuyor insanın. Biraz daha çabalayabilirsiniz.

Cok takiyorum kafama. Yani mutfaktaki coplere bakamazsam kokusup kaliyor,bi zaman ayarlayp bakmak zorundayim sonucta.. ama dort dortluk istyor gonlum de, onu da beceremiyorum.. Soyle evim duzgun olsa tozsuz ,kirintisiz olsa bebegimle gonul rahatligiyla oynasam. Ama benimki gunluk isleri de gecti artik. Obek obek seyler birikti is olarak. Hepsini halledebilmem icin bebekle ilgilencek bi ikinci kisi lazim, onu da her zaman bulamiyorum. Bir de zaten bebekle bi is kesintiaiz sekilde yapilamiyor da.. acikmia oluyor yada uykusu geliyor falan,yada sadece beni istedigi icin bana gelmek istyor.. islerimi taksit taksit yapabiliyorum birisi baksa bile..

ya kusura bakmayin konuyu okurken hep bebekle ilgili ayrintilara takildim

evi bebeginiz icin guvenli hale getirmeniz lazim anlattiginiz seyler hep cok tehlikeli

bir oyun citi alin salona , icine oyuncaklarini koyun birakin siz de islerinizi halledip kendinize vakit ayirin

O kadar çok yanlışlar içerisindesiniz ki, hangisinden başlayacağımı bilemedim.
Yaşınız kaç? Kaç senedir evlisiniz?

Eşiniz tam bir hödük.
Bu çocuk tek başına dünyaya gelmedi.
Sizin tertipli ve düzenli olmanızı istiyorsa, önce size destek olması gerekir.
Çocuk sahibi olmak öyle uzaktan görüldüğü kadar kolay değil malesef.
Destek almanız şart, ya eşinizden ya annenizden ya da sevmediğiniz kayınvalidenizden.
Ben bile rahatsız oldum sizin anlattıklarınızdan ve düzensizliğinizden, eşinizin rahatsız olması çok doğal.

Kayınvalide konusuna hiç girmeyeceğim, ama gereksiz uzatıyorsunuz derim.
Ne kadar kötü olursa olsun kayınvalideniz, çocuğunuzda babaanne sevgisi eksik olmasın bence.
Bunu bir kenara yazın.

Bir diğer önemli konu ise, çocuğunuza mutlu olsun diye herşeyi vermeyin.
Bu çocuğunuza yapacağınız en büyük kötülüklerden biri olur.
Hayır demeyi, zararı, dokunmaması gereken yerleri öğrenmeli.
Aksi halde en çok siz zahmet çekersiniz.

Zaten çocuğunuzun yaşam alanını onun konforuna göre ayarlamak zorundasınız.
Bebekler dokunarak ve ağzına götürerek herşeyi tanırlar.
Ağzına sığan şeyleri de ağızlarına doldururlar, bu yüzden ufak şeyleri kaldırın ortadan.
Süs eşyalarını, gereksiz herşeyi onun erişiminden kaldırmanız gerekiyor.
Onun erişiminde sadece onun için sağlık olacak olan oyuncakları bulunmalı.
Sonradan pişman olmaktansa baştan önlemlerinizi alın...

aslında eşimiz de yoruluyor.onların kazancı ile biz rahat ediyoruz.ödenen faturalar yapılan alışverişler vs vs.akşam eşimiz de geldigin de yorgun bir okadar da dinlenme çabasında.
onlar dan bekledigimiz anlayışı biz de göstermeliyiz.
bebeginiz sürünüyor elleri yerde sonra agzında dagınıklık da yerde unutulan herşey ona tehlike oluşturuyor mutfak en pis alandır.
yemek artıklarından yayılan mikroplar bagışıklık sistemi zayıf olan bebek in sürekli hastalıga davettir.
bence sizin sırf bebege degil içinde kendiniz ve eşinizin de oldugu hayata odaklanmanız lazım.
ki çocuklar büyüyor büyüdükçe herşeyleri katlanarak çogaliyor.
Zaten mutfakta surunsun ben yemegimi yapaym diyemiyoeum, dusurduhum ve farketmedigim sogan kabugunu yemeye calisirken yakaladim bi gun mesela. Bi gun,tavuk parcasi dusurmusum dograrken onu almis elinem pis pismemis sey ya.. agzina atsa yutamaz da ki zaten, disi hic yok.. kirintilari toparlamaya calisiyor bilmem ne.. firinin kapagina tutunup kalkmaya calisiyor ama ustundeki ocakta birseyler pisiricem mesela. Kafasina gecirse hadi Allah korusun.
Bulasik makinasi dizeyim desem gelip icine girmeye,rafina tirmanmaya calisiyor. Mutfakta zor oluyo yani o yanimdayken islerimi bitirmek.. uyumasi gerek,ama hanfendi uykuyu pek sevmez :)

ya kusura bakmayin konuyu okurken hep bebekle ilgili ayrintilara takildim

evi bebeginiz icin guvenli hale getirmeniz lazim anlattiginiz seyler hep cok tehlikeli

bir oyun citi alin salona , icine oyuncaklarini koyun birakin siz de islerinizi halledip kendinize vakit ayirin
Dogru aslinda.. minderlerle falan cevreledim ama aşiyor minderleri. Kablolari prizleri sakladim ama bulup cikartti sakladigim seyleri kaldrirarak .. guvenli ortam yaratmam lazim..

Bebeğe karşı biraz kuralcı olmanızda fayda var.
Mama sandalyesinde durmamak vs diye bir şeyi kabul etmeyin. 3 gün uğraşırsınız daha fazla, orada durmuyorsa yemek yok. Bitti.
Ev işi için kanguruyla sırtıma bağlıyorum kızımı. Genelde işim bitene kadar içinde uyumuş oluyor ve ayak altında olmuyor.
Uyku eğitimi verin. Aranızda yatırmayın bu esnada.
Çocuğun yemekleri için haftalık liste yapın, ilerlemesi kolay oluyor.
En çok oyun oynadığı odada halı, koltuk, büyük mobilya ve oyuncak dışında bir şey olmasın. O zaman temizlik de kolay oluyor.

X