• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İstemeyen Koca

Evlendikten sonra bu zamanlarda çocuk sahibi olmayı düşünürüz diye konuşmuştuk nişanlıyken. Benim derdimi yaşamayan anlamaz, acındırmakla alakası yok gerçek hislerimi anlattım, bu size acındırmak gibi geliyorsa daha yüzeysel konulara bakabilirsiniz. Bu evlendim çocuğum olsun meselesi de değil, mesajımın özünü kavrayamadığınızı varsayıyorum. Yine de teşekkürler, iyi günler.
Kavradım insanların derdini de küçümsemeyin bence yüzeysel falan diye. Ve evet beni anneliğe layık görmüyor vs demek kendini doldurmak durumu daha da üzücü hale getirmekten başka bir şey değil.

Eşine sormadan hamile kalmak olayı imkansız bende :) Şöyle de bir şey var, "kazara" olsa asla vah neden oldu ben yandım bittim moduna girmez. Hatta deli gibi sevinir ve çok sever. Bundan da eminim. Çünkü çocuklara deli oluyor ve evlenmeden önce çılgınlar gibi istiyordu.
Geri çekilemeyecek kadar istekli hale getirmeniz işe yarar belki.
Yani bir süre reddedin. Taciz edin ama son raddede reddedin.
Belki işe yarar.

Başka biriyle hayatını sürdürmelisin ozaman olmuyorsa olmuyordur. Karşılıklı savaşmak gerek bişeyler için. Hayatta geriye dönüp baktığında yapamadım dememelisin.Hayat bir kere yaşanacak bunu unutma..
Bu da kolay bir yol değil ki... Ayrılmak, vazgeçmek, yeni bir hayata başlamak, karşıma nasıl biri çıkacak, onunla ne tür sorunlar yaşayacağım, belki o da aynısını yapacak evlenmeden önce deli gibi isteyip sonra istemiyorum diyecek. Haklısınız ya bu deve ya bu diyar hesabı ama ben deveyi gütmeye çalışıyorum, o yüzden buradayım...

Önceki mesajlarda yazmıştım aklınıza bu konuyla ilgili gelebilecek her soruyu sordum. Cevapsız bırakıyor. Bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum... Tek cevap bu. Zaten diyorum ya doğru düzgün bir şeyler söylese saygı duyacağım veya anlayacağım onu .
“Hazır değilim” dese, tedirginliklerini paylaşsa anlaşılır ama 3,5 yıl bilmiyorum denmez. Haksızlık bu. Açık iletişim kurun. Oturun ciddi ciddi bu mesele üzerine konuşun. “Bilmiyorum”u kabul etmediğinizi, net gerekçeler istediğinizi, yoksa yolunuza bakacağınızı söyleyin.
Siz net olunca kendisi geri vites yapıp açılır belki. İletişim şart.
Bu konudan dolayı boşanın demiyorum ama siz yolunuza bakacağınızı söylediniz ve eşiniz de bakarsan bak dedi diyelim ki,
Sizi sevmiyor demektir, 23 yaş çok da gençsiniz çocuğunuz da yok, sizin için kayıp olmaz.
Ama bence böyle olmaz, en kötü versiyon olarak yazdım bunu.
Konuyla alakalı üzerine gidin geri vites yapsın.
Ama öyle başının etini yer gibi değil, gayet net ve rahat bir şekilde, bana gerçek gerekçeler sunarsan üzerinde konuşalım, ben bebek sahibi olmak istiyorum, yok sen istemiyorsan ben de yoluma bakacağım, gibi gibi.
O zaman dökülür.

“Hazır değilim” dese, tedirginliklerini paylaşsa anlaşılır ama 3,5 yıl bilmiyorum denmez. Haksızlık bu. Açık iletişim kurun. Oturun ciddi ciddi bu mesele üzerine konuşun. “Bilmiyorum”u kabul etmediğinizi, net gerekçeler istediğinizi, yoksa yolunuza bakacağınızı söyleyin.
Siz net olunca kendisi geri vites yapıp açılır belki. İletişim şart.
Bu konudan dolayı boşanın demiyorum ama siz yolunuza bakacağınızı söylediniz ve eşiniz de bakarsan bak dedi diyelim ki,
Sizi sevmiyor demektir, 23 yaş çok da gençsiniz çocuğunuz da yok, sizin için kayıp olmaz.
Ama bence böyle olmaz, en kötü versiyon olarak yazdım bunu.
Konuyla alakalı üzerine gidin geri vites yapsın.
Ama öyle başının etini yer gibi değil, gayet net ve rahat bir şekilde, bana gerçek gerekçeler sunarsan üzerinde konuşalım, ben bebek sahibi olmak istiyorum, yok sen istemiyorsan ben de yoluma bakacağım, gibi gibi.
O zaman dökülür.
Galiba yapmam gereken şey bu. Konuşmaya, açıklamaya zorlamak. Bilmiyorum demeye devam edeceksen bu iş biter mesajı vermek.

Böyle baştan anlaşılsa can feda ama elim nişanlılığımızdan beri başımın etini yiyordu çocuk diye :)

Böyle bir hakkı yok yalnız.
Eğer basyan istemiyorum diye belirtseydi de sizin şikayet etmeye hakkınız olmazdı.
Bence bana dürüst olmadin ben bebek istiyorum artık çok bekledim. Istemiyorsan ayrılalım deyin. Otursun yaptığı haksızlıgi düşünsün.

Yani cocuk sahibi olma yaşı eşlerin hazir olmalariyla alakalidir.Bu konuda ahkam kesmeye gelmez de,acaba diyorum yaşlar biraz daha genç mi?
Keşke yaşla alakalı olsaydı, mesela seçebilseydim ben de isterdim anne olma arzusu 28 yaşında gelsin o zamana kadar kafam rahat takılayım. Ama öyle olmuyor keşke olsa :)

Böyle bir hakkı yok yalnız.
Eğer basyan istemiyorum diye belirtseydi de sizin şikayet etmeye hakkınız olmazdı.
Bence bana dürüst olmadin ben bebek istiyorum artık çok bekledim. Istemiyorsan ayrılalım deyin. Otursun yaptığı haksızlıgi düşünsün.
Hiç istemiyorum demiyor işte ben bu yüzden muallakta kalıyorum yoksa ya öyle ya böyle diye rest çekeceğim...

Bu da kolay bir yol değil ki... Ayrılmak, vazgeçmek, yeni bir hayata başlamak, karşıma nasıl biri çıkacak, onunla ne tür sorunlar yaşayacağım, belki o da aynısını yapacak evlenmeden önce deli gibi isteyip sonra istemiyorum diyecek. Haklısınız ya bu deve ya bu diyar hesabı ama ben deveyi gütmeye çalışıyorum, o yüzden buradayım...
Bende evliyim eşimle sorunlarım oldu ama bu tarzda değil evlilik karşılıklı anlayışla sürmeli böyle olmaz o istemiyor diye sen boynunu büküp oturamazsın. Aile terapisi e gidebilirsiniz o çözer bu işi diye umuyorum. Bence kocanız kendine güvenemiyor gibi.

İkna olmaları için illa hastanelik olup acı çekmemiz, asla evlat sahibi olamama ihtimaliyle yüzleşmemiz mi gerek? Bu çok bencilce bence. Sizin eşiniz de benim eşim gibiymiş.. İnşallah en hayırlı zamanda çocuk sahibi olursunuz, her şeye rağmen artık istemesine sevindim.
İşte erkek milleti böyle bencil evet. Belki rahatına düşkünlüğünden belki sorumluluk almak istemediğinden bir çok sebep ile olabiliyor. Ama benm eşimin sizin eşinizden farkı maddi durumundan dolayı istememesiydi. Sizin eşinizin sadece istememesi düşünülmesi gereken bir durum.

Kavradım insanların derdini de küçümsemeyin bence yüzeysel falan diye. Ve evet beni anneliğe layık görmüyor vs demek kendini doldurmak durumu daha da üzücü hale getirmekten başka bir şey değil.
Diğer insanların derdine bir şey demedim ki? Mesela kanal istanbulla ilgili konuşulan bir konu vardır, bu onu çok arabesk geldiyse o tür konulara bakabilir başka dertleri küçümsemek değil bu .

Dünyanın en iradeli insanıdır kendisi. Asla öyle bir gaflet anı yaşamaz :KK43:
O halde arkadaşların dediği gibi net cevap almak zorundasınız.
İstiyorsa ne zamana kadar bekleyeceksiniz 30 mu 35 mi?
Diğer üyenin dediği gibi ya bilmediğiniz bir sağlık sorununuz varsa ve tedavi süreci uzun sürerse ne yapacaksınız?
Ben ve eşimde hiçbir sağlık sorunu olmadığı halde 8 sene çocuğumuz olmadı.
O yüzden böyle ciddi bir meseleyi eşinizin keyfine bırakmayın.

Dile kolay kalbe zor :) Bu şekilde ikna edilerek doğan çocuktan hayır gelir mi? Ya da o evlilikten?

bende onu diyorum bu adamdan ne sana fayda gelir nede doğacak çocugundan ,

kazara hamıle kalsan adamın kabul edeceği ne malum , çok sevinir falan yazmışsın , münkün değil sevinecek adam böyle davranmaz , neresinden düşünsem elimde kalıyor konu ,

bu adamın sana olan sevgisinide sorgula bence

İşte erkek milleti böyle bencil evet. Belki rahatına düşkünlüğünden belki sorumluluk almak istemediğinden bir çok sebep ile olabiliyor. Ama benm eşimin sizin eşinizden farkı maddi durumundan dolayı istememesiydi. Sizin eşinizin sadece istememesi düşünülmesi gereken bir durum.
İnanın maddiyat, gelecek hedefleri gibi bahaneleri olsa başım üstüne saygı duyup beklerdim. Siz beni anladınız

Sizin adınıza üzüldüm ama toksik bir evlilikten kurtulduğunuz için bir yandan da mutlu oldum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Benim isteme sebebim psikolojik buhran veya baskılar değil, gerçekten tüm kalbim ve benliğimle emin olarak istiyorum. O mantıklı açıklamayı duymak için ne kadar uğraştım bilseniz. Hiçbir şekilde mantıklı bir açıklama yapmıyor kendisi.
Ah, yok yok benim için üzülmeyin. Anne olmamayı seçmek konusunda çok mutluyum. Her kadın anne olmak zorunda değil, hayatımda bu konu netleşti ve huzurluyum.
Örneği sizin için vermedim aslında, eşiniz için verdim. Eşiniz duygusal bir sorgulamadan geçmiş olabilir mi acaba? Diye sordum.

Çok gençsiniz, eğer biraz daha beklemeyi göze alıyorsanız üstüne gitmeyin. Ama yok illa istiyorum diyorsanız bir psikologa başvurmak mantıklı bir yol olur gibi.
sizin göremediğinizi uzman görüyor.

Çözüm üretin yani, kavga dövüşle olmaz. Tehditle hele hiç olmaz bunun bilincindesiniz.

O halde arkadaşların dediği gibi net cevap almak zorundasınız.
İstiyorsa ne zamana kadar bekleyeceksiniz 30 mu 35 mi?
Diğer üyenin dediği gibi ya bilmediğiniz bir sağlık sorununuz varsa ve tedavi süreci uzun sürerse ne yapacaksınız?
Ben ve eşimde hiçbir sağlık sorunu olmadığı halde 8 sene çocuğumuz olmadı.
O yüzden böyle ciddi bir meseleyi eşinizin keyfine bırakmayın.
Kesinlikle haklısınız. Sebepsiz infertilite sperm kalitesizliği vs bir sürü konu açılıyor bu forumda her gün. Artık bir karar vermek gerek.

Back