• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İstemeyen Koca

Bu şekilde düşünen arkadaşlara saygı duyuyorum demek istesem de duyamıyorum.
Karşıdaki istemediği halde plan yaparak şırıngayla mırıngayla hamile kalmak ne kadar etik?
Adama haksızlık yapıyor diye kızıyoruz, kadın böyle yaptığında adamı kandırmış olmayacak mı? Haksız konuma bu sefer o düşmeyecek mi? Baba olmak istemeyen birini baba yaparak hem çocuğa hem babaya haksızlık etmeyecek mi?
İleride evladına nasıl hamile kaldığını yüzü kızarmadan açıklayabilecek mi mesela? Yoksa kimseler bilmesin diye hayat boyu bu yaptığını herkesten saklayacak ve bunun vicdan yükünü mü taşıyacak?
Gerçekten ne güzel öneriler.
Sizin düşünme tarzınızı ise takdir ettim coldekisimyaci coldekisimyaci
Şaşkınlıkla okudum. O çocuğun anne sevgisi kadar baba sevgisine de ihtiyacı var. Hadi onu geçtim, doğduktan sonra evladını sevse, tüm sorumluluklarını yerine getirse bile ben olsam o eşe karşı tüm güvenimi yitirirdim. Böyle öneri mi verilir ya.
Konu sahibi de inşallah sorununuzu çözersiniz..

Ovulosyon test al tam yumurtlama gününden önce ve sonraki günler prezervatifin içindeki spermi şırınga yardımıyla kendine aktarabilirsin
Kocası tarafından, tecavüze uğrayıp hamile kalan kadın görseniz ne hissedersiniz?
Rahatsız değil mi? Kötü.

Hazır olmayan birinden, onun haberi olmadan "spermlerini çalarak" hamile kalmak, benim açımdan, tecavüzün bir değişik versiyonu.

Şaşkınlıkla okudum. O çocuğun anne sevgisi kadar baba sevgisine de ihtiyacı var. Hadi onu geçtim, doğduktan sonra evladını sevse, tüm sorumluluklarını yerine getirse bile ben olsam o eşe karşı tüm güvenimi yitirirdim. Böyle öneri mi verilir ya.
Konu sahibi de inşallah sorununuzu çözersiniz..
Kesinlikle. Karşıdaki için çok büyük bir güven kaybı. Bir daha hiç güvenmese haklı.
Bir yorum daha gördüm, onu önce tahrik et sonra reddet, geri çekilemesin yazmış. Bu şekilde hamile kalacakmış konu sahibi. Güya yanlışlıkla olmuş olacak ama aslında konu sahibinin planı olacak.
Buna da çok şaşırdım.
Bu da karşıdakini kandırmak. Şırınga yorumu dikkat çekmiş ama bunun da şırıngadan pek farkı yok bana göre.
Kimse bilmese bile içten içe sen biliyorsun o bebeğin aslında yanlışlıkla olmadığını, eşinin istemediğini bildiğin halde onu kandırdığını.
Konu sahibi haklı, özsaygısı olan yapmaz.

Sanırım biraz hassas döneminizdesiniz. Olayı fazla dramalize etmişsiniz.
Daha yaşınız çok müsait. Eşinizin istememesi ne bencilce, ne tü kaka. Gayet haklı bir seçim.
Evliliğimin 5. yılında anne olmaya karar verdim. Hatta öncesinde asla anne olamayacağımı o duygunun bana gelmeyeceğini hep özgürlüğümün peşinden gideceğimi düşünüp üzüldüm bile.
Eşim bu konuda beni baskılasaydı eğer koşarak kaçardım sanırım. O derece korku doluydum.
Sonra yavaş yavaş olaya adapte oldum ve gerçekten istedim. Hamile kaldım. İsteyerek kalmama rağmen arada acabalarım var.
Eğer hazır olmadığım zamanda olsaydı psikolojik olarak çökerdim.
Eşinize bunu yapmayın.Sonra buralarda eşim bana destek olmuyor çocukla ilgilenmiyor diye konu açmanızı istemem.

O kadar abartmışsınız ki yok evlat hasreti yok bilmemne olmayan bir şeye neyin hasreti yani bu? Eşiniz önceden çocuk istemediğini dile getirmeliydi eğer evlendikten sonra istemiyorum dediyse hatalı. Ya bir şekilde kendiliğinden istemesini bekleyeceksiniz ya da ayrılacaksınız bunun başka çaresi yok. Siz sevdirmeye çalıştıkça itici gelir çünkü. Kendini hazır hissetmiyor da olabilir siz anne olacaksanız o da baba olacak sonuçta ve bu tek taraflı verilecek bir karar değil. Kimse çocuk için evlenmiyor ha sırf çocuk istemiyor diye ayrılacaksanız ben sizin sevginizi sorgularım demek ki önemli olan eşinizle hayat birleştirmek değil çocuk yapmakmış.

Kesinlikle. Karşıdaki için çok büyük bir güven kaybı. Bir daha hiç güvenmese haklı.
Bir yorum daha gördüm, onu önce tahrik et sonra reddet, geri çekilemesin yazmış. Bu şekilde hamile kalacakmış konu sahibi. Güya yanlışlıkla olmuş olacak ama aslında konu sahibinin planı olacak.
Buna da çok şaşırdım.
Bu da karşıdakini kandırmak. Şırınga yorumu dikkat çekmiş ama bunun da şırıngadan pek farkı yok bana göre.
Kimse bilmese bile içten içe sen biliyorsun o bebeğin aslında yanlışlıkla olmadığını, eşinin istemediğini bildiğin halde onu kandırdığını.
Konu sahibi haklı, özsaygısı olan yapmaz.
O yorumu sonradan gördüm. Kesinlikle hiçbir farkı yok iki fikrinde. Konu sahibinin cevabını görünce en azından aklı başında davranacağını düşünüyorum. Özsayıgısı olan biri dediğiniz gibi yapmaz. Şaşırdım yorumlara.

Sizden çocuk istemeyecek kadar, sizi layık görmeyecek kadar size saygı duymuyorsa boşanın derim ama bunu elimizden duymuş değilsiniz. Başta bu çocuk meselesini konuşmadınız mı? Bebekleri seviyor olabilir ama kendi bebeği olsun istemiyordur.

Anne baba sorumluluğu bambaşka. Çocuk olunca bitti ona hayatınızı adamak zorundasınız. Sıkılıp bunalıp bırakamazsınız. Ne yaparsa yapsın arkanızı dönüp gidemezsiniz. Tüm hayatınızı ona göre şekillendirmelisiniz. Toplumda bu çok normalleştirilmiş ama mantıken bakılınca tam bi delilik.

Belki de bu deliliğe atılmak istemiyordur. Bende bebekleri, çocukları çok severim ama çocuk sahibi olmaya pek sıcak bakmıyorum.

Beğenmedim ifadesini beğenmediğimiz ve başkasına ya da kendimize yazılmış herhangi bir girdiye bırakabiliyoruz.
İnsanlar sadece çocuk yapmak için evlenmezler. Herkesin odağı çocuk değildir.
Çocuğu olmayan/olamayan çiftlerin nikahı düşmeli bu durumda.
İki taraftan biri istemiyorsa evet boşanabilir. Konu sahibine yaptığım yorumda belirttim diye hatırlıyorum.

Eğer iki taraftan biri deli gibi istiyorsa bir digeri de bencil bir şekilde asla istemiyorsa boşanma sebebidir. Çocuğu olamayan çiftlerle aynı durum değil ne alakası var. İnsanlar evlenmeden önce bunları soylemeli. Eğer eşi evlenmeden önce çocuk istemediğini soyleseydi konu sahibi de kabul edip sonra vazgecseydi eşi hakli olurdu. Diğer türlü tamamen bencillik.

Şimdi aslında mesele çocuk istememesinden öte neden istemediğini bile söylememesi.

Emin olun kendisi neden istemediğini çok iyi biliyor.

Bir eşin çocuk istememe hakkı vardır, ancak hiç istememe durumu varsa bunu evlenmeden önce söylemesi ve açık olması gerekir.

Belki korkuları var belki de hiç istemiyor, bunu bilemeyiz. Korkuları varsa birlikte çözersiniz, hiç istemiyorsa yolları ayırırsınız.

Çocuk sahibi olmayan biri olarak acilen eşiniz ile aile terapistine gitmenizi öneriyorum.

Eşinizin bu konuyu erteleyip durmasına izin vermeyin, çocuk istemesi için zorlayamazsınız ancak hayat arkadaşı olarak duygularını dürüstçe paylaşmasını istemek hakkınız.

Dediğim gibi baskıyla tehditle yapmak istemiyorum bunu. O şekilde gelen hamilelikten ne hayır gelecek ki bana, benim zorumla oldu o istemiyordu diyeceğim

Baskı ve tehditle hamile olmak bir kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri.
O dönemde mutlaka eşinizin destek olması lazım.

Bebek için zorlamak yerine açık konuşması için baskı kursanız daha verimli olacak. En azından çözülebilir bir durum mu görürsünüz.

Eğer iki taraftan biri deli gibi istiyorsa bir digeri de bencil bir şekilde asla istemiyorsa boşanma sebebidir. Çocuğu olamayan çiftlerle aynı durum değil ne alakası var. İnsanlar evlenmeden önce bunları soylemeli. Eğer eşi evlenmeden önce çocuk istemediğini soyleseydi konu sahibi de kabul edip sonra vazgecseydi eşi hakli olurdu. Diğer türlü tamamen bencillik.
Boşanma sebebi olduğunda mutabıkız hanımefendi bırakın beni gideyim ya

Birbirini seven ve evli olan herkes bebek istemeyebilir. Bebek maddi/manevi büyük sorumluluktur. Bekarım sınıf öğretmeniyim ama ne cocukken ne ergenken ne yetiskinken hicbir zaman çocuk hayali kurmadım. Sizin instagramda gördüğünüz bakımlı bloggerların ünlülerin 2-3 bakicisi var. Eşiniz bu sorumluluğu almak istememek de haklı. En başından beri size istemediğini söylediği halde ısrar etmissiniz. Ya boşanın ya kabullenin.
Bir de kadına haksizlik da adama değil mi ? Annekik yücedir bla bla bla... Baba olmak istemeyen birini santajla baba yapmak haksizlik değil mi ? Evlenmeden önce konuşulmamış evlendikten sinra da sorun olmuş iki tarafa da haksızlık olacak bir durum yok. Beklentiler uymuyorsa ayrılmak gerekiyor

Konu sahibi de istediğini söylememiş ? Bu bencillik değil mi ?

Size bu duyguyu hissetmeniz, sadece bebek istememesinden çıkarabileceğiniz bir sonuç değil diye düşünüyorum. Evliliğimize ilgili temel başka sorunlar da olmalı.

Back