İleride bunlar yüzünden çok başınız ağrıyacak. O aldı bu aldı, o getirdi bu getirmedi... bunlara hiç girmemeniz gerek. Keşke kimseyi karıştırmadan eşinizle beraber alsaydınız. Aileniz zengin olabilir ama siz de evlendiniz bir aile kurdunuz. Babanız eşinizin ailesiyle yarış halinde, hep bir adım önde olmak istiyor. Dışarıdan bakmayınca farketmiyorsunuz.
Kimse varlık içinde yokluk çekin demiyor. Tabii durumu olanla olmayan bir değil, babanız yağdırmak istiyor ama evlendiğiniz kişinin ve ailesinin maddi durumunu biliyordunuz. Eşitlik bir türlü sağlanmayacak, bir taraf varken niye almayalım hem de en iyisini alalım diyor, diğer taraf da ezilmemek, altta kalmamak, oğullarının başını eğmemek için kendilerini zorluyor. Eşinizin ailesi bu yarışa devam edemez, durumları olmayan insanlar devamlı borca mı girecekler? Bana göre babanızı evliliğinize özel hayatınıza fazla karıştırıyorsunuz. Biz böyle uygun gördük şöyle karar verdik eşimle hallediyoruz deseniz hiç başınız ağrımaz.
Düğün adetleri bitiyor bebek adetleri başlıyor. Beşiği o alır, yatağı bu yapar, giysiyi şu alır... Ben el işi dışında kimseden bir şey kabul etmedim. Yelek battaniye hırka vs emek vermiş örmüşler, severek kullandım. Ama lazım olan her şeyi yavaş yavaş eşimle beraber aldık.