Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Hahahaha ya bende diyorum ben mi dedim

Bence yok . Bir an dertlesirken öylesine söylediği bir cümle. Annelere sıkıntılı demek bu toplumda çok kolay valla. Öylesine boş söylenmiş bi laf bence. Sizi tenzih ediyorum ama burda boşan perileri ve en iyi anne benim perileri bolca mevcut. Ben boş öylesine söylenen bir söz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca senelerce uyumadıysanız uykusuzluğun insanı ne hale getirdiğini de biliyorsunuzdur. Çok zor valla ya cook .

Benim bebeğim de altı aylık. Sallayarak hemde ayakta sallayarak uyutuyorum. Herkesin kendi tarzı farklıdır. Üçüncü bebeğim bu tecrübesiz değilim bazı bebek memede uyur bazıları sallaninca. Bazılarının yanına yatarsiniz uyur bazıları da yatağa koyar koymaz uyur. Günün sonunda hepsi bir şekilde uyur. Yani çok kasmamak gerek. Hiç buyuyupte hala sallanarak uyuyan insan yok mesela beni bu konuda çok eleştiriyorlar ama. Aynı şey yemek ve tuvalet eğitimi içinde geçerli. Bir şekilde düzene giriyor. O bebeğin annesi de eğitim vermeyi tercih etmiş, karışmayın. Benim asla tercihim değil ağlama krizine sokarak uyutmak ama yapana da karısamayiz. İkizleri olan arkadaşım bir ay boyunca bu şekilde ağlatarak eğitim verdi. Sonunda başardı mesela. Yatağa koyar koymaz uyuyorlardi. Başka türlü baş edemezdi çok rahat etti. Anneleri rahat bırakın :))

Uyku eğitimi konusunda asla aklımdan çıkmayan bir olayı duymuştum arkadaşımdan. Anne bebeğine uyku eğitimi vermek istiyor, bebeği yatağa bırakıp ritüel oluşturmadan kendi kendine uyumasını bekliyor. Bebek ağlıyor ağlıyor anne gelmiyor, her gün bu şekilde öğrenilmiş çaresizlik içerisinde uykuya dalıyor bebek. Bir gece anne, bebek kamerasından bebeğine baktığında gözlerini tavana dikmiş halde kıpırdamadan durduğunu görünce odaya atıyor kendini, bebeğin kusmuğu boğazına kaçmış ancak ağlama gereksinimi bile duymamış, nasıl olsa ağlasa dahi anne gelmeyecek bu şekilde öğretildiği için öylece kalmış, hemen hastaneye kaldırıyorlar filan. Bu olay aklıma geldikçe hala tüylerim diken diken olur. Uyku eğitimi verilecekse de doğru yöntemler ile bebek etkilenmeden yumuşak geçişlerle verilmeli. Yoksa farkında olmadan hasarlar bırakılıyor çocuklarda

Aslında ben birçok kişinin büyüyünce bile sallanarak uyuduğunu düşünüyorum. Hiç oldu mu size bilmiyorum ama hani yatağa girince ayak ya da bacak sallayarak uyuma vardır ya ben onun bebeklikten kaldığını düşünüyorum

Reactions: The
Bana biri boyle bir konuda uyarida bulumsa agzinin payinı veririm. Anne olarak kendince en uygun yolu bulmaya calisıyordur. Bulamayip tavsiye isterse tavsiye verilir. Ama tavsiye istemeyen anneye karişmayın. Ne zaman bi akraba yanina gitsek iki dakikaya bir biri bir konuda uyariyor. Yok terler yok usur uok bir emzir yok bilmem ne. Ya bi salin arkadaş bakıyoruz işte bebegimize.

Valla siz de size durduk yere karışan yakınlarınızı şuraya yansıtmayın bin kere yazdım bir şey söylemedik diye.

Her çocuk her anne farklıdır ama odaya bırakıp 40 dk ağlatmak nedir. Bende 3 bucuk 4. Ayında kizima uyku düzeni kurmaya başladım. Rutin rutin rutin. İşin özü bu. 1 yıl sonra aglamadan sizlanmadan kendi odasında,yatağında kendi başına uyuyan bir çocuk oldu. Ama bu benim yaptığım. Kimisi de ister ki 1 haftada alışsın. Oyle bir dünya olduğunu düşünmüyorum. Sabredemiyorlarsa ne kitapta yazdığı gibi olur ne kendi başına odada uyusun diye beklemekle. Fikir vermek, almak kötü birşey değil. Bende bazen arkadaşlarıma söylerim ama onun çocuğuna bu yöntem uyar veya uymaz bilemem. Simdiye kadarda hic bir arkadasim isime karisma demedi. Aksine kızımı gördükçe yaaa nasil yaptın boyle diye soruyorlardi. Bunda da kötü bir niyet işime karışıyorlar diye düşünmemek lazim. Bana da fikir veren oldu kimisi mantikli geldi kimisi mantikli gelmedi. Belki de yanlis yapiyorumdur diyerek farkli yontemler denedim. Burada annenin işine karışmayın diyerek sizi de linç etmelerinin bir anlamı yok.

Zaten linç tayfa okuduğunu bile anlamıyor. Karışmadık bir şey söylemedik diye sürekli yazdım. Çünkü şöyle yapın şu doğrudur diyecek deneyimde görmüyorum kendimi. Ne yapılabilir diye soruyorum yani, karışılmaması gerekir denmesi bile düzgün bir cevap. Kendi hayatlarında koyamadıkları tepkiyi gelip burada alakasız dökülüyorlar.

Bence işin sonunda öğrenilmis çaresizlik oluyor. Kimsenin gelmeyeceğini öğrenen bebek yorgunluk tan uyuyor.
Doğru oda olabilirde.Ben hastanede yatan tedavi gören bebekleri merak ediyorum.seruma makineye bağlı diyelim onlar hiç mi ağlamıyo kim alıyoda kucakta pişpişliyo gezdiriyor.Hemşirenin doktorun ilgilenecek hali yok.sadece tedavilerini üstlenirler

Instagramda vs sayfalar var. Yaa iste geçen karşıma şöyle birşey cıktı aynı senin yaptığın uyku düzeninden bahsediyor. Eğer o olmazsa şöyle de yapabilirsiniz diye yazıyordu. Baktın mi hic vs diye konuyu acabilirsin. Isterseniz size özelden o sayfaları gönderirim. Kitap ismi de. Bunları söylemek kötü birşey değil. Ama baktınız annesi hic oralı olmuyor, sert çıkıyor daha bahsetmezsiniz. Çünkü kendi yöntemi de tutmazsa bir süre sonra baska arayışlara gireceği kesin.

Ay evet yollayabilirsiniz zahmet olmazsa, bi şekilde görmesini saglayabilirim

ben de çocuklarımı ağlatarak uyutmadim hiç, doğru mu yaptım orası tartışılır elbette. ilk çocuğumda daha kuralciyken, ikinci ve üçüncü çocukta içimin rahat etmediği, kalbime ters gelen hiç birsey yapmadım. kimsenin anneligine de karışmam, iki sebebi var ilki her çocuk farklı, ben kimsenin çocuğunu ve ihtiyaçlarını bilemem ikincisi hiçbir işe yaramaz, herkes kendi yolunda ilerler.

ama bu anlattığınız olayda bebeğin aglamamasinin sebebi öğrenilmiş çaresizlik olamaz, hiç bir öğrenme, hayatta kalma güdüsunun önüne geçemez çünkü, bebeğin aglayamamasinin sebebi soluk borusundaki tam tıkanma. hiç nefes alamıyor ki aglayabilsin yavrucak. yazık insallah anneyi boş yere suclamamislardir bu olaydan ötürü.

Reactions: The
Sanırım ağlıyorlar

Bu konudan bağımsız olarak öğrenilmiş çaresizlik hayatta kalma güdüsünün önüne geçiyor, hatta intihar da bunun dolaylı uzantısı. Kurbağalarda farelerde yapılan deneylerde mücadele etmeyi denemiyorlar bile nasilsa kurtuluş yok diye

Benim yengem yenidogan yoğun bakiminda. Hep hasta bebekler geliyor dogal olarak. Uyutmak için, veya agladiklarinda onlari küvezde ağlamaya bırakmıyorlar. Kucaklarına alip sakinlestiriyorlarmis. Geneli ilaçların etkisinde olduğu için uyku modunda her hemşirenin kontrolunde 2,3 bebeği var. Bebekler katıla katıla aglamadıkları sürece kucağa almıyorlar kuvezde pispisliyorlarmis. Dayanilamayacak gibiyse kucaga alıyorlarmış.

Esimde boyle uyurdu ilk evlendigimizde kendisini direk nöroloğa yolladim, bahsettiginiz sey huzursuz bacak sendromu

Bende kizima uyku egitimi verdim ama yatagina birakip ağlaya ağlaya degil, kendimce farkli yontemler birlestirerek ama ağlatarak verseydim o egıtimi kizimi yatakta bu sekilde bulmam muhtemel bir olaydi bence, cunku hala aglarken kusar.
Cocuga bir seyi ogretmek egitmek farkli sey, at yataga ne hali varsa gorsun aglasin aglasin sussun yorgun düşsun uyusun demek farkli sey bence.

Peki ne yapılabiliri burada öğrendikten sonra gidip karismayacak misiniz ?Ben de bunu yazmıştım .Burada öğrenince elinize ne geçecek?O anne sonuçta kendince bu şekilde bir düzen oturtmaya çalışıyor .Siz bunu begenmeyerek gelip burada soruyorsunuz .Kafanızda bir fikir oluşunca ben kadınlar kulübünde sordum sen yanlış yapiyormussum bak böyle mi yap diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…