Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Yaptığı yanlış ama güvenli bağlanma olayını bildiği halde buna devam ediyorsa yapılabilecek bir sey yok. Hayati tehlike olmadığı surece baskasının cocuğuna, yeğen bile olsa karışamayız bence. Ayrıca o kadın çaktırmasa da size sinir oluyordur. Böyle karşı tarafın ailesinden birine bir yorum yapacağınızda nisanlınız söylesin siz söylemeyin. O kadar da aile olunmuyor evlilik bağiyla. Bu tavsiye sizi pek çok kk konusu acmaktan kurtaracak :))
Hahah teşekkürler😄 Ya gıcık olduğunu sanmıyorum çünkü yorum yapmıyorum. Orda sustum gelip burda yaptım😂 Iletişimimiz normalde fena değildir cocugu da sevdiğimizi biliyorlar yani canınız istedikçe bırakın biz eğleniriz falan diyoruz. Oyuncak fikri kafama yattı onu alicam da tabi uyku eğitimi için falan demem iste cok tatlıydı şarkı da söylüyormuş falan gibi

Hahah teşekkürler😄 Ya gıcık olduğunu sanmıyorum çünkü yorum yapmıyorum. Orda sustum gelip burda yaptım😂 Iletişimimiz normalde fena değildir cocugu da sevdiğimizi biliyorlar yani canınız istedikçe bırakın biz eğleniriz falan diyoruz. Oyuncak fikri kafama yattı onu alicam da tabi uyku eğitimi için falan demem iste cok tatlıydı şarkı da söylüyormuş falan gibi
Ay bunu çocuksuzken de ben yeğenim icin diyordum :))) bırakin biraz gezdirelim eglenelim filan. Aman diyeyim emanet cocuk cok tehlikeli. Bebekler iki sn de kayıp düser kafagöz dağılır sizden bilirler. Yorum yapmama tavrınız super 👍

Bu benim aklımda olacak yani en azından kendi çocuğum için. Aslında ben de bu izlenimi edindim yani sanki bu çabaya gerek yok gibi geldi, uyku eğitimi verilen bir sey mi diye sorguluyorum. Sinyallere göre ilerlemek daha makul sanki. Sonrasinda birkac teorik makale bakıcam. Bir de bezi erken bırakma var elimination communication onu duydunuz mu

Onu duydum. Başaran var evet. Ama benim oğlumun doktoru kas gelişimiyle alakalı demişti. Biz geç bıraktırabildik bezi. Çünkü doktoru zıplayıp alçak basamaktan inebilirse, tek tek değil de bizim gibi merdivenden inerse hazır olduğunun sinyalidir demişti. Ki keza iki yeğenimden biri 2 yaşında biri 3 yaşında benimki 3,5 yaşında hazır olduğunda bıraktı. Benim bir arkadaşım1,5 yaşında kayınvalide gazıyşa başlayıp çocuk üç yaşına gelene kadar çiş kaka sildi. Başaramadılar. Bence hazır olmadan yormamak da lazımdı. Ha ama anne hazırsa dener tabii. Çocukların gelişim takvimi farklı. Tam paralel de değil. Oğlumla arası bir hafta olan bir arkadaşımın çocuğu mesela dokuz aylık yürüdü benimki bir yaşında anca yürüdü. Onunki de erken değildi benimki de geç değildi. Çocuğun gelişim süreci öyleydi. Kıyaslamadan stres yapmadan yürümek lazım. Canım ablam der hep bir problem yoksa her şeyi zamanı gelince yapacak ama kendi zamanı gelince yapacak. Ona bırak derdi. Gerçekten de öyle ilerliyorlar.

Aynen zamanı gelince ayrılması da kolay oldu. Şimdi bazen bakıyorum odasına girmiş uyumuş.
Biz o aşamaya gelemedik henüz mesela. İlla yanında oturup beklememi istiyor😅😅
Ben tavşan roger ı anlatarak uyutuyorum hala ezberledim artıl kitabı. Yarısında sızıyor. Arkadaşımın kızı sıkıcı buluyor dinlemiyor mesela benimki seviyor o masalı kendi diyor roger ı anlat diye

Onu duydum. Başaran var evet. Ama benim oğlumun doktoru kas gelişimiyle alakalı demişti. Biz geç bıraktırabildik bezi. Çünkü doktoru zıplayıp alçak basamaktan inebilirse, tek tek değil de bizim gibi merdivenden inerse hazır olduğunun sinyalidir demişti. Ki keza iki yeğenimden biri 2 yaşında biri 3 yaşında benimki 3,5 yaşında hazır olduğunda bıraktı. Benim bir arkadaşım1,5 yaşında kayınvalide gazıyşa başlayıp çocuk üç yaşına gelene kadar çiş kaka sildi. Başaramadılar. Bence hazır olmadan yormamak da lazımdı. Ha ama anne hazırsa dener tabii. Çocukların gelişim takvimi farklı. Tam paralel de değil. Oğlumla arası bir hafta olan bir arkadaşımın çocuğu mesela dokuz aylık yürüdü benimki bir yaşında anca yürüdü. Onunki de erken değildi benimki de geç değildi. Çocuğun gelişim süreci öyleydi. Kıyaslamadan stres yapmadan yürümek lazım. Canım ablam der hep bir problem yoksa her şeyi zamanı gelince yapacak ama kendi zamanı gelince yapacak. Ona bırak derdi. Gerçekten de öyle ilerliyorlar.
Ayy ne güzel anlattınız ya cocuklariniz ne şanslı. Yani benim çıkarsamam farklı islevler icin farklı sinyallere bakmak gerektiği oldu. Cocukla iletisimimiz ve gözlemimiz iyiyse tahmin edebiliyoruz. Tabi tecrübe de diğer faktör

Uyku eğitimi vermedim, istemedim ama verene de karışmam, neden mi?
Bazı çocuklar sadece bebeklikte yaşamıyor bu sorunu (yani uykuya zor dalma, sık sık uyanma memeyi kestikte sonra bile), yıllarca sürebilir. Bizim 4. yılımızın dolmasına az kaldı ve durum biraz hafiflese de hala zor. Eğer uyku eğitimden vazgeçer de çocuk yıllarca (bakın birkaç aylık bişer değil bu, yıllar diyorum insan delirecek gibi oluyor bi noktadan sonra) uyumazsa sorunsuz, size patlayabilir anne. Bebek büyüdükçe bu eğitimler daha zor oluyor çünkü.
Asla karışmayın derim.. inanın sizi düşünüyorum :)

3 senedir uyutma işini binlerce defa yapmış biri olarak diyorum ki benim de pencereden atasım geliyo bazen.
Beşiğe koyup odadan çıkıp gitmiyodur di mi?
Uykuya geçişin bir rutini olabilir. Banyo masaj pijama giyme ışıkları kapama müzik ninni falan. Beşiğe koyup yanında durarak pış pışlayarak falan olabilir. Direkt beşiğe atıp sıfır temasla uyuması benim tarzım değil. Ama benim verdiğim akıla bakma 1 yaşına kadar kendi yatağında az bir destekle uyuyan çocuğum son 2 senedir benle benim yatağımda uzuuun bir uykuya geçiş sürecinden sonra uyuyup gece 6372762 defa uyanıyor. Belki kadının yaptığı daha doğrudur ya :KK70:
Kendinizi atın pencereden el kadar bebeği değil

Uyku eğitimi vermedim, istemedim ama verene de karışmam, neden mi?
Bazı çocuklar sadece bebeklikte yaşamıyor bu sorunu (yani uykuya zor dalma, sık sık uyanma memeyi kestikte sonra bile), yıllarca sürebilir. Bizim 4. yılımızın dolmasına az kaldı ve durum biraz hafiflese de hala zor. Eğer uyku eğitimden vazgeçer de çocuk yıllarca (bakın birkaç aylık bişer değil bu, yıllar diyorum insan delirecek gibi oluyor bi noktadan sonra) uyumazsa sorunsuz, size patlayabilir anne. Bebek büyüdükçe bu eğitimler daha zor oluyor çünkü.
Asla karışmayın derim.. inanın sizi düşünüyorum :)
Teşekkurler, ya aklima su geliyor bazi insanlar temas bağımlısı ya hani yatakta illa bir yeri değsin isteyenler acaba bununla bir bağlantısı var mi diye düşünüyorum. Hani cocugu memeden erken/ geç almak oral fırsatın sebebi ya onun gibi

Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta 🤗
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor.
Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacıların bağımlı çocuk yarattığından bahsediyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle durumlarda gidip kucağıma almamak için zorlanıyorum.
Hatta bu yüzden geçenlerde 'uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor' dedi. Yani bu durumdan sık şikayet etmesi yardım çağrısı olabilir mi diyorum.

Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana. Ama tabii ki sinirlerini germemek için karışmıyoruz.

Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı değiliz ama BFF de değiliz. Babası yumuşak yaklaşan yardımcı biri.
Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?

Edit: birkaç kitap ismi ve masal anlatan uyku oyuncağı tavsiyesi geldi. Oyuncak fikri mantıklı arada bir şeyler götürüyoruz onu da arasına koyarım. Kitapları nasıl söylerim bilmiyorum henüz. Can sıkmayacak empatik bir üslup gerekiyor
Normalde annenin işine karışanlara ifrit olurum ama sizin durum farklı.

Evet sallamak, pıpışlamak gibi rutinlerle uykuyu sağlamak evet doğru değil. Ama bebeği beşiğe bırakıp, dakikalarca ağlatmak hiç hiç hiç doğru değil.

Birisinde evet uyku için devamlı aynı rutine alışan, o koşullama olmadan zor uyuyan bir çocuk olur ama ikincisinde travmatik şekilde güven problemi olan bir çocuk olur.

Annesine bunu uygun bir dille anlatabilirsiniz. Evet bebeğin yatağında kendiliğinden uykuya dalması gerekiyor ama o dönem bir bebek hala kişisel ihtiyaçlarında anne desteğine ihtiyaç duyar. Annesinin kendi ilke ve kurallarına uygun rutinler oluşturup bunları uygulaması gerekiyor. Masal okumak, ninni söylemek, uyku öncesi banyo, masaj, uyuyana kadar elini tutmak, ya da sadece yanında oturup bakışarak, gülümseyerek beklemek gibi.
Bunlar bağımlı olmayan ama sadece güvenli bağlanan çocuk yetişmesini sağlar.

Bilakis güvenli bağlanmayan çocuklar bağımlı olurlar. Kaygı düzeyleri yüksek olur ve anneden ayrılmak istemezler. Ama güvenli bağlanan çocuk endişelenmez, haliyle annesiyle gün içinde ayrılsa bile annesinin geleceğini bilir.

Yeni anne oldum.
En azından ayakta sallamayacağım dedim. Ama maalesef olmadı bazı şeyler sebebiyle mecbur kaldık. Şimdi yine yatağında yada kucağımda uyutmaya çalışıyorum ama çocuğu yastık gibi atmıyorum yatağına.
Bebekler ritüelleri biliyorlar.
Mesela ben bezini değiştirip burnunu temizleyip emzirip o şekilde uyutuyorum. Gece ritüelini anlıyor. Ama şefkati de anlıyor. Yani ger bebek böyle uyumuyor, uyutulmuyor.

Mevzuya gelince böyle bahsedilen bir uyutma yöntemi var. Ama bu öğrenilmiş çaresizlik ile uyumak zorunda bırakılıyor çocuklar. Kendi adıma doğru bulmadığım bir yöntem.
Öte taraftan çocuğu pencereden atacağım demek çok ciddi bir bunalma ifadesidir, yanında birini destek olarak görmüyordur. Bebek bakmak 24 saati ona vermek çok zormuş.
Onun işine karışmak yerine yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı diye sorun destek olun.

• Beğen
Reactions: The
bebek mecbur hep kucakta duracak en basıtı 2 saatde bır yarım saat emzırılıyor 15 dk kadarda kusmasın dıye kucakta dık tutulup gazı cıkartılıyor sonra da altı degısıyor ya da oyun ılgı ıstıyor yanı bebek dedıgın kucakta oluyor mecburen
bır sure sonra ıstesende kucaga bebek kendısı gelmıyor hareket etmek ılerlemek baska seyler kesfetmek ıstıyor ındır benı dıye aglıyor . o yuzden bebegı kucaga alıstırma dıye bırsey aslında yok ılk etapda mecburen kucak var sonra bebek kendısı kucak ıstemıyor .
ben hıc ayagımda sallamadım zaten reflusu vardı sallamamızda yasaktı
ama aynı zamanda kolıktı sallanınca rahatlıyordu bızde tum gun ayakta evın ıcınde yuruyorduk omuzumda kucagımda ve ben yurur sekıldeyken uyuyordu anca :KK70:
ama yıne de annelerın ısıne karısılmaz herkesın duzenı farklı yetıstırme seklı farklı .

bebek mecbur hep kucakta duracak en basıtı 2 saatde bır yarım saat emzırılıyor 15 dk kadarda kusmasın dıye kucakta dık tutulup gazı cıkartılıyor sonra da altı degısıyor ya da oyun ılgı ıstıyor yanı bebek dedıgın kucakta oluyor mecburen
bır sure sonra ıstesende kucaga bebek kendısı gelmıyor hareket etmek ılerlemek baska seyler kesfetmek ıstıyor ındır benı dıye aglıyor . o yuzden bebegı kucaga alıstırma dıye bırsey aslında yok ılk etapda mecburen kucak var sonra bebek kendısı kucak ıstemıyor .
ben hıc ayagımda sallamadım zaten reflusu vardı sallamamızda yasaktı
ama aynı zamanda kolıktı sallanınca rahatlıyordu bızde tum gun ayakta evın ıcınde yuruyorduk omuzumda kucagımda ve ben yurur sekıldeyken uyuyordu anca :KK70:
ama yıne de annelerın ısıne karısılmaz herkesın duzenı farklı yetıstırme seklı farklı .
Ya hani profilinizde yazıyor ya
"Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur" diye işte ben de bu mottoyla yapılabilecek bir sey varsa diye dert edindim. Şu an sadece uyku oyuncağı almayı planlıyorum 😃

Ya hani profilinizde yazıyor ya
"Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur" diye işte ben de bu mottoyla yapılabilecek bir sey varsa diye dert edindim. Şu an sadece uyku oyuncağı almayı planlıyorum 😃
uyku arkadası cok mantıklı benım kızımın var dogdugu gunden berı (suan 6 yasında)
cok sevıyorlar :KK66:

Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta 🤗
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor.
Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacıların bağımlı çocuk yarattığından bahsediyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle durumlarda gidip kucağıma almamak için zorlanıyorum.
Hatta bu yüzden geçenlerde 'uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor' dedi. Yani bu durumdan sık şikayet etmesi yardım çağrısı olabilir mi diyorum.

Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana. Ama tabii ki sinirlerini germemek için karışmıyoruz.

Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı değiliz ama BFF de değiliz. Babası yumuşak yaklaşan yardımcı biri.
Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?

Edit: birkaç kitap ismi ve masal anlatan uyku oyuncağı tavsiyesi geldi. Oyuncak fikri mantıklı arada bir şeyler götürüyoruz onu da arasına koyarım. Kitapları nasıl söylerim bilmiyorum henüz. Can sıkmayacak empatik bir üslup gerekiyor
Psikologum kesinlikle bu( yatakta ağlatarak uyutma yönteminin) yanlış olduğunu söylemişti. Bebekler en az 2 yaşına kadar anneyle beraber uyumalı.

Bu yöntem genel de Almanların uyguladığı bir yöntem ve ise yarıyor ama Türkiye'de pek doğru bulunmuyor. Anne disiplin li demek ki yapacak birşey yok
Seytanolabilirim Seytanolabilirim
İşe yaramasina yarar. Dans eden ayıları nasıl eğitiyorlardi? Travmatik izler bırakarak sağlanan başarıyı, gerçek başarı olarak görmüyorum ben. Tabii uzmanlar da farklı görüşlere sahip bu konuda. O yüzden o anneyi eleştirmek değil de (zaten kimsenin haddi değil) farklı bakış açısı sunmak bizimki.💐
Bu arada bu alıntı niye aylak kadına gitti 😂

Seytanolabilirim Seytanolabilirim
İşe yaramasina yarar. Dans eden ayıları nasıl eğitiyorlardi? Travmatik izler bırakarak sağlanan başarıyı, gerçek başarı olarak görmüyorum ben. Tabii uzmanlar da farklı görüşlere sahip bu konuda. O yüzden o anneyi eleştirmek değil de (zaten kimsenin haddi değil) farklı bakış açısı sunmak bizimki.💐
Bu arada bu alıntı niye aylak kadına gitti 😂
O kadar konuşuldu ki bu başlık artık sapıttı😂 tıpkı benim de nevrim dönmesi gibi bugun bildirim almaktan 🤐

Kim ne derse desin uyku egitimi adi altinda bebegi oyle dakikalarca katila katila aglatmak bana asiri gaddarca geliyor.
Evet ben de oglumu hic sallamaya vs alistirmadim. Ama kucakta uyumasinin ne sakincasi olabilir? Onun anne kokusuna ihtiyaci var.
Bu bagimlilik falan degil ihtiyac. Adi uzerinde bebek.

O kadar uzun sure aglayan bebekte gobek fitigi da olabilir esimin yegeninde olmustu. Gobek deligi balon gibi sisti, korkunctu.

Yani karışıp bir sey der miydim bilmiyorum. Ama cocuga üzülürdüm ben de.

Kim ne derse desin uyku egitimi adi altinda bebegi oyle dakikalarca katila katila aglatmak bana asiri gaddarca geliyor.
Evet ben de oglumu hic sallamaya vs alistirmadim. Ama kucakta uyumasinin ne sakincasi olabilir? Onun anne kokusuna ihtiyaci var.
Bu bagimlilik falan degil ihtiyac. Adi uzerinde bebek.

O kadar uzun sure aglayan bebekte gobek fitigi da olabilir esimin yegeninde olmustu. Gobek deligi balon gibi sisti, korkunctu.

Yani karışıp bir sey der miydim bilmiyorum. Ama cocuga üzülürdüm ben de.
Off keske bunu ögrenmeseydim ya kafam gene karıştı yani herkes başka bir şey söyledi. Uyku arkadaşı alicam bir an önce

X