Ay bebek ölmüşmüUyku eğitimi konusunda asla aklımdan çıkmayan bir olayı duymuştum arkadaşımdan. Anne bebeğine uyku eğitimi vermek istiyor, bebeği yatağa bırakıp ritüel oluşturmadan kendi kendine uyumasını bekliyor. Bebek ağlıyor ağlıyor anne gelmiyor, her gün bu şekilde öğrenilmiş çaresizlik içerisinde uykuya dalıyor bebek. Bir gece anne, bebek kamerasından bebeğine baktığında gözlerini tavana dikmiş halde kıpırdamadan durduğunu görünce odaya atıyor kendini, bebeğin kusmuğu boğazına kaçmış ancak ağlama gereksinimi bile duymamış, nasıl olsa ağlasa dahi anne gelmeyecek bu şekilde öğretildiği için öylece kalmış, hemen hastaneye kaldırıyorlar filan. Bu olay aklıma geldikçe hala tüylerim diken diken olur. Uyku eğitimi verilecekse de doğru yöntemler ile bebek etkilenmeden yumuşak geçişlerle verilmeli. Yoksa farkında olmadan hasarlar bırakılıyor çocuklarda
Benim esimde hic agri olmadi, uyurken vs surekli salliyordu.Huzursuz bacak sendromunda uyutmayan ağrı var. Benim dediğim uykuya dalarken yapılan ritimli bir hareket gibi. Bu arada kaç gündür aklıma geliyorsunuz siz ve eşiniz nedense. Her sey yolundadir inşallah
Aynen uyku arkadasi benim de aklımda sagolsun bir iki kişi söyledi onu. Kitap hediye etmek manidar olabilir ya ama başka şekillerde bahsedebilirim belki henuz bilmiyorumUyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz isimli kitap benim başıcu kitabım. Kesin hediye edin. Uyku eğitimine karşı ama Uyku önerileri veriyor. 4 aya kadar bir şey yapılamaz ama şimdi 4 aylık olduk biz. Uyku arkadaşı alarak denemelere başladım.
Çok zorda kalırsa kitabın yazarından seans da alabilir. Ama seansı bin lira.
Kaç aylık bebek öyle uyur mu ya ağlayıp dururBeşiğe koyup odadan çıkıyor yani temassız uyusun alınmasın diye. Uyguladıkları yöntem gereği.
Hayrolsun. Bir ara uzunca mesajlasmistik. Özel olmazsa özelden yazar mısınız? Fikir almak istediğim bir konu da varBenim esimde hic agri olmadi, uyurken vs surekli salliyordu.
Bizim hayatimizda neler degisti neler
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Masum buluyorum. Aman nee var canım kafasında değilim yani her istemediğiniz cevap aldığınızda işte böyle böyle derseniz çok kadın cinayeti işlenir demek de bana biraz basite kaçmak gibi geliyor. Esas her durumda kadın suçlu bulunursa ebeveynligin tüm yükü annenin omzuna yüklenirse çok kadın delirir ve evet çok kadın cinayeti işlenir. O acil mudahele de kadını ebeveynlik yolunda yanlız birakanlara daha çok gerekli bence. Ayrıca ben öyle değilim diyor olabilirsiniz ki değilsinizdir de ama eminim baba söylese kimse umursamazdi bu benim icin coook net. Neyse konudan saptırmaya gerek yok daha fazla.Ben sadece annelere sıkıntılı demedim , bebeğe bakarken sırf zorlandigi için bu cümleyi kurabilen her kim olursa olsun geçerli söylediklerim . Bu konuda anne söylemiş ve evet böyle bir düşünceyi duyguyu hissetmekten bile rahatsız olmayıp üstüne rahatlıkla söze dokebilen herkes için en hafif tabirle sıkıntılı derim. Bunu yapan baba, bakıcı, akraba, anne...kim olursa olsun yorgunluğun bunalmisligin ardına saklanıp hoş görülemez. Acil müdahale gerektirir. İşte maalesef bizim toplumumuzda bu şiddet sinyallerine amaaaan ne var canım kafası asilamadikça sosyal medyada daha çok bebek çocuk kadın katli veya şiddeti haberi izleriz. Önüne gelen herkesin sınırsızca dogurabilmesi ve doguranin her koşulda kutsanmasi insanlığın en büyük zaafiyeti...
Siz gerçekten o bebeklerine çocuklarına işkence edip yere atıp sobada yakıp boğazını kesip....vs katleden insanların eyleme geçmeden daha önce bu düşüncelerini öfke veya yorgunluk ardına saklanıp çevrelerine işaret vermediklerini mi zannediyorsunuz? Aksine hepsi söylene söylene bağıra bağıra işaret veriyor ama bizde anasıdır yapmaz babasıdır yapmaz kutsaması, nolur canım öyle dediyse kafası asilamadigi için bu insanlar size kurgu gibi geliyor. Katledilmeyip şans eseri hayatta kalan çocuklar da ilerde türlü türlü psikolojik arazlarla topluma karışıyor. Yapmayın, ofkenize sahip olamayacaksaniz lütfen dogurmayin...Yere atcam demişte bilmem ne.
Anne olmayanlar ben demezdim, ben şöyle yapardım diye masallar anlatmasın ya. Yere atmaz merak etmeyin, o bebeği sizden çok seviyor ve düşünüyor buna adınız gibi emin olabilirsiniz. Yere atmak istese atardı zaten, yokmu öyle psikopatlar? Dolu.
Arkadaşım her durumda kadını suçlu bulan kim? Üstte yazdım gayet açık, bu cümleyi sarfeden her kim olursa olsun dedim...ayrıca baba söylese kimse umursamaz ne demek? annesinin yanında çocuğa o cümleyi sarfeden babayı başta annesinin uyarması lazım. Siz çok kişisellestirdiniz sanırım durumu, bilemiyorum niye bu kadar savundunuz bu anneyi ama çocuğunuz varsa dikkat edin lütfen. Şiddetle savundugunuz durum hiç sağlıklı ve normal değil.Ben sizin gibi düşünmüyorum. Masum buluyorum. Aman nee var canım kafasında değilim yani her istemediğiniz cevap aldığınızda işte böyle böyle derseniz çok kadın cinayeti işlenir demek de bana biraz basite kaçmak gibi geliyor. Esas her durumda kadın suçlu bulunursa ebeveynligin tüm yükü annenin omzuna yüklenirse çok kadın delirir ve evet çok kadın cinayeti işlenir. O acil mudahele de kadını ebeveynlik yolunda yanlız birakanlara daha çok gerekli bence. Ayrıca ben öyle değilim diyor olabilirsiniz ki değilsinizdir de ama eminim baba söylese kimse umursamazdi bu benim icin coook net. Neyse konudan saptırmaya gerek yok daha fazla.
Arkadaşım ben sen buldun demedim ki zaten. Genel bir cümle kurdum. Baba söylese kimse umursamaz ne mı demek? Tekrar anlatayım toplum genelde erkeği hoş gördüğü için umursamaz siz bunu yaptınız demiyorum yani. Yoo kisisellestirmedim aksine daha genel konuşuyorum. Çocuğum hakkında hiç endişelenmeyin ve lutfen isinize gelmeyen bir cevap aldiginizda insanlari cocuguyla vs vurmaya calismayin cok ucuz bir taktik bu. Esas siz cocugunuz varsa dikkat edin cok tahammulsüzsünüz ve bence de bu hic saglikli değil.Arkadaşım her durumda kadını suçlu bulan kim? Üstte yazdım gayet açık, bu cümleyi sarfeden her kim olursa olsun dedim...ayrıca baba söylese kimse umursamaz ne demek? annesinin yanında çocuğa o cümleyi sarfeden babayı başta annesinin uyarması lazım. Siz çok kişisellestirdiniz sanırım durumu, bilemiyorum niye bu kadar savundunuz bu anneyi ama çocuğunuz varsa dikkat edin lütfen. Savundugunuz durum hiç sağlıklı değil.
Ben ikinizin ortası bir yerdeyim yani anneyi tanıdığım için fiziksel bir zarar vermesi söz konusu değil ama duygusal bağ da önemli. Yalnız bunu baba dese daha çok endişelenirdik yani tam tersi bi durum geçerli benceArkadaşım her durumda kadını suçlu bulan kim? Üstte yazdım gayet açık, bu cümleyi sarfeden her kim olursa olsun dedim...ayrıca baba söylese kimse umursamaz ne demek? annesinin yanında çocuğa o cümleyi sarfeden babayı başta annesinin uyarması lazım. Siz çok kişisellestirdiniz sanırım durumu, bilemiyorum niye bu kadar savundunuz bu anneyi ama çocuğunuz varsa dikkat edin lütfen. Şiddetle savundugunuz durum hiç sağlıklı değil.
Arkadaşım ben sen buldun demedim ki zaten. Genel bir cümle kurdum. Baba söylese kimse umursamaz ne mı demek? Tekrar anlatayım toplum genelde erkeği hoş gördüğü için umursamaz siz bunu yaptınız demiyorum yani. Yoo kisisellestirmedim aksine daha genel konuşuyorum. Çocuğum hakkında hiç endişelenmeyin ve lutfen isinize gelmeyen bir cevap aldiginizda insanlari cocuguyla vs vurmaya calismayin cok ucuz bir taktik bu. Esas siz cocugunuz varsa dikkat edin cok tahammulsüzsünüz ve bence de bu hic saglikli değil.
Haklı olduğunuz taraflar mutlaka vardırSiz gerçekten o bebeklerine çocuklarına işkence edip yere atıp sobada yakıp boğazını kesip....vs katleden insanların eyleme geçmeden daha önce bu düşüncelerini öfke veya yorgunluk ardına saklanıp çevrelerine işaret vermedikleri mi zannediyorsunuz? Aksine hepsi söylene söylene bağıra bağıra işaret veriyor ama bizde anasıdır yapmaz babasıdır yapmaz kutsaması, nolur canım öyle dediyse kafası asilamadigi için bu insanlar size kurgu gibi geliyor. Katledilmeyip şans eseri hayatta kalan çocuklar da ilerde türlü türlü psikolojik arazlarla topluma karışıyor. Yapmayın, ofkenize sahip olamayacaksaniz lütfen dogurmayin...
Canım anneyi tanıyan sensin, uyku eğitimi konusuna ben hiç takilmadim, benim tercih etmediğim bir teknik ama anne baba öyle uygun gördüyse ve doğru uyguluyorlarsa karismanin anlamı yok bence . Sadece kurduğu cümle ve ondan da önemlisi söze dokmese bile bunu düşünebilmiş olması beni çok rahatsız etti. Bu yüzden illa kötü birşey yapar demiyorum ama profesyonel desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ben ikinizin ortası bir yerdeyim yani anneyi tanıdığım için fiziksel bir zarar vermesi söz konusu değil ama duygusal bağ da önemli. Yalnız bunu baba dese daha çok endişelenirdik yani tam tersi bi durum geçerli bence
Ya bizim bebeklerimiz bir.
Ne alemdesiniz? Biz 4.ay uyku gerilemesine girdik. En son dün kucağımda yatakta oturur pozisyonda zıplarken ağlıyordum
Neden zıplıyorun? Çünkü bebeğe ayakta yürüyormuşum efekti veriyor. İlla gece ayakta dolanacam o uyuyana kadar
Oğlum 1 yaşında kalp ameliyatı olmuştuDoğru oda olabilirde.Ben hastanede yatan tedavi gören bebekleri merak ediyorum.seruma makineye bağlı diyelim onlar hiç mi ağlamıyo kim alıyoda kucakta pişpişliyo gezdiriyor.Hemşirenin doktorun ilgilenecek hali yok.sadece tedavilerini üstlenirler
Bağırmak da şiddettir. Biz esimiz veya başka birisi bize bağırdiginda , tehdit ettiğinde ne hissediyorsak inanın bebekler ve çocuklar savunmasızlıklarının boyutundan dolayı 100 katını hissediyor ve büyüdüklerinde mutlaka iz bırakıyor.Yani zarar vermek için dövmeniz öldurmeniz şart değil. Lütfen bagirmayalim kuzularaHaklı olduğunuz taraflar mutlaka vardır
İnkar edemem
Ama her anne biranlık yorgunluk/ sinirle böyle bir tepki verdi diye kötü anne, kesin çocuğa zarar verecek demekte çok ütopik.
Yalnız sade bağıranlar yada her bağıran zarar vermiyor.
Benim kardeşim de bebeklikte cocuklukta hep ameliyatlara girdi cok küçüklükten beri bebek ağlamasına asiri üzülürüm. Damar yolu açılırken ağlardı kaçardım koridorda duymamak için : /Oğlum 1 yaşında kalp ameliyatı olmuştu
Bir gece yogun bakımda kaldı
Görmek istedigim için, hemşireden videoya almasini istemiştim
Elleri yatağa bağlı ve ağlıyordu
Nasıl uyudu yada uyudumu sustumu hiç bilmiyorum
ben de çocuklarımı ağlatarak uyutmadim hiç, doğru mu yaptım orası tartışılır elbette. ilk çocuğumda daha kuralciyken, ikinci ve üçüncü çocukta içimin rahat etmediği, kalbime ters gelen hiç birsey yapmadım. kimsenin anneligine de karışmam, iki sebebi var ilki her çocuk farklı, ben kimsenin çocuğunu ve ihtiyaçlarını bilemem ikincisi hiçbir işe yaramaz, herkes kendi yolunda ilerler.
ama bu anlattığınız olayda bebeğin aglamamasinin sebebi öğrenilmiş çaresizlik olamaz, hiç bir öğrenme, hayatta kalma güdüsunun önüne geçemez çünkü, bebeğin aglayamamasinin sebebi soluk borusundaki tam tıkanma. hiç nefes alamıyor ki aglayabilsin yavrucak. yazık insallah anneyi boş yere suclamamislardir bu olaydan ötürü.
Ben size hak veriyorumBağırmak da şiddettir. Biz esimiz veya başka birisi bize bağırdiginda , tehdit ettiğinde ne hissediyorsak inanın bebekler ve çocuklar savunmasizliklarinin boyutundan dolayı 100 katını hissediyor ve büyüdüklerinde mutlaka iz bırakıyor.Yani zarar vermek için dövmeniz öldurmeniz şart değil. Lütfen bagirmayalim kuzulara
Kilit nokta da bu. Bağırıyoruz üzülüyor pişman oluyoruz. Nolmuş anne bağırdıysa, camdan atmakla tehdit edip korkuttuysa, yorgundur yalnızdır diyoruz. Anneye arka çıkmaya meyilliyiz. Peki ama dünyadaki en güvendiği insandan korkan, yine ona sığınan çocuklarla neden empati yapmıyoruz? Onlar beyinlerinin her kısmını kullanmazken, yeteri kadar olgunlaşmamışken onlardan anlayış bekliyoruzBen size hak veriyorum
Bağırmak hiç istediğim birşey değil
Ama aslaaa hiiiiç bağırmıyorum dersemde yalan konuşmuş olurum.
Bağırdığım oluyor, sonra çok pişman oluyorum.
Özür diliyorum çocuklardan
Keşke hiç bağırmasam, keşke yapabilsem.