Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Hahah teşekkürler Ya gıcık olduğunu sanmıyorum çünkü yorum yapmıyorum. Orda sustum gelip burda yaptım Iletişimimiz normalde fena değildir cocugu da sevdiğimizi biliyorlar yani canınız istedikçe bırakın biz eğleniriz falan diyoruz. Oyuncak fikri kafama yattı onu alicam da tabi uyku eğitimi için falan demem iste cok tatlıydı şarkı da söylüyormuş falan gibi
 
Ay bunu çocuksuzken de ben yeğenim icin diyordum :))) bırakin biraz gezdirelim eglenelim filan. Aman diyeyim emanet cocuk cok tehlikeli. Bebekler iki sn de kayıp düser kafagöz dağılır sizden bilirler. Yorum yapmama tavrınız super
 

Onu duydum. Başaran var evet. Ama benim oğlumun doktoru kas gelişimiyle alakalı demişti. Biz geç bıraktırabildik bezi. Çünkü doktoru zıplayıp alçak basamaktan inebilirse, tek tek değil de bizim gibi merdivenden inerse hazır olduğunun sinyalidir demişti. Ki keza iki yeğenimden biri 2 yaşında biri 3 yaşında benimki 3,5 yaşında hazır olduğunda bıraktı. Benim bir arkadaşım1,5 yaşında kayınvalide gazıyşa başlayıp çocuk üç yaşına gelene kadar çiş kaka sildi. Başaramadılar. Bence hazır olmadan yormamak da lazımdı. Ha ama anne hazırsa dener tabii. Çocukların gelişim takvimi farklı. Tam paralel de değil. Oğlumla arası bir hafta olan bir arkadaşımın çocuğu mesela dokuz aylık yürüdü benimki bir yaşında anca yürüdü. Onunki de erken değildi benimki de geç değildi. Çocuğun gelişim süreci öyleydi. Kıyaslamadan stres yapmadan yürümek lazım. Canım ablam der hep bir problem yoksa her şeyi zamanı gelince yapacak ama kendi zamanı gelince yapacak. Ona bırak derdi. Gerçekten de öyle ilerliyorlar.
 
Aynen zamanı gelince ayrılması da kolay oldu. Şimdi bazen bakıyorum odasına girmiş uyumuş.
Biz o aşamaya gelemedik henüz mesela. İlla yanında oturup beklememi istiyor
Ben tavşan roger ı anlatarak uyutuyorum hala ezberledim artıl kitabı. Yarısında sızıyor. Arkadaşımın kızı sıkıcı buluyor dinlemiyor mesela benimki seviyor o masalı kendi diyor roger ı anlat diye
 
Ayy ne güzel anlattınız ya cocuklariniz ne şanslı. Yani benim çıkarsamam farklı islevler icin farklı sinyallere bakmak gerektiği oldu. Cocukla iletisimimiz ve gözlemimiz iyiyse tahmin edebiliyoruz. Tabi tecrübe de diğer faktör
 
Uyku eğitimi vermedim, istemedim ama verene de karışmam, neden mi?
Bazı çocuklar sadece bebeklikte yaşamıyor bu sorunu (yani uykuya zor dalma, sık sık uyanma memeyi kestikte sonra bile), yıllarca sürebilir. Bizim 4. yılımızın dolmasına az kaldı ve durum biraz hafiflese de hala zor. Eğer uyku eğitimden vazgeçer de çocuk yıllarca (bakın birkaç aylık bişer değil bu, yıllar diyorum insan delirecek gibi oluyor bi noktadan sonra) uyumazsa sorunsuz, size patlayabilir anne. Bebek büyüdükçe bu eğitimler daha zor oluyor çünkü.
Asla karışmayın derim.. inanın sizi düşünüyorum :)
 
Kendinizi atın pencereden el kadar bebeği değil
 
Teşekkurler, ya aklima su geliyor bazi insanlar temas bağımlısı ya hani yatakta illa bir yeri değsin isteyenler acaba bununla bir bağlantısı var mi diye düşünüyorum. Hani cocugu memeden erken/ geç almak oral fırsatın sebebi ya onun gibi
 
Normalde annenin işine karışanlara ifrit olurum ama sizin durum farklı.

Evet sallamak, pıpışlamak gibi rutinlerle uykuyu sağlamak evet doğru değil. Ama bebeği beşiğe bırakıp, dakikalarca ağlatmak hiç hiç hiç doğru değil.

Birisinde evet uyku için devamlı aynı rutine alışan, o koşullama olmadan zor uyuyan bir çocuk olur ama ikincisinde travmatik şekilde güven problemi olan bir çocuk olur.

Annesine bunu uygun bir dille anlatabilirsiniz. Evet bebeğin yatağında kendiliğinden uykuya dalması gerekiyor ama o dönem bir bebek hala kişisel ihtiyaçlarında anne desteğine ihtiyaç duyar. Annesinin kendi ilke ve kurallarına uygun rutinler oluşturup bunları uygulaması gerekiyor. Masal okumak, ninni söylemek, uyku öncesi banyo, masaj, uyuyana kadar elini tutmak, ya da sadece yanında oturup bakışarak, gülümseyerek beklemek gibi.
Bunlar bağımlı olmayan ama sadece güvenli bağlanan çocuk yetişmesini sağlar.

Bilakis güvenli bağlanmayan çocuklar bağımlı olurlar. Kaygı düzeyleri yüksek olur ve anneden ayrılmak istemezler. Ama güvenli bağlanan çocuk endişelenmez, haliyle annesiyle gün içinde ayrılsa bile annesinin geleceğini bilir.
 
Yeni anne oldum.
En azından ayakta sallamayacağım dedim. Ama maalesef olmadı bazı şeyler sebebiyle mecbur kaldık. Şimdi yine yatağında yada kucağımda uyutmaya çalışıyorum ama çocuğu yastık gibi atmıyorum yatağına.
Bebekler ritüelleri biliyorlar.
Mesela ben bezini değiştirip burnunu temizleyip emzirip o şekilde uyutuyorum. Gece ritüelini anlıyor. Ama şefkati de anlıyor. Yani ger bebek böyle uyumuyor, uyutulmuyor.

Mevzuya gelince böyle bahsedilen bir uyutma yöntemi var. Ama bu öğrenilmiş çaresizlik ile uyumak zorunda bırakılıyor çocuklar. Kendi adıma doğru bulmadığım bir yöntem.
Öte taraftan çocuğu pencereden atacağım demek çok ciddi bir bunalma ifadesidir, yanında birini destek olarak görmüyordur. Bebek bakmak 24 saati ona vermek çok zormuş.
Onun işine karışmak yerine yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı diye sorun destek olun.
 
Reactions: The
bebek mecbur hep kucakta duracak en basıtı 2 saatde bır yarım saat emzırılıyor 15 dk kadarda kusmasın dıye kucakta dık tutulup gazı cıkartılıyor sonra da altı degısıyor ya da oyun ılgı ıstıyor yanı bebek dedıgın kucakta oluyor mecburen
bır sure sonra ıstesende kucaga bebek kendısı gelmıyor hareket etmek ılerlemek baska seyler kesfetmek ıstıyor ındır benı dıye aglıyor . o yuzden bebegı kucaga alıstırma dıye bırsey aslında yok ılk etapda mecburen kucak var sonra bebek kendısı kucak ıstemıyor .
ben hıc ayagımda sallamadım zaten reflusu vardı sallamamızda yasaktı
ama aynı zamanda kolıktı sallanınca rahatlıyordu bızde tum gun ayakta evın ıcınde yuruyorduk omuzumda kucagımda ve ben yurur sekıldeyken uyuyordu anca
ama yıne de annelerın ısıne karısılmaz herkesın duzenı farklı yetıstırme seklı farklı .
 
Ya hani profilinizde yazıyor ya
"Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur" diye işte ben de bu mottoyla yapılabilecek bir sey varsa diye dert edindim. Şu an sadece uyku oyuncağı almayı planlıyorum
 
Ya hani profilinizde yazıyor ya
"Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur" diye işte ben de bu mottoyla yapılabilecek bir sey varsa diye dert edindim. Şu an sadece uyku oyuncağı almayı planlıyorum
uyku arkadası cok mantıklı benım kızımın var dogdugu gunden berı (suan 6 yasında)
cok sevıyorlar
 
Psikologum kesinlikle bu( yatakta ağlatarak uyutma yönteminin) yanlış olduğunu söylemişti. Bebekler en az 2 yaşına kadar anneyle beraber uyumalı.
 
Bu yöntem genel de Almanların uyguladığı bir yöntem ve ise yarıyor ama Türkiye'de pek doğru bulunmuyor. Anne disiplin li demek ki yapacak birşey yok
Seytanolabilirim
İşe yaramasina yarar. Dans eden ayıları nasıl eğitiyorlardi? Travmatik izler bırakarak sağlanan başarıyı, gerçek başarı olarak görmüyorum ben. Tabii uzmanlar da farklı görüşlere sahip bu konuda. O yüzden o anneyi eleştirmek değil de (zaten kimsenin haddi değil) farklı bakış açısı sunmak bizimki.
Bu arada bu alıntı niye aylak kadına gitti
 
O kadar konuşuldu ki bu başlık artık sapıttı tıpkı benim de nevrim dönmesi gibi bugun bildirim almaktan
 
Kim ne derse desin uyku egitimi adi altinda bebegi oyle dakikalarca katila katila aglatmak bana asiri gaddarca geliyor.
Evet ben de oglumu hic sallamaya vs alistirmadim. Ama kucakta uyumasinin ne sakincasi olabilir? Onun anne kokusuna ihtiyaci var.
Bu bagimlilik falan degil ihtiyac. Adi uzerinde bebek.

O kadar uzun sure aglayan bebekte gobek fitigi da olabilir esimin yegeninde olmustu. Gobek deligi balon gibi sisti, korkunctu.

Yani karışıp bir sey der miydim bilmiyorum. Ama cocuga üzülürdüm ben de.
 
Off keske bunu ögrenmeseydim ya kafam gene karıştı yani herkes başka bir şey söyledi. Uyku arkadaşı alicam bir an önce
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…