Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Karışmamaya devam ederim böylesinin daha iyi olduğunu düşünürsem. Siz aşırı önyargılı yazıyorsunuz

Beşiğe koyup odadan çıkıyor yani temassız uyusun alınmasın diye. Uyguladıkları yöntem gereği.
Bebekte güvenli bağlanma dönemi 6.aydır asıl olarak. İlişkilerini nasıl zedeliyor bir bilse... çocuğun dünyayı kötü bir yer olarak algılamasına da sebep oluyor.
Of içim parçalandı bebeğe. Kuzu o ya. Nasıl kıyıyor.
Bebekte öğrenilmiş çaresizlik oluyor. Ağlamıyor çünkü ağlasa da yardım gelmeyeceğini biliyor. Bknz.sevgi evlerinde büyüyen bebekler. Herkes ne kadar uslu bebekler, hiç ağlamıyor der. Ama sağlıklı olan durum bu değil. Bebeğin ağlamaması normal olan değil. Tek iletişim yöntemi ağlamak olan bebeğin iletişim yollarını tıkamaktır bu.
Kuzum benim. Çok ama çok üzüldüm.
Annedir, çekiyordur, yorgundur diyenlere aldırma. Elinden geleni yap.
Not: 4 aylık oğlan annesiyim. Geceleri 4 saatte bir kalkan bebeğim 1 haftadır uyku gerilemesinde. Gece uykusuna dalması 1 saati buluyor. 1 saatte 1 de uyanıyor. Uyku haram oldu. Dün gece sinirim bozuldu ağladım. Hemen bebeklik fotoğraflarını açtım ve dedim ki onun da elinde değil. Uyumayı öğreniyor. Bilerek yapmıyor. Seni saf seven bir canlı o sana muhtaç ona kızmamalısın.

Hic de oyle değil. Onun iyi anne olmadigindan yanliş yaptigindan eminsiniz. Ben nasil mudahale edebilirim diye soruyorsunuz. Konunuzu tekrar okuyun

Biri 5 biri 8 aylık iki çocuk sahibiyim ikisine de bir kere offf demeden baktım.
Oglumda kızımda benim sakinligimden mi bilmiyorum ama uyku konusunda bana zorluk cikarmadı onlarda sakinler uykulari hep duzenli.
Asla cocugumu bırakayım aglaya aglaya uyusun metodunu da uygulamadim asla dogru bulmuyorum..
Cocugunu atmak isteyen bir zahmet cocuk yapmadan once iyi dusunsun..

Kaç aylık çocuğa kafanı kırıcam diyerek psikolojik şiddet uyguluyorsunuz merak ettim. İnşallah küçüktür de anlamıyordur henü sizi.

Hic de oyle değil. Onun iyi anne olmadigindan yanliş yaptigindan eminsiniz. Ben nasil mudahale edebilirim diye soruyorsunuz. Konunuzu tekrar okuyun
Annelik ya hep ya hiç değil, uyku konusunda zorluk yaşaması onu kötü anne yapmıyor. Nerede kötü anne demişim? Sadece bu konuda hem kendini hem bebeği strese soktuğunu düşünüyorum Ayrıca annelik diye bir paket yok gökten zembille inen insan bilgiyle tecrübeyle daha rahat aşıyor bazı şeyleri. Benim keske birisi bana bunu söyleseymiş dediğim birsürü konu var. Önemli olan niyet ve üslup.

Kaç aylık çocuğa kafanı kırıcam diyerek psikolojik şiddet uyguluyorsunuz merak ettim. İnşallah küçüktür de anlamıyordur henü sizi.
Ben küçükken babam kafanı kırdırtma şimdi ha diye kızardı. Evet kafamı kırmayacağını biliyordum ama gene de üzülüp korkardım yani bir yetişkin söylense bile üzülür

Tam 45 dakikadır uyusun diye beşik sallarken bu konuyu okumam ve oğlumun 45 dakika sonunda bana gülümseyen gözlerle bakması ama asla uyumaması Allahım çıldıracağım hunim nerede
Ya bizim bebeklerimiz bir.
Ne alemdesiniz? Biz 4.ay uyku gerilemesine girdik. En son dün kucağımda yatakta oturur pozisyonda zıplarken ağlıyordum
Neden zıplıyorun? Çünkü bebeğe ayakta yürüyormuşum efekti veriyor. İlla gece ayakta dolanacam o uyuyana kadar

Ben küçükken babam kafanı kırdırtma şimdi ha diye kızardı. Evet kafamı kırmayacağını biliyordum ama gene de üzülüp korkardım yani bir yetişkin söylense bile üzülür
Şimdi şöyle düşünün. Sizden kat be kat büyük ve güçlü bir canlı sizi tehdit ediyor. Bir de bu canlı sizin "anne" yani bu hayattaki "güven üssü" bildiğiniz biri. Ne kadar üzücü bir durum. Kaldı ki biz eğitim verirken bile çocukla onun seviyesine inerek ve göz temaso kurarak konuşuruz. Yani yukarıdan bakarak konuşmayız. O yüzden "Kafanı kırarım, babana söylerim, öcüye veririm" gibi cümleleri normal karşılayamıyorum.

Esimde boyle uyurdu ilk evlendigimizde kendisini direk nöroloğa yolladim, bahsettiginiz sey huzursuz bacak sendromu
Huzursuz bacak sendromunda uyutmayan ağrı var. Benim dediğim uykuya dalarken yapılan ritimli bir hareket gibi. Bu arada kaç gündür aklıma geliyorsunuz siz ve eşiniz nedense. Her sey yolundadir inşallah

Bu anneye eve sığmıyorlar diye sürekli ev ilanı göndermenizi de garipsedim. Bu insanların sizden bize ev bakın diye bir talebi var mı? Onlar da ev ilanlarına bakabiliyorlardır belki. "Göndermene gerek yok, biz de ulaşabiliyoruz aynı sitelere" diye ayıp olur diye söyleyemiyorlardır?

Ay evet yollayabilirsiniz zahmet olmazsa, bi şekilde görmesini saglayabilirim
Uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz isimli kitap benim başıcu kitabım. Kesin hediye edin. Uyku eğitimine karşı ama Uyku önerileri veriyor. 4 aya kadar bir şey yapılamaz ama şimdi 4 aylık olduk biz. Uyku arkadaşı alarak denemelere başladım.
Çok zorda kalırsa kitabın yazarından seans da alabilir. Ama seansı bin lira.

Ben sadece annelere sıkıntılı demedim , bebeğe bakarken sırf zorlandigi için bu cümleyi kurabilen her kim olursa olsun geçerli söylediklerim . Bu konuda anne söylemiş ve evet böyle bir düşünceyi duyguyu hissetmekten bile rahatsız olmayıp üstüne rahatlıkla söze dokebilen herkes için en hafif tabirle sıkıntılı derim. Bunu yapan baba, bakıcı, akraba, anne...kim olursa olsun yorgunluğun bunalmisligin ardına saklanıp hoş görülemez. Acil müdahale gerektirir. İşte maalesef bizim toplumumuzda bu şiddet sinyallerine amaaaan ne var canım kafası asilamadikça sosyal medyada daha çok bebek çocuk kadın katli veya şiddeti haberi izleriz. Önüne gelen herkesin sınırsızca dogurabilmesi ve doguranin her koşulda kutsanmasi insanlığın en büyük zaafiyeti...

Ay kalbim sıkıştı, yüreğime öküz oturdu. Çok köti oldum. Böyle bebekleri alıp sarasım sarmalayasım geliyor. Ağlamak istiyorum. Kıyamam o bebeğe ben. Yavrum benim

bencede... sımdı bu bebegı asagıya atıcam demek dehset korkunc bırsey
bırı bana senı pencereden asagı atıcam dese savcılıga kosarım bu yasımda
kucucuk bebekden bahsedıyoruz
ınsanın kısılıgı -psıkolojısı agzından cıkanlardır

Ya bebeğim 4 aylık. Yeni başladım ben uyku düzenine. İlk 3 ay koynumda uyuttum desem yeridir. Gönüllüyüm bana tavsiye verebilir misiniz? Nasıl yapmalıyım? Uyku arkadaşı ile başladım işe... sevdi de... ama hala meme istiyor...

Ben size özelden yazayım uzun benim süreci çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…