Karışmamaya devam ederim böylesinin daha iyi olduğunu düşünürsem. Siz aşırı önyargılı yazıyorsunuzPeki ne yapılabiliri burada öğrendikten sonra gidip karismayacak misiniz ?Ben de bunu yazmıştım .Burada öğrenince elinize ne geçecek?O anne sonuçta kendince bu şekilde bir düzen oturtmaya çalışıyor .Siz bunu begenmeyerek gelip burada soruyorsunuz .Kafanızda bir fikir oluşunca ben kadınlar kulübünde sordum sen yanlış yapiyormussum bak böyle mi yap diyeceksin.
Bebekte güvenli bağlanma dönemi 6.aydır asıl olarak. İlişkilerini nasıl zedeliyor bir bilse... çocuğun dünyayı kötü bir yer olarak algılamasına da sebep oluyor.Beşiğe koyup odadan çıkıyor yani temassız uyusun alınmasın diye. Uyguladıkları yöntem gereği.
Hic de oyle değil. Onun iyi anne olmadigindan yanliş yaptigindan eminsiniz. Ben nasil mudahale edebilirim diye soruyorsunuz. Konunuzu tekrar okuyunZaten linç tayfa okuduğunu bile anlamıyor. Karışmadık bir şey söylemedik diye sürekli yazdım. Çünkü şöyle yapın şu doğrudur diyecek deneyimde görmüyorum kendimi. Ne yapılabilir diye soruyorum yani, karışılmaması gerekir denmesi bile düzgün bir cevap. Kendi hayatlarında koyamadıkları tepkiyi gelip burada alakasız dökülüyorlar.
Kaç aylık çocuğa kafanı kırıcam diyerek psikolojik şiddet uyguluyorsunuz merak ettim. İnşallah küçüktür de anlamıyordur henü sizi.Öfff ponçik nişanlı gelin gelmişte görümcesini eleştirmiş. Pardon eleştirmemiş, üzülmüşte destek olcakmışta… he he evet öyledir.
Yere atcam demişte bilmem ne.
Anne olmayanlar ben demezdim, ben şöyle yapardım diye masallar anlatmasın ya. Yere atmaz merak etmeyin, o bebeği sizden çok seviyor ve düşünüyor buna adınız gibi emin olabilirsiniz. Yere atmak istese atardı zaten, yokmu öyle psikopatlar? Dolu.
Bende kızınca kafanı kırcam diyorum, daha hiç kafa kırmadım ama. Bu beni kötü anne yapiyorsa, kabul kötü anneyim.
Annelik ya hep ya hiç değil, uyku konusunda zorluk yaşaması onu kötü anne yapmıyor. Nerede kötü anne demişim? Sadece bu konuda hem kendini hem bebeği strese soktuğunu düşünüyorum Ayrıca annelik diye bir paket yok gökten zembille inen insan bilgiyle tecrübeyle daha rahat aşıyor bazı şeyleri. Benim keske birisi bana bunu söyleseymiş dediğim birsürü konu var. Önemli olan niyet ve üslup.Hic de oyle değil. Onun iyi anne olmadigindan yanliş yaptigindan eminsiniz. Ben nasil mudahale edebilirim diye soruyorsunuz. Konunuzu tekrar okuyun
Yok küçük değillerKaç aylık çocuğa kafanı kırıcam diyerek psikolojik şiddet uyguluyorsunuz merak ettim. İnşallah küçüktür de anlamıyordur henü sizi.
Ben küçükken babam kafanı kırdırtma şimdi ha diye kızardı. Evet kafamı kırmayacağını biliyordum ama gene de üzülüp korkardım yani bir yetişkin söylense bile üzülürKaç aylık çocuğa kafanı kırıcam diyerek psikolojik şiddet uyguluyorsunuz merak ettim. İnşallah küçüktür de anlamıyordur henü sizi.
Ya bizim bebeklerimiz bir.Tam 45 dakikadır uyusun diye beşik sallarken bu konuyu okumam ve oğlumun 45 dakika sonunda bana gülümseyen gözlerle bakması ama asla uyumamasıAllahım çıldıracağım hunim nerede
Yazık ne diyeyimYok küçük değiller
Dert etmeyin siz.
OkYazık ne diyeyim
Şimdi şöyle düşünün. Sizden kat be kat büyük ve güçlü bir canlı sizi tehdit ediyor. Bir de bu canlı sizin "anne" yani bu hayattaki "güven üssü" bildiğiniz biri. Ne kadar üzücü bir durum. Kaldı ki biz eğitim verirken bile çocukla onun seviyesine inerek ve göz temaso kurarak konuşuruz. Yani yukarıdan bakarak konuşmayız. O yüzden "Kafanı kırarım, babana söylerim, öcüye veririm" gibi cümleleri normal karşılayamıyorum.Ben küçükken babam kafanı kırdırtma şimdi ha diye kızardı. Evet kafamı kırmayacağını biliyordum ama gene de üzülüp korkardım yani bir yetişkin söylense bile üzülür
Huzursuz bacak sendromunda uyutmayan ağrı var. Benim dediğim uykuya dalarken yapılan ritimli bir hareket gibi. Bu arada kaç gündür aklıma geliyorsunuz siz ve eşiniz nedense. Her sey yolundadir inşallahEsimde boyle uyurdu ilk evlendigimizde kendisini direk nöroloğa yolladim, bahsettiginiz sey huzursuz bacak sendromu
Uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz isimli kitap benim başıcu kitabım. Kesin hediye edin. Uyku eğitimine karşı ama Uyku önerileri veriyor. 4 aya kadar bir şey yapılamaz ama şimdi 4 aylık olduk biz. Uyku arkadaşı alarak denemelere başladım.Ay evet yollayabilirsiniz zahmet olmazsa, bi şekilde görmesini saglayabilirim
Ben sadece annelere sıkıntılı demedim , bebeğe bakarken sırf zorlandigi için bu cümleyi kurabilen her kim olursa olsun geçerli söylediklerim . Bu konuda anne söylemiş ve evet böyle bir düşünceyi duyguyu hissetmekten bile rahatsız olmayıp üstüne rahatlıkla söze dokebilen herkes için en hafif tabirle sıkıntılı derim. Bunu yapan baba, bakıcı, akraba, anne...kim olursa olsun yorgunluğun bunalmisligin ardına saklanıp hoş görülemez. Acil müdahale gerektirir. İşte maalesef bizim toplumumuzda bu şiddet sinyallerine amaaaan ne var canım kafası asilamadikça sosyal medyada daha çok bebek çocuk kadın katli veya şiddeti haberi izleriz. Önüne gelen herkesin sınırsızca dogurabilmesi ve doguranin her koşulda kutsanmasi insanlığın en büyük zaafiyeti...Bence yok . Bir an dertlesirken öylesine söylediği bir cümle. Annelere sıkıntılı demek bu toplumda çok kolay valla. Öylesine boş söylenmiş bi laf bence. Sizi tenzih ediyorum ama burda boşan perileri ve en iyi anne benim perileri bolca mevcut. Ben boş öylesine söylenen bir söz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca senelerce uyumadıysanız uykusuzluğun insanı ne hale getirdiğini de biliyorsunuzdur. Çok zor valla ya cook .
Ay kalbim sıkıştı, yüreğime öküz oturdu. Çok köti oldum. Böyle bebekleri alıp sarasım sarmalayasım geliyor. Ağlamak istiyorum. Kıyamam o bebeğe ben. Yavrum benimUyku eğitimi konusunda asla aklımdan çıkmayan bir olayı duymuştum arkadaşımdan. Anne bebeğine uyku eğitimi vermek istiyor, bebeği yatağa bırakıp ritüel oluşturmadan kendi kendine uyumasını bekliyor. Bebek ağlıyor ağlıyor anne gelmiyor, her gün bu şekilde öğrenilmiş çaresizlik içerisinde uykuya dalıyor bebek. Bir gece anne, bebek kamerasından bebeğine baktığında gözlerini tavana dikmiş halde kıpırdamadan durduğunu görünce odaya atıyor kendini, bebeğin kusmuğu boğazına kaçmış ancak ağlama gereksinimi bile duymamış, nasıl olsa ağlasa dahi anne gelmeyecek bu şekilde öğretildiği için öylece kalmış, hemen hastaneye kaldırıyorlar filan. Bu olay aklıma geldikçe hala tüylerim diken diken olur. Uyku eğitimi verilecekse de doğru yöntemler ile bebek etkilenmeden yumuşak geçişlerle verilmeli. Yoksa farkında olmadan hasarlar bırakılıyor çocuklarda
bencede... sımdı bu bebegı asagıya atıcam demek dehset korkunc bırseyBen sadece annelere sıkıntılı demedim , bebeğe bakarken sırf zorlandigi için bu cümleyi kurabilen her kim olursa olsun geçerli söylediklerim . Bu konuda anne söylemiş ve evet böyle bir düşünceyi duyguyu hissetmekten bile rahatsız olmayıp üstüne rahatlıkla söze dokebilen herkes için en hafif tabirle sıkıntılı derim. Bunu yapan baba, bakıcı, akraba, anne...kim olursa olsun yorgunluğun bunalmisligin ardına saklanıp hoş görülemez. Acil müdahale gerektirir. İşte maalesef bizim toplumumuzda bu şiddet sinyallerine amaaaan ne var canım kafası asilamadikça sosyal medyada daha çok bebek çocuk kadın cinayeti haberi izleriz
Ya bebeğim 4 aylık. Yeni başladım ben uyku düzenine. İlk 3 ay koynumda uyuttum desem yeridir. Gönüllüyüm bana tavsiye verebilir misiniz? Nasıl yapmalıyım? Uyku arkadaşı ile başladım işe... sevdi de... ama hala meme istiyor...Her çocuk her anne farklıdır ama odaya bırakıp 40 dk ağlatmak nedir. Bende 3 bucuk 4. Ayında kizima uyku düzeni kurmaya başladım. Rutin rutin rutin. İşin özü bu. 1 yıl sonra aglamadan sizlanmadan kendi odasında,yatağında kendi başına uyuyan bir çocuk oldu. Ama bu benim yaptığım. Kimisi de ister ki 1 haftada alışsın. Oyle bir dünya olduğunu düşünmüyorum. Sabredemiyorlarsa ne kitapta yazdığı gibi olur ne kendi başına odada uyusun diye beklemekle. Fikir vermek, almak kötü birşey değil. Bende bazen arkadaşlarıma söylerim ama onun çocuğuna bu yöntem uyar veya uymaz bilemem. Simdiye kadarda hic bir arkadasim isime karisma demedi. Aksine kızımı gördükçe yaaa nasil yaptın boyle diye soruyorlardi. Bunda da kötü bir niyet işime karışıyorlar diye düşünmemek lazim. Bana da fikir veren oldu kimisi mantikli geldi kimisi mantikli gelmedi. Belki de yanlis yapiyorumdur diyerek farkli yontemler denedim. Burada annenin işine karışmayın diyerek sizi de linç etmelerinin bir anlamı yok.
Ben size özelden yazayım uzun benim süreci çünküYa bebeğim 4 aylık. Yeni başladım ben uyku düzenine. İlk 3 ay koynumda uyuttum desem yeridir. Gönüllüyüm bana tavsiye verebilir misiniz? Nasıl yapmalıyım? Uyku arkadaşı ile başladım işe... sevdi de... ama hala meme istiyor...