Tam olarak şu cümlemizden dolayı böyle bir çıkarım yaptım;
Çocuk beşikte ağlayıp duruyor demişsiniz , çocuk odada ağlayıp duruyor dememişsiniz. Beşik de bebekli evde olur. Nasıl konu bir anda onların sizin evinize misafir gelmesine geldi,o kısmı anlayamadim
Ayrıca bir annenin misafirliğe gittigi evde çocuğunu hiç bilmediği bir odaya kapatıp gitmesi, 'ağlar ağlar susar' demesi mantıkli gelmedi bana kesinlikle.
Ferber metodunun ilk adımı rutindir. Çocuğun bir uyku rutini olması zaten konunun amacı. Bilmediği bir evde,odada yapayalnız kalıp terkedilme travması yaşaması metoda da aykırı. Bu metodun amacı ; çocuğa bir rutin oluşturup (uykudan önce yıkamak,Los ışıkta beyaz gürültü açmak vs) aynı saatte , aynı şekilde uyutmak - ki bebek herşeyin yolunda olduğunu anlasın. Bu metodu bambaşka bir evde çocuğunu hiç bilmeidgi odaya kapatıp uygulayan bir kadın sanmıyorum ki olsun.Hadi kadın delidir,kocası der 'hayatim,çocuk stres olmuştur bilmediği evde' diye. diğer türlü bir senaryo (misafirliğe gidilen evde gayet canlı bir ortam varken çocuğu bir anda alıp daha önce gormedigi bir odada yatağa bırakıp çıkan ,o uyur diyen anne modeli) inandırıcı gelmedi bana...
Onun dışında tavsiye istemeyen birine yapılan her öneri yanlıştır bence, özellikle annelik gibi hassas konularda
Siz konu acmissiniz- öneri istemissiniz mesela,9 sayfa öneri gelmiş. Hala da bazı cevaplara uyuz olup kişiselleştirmişsiniz.
Bir de bunun sizden öneri istemeyen birine en hassas noktada yapildigini düşünün. 'şöyle yapsan daha iyi olur, uyurken şu oyuncağı yanına koysan daha rahat uyur' vs. İyi niyetle yapılan bir öneri olsa bile sizden istenmeden yapıldığı için kendisini yetersiz hissettirip içten içe uyuz olmasına neden olur
O yüzden bosverin, kendi cocugunuza daha iyisini yaparsınız. Bir gün ola ki kadın size derse 'cok üzülüyorum bu uyku işine,ne yapsam da yoluna soksam' diye, o zaman önerilerde bulunursunuz