- 4 Eylül 2011
- 3.244
- 5.427
Gerçekten yardım etmek istiyorsanız ev işi yapın. Yemek yapın. Çocuğun kıyafetlerini yıkayın ütüleyin. Anneye bir kahve yapın. Çok bunalmışsın çık dolaş ben burdayım deyin. Yada git bir duş al yat uyu, acıkınca ben seni uyandırırım diye teklif edin.
Dişardan gelecek destek bunlar olur.
+1
MorAnka işi biliyor belli ki :)
Yemek götürebilirsiniz, poğaça bile yapıp götürseniz gider gelir ağzına atar hora geçer. Benim de 6 aylık bebeğim var, tam diş dönemi. Mahvediyordur anneyi.
O kadar çok “uzman yüklenmesi” ne maruz kalıyoruz ki. Biri diyor ki aa uyku eğitimi olmalı, çocuk kendi kendine uyumayı öğrenirse uykusunu düzgün alır. Biri diyor güvenli bağlanmayı zedeler. Öteki diyor pışpış patpat dene, beriki diyor yatır kaldır yöntemi. O yatır kaldıra ben yeni isim koydum bu arada, bel fıtığı yöntemi. 6.5 kiloluk bebek hopp yatır mızz dedi kaldır sustu yatır gık dedi kaldır hopp yatır hopp kaldır, bel fıtığı garantili
Ne diyorduk, her yer herkes uzman. İnstagram “uzman” kaynıyor, bu işi ticarete döken hatırı sayılır bir kesim de var. Muhtemelen bu sebeple yalan yanlış bilgi pompalanmasına tabiyiz. Ben, bel fıtığı yöntemini deneyip, olacak iş değil bu diyip bırakanlardanım. Yatağa bırakıp ağlatma yöntemini açıkçası deneyemem, yapamam yani. Uykuyu öğrenmemiş kimse yok etrafımızda değil mi, bi noktada öğrenecek yani. Ama cidden 6 aydır gecede en az 2-3 kere uyanmak, insanın sinirlerini çok yıpratan birşey. O kadın “atıcam aşağı” der, çocuğun tırnağı kırılsa içi cız eder.
Destek olmak istiyorsanız MorAnka’nın önerileri cidden güzel. Bu tarzda yardımcı olabilirsiniz.
Ya yanlış olarak degerlendirmiyorum insanlık hali ama hep aynı konudan şikayet edince e cocuk da ağlayıp durunca bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyoruz ve sanki bu yöntemi degistirseler daha mutlu olurlarmis gibi geliyor. Ama işte bilemiyorum cocuk bağımlı da olmamalı çalışan bir anne sonucta. Iste o yüzden buraya yazdımYani size karşı böyle konuşması yanlış olmuş
Belkide içinden geçeni direk söyleyen biridir
Bende öyleyim çünkü
Bebeğime kızınca çöpe atcam şimdi demişliğim bile olmuştur
Zaten hepsi lafta kalıyor hele Bi hastalık olunca insan kendini kaybediyor iyileşsin diye
Yeni doğan uykusuzluğunu ben yaşlanmak gibi bişey olarak görüyorum gerçekten
Böyle hamileyken atıp tutanlara diyorumki
İnsan 1 gün 2 gün 10 gün 20 gün uykusuz kalır anlarım ama bunun sonu yok
10 yılıma girdim 2 çocuk var ve ben 9 senedir her gece uyanıyorum
Deliksiz uyumak tarihe karıştı yani
Heleki küçükse kıpırtısına uyanıyosun zaten
Vallahi yardım edende olsa boş anca gece alıp bakacak biri Olursa amenna onada kimse yeltenmez zaten
Beşiğede bırakıp gitmek anlamsız zaten
Kendine göre doğrudur belki karışmayın
Ben öpüp koklayarak uyutma taraftarıyım
Kirli olduğunu ima eder miyim diye düşünebiliyorsunuz ama "anneliğin yetersiz" diye ima edebileceğinizi düşünmüyorsunuz. İyi niyetli olduğunuzu artık düşünmüyorum sizinBebek odası için yardım etmiştik. Temizliğe yardım edeyim mi desem alınmaz mı peki yani kirli olduğunu ima etmişim gibi. Yemek götürülebilir ama bu aklıma gelmemişti
Aa çok iyi fikirmiş gerçekten, masal anlatan kuzu diye aratayımGayet iyi niyetli bir yardım derdinseniz. Camdan atmak diyince kendinizce kolaylaştırmak istemişsiniz çok normal. Ben o aylarda emzirerek uyuturdum anne bunu takep etmiyor belli ki. Emzik kullanıyorsa emzik, masal ninni olabilir. Oğlumun o dönem masal anlaran kuzusu vardı onu dinler uyurdu. Böyle masal anlatıp ninni söyleyen bir oyuncak alıp deneyebilirsiniz.
Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor. Hatta bu yüzden geçenlerde "uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor bazen" dedi. Biz de şaşırdık, düzelir zamanla falan dedik. Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacılara saydırıyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle zamanlarda ben zor tutuyorum kendimi ağlama duyunca gidip kucaklayasım geliyor.
Babası yumuşak yaklaşan ve her şeye yardım eden biri. Anne bakım vermede yalnız değil yani.
Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana. Ama tabii ki sinirlerini germemek için karışmıyoruz.
Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı gibi düşünmeyin. Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Böyle bir durumda nasıl destek olunur? Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?
Edit: anneyi rahat bırak yorumlarını anlamsız buldum. Geçmişte size karışan kişilere öfkenizi yansıtmak yerine size ne yapılsa hoşunuza giderdi onun tavsiyesini verseniz hepimiz için daha yararlı olur sanki)
Yani hala kuzu mudur bilmem. Benimki büyüdü artıkAa çok iyi fikirmiş gerçekten, masal anlatan kuzu diye aratayım
Varmış evet hala trendyolda gördüm. Masal anlatan kuzu yazın sizAa çok iyi fikirmiş gerçekten, masal anlatan kuzu diye aratayım