- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.968
- 30
Yok ağlatmıyorlar. Sakinleştirip pışpışlıyorlar ya da kucaklarına alıp sakinleştiriyorlar. Zaten bir hemşireye 10-20 bebek düşmüyor. O yüzden kontrol etmesi ve bakması daha kolay oluyor.Doğru oda olabilirde.Ben hastanede yatan tedavi gören bebekleri merak ediyorum.seruma makineye bağlı diyelim onlar hiç mi ağlamıyo kim alıyoda kucakta pişpişliyo gezdiriyor.Hemşirenin doktorun ilgilenecek hali yok.sadece tedavilerini üstlenirler
bazi kadinlar sikayet eder, he he de gec, seni ilgilendiren bir sey degil bence. sonra bir sey dersin hosuna gitmez sen suclu cikarsin.Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor.
Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacıların bağımlı çocuk yarattığından bahsediyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle durumlarda gidip kucağıma almamak için zorlanıyorum.
Hatta bu yüzden geçenlerde 'uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor' dedi. Yani bu durumdan sık şikayet etmesi yardım çağrısı olabilir mi diyorum.
Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana. Ama tabii ki sinirlerini germemek için karışmıyoruz.
Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı değiliz ama BFF de değiliz. Babası yumuşak yaklaşan yardımcı biri.
Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?
Bebekler hatta çocukların destekli uyuması normaldir. Bu destek elini tutmak olur, sırtını kaşımak olur, emzirmek olur, sallamak olur vs. Normaldir.Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor.
Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacıların bağımlı çocuk yarattığından bahsediyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle durumlarda gidip kucağıma almamak için zorlanıyorum.
Hatta bu yüzden geçenlerde 'uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor' dedi. Yani bu durumdan sık şikayet etmesi yardım çağrısı olabilir mi diyorum.
Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana. Ama tabii ki sinirlerini germemek için karışmıyoruz.
Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı değiliz ama BFF de değiliz. Babası yumuşak yaklaşan yardımcı biri.
Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?
Ben uyku eğitimini sağlıklı bulmuyorum. Dedteksiz uyku becerisini deneyeceğim akıl sağlığım yerinde kalırsabiz uyku gerilemesine girmedik çünkü baştan beri hep geriydi uykusu ay sinirim bozuldu resmen. Uykusu var gözlerini ovuşturuyor ama uyumamak için direniyor resmen çocuk. Salıncakta uyumadı beşikte salladık uyumadı ayakta kucakta zaten durmuyor pusette uyuyor şimdi iki büklüm. Kızım ne kadar kolay çocukmuş ben kıymetini bilememişim,akşam 8 sabah 8 uyurdu. Oğlan çok fena. Kendimi geçtim artık bebeğime de yazık. Doktor 6 aydan sonra düşünebilirsiniz çünkü 6. Aydan sonra duygularını regule etmeyi öğreniyor bebek dedi. Ben de tracy hogg yöntemini araştırıyordum şimdi siz düşünüyor musunuz?
Bu yorumun alnı olsada öpsemKilit nokta da bu. Bağırıyoruz üzülüyor pişman oluyoruz. Nolmuş anne bağırdıysa, camdan atmakla tehdit edip korkuttuysa, yorgundur yalnızdır diyoruz. Anneye arka çıkmaya meyilliyiz. Peki ama dünyadaki en güvendiği insandan korkan, yine ona sığınan çocuklarla neden empati yapmıyoruz? Onlar beyinlerinin her kısmını kullanmazken, yeteri kadar olgunlaşmamışken onlardan anlayış bekliyoruz
Kesinlikle bu yorum işte. Çok haklısınız. Ben "camdan atasım geliyor" noktasına çok takıldım konu sahibi. Anne olunca anlarsın diye bir şey de yok, anneyim işte, çocuğum 1 yaşında. Şu anda diş, büyüme atağı, uyku gerilemesi paket halinde geldi ve saçlarım diken diken. Ama yine de camdan atmak gibi bir tabir bana bir bebek için çok fazla geliyor. İnsanız, sinirleniyoruz. Çok sinir gelirse, alıp besigine koyuyorum, oyalanacagi bir müzik falan açıyorum ve bir nefeslenip sakinlesiyorum. Yani zaten sinirim toplam 1 dakika falan sürüyordur. Sonra uyku savaşlarına devam. Yani demem o ki, bebek de olsa, anlamayacak da olsa cocugumuz hakkında soylediklerimize, hatta içimizden geçenlere bile dikkat etmeliyiz bence.Kilit nokta da bu. Bağırıyoruz üzülüyor pişman oluyoruz. Nolmuş anne bağırdıysa, camdan atmakla tehdit edip korkuttuysa, yorgundur yalnızdır diyoruz. Anneye arka çıkmaya meyilliyiz. Peki ama dünyadaki en güvendiği insandan korkan, yine ona sığınan çocuklarla neden empati yapmıyoruz? Onlar beyinlerinin her kısmını kullanmazken, yeteri kadar olgunlaşmamışken onlardan anlayış bekliyoruz
Mesaj yazdığınız saate bakılırsa gece mesainiz varmışBen uyku eğitimini sağlıklı bulmuyorum. Dedteksiz uyku becerisini deneyeceğim akıl sağlığım yerinde kalırsa
Gece mesaileri bitmezMesaj yazdığınız saate bakılırsa gece mesainiz varmışdesteksiz uyku becerisi ile uyku eğitimi farkı nedir acaba
Hmm mantıklı aslında ben bunu bir araştırayım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..kızımda uyku sıkıntımız olmamıştı hiç ihtiyaç duymamıştım oğlan anamızı ağlatıyorGece mesaileri bitmez
Ay ismini yanlış yazmışım zaten. Destekli uyku becerisi gelişimi. Benim dediğim bağ temelli bir yaklaşım. Psikolog sinem özen canpolat ı takip edin isterseniz. Sitesinden alıntı yapayım. Kitabı da çok iyi yavsiye ederim.
Kısacası uyku eğitiminde belirleyici rol annede. Hangi yöntem olursa olsun bebeğin ağladığı noktalar var. Burada sıkıntı bebeğin ağlaması değil, bebek bu ağlar. Sıkıntı annenin bu ağlamaya yanıt vermemesi ve güvenli bağlanmayı zedelemesi. Destekli uyku becerisi gelişiminde ise ana rol bebekte. Desteği kesen anne değil bebek. Bebek belirliyor ihtiyacı olup olmadığını. Tıpkı bağımsızlaşma süreci gibi. Tabi annenin yönlendirmesi ile. Yoksa bebeğin oturuo ben artık emerek uyumaya ihtiyaç duymuyorum demesini beklemiyoruz
Alıntı: (yeoynauyu isimli psikoloğun sitesi)
Uyku eğitimi yöntemleri, aslında bebekten çok ebeveyni özgürleştirdiği için ebeveyne duyarlı yaklaşımlardır. Ağlayan bebeğe cevapları erteleyerek ilerlenen bu tür yaklaşımlarda, bebeğin psikolojisi ne kadar dikkate alınmaktadır? Bu bebeği zorlayarak bağımsızlaştıran süreçte bebek gerçekten bağımsızlaşmakta mıdır? Yoksa aşırı kaygılı bir bebeğe, ya da bunun tam tersi, duygularını bastıran ve talepkar olmayan bir bebeğe dönüşme riski mi doğmaktadır? Yani güvensiz bağlanma deneyimleri hayatında ağırlıklı olan bir bebeğe…
Peki, yürüme zamanı geldi diye onu bir anda yere ayakta bırakıp yürümesini bekliyor musunuz (=uyku eğitimi)? Hayır, tabii ki bunu da yapmıyorsunuz.O zaman bunu uyku için neden yapmıyoruz? Yani, bebek hazır olduğunda yürümesine izin veriyorsak neden daha bağımsız uyumasına izin vermiyoruz da sürekli onu bize bağımlı bir halde uyutuyoruz? Öte yandan, bir yürüme eğitimi yoksa, uyku eğitimi neden var?
Destekli uyku becerisi gelişiminde,
Bebeğin bir beceriyi sağlıklı bir biçimde geliştirebilmesi için desteklenmesi gerekiyor, evet. Çünkü bir beceri ancak bebek/çocuk kendini güvende hissederse gelişebilir!
İşte bu ilişkisel yaklaşımda, siz bebeğinize ihtiyaç duyduğu destek ve güveni veriyor, onun bu deneyimler içinde kendini giderek daha rahat uykuya bırakabilecek bir halde hissetmesini sağlıyorsunuz. Talep ettikçe desteğinizi veriyor ve ihtiyacı kalmadığında ise kesiyorsunuz. Yani, ondan uzaklaşacağınız zamanı belirleyen siz değil, bebeğinizin oluyor. Güvenli bir bağlanma ilişkisinde olması gerektiği gibi, bebeğinden uzaklaşan ebeveyn değil, ebeveynin desteğini kendini güvende hissettiği için bırakan bebek oluyor. Önceden belirlediğiniz sürelerle ondan uzaklaşmak yerine; onu görerek, duyarak ve onun farkına vararak onun izin verdiği ölçüde ilerlemiş oluyorsunuz. Destekli Uyku Beceri Gelişimi ile bebeğiniz kendini güvende hissederek adım adım kendi kendine uykuya dalmayı geliştirmiş oluyor.
Ayni benim gorumcem yaa.Kadin bebeğimi senede 2 defa o da 15 dakika gördü .Kızımda beslenme bozukluğu varmış ,uyku sorunu varmış .Gidip gelişimsel bozukluğu olan bebeklerin gittiği doktordan randevu almış .Sonra da biz terbiyesiz,sinirli,önyargılı oluyoruz .Bu anneye eve sığmıyorlar diye sürekli ev ilanı göndermenizi de garipsedim. Bu insanların sizden bize ev bakın diye bir talebi var mı? Onlar da ev ilanlarına bakabiliyorlardır belki. "Göndermene gerek yok, biz de ulaşabiliyoruz aynı sitelere" diye ayıp olur diye söyleyemiyorlardır?
Gittiniz mi doktoraAyni benim gorumcem yaa.Kadin bebeğimi senede 2 defa o da 15 dakika gördü .Kızımda beslenme bozukluğu varmış ,uyku sorunu varmış .Gidip gelişimsel bozukluğu olan bebeklerin gittiği doktordan randevu almış .Sonra da biz terbiyesiz,sinirli,önyargılı oluyoruz .
Ay sizin okuduğunuzu anlamayıp ısrarla kendi hayatınızı ve problemlerinizi projekte etmenizden gına geldi. Israrla bu görümceyi benle özdeşleştirmekten vazgeçin ne söyleyeceksiniz gidin onunla konuşun belli ki kafanızda kavga edip duruyorsunuz bu kadarı cidden sağlıksızAyni benim gorumcem yaa.Kadin bebeğimi senede 2 defa o da 15 dakika gördü .Kızımda beslenme bozukluğu varmış ,uyku sorunu varmış .Gidip gelişimsel bozukluğu olan bebeklerin gittiği doktordan randevu almış .Sonra da biz terbiyesiz,sinirli,önyargılı oluyoruz .
E heralde oldu. Nasil bir kafadır bu ya? Durup dururken aa hadi taşının burdan biz beğenmiyoruz diyip ilan mi atacağız?Camdan atasim
Geliyor derkenbana pek saglikli yorum
Gibi gelmedi…halbuki anneler sinirlenebilir, anneyiz diye insan olmaktan cikmiyoruz yerine gore sinirlenedebilrz.
Ev ilani mi
Gonderiyorsunuz? Sizden oyle bir talepleri mi
Oldu? Su insanlarin hayatina bu kadar burnunuzu sokmasaniz mi?
Belli
Maddi gucleri yetmiyor belki baska sorunlari var
Kaldı ki sen sanki çocuk gelişimciydinAyni benim gorumcem yaa.Kadin bebeğimi senede 2 defa o da 15 dakika gördü .Kızımda beslenme bozukluğu varmış ,uyku sorunu varmış .Gidip gelişimsel bozukluğu olan bebeklerin gittiği doktordan randevu almış .Sonra da biz terbiyesiz,sinirli,önyargılı oluyoruz .
E heralde oldu. Nasil bir kafadır bu ya? Durup dururken aa hadi taşının burdan biz beğenmiyoruz diyip ilan mi atacağız?Saçmalamayın
İşgüzarın ne olduğunu herkes biliyor sen kendini ne kadar zeki sanıyorsun öyle ya tanım yazmış bir deKim nişanlı kıza onca telaşı arasında "lütfen bize ev bak" der? Direkt sallıyorsunuz. Muhtemelen evin küçük geldiğini söylemişlerdir. Bu kişi her kimse elti/görümce kafayı takmışsınız gibi geldi. Nişanlılık döneminde oturup elalemin bebeğinin uyku eğitimine, küçük evine kafa yoracağım, ilginç bir konu. İyilikseverlikten ziyade işgüzarlık.
İşgüzar: yeri ve hiç gereği yokken, kendini göstermek, birine yaranmak için işe karışan (kimse).
Ha tamam o zaman.. biri yazmis ona gore yorum yapmistimE heralde oldu. Nasil bir kafadır bu ya? Durup dururken aa hadi taşının burdan biz beğenmiyoruz diyip ilan mi atacağız?Saçmalamayın