Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Yok ağlatmıyorlar. Sakinleştirip pışpışlıyorlar ya da kucaklarına alıp sakinleştiriyorlar. Zaten bir hemşireye 10-20 bebek düşmüyor. O yüzden kontrol etmesi ve bakması daha kolay oluyor.

bazi kadinlar sikayet eder, he he de gec, seni ilgilendiren bir sey degil bence. sonra bir sey dersin hosuna gitmez sen suclu cikarsin.

Bebekler hatta çocukların destekli uyuması normaldir. Bu destek elini tutmak olur, sırtını kaşımak olur, emzirmek olur, sallamak olur vs. Normaldir.
6 aylık bebek zaten desteğe ihtiyaç duyar. Uyku eğitiminin çıkış noktasini araştırsin lütfen.
Ayrıca asıl bebeğin ihtiyaçlarına cevap vermeyerek bağımlı bir birey yetiştirmeye doğru gidiyor. Yaşamlarının ilk yıllarında ihtiyaçları karşılanacak ki, bebek, benim yerime garanti, benimle ilgileniyorlar, kaygılanmama gerek yok diyecek.
Anne biraz yorgun olabilir, doğum sonrası depresyon olabilir, doğum öncesi yanlış- yetersiz bilgi sahibidir, su an gerçekler bocalamasina sebep olmuş olabilir. Akıl vermeden destek vermek gerekir bence

Ben uyku eğitimini sağlıklı bulmuyorum. Dedteksiz uyku becerisini deneyeceğim akıl sağlığım yerinde kalırsa

Bu yorumun alnı olsada öpsem

Kesinlikle bu yorum işte. Çok haklısınız. Ben "camdan atasım geliyor" noktasına çok takıldım konu sahibi. Anne olunca anlarsın diye bir şey de yok, anneyim işte, çocuğum 1 yaşında. Şu anda diş, büyüme atağı, uyku gerilemesi paket halinde geldi ve saçlarım diken diken. Ama yine de camdan atmak gibi bir tabir bana bir bebek için çok fazla geliyor. İnsanız, sinirleniyoruz. Çok sinir gelirse, alıp besigine koyuyorum, oyalanacagi bir müzik falan açıyorum ve bir nefeslenip sakinlesiyorum. Yani zaten sinirim toplam 1 dakika falan sürüyordur. Sonra uyku savaşlarına devam. Yani demem o ki, bebek de olsa, anlamayacak da olsa cocugumuz hakkında soylediklerimize, hatta içimizden geçenlere bile dikkat etmeliyiz bence.

Mesaj yazdığınız saate bakılırsa gece mesainiz varmış desteksiz uyku becerisi ile uyku eğitimi farkı nedir acaba
Gece mesaileri bitmez

Ay ismini yanlış yazmışım zaten. Destekli uyku becerisi gelişimi. Benim dediğim bağ temelli bir yaklaşım. Psikolog sinem özen canpolat ı takip edin isterseniz. Sitesinden alıntı yapayım. Kitabı da çok iyi yavsiye ederim.

Kısacası uyku eğitiminde belirleyici rol annede. Hangi yöntem olursa olsun bebeğin ağladığı noktalar var. Burada sıkıntı bebeğin ağlaması değil, bebek bu ağlar. Sıkıntı annenin bu ağlamaya yanıt vermemesi ve güvenli bağlanmayı zedelemesi. Destekli uyku becerisi gelişiminde ise ana rol bebekte. Desteği kesen anne değil bebek. Bebek belirliyor ihtiyacı olup olmadığını. Tıpkı bağımsızlaşma süreci gibi. Tabi annenin yönlendirmesi ile. Yoksa bebeğin oturuo ben artık emerek uyumaya ihtiyaç duymuyorum demesini beklemiyoruz

Alıntı: (yeoynauyu isimli psikoloğun sitesi)
Uyku eğitimi yöntemleri, aslında bebekten çok ebeveyni özgürleştirdiği için ebeveyne duyarlı yaklaşımlardır. Ağlayan bebeğe cevapları erteleyerek ilerlenen bu tür yaklaşımlarda, bebeğin psikolojisi ne kadar dikkate alınmaktadır? Bu bebeği zorlayarak bağımsızlaştıran süreçte bebek gerçekten bağımsızlaşmakta mıdır? Yoksa aşırı kaygılı bir bebeğe, ya da bunun tam tersi, duygularını bastıran ve talepkar olmayan bir bebeğe dönüşme riski mi doğmaktadır? Yani güvensiz bağlanma deneyimleri hayatında ağırlıklı olan bir bebeğe…

Peki, yürüme zamanı geldi diye onu bir anda yere ayakta bırakıp yürümesini bekliyor musunuz (=uyku eğitimi)? Hayır, tabii ki bunu da yapmıyorsunuz.O zaman bunu uyku için neden yapmıyoruz? Yani, bebek hazır olduğunda yürümesine izin veriyorsak neden daha bağımsız uyumasına izin vermiyoruz da sürekli onu bize bağımlı bir halde uyutuyoruz? Öte yandan, bir yürüme eğitimi yoksa, uyku eğitimi neden var?

Destekli uyku becerisi gelişiminde,

Bebeğin bir beceriyi sağlıklı bir biçimde geliştirebilmesi için desteklenmesi gerekiyor, evet. Çünkü bir beceri ancak bebek/çocuk kendini güvende hissederse gelişebilir!

İşte bu ilişkisel yaklaşımda, siz bebeğinize ihtiyaç duyduğu destek ve güveni veriyor, onun bu deneyimler içinde kendini giderek daha rahat uykuya bırakabilecek bir halde hissetmesini sağlıyorsunuz. Talep ettikçe desteğinizi veriyor ve ihtiyacı kalmadığında ise kesiyorsunuz. Yani, ondan uzaklaşacağınız zamanı belirleyen siz değil, bebeğinizin oluyor. Güvenli bir bağlanma ilişkisinde olması gerektiği gibi, bebeğinden uzaklaşan ebeveyn değil, ebeveynin desteğini kendini güvende hissettiği için bırakan bebek oluyor. Önceden belirlediğiniz sürelerle ondan uzaklaşmak yerine; onu görerek, duyarak ve onun farkına vararak onun izin verdiği ölçüde ilerlemiş oluyorsunuz. Destekli Uyku Beceri Gelişimi ile bebeğiniz kendini güvende hissederek adım adım kendi kendine uykuya dalmayı geliştirmiş oluyor.

Hmm mantıklı aslında ben bunu bir araştırayım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..kızımda uyku sıkıntımız olmamıştı hiç ihtiyaç duymamıştım oğlan anamızı ağlatıyor

Bebegi aglatmak
Neden gaddarca olsun? sinirine hakim
Olamayip dovenler, bebegi sallayanlar var.. oylesi daha mi
Iyi? Ayrica insan caresiz kaliyor bazi anlarda sen ne yapsanda zaten aglayacak.. ve aglatarak uyutma yontemi var yani ne kadar hosumuza gitmesede.

Ayni benim gorumcem yaa.Kadin bebeğimi senede 2 defa o da 15 dakika gördü .Kızımda beslenme bozukluğu varmış ,uyku sorunu varmış .Gidip gelişimsel bozukluğu olan bebeklerin gittiği doktordan randevu almış .Sonra da biz terbiyesiz,sinirli,önyargılı oluyoruz .

Camdan atasim
Geliyor derken bana pek saglikli yorum
Gibi gelmedi…halbuki anneler sinirlenebilir, anneyiz diye insan olmaktan cikmiyoruz yerine gore sinirlenedebilrz.

Ev ilani mi
Gonderiyorsunuz? Sizden oyle bir talepleri mi
Oldu? Su insanlarin hayatina bu kadar burnunuzu sokmasaniz mi?

Belli
Maddi gucleri yetmiyor belki baska sorunlari var

Gittiniz mi doktora

Ay sizin okuduğunuzu anlamayıp ısrarla kendi hayatınızı ve problemlerinizi projekte etmenizden gına geldi. Israrla bu görümceyi benle özdeşleştirmekten vazgeçin ne söyleyeceksiniz gidin onunla konuşun belli ki kafanızda kavga edip duruyorsunuz bu kadarı cidden sağlıksız

E heralde oldu. Nasil bir kafadır bu ya? Durup dururken aa hadi taşının burdan biz beğenmiyoruz diyip ilan mi atacağız? Saçmalamayın

Kaldı ki sen sanki çocuk gelişimciydin

E heralde oldu. Nasil bir kafadır bu ya? Durup dururken aa hadi taşının burdan biz beğenmiyoruz diyip ilan mi atacağız? Saçmalamayın

Kim nişanlı kıza onca telaşı arasında "lütfen bize ev bak" der? Direkt sallıyorsunuz. Muhtemelen evin küçük geldiğini söylemişlerdir. Bu kişi her kimse elti/görümce kafayı takmışsınız gibi geldi. Nişanlılık döneminde oturup elalemin bebeğinin uyku eğitimine, küçük evine kafa yoracağım, ilginç bir konu. İyilikseverlikten ziyade işgüzarlık.

İşgüzar: yeri ve hiç gereği yokken, kendini göstermek, birine yaranmak için işe karışan (kimse).

İşgüzarın ne olduğunu herkes biliyor sen kendini ne kadar zeki sanıyorsun öyle ya tanım yazmış bir de Nişanlılık dönemi nedir ki ya yıllardır birlikteyiz onlarla da görüşüyoruz daha önce de taşınmalarına yardım ettik.
Kafanda ne var acaba tanışıp hemen nişan yapılıp sonrasında da birkaç aya evlenilmek zorunda mi Dar perspektifinle yargi dağıtmaya kalkıyorsun

yazıyı okuyunca gözlerim doldu .
benim bebeğim 5,5 aylıkken denedim çok ağladığı için en fazla 15 dk sabredebildim sonra aldım kucağıma daha çok ağladı resmen bana isyan etti kucağımda gözlerimin içine bakarak ağladı bi 5 dk daha sonra kendi kendime sanki kaç yaşına kadar böle devam edecek diye düşünüp vazgeçtim . kıyamadım şimdi 9 aylık 8,30 da uyumaya alıştı saat 8 de başlıyo mızmızlanmaya bende 5 dk ayağımda sallayıp uyutuyorum. gece de 2 kez kalkıyo ilkinde sütünü içip kendi dalıyo 2. de oyun istiyo gülücükler saçıyo beraber geziyoz evin içinde yapacak bişey yok bende çalışan bir anneyim ama onu dünyaya ben getirdim ve benim sorumluluğumda üzmek asla istemem ama insan tecrübesiz olunca her yöntemi denemek istiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…