Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Ben size hak veriyorum
Bağırmak hiç istediğim birşey değil
Ama aslaaa hiiiiç bağırmıyorum dersemde yalan konuşmuş olurum.
Bağırdığım oluyor, sonra çok pişman oluyorum.
Özür diliyorum çocuklardan
Keşke hiç bağırmasam, keşke yapabilsem.
Dostum ben sizi yorumlarınızdan uzun zamandır tanıyorum ve yorumlarınızdan hep neşeli ve zeki bir anne olduğunuzu dusunmusumdur. Sözüm size değildi zaten. Ayrıca bildiğim kadarıyla sizinkiler epey büyüdü, kendi davranışları ve sesin yükselme sebebi arasında sebep sonuç ilişkisi kurabiliyorlardir artık sanırım :-) özür dileyebilen anne zaten kurmuştur o bağı. Ne mutlu size...

Bağırmak da şiddettir. Biz esimiz veya başka birisi bize bağırdiginda , tehdit ettiğinde ne hissediyorsak inanın bebekler ve çocuklar savunmasızlıklarının boyutundan dolayı 100 katını hissediyor ve büyüdüklerinde mutlaka iz bırakıyor.Yani zarar vermek için dövmeniz öldurmeniz şart değil. Lütfen bagirmayalim kuzulara
Minicikte olsalar herşeyi anlıyorlar. Geçenlerde babasına al bugün sen uyut diye verdim bebeği. Tabi çok uğraştı uyutamadı. Memede uyuyor çünkü. Bende uyudu. Sabah uyandık oyun oynuyoruz oğlum diyorum ismini söylüyorum suratıma bakmıyor çocuk babası sesleniyor tepki veriyor. 1 yaşında olacak yakında.

Kilit nokta da bu. Bağırıyoruz üzülüyor pişman oluyoruz. Nolmuş anne bağırdıysa, camdan atmakla tehdit edip korkuttuysa, yorgundur yalnızdır diyoruz. Anneye arka çıkmaya meyilliyiz. Peki ama dünyadaki en güvendiği insandan korkan, yine ona sığınan çocuklarla neden empati yapmıyoruz? Onlar beyinlerinin her kısmını kullanmazken, yeteri kadar olgunlaşmamışken onlardan anlayış bekliyoruz
Aslında anneye arka çıkmada değil
Kolay kolay ne var yaa onda demem
Beni bu konuda rahatsız eden şu oldu. Konu sahibi görümcesi/eltisi için gelmiş konu açmış. Napabilirmiş diye soruyor. Bebek çok tatlı şöyle böyle, ama anne şunu dedi. Dediği kısmıda tırnak içine almış. Yani sen daha nişanlısın. Tecrübe sıfır. Seni ne ilgilendiriyor. Yemek yapmak getirmek hiç aklına gelmemiş mesela. Bukadar yardım niyetliyse konuyu farklı açardı, etrafında bisürü anne vardır onlardan fikir alabilirdi. Hiç iyi niyetli bulmadım tepkim o yüzden oldu.
Kadın gelip kendisi konu açsa daha farklı yorum alırdı herkesden.

Dostum ben sizi yorumlarınızdan uzun zamandır tanıyorum ve yorumlarınızdan hep neşeli ve zeki bir anne olduğunuzu dusunmusumdur. Sözüm size değildi zaten. Ayrıca bildiğim kadarıyla sizinkiler epey büyüdü, kendi davranışları ve sesin yükselme sebebi arasında sebep sonuç ilişkisi kurabiliyorlardir artık sanırım :-) özür dileyebilen anne zaten kurmuştur o bağı. Ne mutlu size...
Teşekkür ederim yorumunuz için
Vallah büyüdüler ama büyüklerin lafları geliyor aklıma
Büyüdükçe dertleride büyüyor diye. Gazdı, dişdi ne kolay işlermiş meğer🙄

Minicikte olsalar herşeyi anlıyorlar. Geçenlerde babasına al bugün sen uyut diye verdim bebeği. Tabi çok uğraştı uyutamadı. Memede uyuyor çünkü. Bende uyudu. Sabah uyandık oyun oynuyoruz oğlum diyorum ismini söylüyorum suratıma bakmıyor çocuk babası sesleniyor tepki veriyor. 1 yaşında olacak yakında.
Yerim onun minik tribini benn...yaa annesi var mı öyle memesiz bırakmak, yersin böyle ayarı :rolleyes: herşeye akılları eriyor onların ama en çok sevgiye anlayışa açlar

Biri gelsin benimkini uyutsun şu an lütfen ya. Gece olsun hiç istemiyorum biliyorum ki benim için hiçbir anlamı yok gece defalarca uyanacağım, kafama gözüme tekme yiyeceğim bir gece daha :KK70:
Sabah işe gittim işyerinden biri günaydın ama sen akşamdan kalma gibisin noldu sana dedi
Zaten olmayan moralim daha da bozuldu

Aslında anneye arka çıkmada değil
Kolay kolay ne var yaa onda demem
Beni bu konuda rahatsız eden şu oldu. Konu sahibi görümcesi/eltisi için gelmiş konu açmış. Napabilirmiş diye soruyor. Bebek çok tatlı şöyle böyle, ama anne şunu dedi. Dediği kısmıda tırnak içine almış. Yani sen daha nişanlısın. Tecrübe sıfır. Seni ne ilgilendiriyor. Yemek yapmak getirmek hiç aklına gelmemiş mesela. Bukadar yardım niyetliyse konuyu farklı açardı, etrafında bisürü anne vardır onlardan fikir alabilirdi. Hiç iyi niyetli bulmadım tepkim o yüzden oldu.
Kadın gelip kendisi konu açsa daha farklı yorum alırdı herkesden.
Ya bıktım artık anlamamakta diretmenizden ve art niyetinizden. Bir kere yıllardan beri tanıdığım kişiler, artı bebeği de benimsedim illa kan bağı mı gerekiyor? Temizlik yemek yapın demişsiniz ben kendi evimde de bunları yapmazken evet aklıma gelmedi. Ayrıca onlar da temizlikçi çağırıyor. Yani kendisi temizlik yapmayan kadına gel beraber temizlik yapalım mı diyeceğim, ki ben şu ana kadar hiçbir arkadaşımın ne evini temizledim ne de biri bana temizliğe geldi. Birisi bunu teklif etse hoşuma gitmez. Herkesin hayat stili aynı değil sizinle. Ha ben kendinize göre iyi niyetli bir öneride bulundunuz diye evet yemek yapılabilir dedim de ne sanıyorsunuz altli üstlü falan mi oturuyoruz? Başka başka ilçelerdeyiz. Yazik yani bu kadar fesatlık nasil bir çevredeyseniz saçma sapan

Biri gelsin benimkini uyutsun şu an lütfen ya. Gece olsun hiç istemiyorum biliyorum ki benim için hiçbir anlamı yok gece defalarca uyanacağım, kafama gözüme tekme yiyeceğim bir gece daha :KK70:
Sabah işe gittim işyerinden biri günaydın ama sen akşamdan kalma gibisin noldu sana dedi
Zaten olmayan moralim daha da bozuldu
İşyerinde üç yıl, yine çorabını değişik giymişsin dediler, öğle yemeğinde ellemeyin uyusun dediler, saçında mama var dediler, o gece gelemez boşuna çağırmayın dediler, makyajın akmış dediler....dediler de dediler...Akşamdan kalma deseler iyiydi yani :-) çok da tınnn...gül geç, niye moralin bozuluyor, çalışan anneliğin şanindan bunlar

Bir kitapta da öyle gerçek bir vakadan bahsediliyordu. Bebek ateşlendiği halde ağlamamış. Tesadüfen anne fark etmiş. Yani bu yöntemde bu sonuç bilinir. Anneleri de bazı konularda suçlayabilmeliyiz. Ben bu denli anne kutsallaştırılmasını doğru bulmuyorum mesela
ateslendigi için aglamamakla can havliyle aglamamak bir mi sizce? nefes alamadığımızda istemsizce cirpininiriz. intihara teşebbüs eden insanlar bile çırpınır. istemsizce olur bu.

anlatılan olayda bebek gözleri açık, sesi çıkmıyor, belli ki tam tıkanmış. tam tıkanma yaşayan birini gördünüz mü bilmiyorum. birakin bebegi, koca adamlar gık diyemiyor. sağa sola yalpalayip, çöküp kalıyorlar.

hiç kimseyi kutsallastirdigim yok. anne babalık kutsallık getirseydi insana, çocuklara karşı işlenen bu kadar suç olmazdı. ama açık seçik bir suç olmadıkça kimseyi suçlamam, duzeltemeyecegim bir konuda da yorum yapmamayı tercih ederim.

Ya bıktım artık anlamamakta diretmenizden ve art niyetinizden. Bir kere yıllardan beri tanıdığım kişiler, artı bebeği de benimsedim illa kan bağı mı gerekiyor? Temizlik yemek yapın demişsiniz ben kendi evimde de bunları yapmazken evet aklıma gelmedi. Ayrıca onlar da temizlikçi çağırıyor. Yani kendisi temizlik yapmayan kadına gel beraber temizlik yapalım mı diyeceğim, ki ben şu ana kadar hiçbir arkadaşımın ne evini temizledim ne de biri bana temizliğe geldi. Birisi bunu teklif etse hoşuma gitmez. Herkesin hayat stili aynı değil sizinle. Ha ben kendinize göre iyi niyetli bir öneride bulundunuz diye evet yemek yapılabilir dedim de ne sanıyorsunuz altli üstlü falan mi oturuyoruz? Başka başka ilçelerdeyiz. Yazik yani bu kadar fesatlık nasil bir çevredeyseniz saçma sapan
Evet evet aynen ben fesatım

Aldım da inanmayacağını bildiğimden kanıt atayım dedim. Özür diler misin aa yanılmışım dermisin mesela buraya koyunca?
Aldim deseydiniz inanirdim. Burda birbirmize yalan borcumumuzmu var? Veya bana birşey ispat etmeniz gerekmiyor.
Hayir özür dilemem, ama helal olsun derim.

Ya şu desteksiz uyutma kadar bilimden uzak, hiçbir araştırma yapılmadan uygulanan saçma bir uygulama yok. Amerikan modası bu da yeni çıktı.

İnsan bebeği doğada vahşi hayvan vs gibi tehlikelere karşı içgüdüsel olarak farkında ve bu sebeple anneye bağımlı doğar.
Annenin doğada esas görevlerinden biri bebeği daima tehlikelerden korumaktır. Bebekte bu güvenceyle huzurla uyur. Bu ilkel içgüdü hala bebeklerimizde mevcut.

Bu sebeple anneden belli bir uzaklıkta ve yalnız olduğunu hisseden bebek tehlikede hisseder, güvensiz hisseder ve ağlar. Anneyi çağırır aslında gelsin korusun diye. Gelmeyen anne de çocukta güven eksikliği ve korku yaratır. 30-40 dk sürekli ağlatmak nedir ya. Desteksiz uykunun yöntemini de bilmiyor sanırım arkadaş.

Bu tarz desteksiz uyutmacıların çocukları ilerde çok kötü psikolojik tahribatlarla uğraşacaklar gibi görünüyor.

X