- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.412
- 26
E o kişi sallamış zaten. Şöyle şöyle ev bakıyoruz aklınızda olsun demişlerdi.Ha tamam o zaman.. biri yazmis ona gore yorum yapmistim
Kendiniz gibi olmayan hissetmeyen herkesi samimiyetsizle itham etmek bence dar görüşlülük. Banane kocamın/partnerimin ailesinden diyen birisiniz ok ama ben de aksine benimseyen biriyim zaten hiç kardeşim yok. Herkes başka başka. Buraya tutup da hayatımı dökmek istemiyorum ama kardeşim yıllarca hastaydı kaybettik onu annem hep yalnızlıktan yakindi babamın ailesiyle ayni şehirde olmamiza rağmen kimse destek olmadi ona çünkü. Bebeklere karşı da evet ozel bir hassasiyetim var. Her şeye bu kadar art niyetle yaklaşmak bana dogal gelmiyor ama sizin seçiminizLinç yiyebilirim ama hiç samimi gelmediniz ne yalan söyleyeyim, bana ne görümcemin çocuğundan. Fikrimi soruyorsa neyse de.
Teyzemin çocuğu aynı bahsettiğiniz gibi, bizde kaldı 3 gün ben defalarca onda kaldım, sabır zorlayan cinsten böyle insan dayanamıyor yani.
Canı gönülden anasına dua ediyorum Allah yardımcın olsun diye.
Anne değilim ama anneler ile çok iyi empati yapabiliyorum.
Benim sürekli ağlayan bir bebeğim olsa, çaresiz bir durumda olsam ve kardesimin nişanlısı böyle bir sitede böyle bir soru sorsa hiç de iyi niyetli demem şahsen.
Analara yazık, 'anne değilim ama anlıyorum' diyenler de bu konuları da düşünüp ona göre kullansın bu cümleyi, ben öyle söylüyorum çünkü.
Ne yalan söyleyeyim sırf bu zorluklarını canı gönülden hissettiğim için çocuk sahibi olma arzum %5lere falan indi.
Eski konularıma bakıp çocuk için ne kadar çırpındığıma bakabilirsiniz.
Sizi ilgilendirmez, bosverin kadını.
Herkes mükemmel anneİşgüzarın ne olduğunu herkes biliyor sen kendini ne kadar zeki sanıyorsun öyle ya tanım yazmış bir deNişanlılık dönemi nedir ki ya yıllardır birlikteyiz onlarla da görüşüyoruz daha önce de taşınmalarına yardım ettik.
Kafanda ne var acaba tanışıp hemen nişan yapılıp sonrasında da birkaç aya evlenilmek zorunda miDar perspektifinle yargi dağıtmaya kalkıyorsun
Ağlamalara hiç birimiz dayanamıyoruz ama saçma geldi yani aç internetten bak pedagogların kitaplarından oku uyku ile ilgili videolar izle çok üzülüyorsan, annesi yani çocuğun illa çevresinde uyaran onlarca insan vardır, bilinçsiz bir anneye de benzemiyor görümcesi, ben karışmasını doğru bulmadım şahsen. Samimi de gelmedi, çünkü çevremde konu sahibi gibi onlarca insan var, anne değilim ben bile sinirleniyorum bu tiplere artık.Konu için siz karışmayın annenin bebeğine zarar vereceğini düşünmüyorum yazmıştım ama o kadar çok linç yemiş ki konu sahibi..
neden bu kadar samimi olmamakla, fesat eltilikle suçlanmış şaşırdım. Gerçekten bebeğin ağlamalarına dayanamamış olamaz mı ben dayanamıyorum mesela. Acaba bu işte bir gariplik olabilir mi diye sorgulamış olamaz mı.. bence olabilir, hepimiz bu kadar insanız bence.
İnternete şunu mu yazayım uyku eğitimi verilen dönemde annenin cocugu camdan atmak istiyorum diyecek kadar streslenmesi normal midir? Uykusuzluktan midir? Her annenin böyle sinirlendigi oluyor mu?Ağlamalara hiç birimiz dayanamıyoruz ama saçma geldi yani aç internetten bak pedagogların kitaplarından oku uyku ile ilgili videolar izle çok üzülüyorsan, annesi yani çocuğun illa çevresinde uyaran onlarca insan vardır, bilinçsiz bir anneye de benzemiyor görümcesi, ben karışmasını doğru bulmadım şahsen. Samimi de gelmedi, çünkü çevremde konu sahibi gibi onlarca insan var, anne değilim ben bile sinirleniyorum bu tiplere artık.
Belki yanılıyorumdur, abla&kardeş gibilerdir, ondan sormuştur, bilemiyorum.
Burada nice anneler nice konularda fikir almak için konu açıyor, sadece annelik-çocuk üzerine de değil her türlü konu hakkında.. o zaman bu dediğinizi tüm konu açanlara söylemek gerekir; aç izle oku buradan neden soruyorsun vs vs.Ağlamalara hiç birimiz dayanamıyoruz ama saçma geldi yani aç internetten bak pedagogların kitaplarından oku uyku ile ilgili videolar izle çok üzülüyorsan, annesi yani çocuğun illa çevresinde uyaran onlarca insan vardır, bilinçsiz bir anneye de benzemiyor görümcesi, ben karışmasını doğru bulmadım şahsen. Samimi de gelmedi, çünkü çevremde konu sahibi gibi onlarca insan var, anne değilim ben bile sinirleniyorum bu tiplere artık.
Belki yanılıyorumdur, abla&kardeş gibilerdir, ondan sormuştur, bilemiyorum.
Evet öyle. Ben anne olmadığım için çocuğunu döven kisiye yorum yaparken bile anne olunca anlarsın lafını işittim.Burada nice anneler nice konularda fikir almak için konu açıyor, sadece annelik-çocuk üzerine de değil her türlü konu hakkında.. o zaman bu dediğinizi tüm konu açanlara söylemek gerekir; aç izle oku buradan neden soruyorsun vs vs.
Ben anneyim ve ben bu konularda hassasım lohusalıktan çok çekmiş biri olarak. O dönem kimse ağzını açsın istemezdim. Özellikle bilmeyen ama akıl vermekte beis görmeyen insanlardan. Bu yüzden yeni anne olmuş kişilerle konuşurken dikkatli olmak gerekiyor ama bu demek değil ki bariz olmaması gereken durumlar için de uyarıda bulunulmasın. Bu iyilik değil kötülük olur aslında.
Sadece bu konudaki dezavantaj konu sahibi anne değil, söyleyeceği her söz anne tarafından hadi be sende, ne anlarsın sen olarak geri gelebilir.
Yukarıda yazdım. Bir anne o cümleyi yanımda sarf ederse uyarırım, yanlıs bir şey görünce direkt uyarıyorum da 'Allah yokluğu ile imtihan ederse üzülürsün' diye en azından, söylediği şey zaten yanlıs, ama sizin elinize bir şey geçmez uyku konusunda bir şeyler öğreneyim kadına yardım edeyim vs diye konu açınca. Ters tepecek bunu hissediyorum. Kırmak istemedim sizi kusura bakmayın ama bazen insan bir şeyi yaşamayana kadar anlamıyor :)Ya siz ve sizin gibi yorumları okuyup bilgilendiğim için başlığı açmış olmaktan memnunum ama histerik kişilerin saçmalamasına maruz kalmaktan d
İnternete şunu mu yazayım uyku eğitimi verilen dönemde annenin cocugu camdan atmak istiyorum diyecek kadar streslenmesi normal midir? Uykusuzluktan midir? Her annenin böyle sinirlendigi oluyor mu?
Ayrıca herkes biliyor internetten bilgi edinmesini. Video linki mi göndericem bak izle öğren diye. Ben bunu rahatsiz etmeyecek şekilde nasil yapabilirim veya yapmalı mıyım diye soruyordum. Ha o çevrenizdeki tipler de direkt aklına geleni söylüyor dudağını büküp gözünü devirse bile karşısındakini kotu hissettirir. Bunun için niye konu açayım ya cidden sacma sapan
Yaa evet ben çocuk gelişimi cikisliyim liseden yine üniversiteyi de eğitim fakultesinde okudum ama ilkokul mezunlarından bu çocuk gelişmemiş ,uyku düzeni oturmamış gibi sözler duydumKaldı ki sen sanki çocuk gelişimciydin
Ben okuduğumu anlamiyorsam burada çoğunluk öyle ya da çoğunluk aynı fikirde olduğuna göre siz kendinizi ifade edemiyorsunuz .Ben o örnekten gittim herkesin hayatına burnunu sokan insanlara sinir oluyorum sadece.Siz kendinizi çok iyi ifade ediyorsanız o anneye soyleseydiniz .Burada dedikodu yapar gibi konu açacağiniza.Bizim de tüh kaka ne biçim anne dememizi bekledin ama tutmadı .Ay sizin okuduğunuzu anlamayıp ısrarla kendi hayatınızı ve problemlerinizi projekte etmenizden gına geldi. Israrla bu görümceyi benle özdeşleştirmekten vazgeçin ne söyleyeceksiniz gidin onunla konuşun belli ki kafanızda kavga edip duruyorsunuz bu kadarı cidden sağlıksız
Sırf eşim de duysun diye onu da alıp gittim .Pediatrist sizin burada ne işiniz var dedi?Durumu anlattım ve konuşanlara ağzının payını verip susturmamaniz dışında kimsede sıkıntı yok dediGittiniz mi doktora
Yıllardır taniyorsan samimiyetin varsa neden arkalarından hiçbir şey demeden konu açıyorsun burada .Ne söylememizi bekliyorsun?Yüzüne söyleseydin samimiyetin varsa .Ama buradaki kadar cesaretin yok anlaşılan.Kendin de yaptığının haddi aştığının farkındasın bence.Yoksa söylerdin.Ya bıktım artık anlamamakta diretmenizden ve art niyetinizden. Bir kere yıllardan beri tanıdığım kişiler, artı bebeği de benimsedim illa kan bağı mı gerekiyor? Temizlik yemek yapın demişsiniz ben kendi evimde de bunları yapmazken evet aklıma gelmedi. Ayrıca onlar da temizlikçi çağırıyor. Yani kendisi temizlik yapmayan kadına gel beraber temizlik yapalım mı diyeceğim, ki ben şu ana kadar hiçbir arkadaşımın ne evini temizledim ne de biri bana temizliğe geldi. Birisi bunu teklif etse hoşuma gitmez. Herkesin hayat stili aynı değil sizinle. Ha ben kendinize göre iyi niyetli bir öneride bulundunuz diye evet yemek yapılabilir dedim de ne sanıyorsunuz altli üstlü falan mi oturuyoruz? Başka başka ilçelerdeyiz. Yazik yani bu kadar fesatlık nasil bir çevredeyseniz saçma sapan
Yoo gayet informatif ve çözüm odaklı yorumlar geldi. Ama sizin gibi birkac kişi de kendi hayatlarındaki karakterle dövüşüyor. Bir konuda zorlanması sinirlenmesi kötü anne yapmıyor diye yazdım. Hala bir arpa boyu yol alamadınız. Ne kadar küçük düşünceler bunlar ya. Illa olay elti görümce bilmem ne çekişmesi ekseninde gelişecek diye şartlanmışsınızBen okuduğumu anlamiyorsam burada çoğunluk öyle ya da çoğunluk aynı fikirde olduğuna göre siz kendinizi ifade edemiyorsunuz .Ben o örnekten gittim herkesin hayatına burnunu sokan insanlara sinir oluyorum sadece.Siz kendinizi çok iyi ifade ediyorsanız o anneye soyleseydiniz .Burada dedikodu yapar gibi konu açacağiniza.Bizim de tüh kaka ne biçim anne dememizi bekledin ama tutmadı .
Hımm bilmiyordum çünkü hangisiyle ilgilendiler o anYok ağlatmıyorlar. Sakinleştirip pışpışlıyorlar ya da kucaklarına alıp sakinleştiriyorlar. Zaten bir hemşireye 10-20 bebek düşmüyor. O yüzden kontrol etmesi ve bakması daha kolay oluyor.
Yaa geçmiş olsun.Allah yaşatmasın bidahaOğlum 1 yaşında kalp ameliyatı olmuştu
Bir gece yogun bakımda kaldı
Görmek istedigim için, hemşireden videoya almasini istemiştim
Elleri yatağa bağlı ve ağlıyordu
Nasıl uyudu yada uyudumu sustumu hiç bilmiyorum
Ay cesaretten konuşan da sürekli görumcesini anlatıyor. Samimiyet bilip bilmeden her şeye karışmak değildir. Konu hakkında deneyimim yeterli bilgim yokken müdahil olmam. Etrafınızın çirkefliği size de sirayet etmiş ama belki herkes layığını buluyordur. ByeYıllardır taniyorsan samimiyetin varsa neden arkalarından hiçbir şey demeden konu açıyorsun burada .Ne söylememizi bekliyorsun?Yüzüne söyleseydin samimiyetin varsa .Ama buradaki kadar cesaretin yok anlaşılan.Kendin de yaptığının haddi aştığının farkındasın bence.Yoksa söylerdin.