- 24 Ocak 2021
- 11.005
- 24.581
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Ay ne hakaret ettimHakarete varıyor artık söylemleriniz. İkinciye uyarıyorum. Aynı düşünmek zorunluluğumuz yok ama saygı çerçevesinde yazmalısınız sanırım beceremiyorsunuz onu da. Daha fazla uzatmazsak iyi olur o zaman. İyi forumlar size
Valla yaz bebekleri kundağa sarılmaz zaten günah minnoşa, ya siz bildiğinizi yapın zamanla mecbur alışırlar , annenize güzel güzel anlatın boşuna kırılmasın, ay valla hamileyim daha doğmadan öyle bir sahiplendim ki resmen psikopatlık bu annelikEvet biz de böyle büyüttük bişey mi oldu diyorlar annem çok ısrarcı değil bir iki kez söylüyor ama ben yok deyince yapmıyor sadece karpuz konusu beni acaba başka zaman da yapar mı diye endişeye düşürdü. Tv konusunda çok dikkatli mesela öğrenmiş onukundağı bana da dedi hava sıcaktı yapmadım ilk on gün koydugum gibi uyuyordu gerek duymadım sıçrayınca uyanuyordu o zamanlar bak yapsan uyanmaz dedi ama alıştı ona da artık sıçrayınca uyanmıyor
Valla yaz bebekleri kundağa sarılmaz zaten günah minnoşa, ya siz bildiğinizi yapın zamanla mecbur alışırlar , annenize güzel güzel anlatın boşuna kırılmasın, ay valla hamileyim daha doğmadan öyle bir sahiplendim ki resmen psikopatlık bu annelikGece gündüz alış-veriş halindeyim bebek rahat etsin diye almadığım şey kalmadı Annelik psikolojisi çok farklı birşeymiş, o yüzden annelerin hassasiyetini daha iyi anlıyorum, huzurla büyütün bebeğinizi inşallah
Ya valla kaç tane alacağıma karar veremedim Calci 6 tane istettim , bir de kaç katlı müslin daha iyi , bence de çok kurtarıcı bişey, benim bebiş kışa doğru doğacak o yüzden hafifçe sarmayı düşünüyorum uyanıp kendini çizmesin daha uzun uyusun diye, tecrübeli anneler bi el atın banamüslin örtü kurtarıcı gibi. hatta ben onu alırken eşim "ne gereği var ne işe yarayacak gereksiz örtü" demişti. 6 yaşına girecek hala onu kullanıyoruzÖrtünün adı da "gereksiz örtü"
Ya valla kaç tane alacağıma karar veremedim Calci 6 tane istettim , bir de kaç katlı müslin daha iyi , bence de çok kurtarıcı bişey, benim bebiş kışa doğru doğacak o yüzden hafifçe sarmayı düşünüyorum uyanıp kendini çizmesin daha uzun uyusun diye, tecrübeli anneler bi el atın bana
Çok almışım galibaBen ebebekten tek kat almıştım. Bir tane tek katın olsun. Ellerini sarman yeterli olacaktır. yüzünü çizmekten ziyade uyurken irkiliyorlar kendilerini uyandırıyor bu minnoşlar
Çok almışım galibaGeçen ay E bebeği de patlattım Allah ne verdiyse Eşim diyor abartıyorsun adama kızıyorum bir de ay ben nasıl dayanacam aralığa kadar karnımdan çıkarıp sevesim var tövbe ya rabbi
Ben en iyisi bir durayım yemin ederim adam imdat diyor artıkAldığın bir çok şeyi bir iki kere giyecek haberin olsunYani eşin bir miktar halı
Tavrıniz herzaman net olsun böyle. Asla bildiginizden şaşmayın doktor ne derse o. Benim bebeğim 2700 doğdu bir yada 5 kilo oldu. Sadece emiyordu. Kayinvaldem mama verelim dahada iyi olur dedi ama sürekli yani biktirana kadar söyledi su verelim falan diye bende en son bağırdım çok istiyorsanız dogurun bitane kendiniz bakın karışmayın dedim tabi bizimgi alınır mı 5 aylık çocuğa sakız vermiş1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
Sakız mı aman AllahımTavrıniz herzaman net olsun böyle. Asla bildiginizden şaşmayın doktor ne derse o. Benim bebeğim 2700 doğdu bir yada 5 kilo oldu. Sadece emiyordu. Kayinvaldem mama verelim dahada iyi olur dedi ama sürekli yani biktirana kadar söyledi su verelim falan diye bende en son bağırdım çok istiyorsanız dogurun bitane kendiniz bakın karışmayın dedim tabi bizimgi alınır mı 5 aylık çocuğa sakız vermişne kavgalar ettim ben bosverin bildiğinizi yapın
Ben en iyisi bir durayım yemin ederim adam imdat diyor artıkHevesliyim diye kıyamıyor da çok uzun bekledik bu bebişi, rabbim tüm bekleyenlere nasip etsin inşallah, bugün daha yeni trendyoldan eve siparişler yağdı, eşimin yüzüne bakamadım kapı o kadar çok çaldı ki Çalıştığım için otomotik süt sağma makinası bile aldım, umarım gereksiz bişey değildir, keşke post açsaydım bu konu ile ilgili
Aslında terslemiyorum çok öyle yapma böyle etme böyle yaptın mı şunu yaptın mı diye sorunca yeter dedi galibaValla yaz bebekleri kundağa sarılmaz zaten günah minnoşa, ya siz bildiğinizi yapın zamanla mecbur alışırlar , annenize güzel güzel anlatın boşuna kırılmasın, ay valla hamileyim daha doğmadan öyle bir sahiplendim ki resmen psikopatlık bu annelikGece gündüz alış-veriş halindeyim bebek rahat etsin diye almadığım şey kalmadı Annelik psikolojisi çok farklı birşeymiş, o yüzden annelerin hassasiyetini daha iyi anlıyorum, huzurla büyütün bebeğinizi inşallah
Bizim zamanımızda müslin yoktu, müslin de neymiş, pazen kundak diktir mis gibitecrübeli anneler bi el atın bana
Bende banyo kovası alırken bunu napıcaksın banyoda yıkarsın bebeği duş başlığından akıyor su gereksiz diye inatlaşmıştıÇok almışım galibaGeçen ay E bebeği de patlattım Allah ne verdiyse Eşim diyor abartıyorsun adama kızıyorum bir de ay ben nasıl dayanacam aralığa kadar karnımdan çıkarıp sevesim var tövbe ya rabbi
Evet herkes cigniyormus da onunda canı cekermis. Boğazına kaçsa ne olacaktı diye kavga ettim eşim ayrı kızdı ben ayrı kızdım şaka gibi gunlerdiSakız mı aman Allahım
Kızımda başta bazen ağlıyordu annem sürekli aç heralde diyordu ama sütüm vardı çok şükür biliyorum aç değil çok emiyordu sürekli emiyordu ona ragmen her kakada aç kaka yaptı acıktı diyordu mama verelim doymuyor galiba dedi vermedim çünkü bez sayısı baya iyiydi ordan doydugunu biliyorum. Emdikçe de çogaldı sütüm çok şükürTavrıniz herzaman net olsun böyle. Asla bildiginizden şaşmayın doktor ne derse o. Benim bebeğim 2700 doğdu bir yada 5 kilo oldu. Sadece emiyordu. Kayinvaldem mama verelim dahada iyi olur dedi ama sürekli yani biktirana kadar söyledi su verelim falan diye bende en son bağırdım çok istiyorsanız dogurun bitane kendiniz bakın karışmayın dedim tabi bizimgi alınır mı 5 aylık çocuğa sakız vermişne kavgalar ettim ben bosverin bildiğinizi yapın
Evet hemen aç diye damga vuruyorlar yaKızımda başta bazen ağlıyordu annem sürekli aç heralde diyordu ama sütüm vardı çok şükür biliyorum aç değil çok emiyordu sürekli emiyordu ona ragmen her kakada aç kaka yaptı acıktı diyordu mama verelim doymuyor galiba dedi vermedim çünkü bez sayısı baya iyiydi ordan doydugunu biliyorum. Emdikçe de çogaldı sütüm çok şükür
Yahu sakız nasıl verilir ya bogazına kaçsa Allah korusun ya
Evet hemen aç diye damga vuruyorlar yagazı var diye de ağlıyor bebekler anne kucağı içinde ağlıyor yani ama yok hemen kesin aç bu
İşte bizimkinin yaptığı tamamen dusuncesizlik cahillik. 9 aylikkende haşlama mısır vermiş ben mutfağı toplarken yine birgün sonra ağır kabızlıktan açıklık oldu yavrum lavman yapıldı sadece mısır çıktı biz şok olduk eşimde ben diyorum yedirmedim böyle bişey nerden yedi falan kayinvalidem sonra itiraf etti artık Ogün eşim deliye döndü bidaha bu çocuğa su bile icirme diye bidaha vukaat yaşamadık yani
Iyi yapmışım o zaman , çalışacağım için kullanırım diye düşündüm, otomotik olanlar daha kullanışlı bence de ..Bak çok önemli süt sağma makinası. Ben gereksiz görüp el pompası almıştım. Ayy doğum yaptım o kadar pişman oldum ki gittik aldık hemen bir tane rahatladım. Her hamileye söylüyorum bunu. Ablama da çok söyledim dinlemedi beni el pompası aldı o da sonra gördü anyayı konyayı dkgjfkdgj
Ne değişik şeyler var , her gün daha çok şaşırıyorum yemin ederim..Evet herkes cigniyormus da onunda canı cekermis. Boğazına kaçsa ne olacaktı diye kavga ettim eşim ayrı kızdı ben ayrı kızdım şaka gibi gunlerdi