Bebek bakımı annem kırıldı

Valla bebeğe kim bakıyorsa onun usulü olur yani kendi tarzınız kurallarınız varsa sizin bakmanız lazım.eğer geçici bir durumsa idare edin yok uzun vadeliyse o zaman kendiniz bakın.

Aslında terslemiyorum çok öyle yapma böyle etme böyle yaptın mı şunu yaptın mı diye sorunca yeter dedi galiba 🥶 ama yanlışlıkla çarpmış olabilir ben o konuda güvenmiyorum diye sormadım yanlışlıkla olabilir öyle şeyler olduysa uyutmayım hastaneye götürelim diye sormuştum😐

Valla 0-1 pek alma bir iki kez giyiliyor 0-3 al 1-3 al hatta kızım bir aylıl 3-6 olanlar bile oluyor. Bi de bebeğin kilosuna boyuna göre al bazı kıyafetler 50 cm mesela bebeğim 54 cm oldugu için boydan olmuyor patikli tulum oldugu için. Çok az kıyafet almıştım ben zaten benimde hatam herkes yenidoğan üşür dedi uzun kol aldım ağustos sıcagı keşke atlet alsaymışım Allahtan sıcak olur diye kısa kollu almıştım ama azdı yine de idare etti
Ben hepsini faklı aylara göre aldım bikac tane , kış bebeği olacağı için hem uzun kollu, hem kısa hem de sıfır aldım artık nasıl kullanırsam dedim , umarım hepsi işe yarar...

Valla bebeğe kim bakıyorsa onun usulü olur yani kendi tarzınız kurallarınız varsa sizin bakmanız lazım.eğer geçici bir durumsa idare edin yok uzun vadeliyse o zaman kendiniz bakın.
Oraya not yazdım bebeğe bakmıyor ben bebeğime kendim bakıyorum sadece ailemin yanındayım tek kalmamak için alıyorlar sevmek için duş wc için vs öyle anneme baktırmıyorum yani

İnsanlar gerçekten garipler, evet üzgğnğm ama çocuğu kimseye bırakmayın. Sığındıkları şeyler de ee sizi de böle böle büyüttük oluyor. Hiç gerek yok. Benim ex kv çocuk çok ağladı diye kendi memesini vermiş, bebeğim 4-5 aylık oldu misafirliğe gittik wc ye giderken komşuya kucağına verdim geldim çocuğun ağzına kısır yiyecek mi diye bulgur dayamışlar. Böyle böyle bizi sinir hastası ediyorlar. Lütfen ama lütfen çocuğunuzu kimseye bırakmayın.

Ben de çok destek gördüğümu söyleyemem ama desteği olanları kiskanmiyorum, dediğiniz gibi olanlar da vardır muhakkak ama yine de niyet okuyuculugu yapmayalım
Ben de destek görmedim o yüzden önemini idrak edebiliyorum. Çok biliyorsan kendin bak demeyi normal karşılayamıyorum. Zaten uzmanlar da annenin yalnız olmasını desteklemiyor.

1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.

Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi

Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
kavga etmeden sinirlarinizi anlatmalisiniz. ben genelde rahat bir insanim ama yaptigi seyler cok garip.

Karpuzdan daha fenası bacakları beni tedirgin ederdi. Kundağı bile bacakları serbest bırakarak yapıyoruz kalça çıkığı olmasın diye. Anladığım kadarıyla aileniz şehir dışında olduğu için gelmişken daha uzun süreli kalıyorlar ama anne sen gittiğinde ben de rahat adapte olabileyim diyerek bebek bakımının tamamını üstlenin. Anneniz size yemek ve hoş sohbet anlamında destek olsun yeter.

Daha 1 aylık bebek hassas olmakta haklısınız. 6 aydan sonra ancak rahatlar psikolojin. Bende 2 çocuk var büyüdüler ama yeni doğmuş bebekten korkuyorum çok stresli.

Ya ben bu konuya çok sizin gibi bakmıyorum. Beni de o anne büyüttü çok şükür ne kadar zarar verebilir ki çocuğuma sonuçta ilgi ve sevgi veriyorsa bariz belli Zarar vermiyorsa eskilerin de kendine göre usulleri var . Güzel dille anlatırım ama kalp kırmam seni de doğuran sapasağlam büyüten birinden bahsediyoruz.

O zaman idare et zaten kısa süre için kalp kırmaya değmez.
Zaten kırıcı şeyler söylemiyorum sadece öyle yapma böyle yapma diyorum ya da istemediğim bişeyi yapıp yapmadığını soruyorum su vermedin değil mi gibi karpuzdan dolayı ama alınmış yanlışlıkla vurmuş olabilir belki öyleyse doktora götürmek için uyuymamak için sormuştum çok dikkat ediyor o konuda şüphem yok yiyecek konusunda vardı heralde yapmaz artık

İnsanlar gerçekten garipler, evet üzgğnğm ama çocuğu kimseye bırakmayın. Sığındıkları şeyler de ee sizi de böle böle büyüttük oluyor. Hiç gerek yok. Benim ex kv çocuk çok ağladı diye kendi memesini vermiş, bebeğim 4-5 aylık oldu misafirliğe gittik wc ye giderken komşuya kucağına verdim geldim çocuğun ağzına kısır yiyecek mi diye bulgur dayamışlar. Böyle böyle bizi sinir hastası ediyorlar. Lütfen ama lütfen çocuğunuzu kimseye bırakmayın.
ne yok artık gerçekten bugün bazı kaynanalar emzirebilse bana ver emziriyim der diyordum yapan varmış demekki 🤦🏼‍♀️

Karpuzdan daha fenası bacakları beni tedirgin ederdi. Kundağı bile bacakları serbest bırakarak yapıyoruz kalça çıkığı olmasın diye. Anladığım kadarıyla aileniz şehir dışında olduğu için gelmişken daha uzun süreli kalıyorlar ama anne sen gittiğinde ben de rahat adapte olabileyim diyerek bebek bakımının tamamını üstlenin. Anneniz size yemek ve hoş sohbet anlamında destek olsun yeter.
İste bilmedikleri şeyler var bende yenidoğan oldugu için ve araştırıp öğrendiğim için öyle yapma böyle olmaz vs çok diyorm bebek şuan hassas olduğu için bende hassasım aslında annem değil kendim içinde yapıyorum ay yanlış tuttum yanlış yaptım ya çarpsaydım vs diye ama işte çarptın mı kafasını deyince alındı öncekiler de birikmişmiş aslında terslemiyorum sadece öyle yapma diye uyarıyorm

Ya ben bu konuya çok sizin gibi bakmıyorum. Beni de o anne büyüttü çok şükür ne kadar zarar verebilir ki çocuğuma sonuçta ilgi ve sevgi veriyorsa bariz belli Zarar vermiyorsa eskilerin de kendine göre usulleri var . Güzel dille anlatırım ama kalp kırmam seni de doğuran sapasağlam büyüten birinden bahsediyoruz.
Zarar vermek için yapmıyor zaten çok da seviyor aşırı sadece eski usul bazı yanlış şeyler var onları yapmaması için uyarıyorum ters söylemiyorm zaten sadece karpuz olayında çok kızdım diğerlerinde anne öyle yapma şöyle yap vs diyorum

X