- 7 Ocak 2016
- 10.299
- 49.624
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Hamile bir kadın olarak korkmam normal değil mi bu bakış açısından, bir anne bebeğine karşı ne kadar gözü kara oluyor biliyor musunuz? Çok hassas bir konu bence böyle şeyler yazılmamalı anne ve bebek arasındaki bağ hiçbirşeye benzemiyor...
Ben bir anne adayı olarak bu düşüncede olmanızı çok yadırgadım doğrusu, çok değişik bir bakış açısı hem de bir annesinizAnneyim ben gayet iyi biliyorum. Hamile olduğunuz bilmiyordum, bilseydim de bir şey değişmezdi gerçi. Her okuduğunuzdan bu kadar etkileniyorsanız doğurana kadar foruma girmemenizi öneririm.
Evet söyledim ilerideki hastalıklar bebeklikten geliyor falan sık sık öyle yapma böyle yapma deyince birikmiş içinde galiba dün de şaka yaptı kafasını vurdu diye ağlıyor diye misafirlikteydik orda da iki üç kez bişey yok dedi vurdu mu vurmadı mı hafif mi vurdu yoksa şaka mı onu soruyorum dedim en son bozuldu bugun de kızarık gibi görünce sordum bana güvenmiyor musun diye üzüldü gözleri doldu karpuzdan dolayı biraz fazla endişe ettim belki asla bi yere çarptırmaz dikkat eder sadece vurduysa uyutmayım doktora götürelim diye sordum. Yiyecek konusunda güvensizlik oldu sadeceİstediği kadar hava sıcak olsun, 1 aylık bebeğe sadece anne sütü verilir. Bir makalede okumuştum bulursam eklerim, su öldürücü bile olabiliyor bu kadar küçük bebekte.
Karpuzu yalatsaydı gaz ağrısından kıvranırdı bebeğiniz. Gerekirse tartışın sakın bir şey yalatmayın diye. Yazık günah, anneniz bile olsa pes etmeyin. Kemikleri daha su gibi bebeğin bacaklarını düz tutmaya falan çalışmak çok zararlı.
Yalnız çok ince pamuklu müsline hafif kundak yaparak sarabilirsiniz çünkü elleri sabit kalınca daha uzun uyuyorlar. Sıkı sıkı sarmaktan dolamaktan bahsetmiyorum hafif bir örtü.
Doktor kontrollerine annenizi de çağırın. Bizzat doktordan duysun yanlışı doğruyu.
Ben bir anne adayı olarak bu düşüncede olmanızı çok yadırgadım doğrusu, çok değişik bir bakış açısı hem de bir annesiniz
1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
Ay çok korkunç, bebeklerin bağırsak florası belli bir zamana kadar anne sütünü zor sindiriyorken karpuz suyu da nerden çıktı.. Benimde bebeğim olacak inşaallah ve asla müsaade etmem böyle şeylere, karşıdaki kişinin de üzülüp üzülmediğine bakmam hiç kusura bakmasın. Elimi sürmem demiş de isterse sürmesin ne yapayım, can benim canım onun bakımına da muhtaç değilsiniz ayrıca.1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
Vurmamış çok dikkat ediyor da belki yanlışlıkla olmuşsa diye sordum sadece yiyecek konusunda endişe etmiştim onu da yapmaz galiba artık böyle yaptım diye düşünüyorumBen bile merak ettim burdan vurdu mu vurmadı mı? Yani hassas bir dönemden geçiyorsunuz, sizi rahatlatması gerekirken bide stres etmiş. Sen de ağlasaydın madem; haklısınız bence
ben bakıyorum ama sevmek için falan alıyorlar ya da banyo wc yemek vs için falan sağolsun hakkını ödeyemem annemin yemeğimden temizliğime herşeyimi yaptı sadece bazı noktalarda aynı fikirde değiliz bilirsiniz işte büyüklerimizi o yüzden biraz fazla uyarıyorum öyle yapma böyle yapma diyeÇocuğa kimse bakmasın sadece siz bakın büyükler bir zahmet sadece temizlik yemek yapsın, hamileyim ve aşırı sinirlendim , offff ben doğurunca da buna benzer şeyler yaşanacak...
OkeyBu yeni gelin ve annelerin tribi kimsede yok gerçekten.
Yazık kadına gerçekten.
Boşver canım muhatap olma çok gerilmene değmezBen bir anne adayı olarak bu düşüncede olmanızı çok yadırgadım doğrusu, çok değişik bir bakış açısı hem de bir annesiniz
Annenizin yanında kalmaniz sorun değil bence . 20 hazirandan beri ailemin yanındayım. Kolik ve çok gazlı bebek. Hiç bir şekilde durmuyor. Ve tek başıma yapacağım bir durum değil. Diğer konu ise tavırlarınız net koyun. Bir de gönlünü alın anne ben bu şekilde büyütmek istiyorum diyeYanımda iki hafta kaldı eşim il dışı göreve gitti yalnız kalmayım diye annemin yanına geldim haftaya dönüyorum
Haklısın Calcim.Seninle aynı şeyi savunuyoruz bitanem.Herkes üyeye saldırmış resmen ne işin var annenin evinde hala diye.Bebek bir aylık insanın annesine ihtiyaç duyması suç mu.En büyük yardımcılarımız annemiz değil miİsveçli olmak suç mu ha suç mu
Annem 3 gün kaldı yanımda Kv 15 gün. Sonra ara ara geldi KV yardıma. İsterdim ki annem biraz daha dursun. İnsan istiyor annesini yanında. Çocuk ile ilgilenirken yemek yemeyi unuttuğum zaman kendi yediriyordu bana annem. Bak yine özledim annemi
Ne mutlu ki ona annesi yanında durabiliyor. 40 yaşına merdiven dayadım hala annem diyorum. Yardım için değil ki sadece manevi olarak da güç veriyor onun varlığı bana.Haklısın Calcim.Seninle aynı şeyi savunuyoruz bitanem.Herkes üyeye saldırmış resmen ne işin var annenin evinde hala diye.Bebek bir aylık insanın annesine ihtiyaç duyması suç mu.En büyük yardımcılarımız annemiz değil mi
Valla çok değişik bir zihniyetiniz var ...Anneliğimi yargılamak siz dahil kimseye düşmez, orda bir durun bence. Bakış açılarımızın aynı olmak gibi bir mecburiyeti zaten yok. Anne bebek arasındaki bağla ilgili ahkam kesip akıl verecek pozisyonda zaten değilsiniz. Yazmaktan yoruldum artık son kez olacağını umuyorum. Çocuğa bakan kişi kendi bilgisi, becerisi doğrultusunda bakar. Eğer anne çocuğun bakım şeklinden memnun değilse aynı bu konuda olduğu gibi o zaman kendisi bakmalı, yardım almamalı. Kendi evinde kendi çocuğuna kendi istediği şekilde bakmalı. Bunun yadırganacak nesi var?
Ya maalesef eskiler kendi baktıkları şekilde yaklaşıyorlar bebeğe, mesela dün kv dediki bebeği sararız kundak yaparız falan ben de sadece kollarını sararım uyurken yüzünü çizmesin diye o da çok sıkı değil yani dedim , kadın hemen demez mi biz çok sıkı sarardık kitap gibiVurmamış çok dikkat ediyor da belki yanlışlıkla olmuşsa diye sordum sadece yiyecek konusunda endişe etmiştim onu da yapmaz galiba artık böyle yaptım diye düşünüyorum
ben bakıyorum ama sevmek için falan alıyorlar ya da banyo wc yemek vs için falan sağolsun hakkını ödeyemem annemin yemeğimden temizliğime herşeyimi yaptı sadece bazı noktalarda aynı fikirde değiliz bilirsiniz işte büyüklerimizi o yüzden biraz fazla uyarıyorum öyle yapma böyle yapma diye
Okudugunuzu anlamıyorsunuz sanırım bebeğe annem bakmıyor ! ben kendi bebeğime kendim bakıyorum herseyini kendim yapıyorum eşim görevde olduğu için ailemin yanındayım ailemin yanındayım diye annem kendi istediği gibi bakacak diye bişey yok. Bebeğim oldu diye de ailelerimizin yanına hiç gelmeyecek miyiz bomboş bir yorum. Zaten başka şehirde yaşıyoruz yılda bir kez izne gidiyoruz ailelerimizin yanına bebek var kendi istediğini yapacak diye ailelerimizi hayatımızdan çıkaralım o zamanAnneliğimi yargılamak siz dahil kimseye düşmez, orda bir durun bence. Bakış açılarımızın aynı olmak gibi bir mecburiyeti zaten yok. Anne bebek arasındaki bağla ilgili ahkam kesip akıl verecek pozisyonda zaten değilsiniz. Yazmaktan yoruldum artık son kez olacağını umuyorum. Çocuğa bakan kişi kendi bilgisi, becerisi doğrultusunda bakar. Eğer anne çocuğun bakım şeklinden memnun değilse aynı bu konuda olduğu gibi o zaman kendisi bakmalı, yardım almamalı. Kendi evinde kendi çocuğuna kendi istediği şekilde bakmalı. Bunun yadırganacak nesi var?
Bence kendisi yardım görmemiş olanlar yardım görenleri çekemiyor, mesele bu.Yorumumda belirttim zaten, bir ay olmuş artık kalmasına gerek var mı diye ama. Burada annesi tam olarak çocuk bakmıyor, destek oluyor . Annenin sınırlarına saygi duymamayi mi gerektiriyor bu durum. Kaldı ki annesinin yaptığı direkt bebeği sağlığını riske atan şeyler. Yorumunuz çok ilginç geldi bana.
Bunalmış, yorulmuş annelere hep söylenen şey, anneye desteğin çok önemli olduğuyken, yorumunuz resmen işine gelmiyorsa destek alma demek.
Evet biz de böyle büyüttük bişey mi oldu diyorlar annem çok ısrarcı değil bir iki kez söylüyor ama ben yok deyince yapmıyor sadece karpuz konusu beni acaba başka zaman da yapar mı diye endişeye düşürdü. Tv konusunda çok dikkatli mesela öğrenmiş onuYa maalesef eskiler kendi baktıkları şekilde yaklaşıyorlar bebeğe, mesela dün kv dediki bebeği sararız kundak yaparız falan ben de sadece kollarını sararım uyurken yüzünü çizmesin diye o da çok sıkı değil yani dedim , kadın hemen demez mi biz çok sıkı sarardık kitap gibiE şimdi tartışayım mı ama onun dediğini yapmayacağım tabiki de , annem yaşasa o da kesin sıkı bir şekilde kundak yapmayı savunacaktı, anne de olsa kv de olsa zor bu konularda anlaşmak, onların dönemi bambaşka şekerli su ile büyütmüşler çocuklarını bizi asla anlamazlar , doktor tavsiyesi dışında bişey yapmalarına izin vermicem yapacak bişey yok maalesef , kırılan kırılsın minnoşuma kıyamam ben ...
Valla çok değişik bir zihniyetiniz var ...
Okudugunuzu anlamıyorsunuz sanırım bebeğe annem bakmıyor ! ben kendi bebeğime kendim bakıyorum herseyini kendim yapıyorum eşim görevde olduğu için ailemin yanındayım ailemin yanındayım diye annem kendi istediği gibi bakacak diye bişey yok. Bebeğim oldu diye de ailelerimizin yanına hiç gelmeyecek miyiz bomboş bir yorum. Zaten başka şehirde yaşıyoruz yılda bir kez izne gidiyoruz ailelerimizin yanına bebek var kendi istediğini yapacak diye ailelerimizi hayatımızdan çıkaralım o zaman