- 7 Ocak 2016
- 10.299
- 49.624
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
valla size pek anlatmakla ugraşmıycam siz bebeğiniz oldugunda doğumdan beri destek almadan herseyinizi yaparsınız inşallahbebeğimin bakımını ben yapıyorum annem bakmıyor sadece annemlerin yanındayım ama arada kendi bildiği şekilde yapıyor sizin düşüncenize göre bebeği olan kimse ailesinin yanına gelip durmasın o zaman severken falan annenin kuralları dışına çıkar diye neyse
Sorma sabun nedir biz size yaptık dedi bi deAy eskilerin bu mağara dönemlerinden kalma alışkanlıkları deli edecek beni, popoya sabun sokmak ne ya yuh.
Bakın anneniz de torun sevmek istiyor belli, siz de kırmak istemiyorsunuz..
Alın karşınıza konuşun. Mutlaka güzel bişey söyleyerek başlayın "Anne seni çok seviyorum ve annelik tecrübene de çok güveniyorum, (bundan sonra eleştiriyi sıunun) ama... bebek bakımıyla sağlığıyla ilgili devir çok değişti, yanlış bişey yapmayalım diye seni uyarıyorum lütfen beni dinle uyardığım zaman olur mu?" diye yumuşacık konuşun.
Halledersiniz.
Genelde o uyurken giriyorum duşa ama bugun durmadı hiç bi wc için bırakmıştım kafasını kırmızı gibi görünce çarptı mı bi yere dedim alındı
[/QUOTE
Bebeğin tutus seklinden ötürü carpmasi zor gibi 1 aylik sonucta .
Kendi çocuguma kendim bakıyorum herşeyimi kendim yapıyorum zaten sadece annemlerin yanındayım iki haftalıgına annem bakmıyorValla annesini kaynanasini yanina getirip gece gunduz cocuguna baktirip evinin isini gordurup üstüne de onu yapma bunu yapma diye kadinlari darlayanlara ayar oluyorum. Kendi dogurdugunuz cocuga kendiniz bakarsaniz bu sorunlarin hicbirini yaşamazsınız
Anneler elbette bizden daha tecrübeli insanlar ama eskiden bu kadar herşey bilinmiyordu falan o yüzden doğru bildikleri yanlışlar çok gerçekten sıkıntı etmeyin o anda bebeğin stresiyle böyle tepkiler vermissinizdir annenizden iki güzel laflla gonlunu alırsınız anneler uzatmaz zaten sıkıntı etmeyin gönlünü alın yolunuza bakınEşim il dışı görevde haftaya evime dönüyorum zaten yemek temizlik herşeyimi annem yaptı ben bebeğe baktım ama işte karpuz olayı biraz güven kırdı
Annem 2 hafta kaldı yanımda sadece sonra gitti, gerek ilk gerekse ikinci çocukta yapma sakın dediğim her şeyi gizli gizli yaparken gördüm onu, defalarca kez uyarmama rağmen yaptı. Hala daha yapıyor. Benimki laf söylemez bana biliyor çünkü suçunu büyükler bizim kadar ince eleyip sık dokumuyor çocuk yetiştirirken. O anlatırken dinliyorum da yani resmen salmışlar bizi biz careta caretta gibi yolumuzu bulmaya çalışmışız adeta.1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
Sabun olayında haklısınız ama Karpuz veya su yalayinca noluyor midesine bile girmez karpuzun damlası1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Not: çocuğumun bakımını herseyini kendim yapıyorum sadece annemin yanındayım lohusa olduğum ve eşim iş dışı görevde oldugu için
İsveçli olmak suç mu ha suç muAy burdaki üyeler de hepsi İsveçli.Ailenin evinde. E işin var,bebek bir aylık olmuş artık evine git falan.Eminim siz hiç ailenize gitmediniz ya da aileniz size gelmedi.Wala bu forum sahte yüzlerin bizzat örnek olarak gösterilicek yeri.Herkes kendini olmadığı biri gibi gösteriyor.Çok komiksiniz isveçli hanımlar
Ben bile merak ettim burdan vurdu mu vurmadı mı? Yani hassas bir dönemden geçiyorsunuz, sizi rahatlatması gerekirken bide stres etmiş. Sen de ağlasaydın madem; haklısınız bence1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Çocuğa kimse bakmasın sadece siz bakın büyükler bir zahmet sadece temizlik yemek yapsın, hamileyim ve aşırı sinirlendim , offff ben doğurunca da buna benzer şeyler yaşanacak...1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Nasıl böyle düşünürsünüz ne demek orası sizin eviniz değil istediği gibi bakarlar , gerçekten korkunç bir yorum...Sonuç olarak bebeğinize tek bakmak istemediğiniz veya bakamadığınız için annenizin evine gelmişsiniz. Sizin eviniz dahi değil orası. Kendi kurallarınızı uygulamak istiyorsanız kendi evinizde kendi başınıza çocuğunuza bakmalısınız.
Nasıl böyle düşünürsünüz ne demek orası sizin eviniz değil istediği gibi bakarlar , gerçekten korkunç bir yorum...
Hamile bir kadın olarak korkmam normal değil mi bu bakış açısından, bir anne bebeğine karşı ne kadar gözü kara oluyor biliyor musunuz? Çok hassas bir konu bence böyle şeyler yazılmamalı anne ve bebek arasındaki bağ hiçbirşeye benzemiyor...Sıkıldım bu konudan, aynı şeyleri defalarca yazdım, diğer yorumlarımı okursanız ne anlatmak istediğimi anlarsınız. Cımbızlama yapmayın. Yorumumu beğenmek veya desteklemek gibi bir mecburiyetiniz zaten yok ama saygı çerçevesinde cevap yazmak zorundasınız. Korkunç yakışıksız bir tabir.
sormaAy burdaki üyeler de hepsi İsveçli.Ailenin evinde. E işin var,bebek bir aylık olmuş artık evine git falan.Eminim siz hiç ailenize gitmediniz ya da aileniz size gelmedi.Wala bu forum sahte yüzlerin bizzat örnek olarak gösterilicek yeri.Herkes kendini olmadığı biri gibi gösteriyor.Çok komiksiniz isveçli hanımlar