- 7 Mart 2019
- 2.951
- 1.464
- 32
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim. Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Yanımda iki hafta kaldı eşim il dışı göreve gitti yalnız kalmayım diye annemin yanına geldim haftaya dönüyorum1 ay olmuş artık kalmasına gerek var mı
Ya kırmak istemiyorm ama işte karpuz değdirdiğinden beri tereddüt ediyorum annemle öyle sarılıp öpmeli bi ilişkim yok ama alıcamBence alın gönlünü, yok anne ben çok stresliyim sen kusura bakma hiç öyle der miyim derseniz bir de öpücük yaparsanız biter gider diye düşünüyorum:)
Eee gönder anneni bir ay olmuş sonuçta1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi
Bakmıyorlar doğum için geldi sonra eşim il dışı göreve gitti bende annemlerin yanına geldim bebeğime ben bakıyorum onlar seviyor ya da wc banyo zamanı vs veriyorum işte haftaya da evime dönüyorumBir sağlık sorununuz mu var,neden çocuğunuza büyük ebeveynleri bakıyor?
Bebeğe anneniz bakıyorsa kendi usulüne göre bakar siz ancak yorumda bulunabilirsiniz. Kim bakarsa onun kuralları geçer. Kendi kurallarınızı uygulamak istiyorsanız veya memnun değilseniz ki olabilir bu noktada sizi eleştirmiyorum o zaman bebeğinize kendiniz bakacaksınız.
Hah tamam işte evinize dönün kendi başınıza canınızın istediği kurala göre bakın bebeğinize,başınız ağrımaz o zaman.Bakmıyorlar doğum için geldi sonra eşim il dışı göreve gitti bende annemlerin yanına geldim bebeğime ben bakıyorum onlar seviyor ya da wc banyo zamanı vs veriyorum işte haftaya da evime dönüyorum
Bakmıyorlar doğum için geldi sonra eşim il dışı göreve gitti bende annemlerin yanına geldim bebeğime ben bakıyorum onlar seviyor ya da wc banyo zamanı vs veriyorum işte haftaya da evime dönüyorum
Eşim iş dışı görevde haftaya dönüyorum evime. işte o an kızınca değmedim bile dedi yalatmadı ama acaba yalayacak mı diye mi baktı bilmiyorum tam dudağına değerken kızdım. Belki gene kızarsam diye mi söylemedi acaba diye düşündüm vurduysa uyutmuycam ondan soruyorum dedim ama biriktirmiş içinde gözleri dolduTepkim daha sert olurdu benim muhtemelen. Bir aylık bebeğe karpuz yalatmak ne demek . Bacakları düz olsun diye yaptığı şey zaten kalça çıkığına sebep olabilecek şey. Bebekler kucakta falan tam tersi bacaklarını çekip kurbağa gibi uyurlar
Ayrıca bir ay olmuş artık, özel bir durumunuz yoksa annenizi evine gönderin
Yorumumda belirttim zaten, bir ay olmuş artık kalmasına gerek var mı diye ama. Burada annesi tam olarak çocuk bakmıyor, destek oluyor . Annenin sınırlarına saygi duymamayi mi gerektiriyor bu durum. Kaldı ki annesinin yaptığı direkt bebeği sağlığını riske atan şeyler. Yorumunuz çok ilginç geldi bana.Bebeğe anneniz bakıyorsa kendi usulüne göre bakar siz ancak yorumda bulunabilirsiniz. Kim bakarsa onun kuralları geçer. Kendi kurallarınızı uygulamak istiyorsanız veya memnun değilseniz ki olabilir bu noktada sizi eleştirmiyorum o zaman bebeğinize kendiniz bakacaksınız.
Eşim il dışı görevde haftaya evime dönüyorum zaten yemek temizlik herşeyimi annem yaptı ben bebeğe baktım ama işte karpuz olayı biraz güven kırdıEee gönder anneni bir ay olmuş sonuçtahem bebeğin sorumluluğunu senin alman gerek bence annenler ev işlerinde yardımcı olmalı ben böyle düşünüyorum
Ne alaka çocugu olan kimse ailesinin yanına gitmeyecek mi o zaman ? Annem bebeğe baksın diye annemin yanına gelmedim eşim görevde yalnızım lohusayım tek kalmayım diye geldim bebeğimin bakımıyla ben ilgileniyorum annem yemek evinin yemeğini temizliğini yapıyor torununu seviyor bebek bakımında bana uymayan şeyleri var diye annemin yanına gelmeyecek miyim muhalefet olmak için saçma yorum yapıyorsunuzSonuç olarak bebeğinize tek bakmak istemediğiniz veya bakamadığınız için annenizin evine gelmişsiniz. Sizin eviniz dahi değil orası. Kendi kurallarınızı uygulamak istiyorsanız kendi evinizde kendi başınıza çocuğunuza bakmalısınız.
Yaptıklarınin bebeğe nasıl zarar verebileceğini güzelce anlatıp, kaygılarınizi dile getirin. Üslubum yanlış oldu özür dilerim diyebilirsinizEşim iş dışı görevde haftaya dönüyorum evime. işte o an kızınca değmedim bile dedi yalatmadı ama acaba yalayacak mı diye mi baktı bilmiyorum tam dudağına değerken kızdım. Belki gene kızarsam diye mi söylemedi acaba diye düşündüm vurduysa uyutmuycam ondan soruyorum dedim ama biriktirmiş içinde gözleri doldu