- 26 Şubat 2019
- 4.633
- 6.750
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Anneler, kayınvalideler bakıyorsa bu tarz şeylere her daim hazırlıklı olmak lazım. Karpuz da yalatırlar, ağzına üzüm de sıkarlar. Verme dersin kafeinli mi, katkı maddeli mi bakmadan canı çekmistir diyip çikolata yedirmeye çalışırlar... yaparlar da yaparlar yani. Laftan sözden de anlamadıkları gibi hemen alınıp küserler, lafı işine gelmiyorsaya getirirler. O yüzden kendinizi laf anlatmaya çalışmakla yormayın, mecbur değilseniz bırakmayın.1 aylık bebeğim var anneler kaynanalar eski usül hep bilirsiniz. Havalar sıcakken bir damla su verelim dedi yok dedim Bacakları düz olsun diye kalçadan eliyle düzleştirir gibi yapıyordu yapma dedim kalça çıkığı olabilir sürekli de bacaklarını ayrı tut diyorum bezini alırken ayaktan tutup kaldırıyor dik oluyo birleşiyo bacaklar öyle yapma diyorum neyse 20 günlükken acaba yalayacak mı diye düşündü galiba dudagına karpuz değdi bende kızdım su bile vermeyin diyorlar karpuz yalatmaya çalışıyorsun diye. O günden beri anneme güvensizlik oldu başka bi akrabamız da torununa salatalık yalatmış belki o da yapıyor bişey olmamış diye düşünür diye. Bi de herşeye bişey olmaz ondan onda bişey yok diyor ama ben daha ince düşünüyorum kaka yapamamıştı eskiden sabun sokuyorlardı sabun sokalım azcık dedi yok dedim.
Dün akşam misafirliğe gittik orda şakasına demiş gezdirirken aha kafasını vurdu dedi bende neresini dedim bişey yok dedi güldü bende hafif vurdu da mı bişey yok yoksa şaka mı yapıyor ondan mı bişey yok dedi anlamadım iki kere daha neresini vurdu dedim kızım bişey yok dedi hepsinde anne vurdu mu vurmadı mı dedim alındı vurmadı dedi
Neyse sabah kafası kızarık gibi geldi anneme vermiştim duş için kafasını çarptı mı dedim biriktirmiş içinde sen bana güvenmiyor musun bi daha böyle dersen elimi sürmem dedi gözleri doldu ağlayacaktı baya. Üzüldüm ama karpuz olayından beri gözüm görmeden bişey yalatırsa diye tereddüt ediyorum herşeye bişey olmaz ondan dediği için de. Kırmak da istemiyorum ama bazen büyükler kafalarına göre iş yapıyor üzüldüm kırılmasına artık yapmaz galiba bana sormadan değil mi