eevet canım kim olucak ilk hamiş acaba...
ama ben hamile olsamda nasıl sevineceğim bilmiyorum..sağlıkla kucağıma almadan rahat edemem herhalde...korkularım hep benle olacaktır...
bazen belkide hamile olduğumu öğrendiğimde değişecektir herşey dieee...artık yaşayıp görcez rabbim büyüktür...
haklısın cnmm
hele benim hamile kalcağım snr ikiz olacakları 22 hfta karnımda taşıyacağım we snr onları canlı canlı doğurupda snr göremeden ayrılacağım............
ama oluyo işte hayat kısmeet kaderrr
allah beterinden saklasın işlhh
Merhaba arkadaslar benide aranıza alırmısınız?Bende 16. haftamda düsük yaptım.27 martta yasadım o kötü olayı.Halada kendime gelebilmis deilim.Nasıl kendime gelicem bilmiyorum
kızlar size bişey anlatmak istiyorum. istanbuldayken bi tanıdığımızın sene devriyesi için mevlüdü vardı ona gittik. neyse bebeğimi kaybettiğimi bilen bi kadın bana o malum cümleyi kurdu (geçmiş olsun canım daha gençsin yine olur üzülme falan ) dedi. neyse ortamda bi sürü kadın vardı. bi anda herkes kendinden bahsetmeye başladı. bulunduğum yerdeki 5 kadında daha önce düşükler yapmış. biri 4 kez düşük yapmış şimdi bi kızı var. diğeri ilk çocuğunu düşürmüş sonra oğlu olmuş aradan zaman geçmiş 2. çocuk için çalışmalara başlamış. ve oğlundan sonra tam 3 kez düşük yapmış şimdi bir kızı daha olmuş. diğeri endometriozis hastasıymış çocuğun olmaz demişler iki kez doğal yolla hamile kalmış ama düşükle sonlanmış . sonrasında tam 2 kez tüp bebek denemiş olmamış şimdi artık peşini bırakmış. diğeri 6 aylık bebeğini kaybetmiş şimdi 20 yaşında bi oğlu var. diğeride ilk bebeğini kasım ayında troid yüzünden kaybetmiş. tedavi görüyormuş.. bi aan nereye geldim ben dedim. mevlüd mevlütlükten çıktı kadın doğum kliniğine dönüştü. diyeceğim o ki o kadar çok varki kızlarr bebeğini kaybeden.yani düşünün bir evin içinde ben dahil 6 kişi bebeğini kaybetmişti..bu tabiki bana moral olamaz ama en azından düşüklerin arkasından çocukları olanları görünce biraz daha umutlandım.. ben inanıyorum burda olan herkes bi gün bebişlerimizi kucağımıza alıcaz. ve artık onlardan konuşmaya başlıcaz. birbirimize resimlerini yollayacağız. kim bilir belkii bi gün yanyana bile gelicez bebişlerimizle bizler...o yüzden kızlar kopmak yok birbirimizi hep takip edicezzz
kızlar ben kürtajdan sonra 1 hafta kanama yaşadım son günlere doğru leke şeklinde.kürtajdan 20 gün sonra da regl oldum.3 gün sürdü .bu kez kafama takıldı acaba regli değilde kürtaj sonrası yendien kanamamıydı? bu kadar erken gelebilme ihtimali varmıdır . çünkü genelde ilk reglinin gelmesi 30 hatta 45 günü bulanlar varmış.
Canım..Bizim gibi melek annelerini görmek çok üzüntü verici ama bu acıları yaşayan tek biz değiliz diye birazda olsa acımızı paylaşıyoruz... Çok yeni acımız elbette geçmicek sadece üzeri örtülecek ama bitmicek asla.. Burda dertleşip acılarımızı birazda olsa rahatlarız belki.. Allahım tekrar vermesin böyle bir acı inşallah..
Sevgili Naz benide eklermisin bu acı tabloya??
tabiiki eklerim cnmm hg aramıza:)
htpinar 33 yaş İstanbul 31.03.2011 de normal doğum yaparak doğurduğum oğluşum 9 gün yaşadı ve 09.04.2011 de vefat etti.
bu bzm kaderimiz cnmm bzde neler almıştık eşimle kızlarımıza hala bu ay son taksidini ödedik aldığımız ayakkabıların ne acı demi bebeklerim yook ama bn onlara aldığım ayakkabanın taksidini ödüyorum annem hepsini hurçlara koyup sakladıCanım benim bende günlerdir hani Candan'ın bir şarkısı varya ''Kul kurar kadar gülermiş'' diye başlıyor o şarkıyı dinleyip ağlıyorum..Biz hayaller kurarken alışverişler yaparken yavrumuzu hiç kucağımıza alamayacağımız belliymiş..Oysa biz hayaller kurup alışverişler yaptık.. Allahım o aldıklarımı hiç giydiremeyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.. O kadar özenle hayranlıkla aldığım ciciler bi kutuya kapanıp kaldırılmak kaderimiş
Burada dertlesmek bana iyi geliyo.Sadece ben yasamamısım diyorum ama yinede üzülüyorum.O kadar ümitle bekliyordum ki düsük tehlikem olmama rağmen düseceğini sanmıyordum.Rüyalarımda bebeğimi görüyordum onu severken öperken düsmeyecek diyordum.Taki düsürmeden bir kaç gün önce gördüğüm rüyada anladım düseceğini ama kimseye anlatmadım rüyamda anneme anne karnıma bak bombos rahatlamısım diyordum.Sonrada düstü zaten.
ben eşime dün dedim korkuyorum çünkü doktor eşime korun dedi ama nolur nolmaz ya tutarsa diye beklemeden tutsa doktor korkmayın dedi bi sorun olmaz dedi ama folbiol vermişti mutlaka kullan dedi ben de acaba lasammı dedim eşime şimdiden yaza düşüneceğiz korunmayı temmuz ağustos gibi bırakıcaz ama bizim ilki de çabuk tutmuştu..o yüzden. eşimde mayıs gibi folbiol u kullanmaya başla haziran sonu gibide doktora gideriz ok verirse başlarız dedi..bir yandan çok korkuyorum ama bir yandanda folik aciti kullanmaya başlarsam belki o moda çabuk girerim azda olsa vcudumu hazır hissederim diye düşünüyorum..Canım benim bende o kadar korkuyorumki yavaş yavaş şimdi birdaha hamilelik düşünebiliris diyorum ama ya aynı şeyleri yaşarsak diye yeniden naparım diyorum...
Allahım bir daha yaşatmasın bu günleri...
canım sanki başımıza geleceklerden dolayı biz hiç hazırlık yapmadık sadece bir zıbın takımı var yavrumun...isim bile düşünmemiştik hayeller kuramadık...Canım benim bende günlerdir hani Candan'ın bir şarkısı varya ''Kul kurar kadar gülermiş'' diye başlıyor o şarkıyı dinleyip ağlıyorum..Biz hayaller kurarken alışverişler yaparken yavrumuzu hiç kucağımıza alamayacağımız belliymiş..Oysa biz hayaller kurup alışverişler yaptık.. Allahım o aldıklarımı hiç giydiremeyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.. O kadar özenle hayranlıkla aldığım ciciler bi kutuya kapanıp kaldırılmak kaderimiş
Canım yaa bende aynı senin gibi düşünüyordum ve acaba bende bir tuhaflık mı var diyordum. Bende bu olayı yaşadıktan sonra herkes kendi hikayelerini anlatmaya başladı.. Neredeyse çevremdeki herkesin ilk bebekleri düşmüştü..Bende onları duydukça azda olsa ümitlenmiyor değilim..
Hatta karşı komşum bebeğini 38 haftada doğurmuş ve iki kez ağzını açmış kapatmış ve birden kalbi durmuş dr lar hiçbişi yapamamış bişi yokken sağsağlam doğan bebk 3 sn de ölüvermiş koca bebekdi diyor 3,5 kilo doğmuş hemde... Neredeyse çoğu kadın bu acıyı tatmış inşallah allahım birdaha yaşatmaz ve dediğin gibi sağlıklı güzel bebeklerimiz kucağımıza alabiliriz..
Hastaneden herkes kucaklarında bebekleri ile dönerken biz boş döndük inşallah Allahım o günleri bizde görürüz kucağımızda sağlıklı canlarımızla evimize gelip onları büyüttüğümüz günleri...
Burada dertlesmek bana iyi geliyo.Sadece ben yasamamısım diyorum ama yinede üzülüyorum.O kadar ümitle bekliyordum ki düsük tehlikem olmama rağmen düseceğini sanmıyordum.Rüyalarımda bebeğimi görüyordum onu severken öperken düsmeyecek diyordum.Taki düsürmeden bir kaç gün önce gördüğüm rüyada anladım düseceğini ama kimseye anlatmadım rüyamda anneme anne karnıma bak bombos rahatlamısım diyordum.Sonrada düstü zaten.
pınarcım bilgilerin eksik ne kdrlıktı bebeğin we korunma süreniz ne kdr bide adetin bellimi?
canım bize amniyosentez yapıldı...bebeğimde hidrosefali oluşmutu biliyosun ve başka anomalide olunca genetik yada kromozomsal olma durumu varmı diye..çok şükür testler temiz çıktı..doktor muayenede bi problem olmadığını rahmin kendini topaldığını söylemişti...birde folbiol verdi ve hamile kaldığımda gerekli vitaminler almam gerekecek fazlasıyla..onun dışında korkulacak bi durum yok bir bir daha olma ihtimali herkeste olabilecek kadar dedi..Orange cım
Bizde geçen yıl ağustosda çalışmalara başlamıştık 2.ayda da hemen tutmuştu ve temmuz 2011 annesi adayı olmuştum..Şimdide eğer aynen olursa temmuz 2012 annesimi olucas ...Allahım bu kez izin verirse inşallah bir daha bir acı yaşatmazsa ....
Ama nasıl olacak ne yapıcam bilmiyorum.. Hiç cesaretim yok açıkçası.. Ya yeniden olursa diye çıldıracağım..
Siz ne gibi araştırmalar yaptınız? Yani ikinci gebelikde ne yapmak gerekior ? Nasıl bir yol olucak ben bu hafta gidicem profuma daha gitmedim doğumdan beri normal kontrole gittim ama bu konu ile ilgili hiçbişi yapmadım daha..
Offffff herşey silbaştan ne kadar sıkıntılı günler bekliyor beni... Şimdi acaba acaba diye diye stresden ölücem bu kezde bundan doğururum ben yaa
arkadaşlar boş gebelik teşisyle kürtaj olan varmııııı
çok geçmiş olsun cnm öncelikle wallahi cnm bilemedin ne diyeceğimi enn iisini dr sölerarkadaşlar merhaba bende aranıza yenı katıldım.28 ocak 2011 ilk hamılelıgım kurtajla sonuclandı hala kendıme gelemedım subat ve martta adetlerım cok duzenlı ıdı martta adetımı olması gereken zamanda gordum ama adet bıtımınden bıkaç gun sonra tekrar başladı ve bı hafta kadarda o surdu kafam cok karıstı doktor a gıttım olabılır dedı sadece yumurtalıkların temız gebe kalabılırsın dedı ama benım kafam allak bullak 3.ayın dolmasını beklerken tamda son zmaanlarına yaklasmısken kotu oldu bu kurtajdan sonra doktorum 3 ay vermıstı onun bıtmesını beklerken bu olay benı cok uzdu aranızda buna benzer bır durumla karsılasan oldumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?