- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.403
- 63
Adı Zeynep'mişBen yeni koymak istediği isim asel diye anlamıştım aslında
Adı Zeynep'miş
Şuan Asel koymak istiyormuş konu sahibesi
doğru anlamışsınız :)
O zaman bizim şehirde geleneksel isimlere kimse yüz vermiyor. Mesela 2 farklı şehirde birbirini tanımayan iki arkadaşım var ikisi de pera koydular. Çocuklarımızın döneminde Ayşe ve Zeynep kalmayacak benceKızımın çift adı var biri Zeynep. Birinci sınıfa gidiyor 4 Zeynep var sınıfta,kimi çift konulmuş kimi tek.
Anaokulunda, park, hastane o kadar çok denk geldik ki. Ben çok kullanılmasındna rahatsız değilim zaten ama size denk gelmemiş demek ki. Hâlâ bayağı kullanılıyor.
Bencede, benim kızımın adı ZeynepZeynep çok güzel bir isim
Asel nedir Allah aşkına
Şimdi nette baktım..temizlik,saflık anlamı da varmış.Fatma isminin neresi güzel anlamı sütten kesilmiş kadın
Yani bal demek sonuç olarakAsel ismi Kur'an-ı Kerim'de, Muhammed Suresi'nin 15'nci ayetinde geçmektedir. Söz konusu ayette, cennette bir bal ırmağı olduğundan bahsedilir ve bu ayette "Asel" kelimesine yer verilir.
Pera palas gibiO zaman bizim şehirde geleneksel isimlere kimse yüz vermiyor. Mesela 2 farklı şehirde birbirini tanımayan iki arkadaşım var ikisi de pera koydular. Çocuklarımızın döneminde Ayşe ve Zeynep kalmayacak bence
Bal değil demedim ki :)Yani bal demek sonuç olarak
2021de en çok koyulan isimdi yanlış hatırlamıyorsamKızımın çift adı var biri Zeynep. Birinci sınıfa gidiyor 4 Zeynep var sınıfta,kimi çift konulmuş kimi tek.
Anaokulunda, park, hastane o kadar çok denk geldik ki. Ben çok kullanılmasındna rahatsız değilim zaten ama size denk gelmemiş demek ki. Hâlâ bayağı kullanılıyor.
Bencede, benim kızımın adı Zeynep
ama Zeynep Asel aslında
ama bize göre kızzzz zeynoooooo
zeynepŞu an ismi ne??
ZeynepŞu an ismi ne??
Cennetteki bal ırmağının adı asel değil. Bu tamlamada geçen bal kelimesi asel. Yani anlamı cennetteki bal ırmağı değil. Her şeye Kuran’da geçiyor diyorlar ya Kuran’da yalancı da geçiyor mesela. Asel de o şekilde sadece bir kelime. Kuran’da geçmesi anlam ifade etmiyor, bunu dile getirmeye gerek bile yokBal değil demedim ki :)
Siz kaynak gösterin cennetteki bal ırmağı olduğuna dair kuran da geçiyor mu dediniz. Bende size kaynak ile geldim :)
Yani evet bal ' Cennette ki bal ırmağı :)
Bende çok severim eski isimleri, Zeynep yaklaşık 15 yıllık bir hayalin mutlu son ile bitişidir benim içinZeyno müthiş shshd
Yaa eski isimleri seviyorum ben, Arapça veya Türkçe bir geçmişi olan isimleri. Yeni isimlere bir türlü ısınamadım Linda, Luna, Arya bilmem ne
Hoşgeldin Ebubekir Sıddık2. İsim çok saçma geliyor bana. Her Taraf 2 isimli çocuk dolu. Ağır ağır uzun uzun isimler
Hanımefendi, siz geçiyor mu dediniz bende size ayet ile geldim hala bir şeyler söylüyorsunuz.Cennetteki bal ırmağının adı asel değil. Bu tamlamada geçen bal kelimesi asel. Yani anlamı cennetteki bal ırmağı değil. Her şeye Kuran’da geçiyor diyorlar ya Kuran’da yalancı da geçiyor mesela. Asel de o şekilde sadece bir kelime. Kuran’da geçmesi anlam ifade etmiyor, bunu dile getirmeye gerek bile yok
Zeynep çok güzel isimmm . Sülalede olduğu için koyamadımKızımın çift adı var biri Zeynep. Birinci sınıfa gidiyor 4 Zeynep var sınıfta,kimi çift konulmuş kimi tek.
Mesala nebahat geçiyor bizimkilerde isim olarak koyuyor anlamı hayvan sesiCennetteki bal ırmağının adı asel değil. Bu tamlamada geçen bal kelimesi asel. Yani anlamı cennetteki bal ırmağı değil. Her şeye Kuran’da geçiyor diyorlar ya Kuran’da yalancı da geçiyor mesela. Asel de o şekilde sadece bir kelime. Kuran’da geçmesi anlam ifade etmiyor, bunu dile getirmeye gerek bile yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?