- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.403
- 63
Cennetteki bal ırmağı demek :)O kadar mahkemelerle uğraşıp koya koya Asel mi koyacaksınız bir de? Çok yaratıcı bir isim, hiç duymamıştım doğrusu. Anlamı ne, kesin cennetten düşen bir şey?
O kadar çok zeynep,ayse,fatma var ki..güzel isimler ama ben tercih etmezdimŞuanki ismi Zeynep
Arapçada bal demek asel kelimesi. Cennetteki ırmak olduğu herhangi bir kaynakta yazıyor mu, Kuran’da mesela?Cennetteki bal ırmağı demek :)
Benim kızımın 2. ismi hemen savunayım
yok valla yeni nesilde üçünü de duymadım. Kızlarda duru, masal, lina, maya derin, asel öok duyuyorum. Bugüne kadar oğlumla yaşıt bir tane Ayşe Fatma veya Zeynep duymadım.O kadar çok zeynep,ayse,fatma var ki..güzel isimler ama ben tercih etmezdim
Kız bacım sen deli misin :)Şuanki ismi Zeynep
Yoruma gelAklıma annem geldi
Benim kızımın 2.ismi Aselo da hep dalga geçer Aselsan Elektrik diye
Ama ben koymak zorundaydım rüyama kadar girmiştirüyamda hamileliğimn 9.haftasında kendimi yemyeşil bir orman içinde bal akan bir şelalenin önunde görmüştüm, hocaya sorunca bana kızım olacağını söylemişti
Sonra araştırınca gördüğüm rüyanın anlamının cennette ki bal ırmağı' olduğu kanaatine vardım, ismin anlamı çünkü bu :)
Ve 2.ismini Asel verdim
bunu da neden anlattım bilmem
Fatma isminin neresi güzel anlamı sütten kesilmiş kadınO kadar çok zeynep,ayse,fatma var ki..güzel isimler ama ben tercih etmezdim
ASEL NE DEMEK?Arapçada bal demek asel kelimesi. Cennetteki ırmak olduğu herhangi bir kaynakta yazıyor mu, Kuran’da mesela?
Fatma değil ama ayşe ve zeynep benim cevremde çok varyok valla yeni nesilde üçünü de duymadım. Kızlarda duru, masal, lina, maya derin, asel öok duyuyorum. Bugüne kadar oğlumla yaşıt bir tane Ayşe Fatma veya Zeynep duymadım.
Teşekkürler biz çok memnunuz :) ( anne baba olarak ) :)Yoruma gel
Su yeşim doğa diye rüyayı kendi dilinde yorumlamak varken illa
Neyse hayırlı olsun
Asel ismi doğa isminden daha mı anlamlı da mı tınısı güzel
Asel imişŞu anki ismini yazsaydınız? Böyle nereden bileceğiz müneccim miyiz biz?
Önemli olan çocuğun memnuniyetide kimse onlara sormuyor işteTeşekkürler biz çok memnunuz :) ( anne baba olarak ) :)
Ben yeni koymak istediği isim asel diye anlamıştım aslındaAsel imiş
Asel ismi Kur'an-ı Kerim'de, Muhammed Suresi'nin 15'nci ayetinde geçmektedir. Söz konusu ayette, cennette bir bal ırmağı olduğundan bahsedilir ve bu ayette "Asel" kelimesine yer verilir.Arapçada bal demek asel kelimesi. Cennetteki ırmak olduğu herhangi bir kaynakta yazıyor mu, Kuran’da mesela?
Kızımın çift adı var biri Zeynep. Birinci sınıfa gidiyor 4 Zeynep var sınıfta,kimi çift konulmuş kimi tek.yok valla yeni nesilde üçünü de duymadım. Kızlarda duru, masal, lina, maya derin, asel öok duyuyorum. Bugüne kadar oğlumla yaşıt bir tane Ayşe Fatma veya Zeynep duymadım.
O yüzden 2 isim koyduk işte :)Önemli olan çocuğun memnuniyetide kimse onlara sormuyor işte
Şaka bir tarafa sağlıkla büyüsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?