• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

Hanımefendi, siz geçiyor mu dediniz bende size ayet ile geldim hala bir şeyler söylüyorsunuz.
Geçiyor kuranda ayette belirtiyor. Anlamı da bu bitti gitti :) daha uzatmaya gerek var mı ?
Benc yok. teşekkürler :)
Aynen. Anladım mevzuyu zaten

Mesala nebahat geçiyor bizimkilerde isim olarak koyuyor anlamı hayvan sesi🤷‍♀️
Ben onu demek istmedim aslında. Yorum sahibi 2 farklı yorum yapıyor once kaynak soruyor, kuran da geçiyor mu diyo :) Kaynak gösteriyorum kuranda geçtiğini söylüyorum daha sonra kuranda geçmesi birşey ifade etmiyor diyor :) E kaynak soruyordun gösteriyorum iştee :)

Aşağıdaki gibi mesela, bu ne perhiz ne lahana turşusu :)
Kuran’da mesela?

Kuran’da geçmesi anlam ifade etmiyor,

Ben onu demek istmedim aslında. Yorum sahibi 2 farklı yorum yapıyor once kaynak soruyor, kuran da geçiyor mu diyo :) Kaynak gösteriyorum kuranda geçtiğini söylüyorum daha sonra kuranda geçmesi birşey ifade etmiyor diyor :) E kaynak soruyordun gösteriyorum iştee :)

Aşağıdaki gibi mesela, bu ne perhiz ne lahana turşusu :)
Hanımefendi Kuranda bal anlamında geçiyor. Cennetteki ırmağı tanımlamak için kullanılmış tek bir kelime değil asel. İnşallah anladınız. Yani cennetle ya da ırmakla alakası bile yok, Kuran’da geçiyor olsa bile.. dolayısıyla anlamı cennetteki bal ırmağı bu kelimenin demek sadece bir güzelleme. Böyle olup olmadığını merak etmiştim, böyleymiş işte

Hanımefendi Kuranda bal anlamında geçiyor. Cennetteki ırmağı tanımlamak için kullanılmış tek bir kelime değil asel. İnşallah anladınız
Hanımefendi son kez açıklıyorum :)
Daha da uğraşamayacağım gerçekten. Kızıma koyduğum ismi takdir edersniz ki 64873 kere araştırmışımdır :)
Şimdi Kuranda Muhammed suresinin 15.ayetinde geçer.Burada söz konusu ayette yani; cennette bir bal ırmağı olduğundan bahsedilir ve bu ayette de ASEL kelimesine yer verilir. Asel sözcüğüde burada BAL olarak kullanılır.

Anlatabildm inşallah siz anlamışsınızdr :) iyi forumlar.

Peki süreç nasıldı ne kadar sürdü gerekçe olarak ne sundunuz
ben değil arkadaşım yeni doğmuş bebeğinin ismini değiştirdi ama bildiğim kadarıyla nüfusa gitti hemen hal etti. bi sormanızda fayda var

Küçük nedir yahu hsgsdfdsffds
Döner kadın mıydı belki Döne'dir, nüfus memuru yanlış anlamıştır. Yani o da şahane bir isim değil ama kebaptan iyidir:deli:

Ben de bir Elma tanıyorum, ailesi Elmas koymuş adını n. memuru yanlış yazınca Elma olmuş :eek:
Annemin tanidigi iki yakın arkadaş olan teyzeler vardı birinin adı zeytin diğerinin fındıkdı 😀.

Çokmu komik ? Ben o isimşe bebeğime seslenirken tıhaf oluyorum ısınamadığım birşeyler var diyorum niye dalga geçercesine konuşuyosunuz keşke destekleyici cevaplar yazsanızda insan rahatlasa biraz
Seni desteklemek anlamak isterdim ama yok yani dokuz ay önce de Asel diye isim vardı neye isinamiyorsuniz anlamadım ki

Küçük nedir yahu hsgsdfdsffds
Döner kadın mıydı belki Döne'dir, nüfus memuru yanlış anlamıştır. Yani o da şahane bir isim değil ama kebaptan iyidir:deli:

Ben de bir Elma tanıyorum, ailesi Elmas koymuş adını n. memuru yanlış yazınca Elma olmuş :eek:
Türkiye
İran
Suriye
Tamam
Zilli
Maşallah

Bunlar dosyalarda gördüğüm, insanlara verilmiş isimler.

Screenshot_20220419-211203_Chrome.jpg

Back