• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

Birkac ay once yeni sahiplendigim kopegime isim secmeye calisiyordum. Aslinda okur okumaz icime cok sinen bir isim vardi ama yine de arastiriyordum belki daha iyisini bulurum diye. Terapistim bana `Ismin mukemmeli olmaz. Hayvanlar ve cocuklar ismin kendisinin ne oldugu ile ilgilenmez, ona seslenirkenki ses tonunla, hissettirdigin duygulari bilirler` demisti. Ben de size diyeyim bunlari, belki rahatlarsiniz :)

O kadar çok zeynep,ayse,fatma var ki..güzel isimler ama ben tercih etmezdim
yok valla yeni nesilde üçünü de duymadım. Kızlarda duru, masal, lina, maya derin, asel öok duyuyorum. Bugüne kadar oğlumla yaşıt bir tane Ayşe Fatma veya Zeynep duymadım.

Şuanki ismi Zeynep
Kız bacım sen deli misin :)
Zeynep ne kadar güzel bir isim :)
Anlamı da öyle, babasının süsü demek- değerli taş-mücevher anlamında aynı zamanda :)
Yaklaşık 15 yasından beri kızım olursa Zeynep koyacağım demiştim :D sonuç 30 yasında anne oldum kızımın adını Zeynep koydum, ikinci adınıda rüyamda gördüğüm için snn dşündüğün Asel'i ekledim :) sonuç Zeynep Asel oldu :) Ben memnunum kulağada çok hoş geldiğini dşünüyorum ama ben senin yerinde olsam Asel için Zeynep'ten vazgecmezdim :)

Aklıma annem geldi :KK70:
Benim kızımın 2.ismi Asel :KK70: o da hep dalga geçer Aselsan Elektrik diye :KK70: :KK70:
Ama ben koymak zorundaydım rüyama kadar girmişti :KK70: rüyamda hamileliğimn 9.haftasında kendimi yemyeşil bir orman içinde bal akan bir şelalenin önunde görmüştüm, hocaya sorunca bana kızım olacağını söylemişti :KK36:
Sonra araştırınca gördüğüm rüyanın anlamının cennette ki bal ırmağı' olduğu kanaatine vardım, ismin anlamı çünkü bu :)
Ve 2.ismini Asel verdim :KK70:

bunu da neden anlattım bilmem :KK70: :KK70:
Yoruma gel
Su yeşim doğa diye rüyayı kendi dilinde yorumlamak varken illa
Neyse hayırlı olsun
Asel ismi doğa isminden daha mı anlamlı da mı tınısı güzel🥴

Arapçada bal demek asel kelimesi. Cennetteki ırmak olduğu herhangi bir kaynakta yazıyor mu, Kuran’da mesela?
ASEL NE DEMEK?

Asel kelimesi Arapça kökenli bir isimdir ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen, Cennet'teki dört ırmaktan biridir. Kelime anlamı "bal" veya "bal ırmağı" şeklindedir.

* Cenntteki 4 ırmaktan biri'dir :)

kaynakta var yani. Araştırıp yazınız.
Teşekkürler :)

yok valla yeni nesilde üçünü de duymadım. Kızlarda duru, masal, lina, maya derin, asel öok duyuyorum. Bugüne kadar oğlumla yaşıt bir tane Ayşe Fatma veya Zeynep duymadım.
Fatma değil ama ayşe ve zeynep benim cevremde çok var

Yoruma gel
Su yeşim doğa diye rüyayı kendi dilinde yorumlamak varken illa
Neyse hayırlı olsun
Asel ismi doğa isminden daha mı anlamlı da mı tınısı güzel🥴
Teşekkürler biz çok memnunuz :) ( anne baba olarak ) :)

Arapçada bal demek asel kelimesi. Cennetteki ırmak olduğu herhangi bir kaynakta yazıyor mu, Kuran’da mesela?
Asel ismi Kur'an-ı Kerim'de, Muhammed Suresi'nin 15'nci ayetinde geçmektedir. Söz konusu ayette, cennette bir bal ırmağı olduğundan bahsedilir ve bu ayette "Asel" kelimesine yer verilir.

Kızımın çift adı var biri Zeynep. Birinci sınıfa gidiyor 4 Zeynep var sınıfta,kimi çift konulmuş kimi tek.
Anaokulunda, park, hastane o kadar çok denk geldik ki. Ben çok kullanılmasındna rahatsız değilim zaten ama size denk gelmemiş demek ki. Hâlâ bayağı kullanılıyor.

Önemli olan çocuğun memnuniyetide kimse onlara sormuyor işte
Şaka bir tarafa sağlıkla büyüsün
O yüzden 2 isim koyduk işte :)
Hangisini isterse onu kullanır, eh sonuç olarak doğar doğmaz ona soramazdık sen ne isim istiyorsun diye malum cevap veremezdi bize :KK51: ileride yine beğenmezse değiştirip istediğini koyabiir, kendi hayatı, kendi tercihleri:)

amin cümlemizinkini inşallaahhh

Back