Bebeğimmm :(

Ben de yaşadım. Hem de anlattığının üç beş gömlek üstünü, ağırını.... Ama seni çok iyi anlıyorum. Çünkü o senin evladın ve senin başına gelen bu. Sana en ağır gelen de bu. O yüzden belki de aynı duyguları paylaştık.

Ben normal doğum yaptım. Oğlum doğduğunda aglamadi. Doktor ihmali sonucu (bilirkişi raporu ile tespit edildi) doğum sırasında uzun süre nefessiz kaldı. Doğduğunda ciddi solunum sıkıntısı vardı direkt yoğun bakima alındı ve makineye bağlandı. Hasar öyle büyüktü ki yaşama şansı verilmedi. Yaşasa bile kesin engelli olur denildi. Yoğun bakım kapısında tüm lohusaligimi harcadım. 36 gün. Oğlum için doktugum gözyaşları, ettiğim dualar.... Bir daha gulemem dedim... Yaşasa da, gitse de... Üç aylik olmasına beş gün kala ağladı bebeğim. Ben o sesi duyunca ağladığını bile anlayamadım. Sessizliğine öyle çok alışmıştık ki... Hep umutsuz konuştular hiçbir şey beklemediler oglumdan. Bense sadece onu çok sevdiğimi hissedebilmesini istedim Rabbimden. Şimdi 13 aylık ve hasta. Ama ben ona her baktığımda dünyanın en mutlu annesiyim. Çünkü bana kattiklari öyle büyük ki... Allah'a derin bir inancim var. Hiçbir şeyin sebepsiz olmadığına inanıyorum ve oğlumu daha şimdiden cennette bana anne derken koşarken kahkaha ile gülerken görebiliyorum. Bana bunlar belki dünyada doyasıya nasip olmayacak ama biraz sabırla hepsini yasayacagima inanıyorum. Ömür ne de olsa kısa...

Biraz iç döküş oldu benimkisi... Anlattığın kadarıyla ve benim de bu yolda edindiğim tecrübeler sonucu bebeğin gayet iyi hiç üzülme... İlk bir haftada bu aşamaya gelen bir bebeğin çok ciddi bir sorunu yoktur Allah'ın izniyle. Mutlaka bir çocuk nöroloji doktoru görsün. O gerekenleri size söyler zaten. Ama endişe etme... Geride biraktiklarin artık seni daha güçlü bir anne yapmalı. Oğluna sımsıkı sarıl. Onun en çok buna ihtiyacı var.

20 gün önce doğum yaptım. 37 haftalıktı 1 hafta yoğun bakımda kaldı aynı sizinki gibi... Nefes almakta güçlük çekiyordu. Ciğerleri yanınca hemen pes ediyormuş bebeğim. Çok zor zamanlardı... Ve ben okjensiz kalması durumunda bir hasar olabileceğini ilk kez burada okuyorum. Bana söylenen sezaryan doğumda sık karşılaşılan bir durum olduğu. Cigerdeki suyu atamıyor olmalarından kaynaklı olduğu söylendi. Bir sorun çıkmayacak öyle olsa doktoru söylerdi... Sizede söylerdi... Siz sormuşsunuz ihtimal demiş sadece...

Cok uzulerek okudum yazini.. Rabbim kuzuna sifa sana dayanma gucu versin. Ihmal varsada o kisileri bildigi gibi yapsin.

Cok gecmis olsun.
Benim arkadasim da benzer bir seyi yasadi ,2 hafta kuvozde kalan bebegi norolojik muayenelerini yapip saglikli bir sekilde kucagina verdiler. Bildigim kadariyla bu sekilde de olmasi gerekiyor, ciktiktan sonra baska bir doktora goturursunuz o ayri ama o hastanede her turlu tedavinin yapilmis olmasi gerekiyor diye biliyorum.

Allah bin şifa versin oğlunuza çok geçmiş olsun size de.Rabbim bundan sonra iyi güzel günler göstersin ikinize de.bir bilgim yok inş tez zamanda toparlar bebeğiniz
Aminn allah razı olsun
Çok üzüldüm okurken kendimi tutamadım Allahım acil şifalar versin tez zamanda iyilessin insallah
Insallah cok sagolun
Belki de cok korkunçtu rabbim kimseye yaşatmasın.
Aminn insalalh allah bağışlasın yavrunuzu insalalh.
Allaha şükür iyi olmasina cok sevindim .
Tek duam bir an önce sağlığına kavuşması.çok geçmiş olsun
Amin cok teşekkürler.
Allah bagislasin yavrularinizi insallah.
Masallah benim bebegimde saglikli olur insalalh onun için daha güçlüyüm zaten karnımda hissettgim andan itibaren .

Insallah ♡

İnşallah allah bağışlasın meleklerinizi
allah razi olsun allah kimseyi ayirmasin evladindan insallah.
Insallah cok guzel gelir sonuclar hayirli haberler alirsiniz.
Rabbim büyük insallah arastirip götüreceğim insallau.
Innsallah aminnn herkesin yavrusunu bağışlasın Allahim.

Çok geçmiş olsun başım ağrıyordu üzerine okuyunca içime saplandı ağrı, çok zor allahım şifa versin evlatlarımıza birşey olmasın, tüm meleklere masumlara . Nörolog için hemen hareket edebilirsiniz . Benim kızımıda hipotoni demişlerdi ben bekleyemezdim uzun süre gereken tüm tetkikleri hemen yatırmıştım . Izmirdeyseniz prf.hasan tekgül mükemmel bir doktor hala takibimizi kendisi yapar . Ege üniversitesi öğretim.gorevlisi aynı zamanda

Allah şifa versin yavrunuza..

Ben de ikiz bebeklerimi kuvezde bıraktığımda zorlanmistim. Tabii bizim Erken doğumdu aynı zamanda.

Öncelikle ilk nöroloji muayenesi 3. Ayda yaptirin.Öncesinde götürmek hiçbir anlam ifade etmez.O zaman istenilen sonuç alınabilir çünkü.Beynin o dönemdeki yapısı ile ilgili.cok iyi bir de nörolog bulun.

Benim de bir bebeğim azcik da olsa oksijensiz kaldı . Bizim de sürekli nörolojik takiplerimiz var.beynin de oksijen aldığına dair izler var dedi Dr. Bu gelişim geriliğine sebep olabilirmis hiçbirşeye de sebep olmayabilirmiş. Nitekim bebeğimin gelişim geriliği var kaba motor hareketlerinde. Sonuçta yakalıyor Geriden de olsa yakalıyor akranlarıni.

Her şey yoluna girecektir. Rabbim tüm evlatlarımızı korusun. Bol bol süt sağın en çok sutunuze ihtiyacı var.

Yok canım Ankara'da Hacettepe ye götürmüştük.

Bebeğin moro refleksi dedikleri sıçramaları için mi? Ben de dün çektirdimi eeg. Sonuç bekliyorum.
Başka şüpheniz var mıydı
Evet moro refleksiymiş. West sendromu diye şüphelenmiştik. Hayır başka şüphem yoktu. İdrar yolu enfeksiyonu geçirmişti tedavisi devam ettiği sırada bir hafta içinde birden yattığı yerde gülerken oynarken üst üste sıçramaya ve sonrasını ağlamaya başladı. Aynı gün akşam yine tekrarladı doktorumuz video istedi. Ertesi gün yine tekrarladı ve abimden dolayı sürekli tetikte olduğum için Prof.yönlendirdi eeg çekildi ama ben aynı gün sonucu aldım. Sizin başka şüpheleriniz var mı?

Bir de planlı sezeryan demişsin buna rağmen bebeğin neden doğduğunda yarım saat nefes alamamış. Ne yaşanmış doğum anında bununla ilgili bilgin var mı? Hastane yada doktor ihmali olabilir mi? Çünkü bir futbolcuydu sanırım Antalya’da eşi sezeryan doğumda size benzer süreçler yaşıyorlar ve olayın üzerine gittiklerinde hastane ihmali olduğunu öğreniyorlar şu an mahkemelik olay öyle hatırlıyorum. Yani ne gibi açıklamalar yaptılar neden yaşanmış böyle bir durum?

Allah şifa versin yavruya en kısa zamanda o da kavuşsun size. Ama okurken nasıl da korktum. Bin şükür allah size bağışlamış. Taburcu olunca başka bir doktora götürün mutlaka içiniz rahat etsin.

Cok cok gecmis olsun...
Oyle bir yazmissiniz ki yazinin direk sonuna baktim ins bir sey olmamistir diye. Cok sukur oglunuzu kucaginiza almissiniz.

Ben sadece normal dogumda bebeklerin oksijensiz kalma riski oldugunu saniyordum, sezaryen dogumda olmasina sasirdim. Neden nefessiz kaldi bebeginiz?

bu tur dogum kusurlarinda bebeklerde olusan hasarlar hemen tespit edilebiliyor. Iciniz rahat olsun diye farkli doktorlara elbette kontrol ettirin ama simdiki doktorunuz saglikli diyorsa guvenin ve rahatlayin. Bogazinin tahris olmasi cok normal, hortum sokulmus. Cok zor gunleri anlayabiliyorum ama siz guclu olmalisiniz ki bebeginiz sizin gucunuzu hissedip, sizden guc alsin. Anne sutu en buyuk sifa bebeklere, ins sutunuz bol olur ve uzun sure emzirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…