Bebeğim :(

Ay sacmalamasin doktor ya.. tamam ciddi seyler artik erken teshisle tedavi edilebliyor ama her bebek bir degildir bu birincisi. Ikimcisi , bebekler cok cin canlari istemedi mi hic bisey yapmazlar.. benim de kizim var 16 aylik ve anne baba demiyor cani istedi mi ismine bakiyor istemedi mi bakmiyor. Elektrik supurgesinden bi 3ay onceye kadar korkardi..mikser blendr sesinden hala korkuyor. Dudak buzup aglamaya duruyor yaninda kimse yoksa o an.. balondan korkuyor ellemek istemiyor mesela.. olur yani bebek bu daha. Priz koruyucusnu benim kizim da yerde bulup gidip ayni koruyucudan takili olan prizin ustune takmaya calismisti mesela ama sekil kaplumbagasiyla 1kere bile oynamadi sekilleri uygun yerden atmadi icine. Kizim yurumuyor da daha ben daha beter endiseleneyim o zaman.. :/ kizim da isaret edip bisey pek gostermez bi de.. bana normal geldi yazdiklariniz. Ilac milac dusunmeyin ama istiyosaniz pedagoga gidin..

Gecmi
gecmis olsun oncelikle. Doktorun sizi yonlendirmesinin sebebi otizmden suphelenmesi. Bu ve bunun gibi sorulari bilincli tum doktorlar 18 aylikken sorar ce duruma gore yonlendirme yapar; cunku erken teshis cok onemli. Bu arada oglunuzun oyle oldugunu dusunmuyorum ben de ama bir pedagog’a goturmekte fayda var. İlac verecek vs diye cekiniyorsunuz ama bunun tedavisi ilac degil ve su anda endise etmeniz gereken sey ilac da degil. Bir an evvel goturun cocugu ve iciniz rahat etsin

Bence sakin ol panik yapma ama her ihtimale karşı da psikiatriye götür içinde kalmasın. Çunku bizler ne desek boş bilemeyiz ki seni de yanlış yönlendirmek istemem.Herkese ilaç vermiyordur bu mümkün değil. Universite hastanelerinde gelisimsel pediatri bölümü oluyor. Bi şey olmadığını doktordan duyup rahatlarsın inşallah.

Bence hemen panik yapmayın. Her çocuk farklıdır ama tedbir amacıyla götürün bence. Bana sorarsanız çok anormal gelmedi zamanla oturur bunlar

Çocukları temmuza denk getirin arkadaşlar garip birer yengeç olsunlar temuz doğumlu olup yaramaz olan çocuk şahsen görmedim

Bir yengeç olarak hiç öyle bir çocuk değildim. Her daim ilgiyi üzerinde tutmaya çalışan, başına gelen her türlü sorun ve zorlukta ailesini seferber eden bir çocuktum.

İçiniz rahat olsun benim kizim 16 aylık doktorun istediği şeyleri yapmıyor mesela. Yabancı ortam yabancı insan bunlara tepki veriyor bence bu sekilde. Bu arada benimki de supurgeden çok korkuyor. Ama şunu farkettim 2 tane supurgem var biriyle iş yaparken o peşinde gezip supurgeyle oynuyor ama diğerini görünce ağlamaya başlıyor calistirinca kıyamet kopuyor zaten. Bence bu da tam olarak bo gösterge değil. Ama siz de takip edin. Tv 'den uzak tutun hikaye kitaplarını birlikte inceleyin. Basit oyunlar mesela oyuncak atma vs oynayın. Gerekirse aynı testleri tekrarlatin. Ya da başka bir doktora da gidin ki bi sorun varsa -sanmiyorum- erken teşhis edilmiş olur

Endise etme canim biseyi yoktur muhtemelen

Benim buyuk oglumda herseyi gec yapti nerdeyse 3 yasinda konustu

Suan gayet zeki hatta erken konusanlardan bile zeki masaAllah :)

Otizm ilaçla tedavi edilmez. Kaldı ki bir buçuk yaşındaki çocuğa psikiyatrist antidepresan yazacak değil. Olabilir, olmaya da bilir. Bir muayene olmasında fayda var sadece. Siz profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşamazsınız sonuçta evladınız.

Bizde futbol oynuyoruz evde,babayla ikisi kaçıyo ben kovaliyorum bidr ogla 28 ay ben baktım kendimi sorguluyorum neyi yanlış yaptık acaba diye, daha doktora gitmeden bunalıma girdim

Sizleri alıntılayabildim, genel olarak herkese de cevap vermiş olayım. İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle, içimi rahatlattınız. Ama yine de dediğiniz gibi doktora bir göstericem. Ben duramam çünkü şimdi... Kafam da kurar dururum. Bir günde paranoyak oldum zaten. Habire çocuğa "Oğlum şuraya bak oğlum buraya bak" Sonra "Niye bakmadı" falan oluyorum.. Hiç alakasız bir şey yaparken mesela bir anda dönüp adını söylüyorum dönüp bakıyor mu diye. Dışarıdan bakan bu kadın rahatsız mı diyecek.. Asıl benim tedavi görmem lazım :/ Hem çocuğumun farkındayım, sizin yorumlarınızdan sonrada biraz daha rahatladım, hem de 2 dk sonra yine aynı düşüncelerin içine düşüyorum..

Genel olarak göz teması kuruyor mu demişsiniz, evet kuruyor. Özellikle yeni birini görünce gözünü ondan ayırmıyor. Bizimle de olduğu kadar işte.. Mesela ben burunlarımızı birbirine yaklaştırıp oyun yapıyorum. O zaman gözlerimin içine bakıyor.

AdAm_OLaCaK_KIZ sanırım şuan sende de aynı problem var. Aynı kurt yani.. Bende randevu alıcam. Önce devlete gidicem, sonra özele. Devlette hemen randevu çıkmıyormuş bazen. Duruma göre artık.
Çok çok sağolun destekleriniz için..

Her çocuk bir değil ki.
Çocuğunuz o an dr a tepki vermek iletişim kurmak istememiş olabilir ve 36 aylık çocuğum süpürge sesinden hala korkar sevmez.insan içine çıktığında da pek tepki vermezdi 2 yaşından sonra başladı gayet normal bir çocuk. Siz yinede kontrol edin ama dönüp bakmadı diye de panik olmayın

Şu an bebeğim tam 18 aylık hepsini yapıyor anne dede gitti bitti kedi süt sıcak gibi kolay kelimeleri söyleyebiliyor. Ama şu unutulmamalı her çocuk farklı daha erkende öğrenir daha geçte. Biraz onunla ilgilenmeyle alakalı bir sürü dergisi var onu gösteriyoruz dışarda gösteriyoruz hususi onunla konuşuyoruz. Bence çocuğunuzda hicbir problem yok ne demek ilaç kullanmak bu adam delirmiş sanırım. Bizimki ismini duyunca hemen bakiyor bizi tanıyor gösteriyor bir şeyleri ama mesela blendirdan süpürgeden korkuyor.

Kuzum ıcını ferah tut ama bır gstersen bılene ıyı olur yanı en azından ıcınız rahat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…