9 aylık bebeğimin gelişimsel durumu

Bebeğiniz 9 aylık değil 7 aylık. 7 aylık bir bebeğin yaptıklarını yapıyorsa sorun yoktur. Erken doğmuş hemen yakalayamazlar akranlarını. Lütfen etrafa aldırış etmeyin. Benim kızım da 1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık. Ama 9 aylık boyunda kilosunda bile değil 😂 Herşey zamanla toparlanacak. Kıyas yapmayın ama yapacaksanız da düzeltilmişse göre yapın.
Ben bazen boncuğumun erken doğduğun gözardı ediyorum. Teşekkür ederim içim rahatlıyor. Genel olarak erken doğan bebişler yavaş yakalıyor demek ki 🤷🏻‍♀️

Haklısınız, biliyorum ama aşağıda bu normal mi tarzında yorum yapan hanımefendi gibi yorum yapanlar olduğu zaman korkuyorum. Mutlaka kötü niyetli değil etrafımızdakiler ancak tedirgin oluyorum elimde değil

Kötü niyetli değil elbette ama ya yanlış okudu ya yanlış biliyor ya kendi çocuğu çok erken yürüdü onunla kıyaslıyor bilemezsiniz. O yüzden böyle şeyleri burada sormayın.
Doktorunuzdan başka kimseyi önemsemeyin bu konularda. Konu komşuya da bakmayın.
Benim oğlum 10-11 aylık gibi emeklemeye başlamıştı.
Bana akrabalar diyordu ki emekletme yürümez. Hayatımda bu kadar saçma çok az şey duymuştum ama yaşlılar dermiş mesela bunu. E şimdi emeklemek istiyor büyüyünce zaten yürüyecek sonsuza kadar emeklemeyecek ki. Yürümesine engel bir sorunu varsa da ben müdahale etsem de düzelmez.
14 aylık yürüdü sonra dediler ki bak emeklerin geç yürüdü ulan ben mi emeklettim 14 ay neden geç ayrıca. Kime göre neye göre 😂
Komşumun oğlu 22 aylık yürüdü. Anne doktor. Nörolojiye götürdü ortopediye götürdü 18. Ayında. Sorun çıkmadı. Kendi zamanını beklediler zamanı gelince yürüdü.
Siz panik yapsanız da yapmasanız da anlamı yok. Akışa bırakın biraz ❤️

Ben bazen boncuğumun erken doğduğun gözardı ediyorum. Teşekkür ederim içim rahatlıyor. Genel olarak erken doğan bebişler yavaş yakalıyor demek ki 🤷🏻‍♀️
O da çok değişiyor inanın hepsi farklı. Benimki yakalayamadı ama kendimi üzmemeye çalışıyorum mutlu bir bebeğim var. Kan değerleri iyi. Elinden geleni yapıyor. Zorlasam ne olacak sanki hadi kızım hızlı uza desem ne olcak 😂 bu kadar oluyorsa biraz akışa bırakmak daha iyi. Siz gülün gülücükleri öğretin ona elbet yürüyecek de koşacak da hatta tutamayacağız :)

düzeltilmiş 9 aylık zannettim pardon. Bebek 7 aylık şuan bu durumda normal görünüyor ama yine de takip edin ihmal etmeyin

O da çok değişiyor inanın hepsi farklı. Benimki yakalayamadı ama kendimi üzmemeye çalışıyorum mutlu bir bebeğim var. Kan değerleri iyi. Elinden geleni yapıyor. Zorlasam ne olacak sanki hadi kızım hızlı uza desem ne olcak 😂 bu kadar oluyorsa biraz akışa bırakmak daha iyi. Siz gülün gülücükleri öğretin ona elbet yürüyecek de koşacak da hatta tutamayacağız :)
Allah'tan çok güler yüzlü bir bebek. Gülünce gözleriyle güler ☺️ Sizin kızınızda yeter ki sağlıklı olsun. Rabbim hepsine sağlık versin, sağolun ☺️🙏🏻

düzeltilmiş 9 aylık zannettim pardon. Bebek 7 aylık şuan bu durumda normal görünüyor ama yine de takip edin ihmal etmeyin
Bana normal gelmedi dediniz 🥲 gayet de normal halbuki. Şüpheye düşecek mevzu bile gok
Bunu şimdi yazdım yanlış görmüşüm pardon

Kendi doktoru bu olayı normal buluyor mu ? Açıkçası bana normal gelmedi
Siz neyi normal bulmadınız? 7 aylık bebek yürümesi mi gerekiyordu yada yatar pozisyondan oturur pozisyona geçmesi mi? Belki sizinki erken yapmıştır herşeyi ama her bebek farklı. Konu sahibi arkadaş oturma 9 ay, yürüme 18 ayı geçmemeli. Kontrole götürüyorsunuzdur zaten problem olursa doktorunuz söyler. Telaş yapmayın lütfen.

Kötü niyetli değil elbette ama ya yanlış okudu ya yanlış biliyor ya kendi çocuğu çok erken yürüdü onunla kıyaslıyor bilemezsiniz. O yüzden böyle şeyleri burada sormayın.
Doktorunuzdan başka kimseyi önemsemeyin bu konularda. Konu komşuya da bakmayın.
Benim oğlum 10-11 aylık gibi emeklemeye başlamıştı.
Bana akrabalar diyordu ki emekletme yürümez. Hayatımda bu kadar saçma çok az şey duymuştum ama yaşlılar dermiş mesela bunu. E şimdi emeklemek istiyor büyüyünce zaten yürüyecek sonsuza kadar emeklemeyecek ki. Yürümesine engel bir sorunu varsa da ben müdahale etsem de düzelmez.
14 aylık yürüdü sonra dediler ki bak emeklerin geç yürüdü ulan ben mi emeklettim 14 ay neden geç ayrıca. Kime göre neye göre 😂
Komşumun oğlu 22 aylık yürüdü. Anne doktor. Nörolojiye götürdü ortopediye götürdü 18. Ayında. Sorun çıkmadı. Kendi zamanını beklediler zamanı gelince yürüdü.
Siz panik yapsanız da yapmasanız da anlamı yok. Akışa bırakın biraz ❤️
Doğru söylüyorsunuz. İnsanın evladına tamamen gözünü yummadan biraz beklemesi gerekiyor galiba. Oğlumu doktorun kriterleri haricinde kimseyle karşılaştırmayacağım. Herkes o kadar çok şey söylüyor ki...
Rahatlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻🤍

Siz neyi normal bulmadınız? 7 aylık bebek yürümesi mi gerekiyordu yada yatar pozisyondan oturur pozisyona geçmesi mi? Belki sizinki erken yapmıştır herşeyi ama her bebek farklı. Konu sahibi arkadaş oturma 9 ay, yürüme 18 ayı geçmemeli. Kontrole götürüyorsunuzdur zaten problem olursa doktorunuz söyler. Telaş yapmayın lütfen.
Bebek 9 aylık zannettim o yüzden öyle yazdım 7 aylık oluyor tam fark etmemişim acele okudum . Sonra konu sahibine yazdım zaten siz rahat olun .

Erken doğsun doğmasın 7 aylık bebekler yürümez sıralamaz emeklemez
Bebeğiniz 7 aylık, 7 aylık bebekten beklentileriniz normal mi
Bebeğiniz gayet normal olması gerektiği gibi
Ama siz bu beklentilerinizle ona stres yüklüyorsunuz
O elaleme bir sorun bakalım 7 aylıkken bebekleri koşuyormuymuş koşuyormuymuş
Neden doktorlara inanmazsınız anlmıyorumki

Erken doğsun doğmasın 7 aylık bebekler yürümez sıralamaz emeklemez
Bebeğiniz 7 aylık, 7 aylık bebekten beklentileriniz normal mi
Bebeğiniz gayet normal olması gerektiği gibi
Ama siz bu beklentilerinizle ona stres yüklüyorsunuz
O elaleme bir sorun bakalım 7 aylıkken bebekleri koşuyormuymuş konuşuyormuymuş
Neden doktorlara inanmazsınız anlmıyorum

Ben neden evladıma yüklenmek isteyeyim ki? Etrafımızdaki herkes bilinçli değil maalesef. Bende bir anne olarak "aaa daha yattığı yerden kalkıp oturamıyor mu?" , "aaaa bu çocukta hiç emekleme çabası yok" gibi sözler duydukça tedirgin oldum. İlk evladım. Zaten çok zor doğdu. Herkesin evladı kendine değerlidir. Kötülüğünü ister miyim?

32 haftalik dogmus. Normal bence. Bizimki 37 haftalik dogmustu. Hatta dogdugunda basini dik tutuyor adimliyor diye baya beklentimiz yukselmisti ama bizimkide o aylarda sizin bebeginiz gibiydi. Bence cok kasmayin. Bariz bir sorun olursa anlarsiniz. Her bebek farkli dediginiz gibi uc asagi bes yukari hepsi yapar belli donemlerde bazi seyleri hepsi ayni ayda ayni seyleri yapacak diye bir sey yok. Eger iciniz hic rahat etmiyorsa bi uzmana da gosterebilirsiniz ama bana gayet normal geldi anlattiklariniz.

32 haftalik dogmus. Normal bence. Bizimki 37 haftalik dogmustu. Hatta dogdugunda basini dik tutuyor adimliyor diye baya beklentimiz yukselmisti ama bizimkide o aylarda sizin bebeginiz gibiydi. Bence cok kasmayin. Bariz bir sorun olursa anlarsiniz. Her bebek farkli dediginiz gibi uc asagi bes yukari hepsi yapar belli donemlerde bazi seyleri hepsi ayni ayda ayni seyleri yapacak diye bir sey yok. Eger iciniz hic rahat etmiyorsa bi uzmana da gosterebilirsiniz ama bana gayet normal geldi anlattiklariniz.
Teşekkür ederim,sağolun🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Emekleme gelişim basamağı değil bence tutunup kalkması yakında başlar 1 aydır oturuyorsa normal geldi bana yeni yeni kasları güçlenecek biz sadece biraz herşeye acele ediyoruz bende öyleydim otururdu ya hiç sağa sola bile yönelmezdi oyuncaklarıyla oynardı hiç bir yere ulaşmaya çalışmazdı 8. Ayında sürünmeye başladı 12. Ayında emekledi ve 13. Ayda ilk adımlarını attı keşke anın tadını çıkarsaydım şuanda oturduğu yok

Back
X