Bebeğim :(

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
13.225
196.748
598
Merhaba kızlar, iyisiniz inşallah.. Ben bugün sabahtan beri cok kötüyüm. İçim karardı resmen.. Konu yavrum olunca içim çok kötü
Bugün bebeğimi aşıya götürdüm. 18 aylık oğlum. Doktor muayene etti. Parmağıyla bir yeri işaret edip oğluma "Bak, ne var orada?" deyip bakıp bakmadığını kontrol etti. Tekrarlardı bunu. Oğlum bakmadı oralara. Sonra ismiyle seslendi, seslendi bakmadı..

Sonra "Parmağıyla bir şeyleri işaret edip anne bak der gibi sana gösteriyor mu?"dedi. "Hayır" dedim
"Anne, baba, gel, git bir şeyler söyleyebiliyor mu?" Dedi. "Hayır"
"Anne bak, kırıldı. Bak, bozuldu." Der gibi bir şeyi sana getirip gösteriyor mu?" dedi. Yine "Hayır" dedim. Yok göstermiyor.. Ama o sırada çocuğun çok uykusu vardı. Huysuzdu. Bize cevap vermemesi normaldi gibi... Bende çocuğun hareketleri evde normalse bile özellikle dikkat etmemişim sanırım, bir de o anın stresiyle hep "Hayır, değil" deyip durdum.. Çocuk orada doktora da cevap vermeyince "acaba hep mi bu şekildeydi" diye düşündüm. Çok kötü oldum. Doktor "1.5 yaşındaki bebeklerin bunları yapması beklenir. Yapmazsa sıkıntı vardır." Dedi. Beni çok korkuttu. Çocuk psikiyatrisine gitmemizi istedi.

Eve gelince çocuğun karnını doyurdum, uyuttum. Uyanınca ismiyle seslendim, ne zaman seslensem döndü baktı. Bir yeri işaret ettiğimde, her zaman olmasa da baktı. Dönüp baktığında içime su serpildi ama şimdiye kadar bana bir yeri işaret edip gösterdiği hiç olmadı. Anne baba demiyor..

Ama oyuncaklarıyla oynayınca, arabasını elime veriyor sürmemi istiyor. Bunu yapıyor mesela.. Priz koruyucusunun, prize takıldığının farkında. Onu bir yerde bulsun oraya takmak istiyor. Bir şeylerin kapagını eşleştirebiliyor.

Bu arada doktor birde "Seslere duyarlılığı var mı, tepkileri var mı?" Dedi. Evet var. Ama "Elektirik süpürgesinin sesinden korkuyor" dediğimde bununda bir bulgu olduğunu söyledi. Nasıl yani.. Sonuçta 18 aylık bebek bu. Korkması anormal mi gerçekten? Sizin ki korkmaz mı?

"Yaşıtlarıyla oynuyor mu?"dedi. Yan yana gelince hepsi oyuncaklara dadanıyor zaten. Yani birbirleriyle çok bir uyum içinde olmuyorlar. Hatta birbirlerinin elinden oyuncak alıyorlar. O yaşta başka nasıl oynayabilirler ki? Anlayamadım ben. Ama içime de kurt düşürdü.

Psikiyatri doktoru ilaç veriyormuş galiba. Ben şuan ki durumda buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Neden ilaç içsin ki şimdi bu çocuk.. Ne ilacı içecek Sizce buna gerek var mı?

18-19 aylık bebeği olan arkadaşlar, içimi biraz olsun rahatlatmanıza çok ihtiyacım var. Sizin bebeğiniz bunlara tepki veriyor mu? Konuşuyor mu? Eliyle bir yeri işaret edebiliyor mu? Etmiyorduysa da ne zaman etmeye başladı..

Ah canımm sen doğal olarak baya panik olmuşsun kuzenimin çocuğu hiçbir şeye tepki vermiyordu ne seslere ne oyuncaklara gelişim geriliği olduğunu öğrendik. bence senin kuzunda Allah’ın izniyle bir sıkıntı yok. Benim çevremdeki çocuklar 1.5 yaşında hiç hatırlamıyorum bak kırıldı diyip bir şey getirdiğini. Sen gene takipte kal ama gönlünüde ferah tut

Canım sen psikiyatr değilsin ki o çocuğun neye ihtiyacı olup olmadığını bilesin. En kısa sürede götürün çocuğu ihtimal ile yaşanmaz asla. Eğer saglikliysa çocuğun için rahat eder yok değilse bir problem varsa en azından önlem alın ve hemen gereken tedaviye ve eğitime başlayın.

İlerde daha çok üzülmek istemiyorsan varsayımlar ve kulaktan dolma bilgilerle kendini kandırma oyalama ve çocuğun geleceğinden çalma.

Hayır endişe etmeyin boşuna sizi korkutmuş. Benim ikiz yeğenlerim 3 yaşına girecek daha yeni konuşmaya başladılar. Hiçbir doktorda korkutmadı.benim kızımda 1 buçuk yaşında şemsiyeden çok korkuyor ağlıyor ne var ki süpürgeden korkuyorsa

Canım korkma bebeğinin birşeyi yok gibi geldi bana ayrıca her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır hatta ikiz olanların bile, çok iyi hatırlarım okul da en son ben öğrenmiştim okuma yazmayı herkes benden önce öğrenmişti ben neredeyse 3. Sınıf'a geçtiğimde tam anlamıyla başladım yani demem o ki her çocuk farklıdır endişe etme henüz çok küçük bebeğin bu tanıyı koymak için doktor biraz hassas davranmış

Canım her bebek aynı ay gelince yürüyecek , konuşacak , bir şeyleri işaret edip gösterecek diye bir şey yokki . Birinin bebeği bakarsın 1 yaşında yürür diğerininki 10 aylıkken yürümüştür .
Geç konuşan çocuklar da var , görümcemin çocuğu da geç konuştu şimdi de susmak bilmiyor MaşAllah :)

18 aylık oğlum,
Anne baba demiyor.
Babaya çok benzyen bişeyi tekrar ediyor.

Komşumuzun köpeği var, o balkonu işaret ediyor hep, hangi sesi duyarsa duysun.

Yüksek seslerden korkuyor ağlıyor.

Doktordayken doktordan çok korkuyor ve asla iletişim kurmuyor.

Önce panik etmeyin. Benim oglum iki yasinda ve daha yeni yeni konusmaya basladi. Iki dil ile büyüyen cocuklar genelde daha gec konusmaya baslar. Bir kac ay önce doktora kontröle gittik ve onlarin dediklerinin hicbirseyi yapmadi. Oyuncak Verdiler mesela hic ilgilenmedi. Siz cocugunuzu daha iyi bilirsiniz tabi. Biraz zaman taniyin. Her cocuk ayni gelismiyor ve gelismek zorunda degil. Sorulanlari evde bir gözetleyin. Gercekten hicbirseyi yapmiyorsa tekrar konrrole gidersiniz.

Dediklerinizi yapıyorsa, bi tuhaflık yok sanki. Hani yine de ne olur ne olmaz bi doktor görsün illa ilaçtı filan düşünmeyin ama normal ya, anne-baba demeyebilir canı istemiyordur demez. Ama işte işaret ettiğiniz yere bakıyormuş, sürekli zaten bakamaz ki ilgisi dağılır.

19-20 aylık benim oğlan da, bazen bi bacağını değişik tutup yürürdü, yav gelişiminde mi bi şey var bu çocuğun ne oluyor filan huylanırdım, fark ettim ki canı öyle istediğinden yapıyormuş normal yürüyor-koşuyor. Ama işte bazen bacağını kasıyor bi değişik hallere giriyor, kendi kendine bir şeyler keşfediyor oynuyor.

Parmağımla işaret ederim ikiye baksa üçüncüye bakmaz.
Adını söylerim bazen sallamaz.
Elektrik süpürgesi sesi değil ama gök gürültüsünden ürküyor, muhtemelen çizgifilmden kaynaklı diyorum çünkü Harika Kanatları izliyordu, orada Bermudalı bir bölüm vardı şimşekler çakıyordu, boş bulundu bi korktu ondan, oradan kaldı sanırım diyorum.

Doktor abartmış gibi geldi bana, uykulu çocuk zaten ne umursayacak doktorun hareketlerini.

Ayrıca süpürge meselesine gelince , evde süpürgeyi açmadan önce çocuğumu götürüp kvalideme bırakırdım 3 yaşına kadar böyle oldu , korkuyordu çocuk ne yapayım , korkusunu yensin diye süpürgeyi çocuğun üstüne mi tutsaydım :)
Ha sonradan korkusu geçti bir bakıyordum süpürgenin üstüne oturmuş orasını burasını bozmaya çalışıyordu :))

Merhaba,
İşaret ederek size bir şeyleri göstermesi, heyecanını sizinle paylaşması gerekiyor. 12. Ayda başlıyor genelde bu farkındalık. Baba-dede gibi hece tekrarları yok mu hiç? Sizin söylediğiniz bir sözü taklit ediyor mu? Al ver komutunu anlıyor mu?

Bizim kreşe bi uzman gelmiş haberimiz yok sonradan bakıyorum nette kişi pedagog falan değil psikolojik danışmanlık ve rehberlik okumuş, oğluma kendince konuşması geri vs diye teşhis koymuş zerre tatmin etmedi beni, kresi de payladim zaten nasil haber vermeden çocuğumu teste tabi tutarsınız dedim ama yinede haftaya cumaya randevu aldım ben kontrol ettireyim de için rahatlasın

Anlattığınız kadarıyla çok da sıkıntılı görünmüyor normal gibi her şey üzmeyin kendinizi. Bizim gittiğimiz bi doktor da bu çocuk şaşı diye tutturmuştu. Kaç tane göz hastanesine götürdüm çok şükür sapasağlam çıktı gözleri zaten görünürde bi şey de yok. Bi doktor da gözleri iri olduğu için guatr var bu çocukta demişti sonra bana bakınca aaaa sizin de gözleriniz iriymiş dedi. Yani bazıları böyle saçmalayabiliyo ne yazık ki.

Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı. Bazı çocuklar böyle oluyo hepsi aynı gelişimi göstercek diye bi kaide yok. Şimdi öğretmenleri sınıfta kendini en iyi ifade eden çocuk diyolar. İçiniz rahatlamıştır inşallah biraz..

Ya otizmden ya da gelişim geriliginden suphelenebilir ancak bunların hiçbirinde ilaç tedavisi olmaz,uyaran zenginlestirmesi,çocuğa eğitsel aktivitelerle ,özel eğitim ile destek olunur.Sizin bebeğinize yönelik bireysel vakit ayırmaya ihtiyacınız var bence.Doktorda muhtemelen yapabildiği şeyi bile "hayır yapamaz" demissiniz.Ev işlerini bir kenara atıp çocukla bir süre birebir ilgilenen.Bu dönem konuşamama,akranlari ile oyun oynamama normaldir.Bebekler diyalog kurarak değil monolog konuşur ve bu şekilde oyun kurarlar.Siz de biraz takip edin içinize şüphe düşerse bir uzmana basvurursunuz.Cocuk psikiyatristi gelişim tarama testi uygulasin diye pedagog a yönlendirir.Siz de sakin olun benim kızım iki yaşına kadar konuşmadı ama konuşunca direk renkleri ve geometrik şekilleri söyledi.Ama bireysel ilgi olmadan bu olmuyor

Genede ihmal etme canim icin rahat olur ama bana normal geldi.
Buyuk kizim 3 yasini gecti kucukken oda hic isaret ile gostermezdi.
Gec konustu suanda yuvarlayarak konusuyor. Anlasilmasi zor, ben disinda kimse uzun cumlelerini kolay anlamaz..

Korkmabiseyi yoktur ama doktora gotur icin rahat etsin diye. Benim kucuk kizim hic agu vs ses cikarmadi 6 aylik olana kadar. Benimde icim icimi yemisti bilindigi gibi her cocuk ses cikarir buyuk kizimda gordugum her cocuk oyleydi. 2 psikiyatriye goturdum kizimi emin olayim diye sonra farkli bir cocuk doktoruna hepsi normal olabilir dedi her cocuk ayni olacak diye birsey yok dedi. 6 ayliktan sonra ses cikarmaya basladi 1 yasindada konustu. Buyuk kizimda 14 aylik yurudu 2 yasinda konustu vs telas etmeyin en iyi cocuk psikiyatrisleri anliyor goturun siz. Icinizde rahat eder

Bence burada denilene bakma sen. Uzman bir doktora götür olayı aynı bu şekilde anlat. En net bilgiyi bi uzman verebilir ama çok da korkma bence doktor abartmış olabilir

Gittiğin doktor felaket tellallığı yapmış. Bir problem olsa anlardın sen. Üzüleceğin bir durum yok bana göre. Benim yeğenim bebekken işine gelmeyince çatlasan patlasan bakmazdı. O yaşlarda bebekler oyuncaklarını paylaşmaz zaten. Henüz sosyalleşmemişlerdir o kadar. Boş yere telaş etme. Kızkardeşimin oğlu içğnde bir doktor lösemi teşhisi koyup, tahlillerde bir şey çıkmayınca, şimdilik lösemi değil ama olmayacağı anlamına gelmez dedi. Kardeşim endişeden yüzü kararmıştı, hiç gözümün önünden gitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…