bebeğim ne meme ne de mama emiyor

anneler bizim durumu yaşayan oldu mu hiç merak ediyorum. bebeğim 4 aylık meme reddi yapıyor 1 aydır. bende sağıp veriyorum fakat 120-180 ml içmesi gereken bebeğime anca 60 ml çıkartıyorum onu veriyorum. bir de doktor süt alerjisi olabilir dediği için raporlu mama olan aptamil pepti verdi tadı acı oldugu için istemedi bebelac pepti junior aldık onu da begenmedi. artık normal mama vereyim dedim bebelac goldu begenmedi. hipp verdim onu da cok kustu.

şimdi arkadaşlar ben ne yaoacagım ? bebeğim resmen aç geziyor. mememi almıyor mamada da sıkıntı yaşıyoruz üzülüyorum.
Burada sut alerjisi konusunda tecrubeli anneler var, onlar gelse baslik daha etkili olur aslinda sizin acinizdan o sebeple yaziyorum.

Yalniz alerji mamalarinin cidden tadi kotu bi donem kullanmak zorunda kalmistik oradan biliyorum, o yuzden kuzunun reddetmesine hic sasirmadim

L leylosvemecnun sanirim senin bebeginde sut alerjisi vardi, yanlis hatirliyorsam kusuruna bakma, su anneye bir destek olur musun?

Demek ki doktorda sorun var 6 aydan önce emen bebeğe su verilmez her doktor da bunu bilir bu yeni bir moda da değil. Kesin doktor 3 ayda da ek gudaya başla demiştir
Bana nefroloji uzmanı su vermemi söyledi ama benim oğlumun böbreğinde kum ve taş var. Mamaya her ölçek için 10 cc daha fazla su koyuyoruz ve günde bir çay kaşığı kadar da su içir demişti onu yapmadık mamasını sulu yapıyoruz sadece

Ben de bebeğime ilk günden ititbaren su verdim, çünkü su vermeyen tanıdıklarımdan ciddi böbrek sorunu yaşayanlar oldu. Ayrıca çocuğa damacanlayla su verilmiyor ki, su hayattır, dozu ayarlandığında hiç bir zararı olacağını sanmıyorum. Ayrıca Almanyada bebeğe 4 aylıkken ek gıdaya başlanıyor, yani bunu da uzmanlar öneriyor. Bence çok yargılayıcı olmamak lazım.
Sonunda anlayan birii ❤️

Benim bebeğim de öyleydi şuan 6 aylik yoğurt vs nr bulduysam yedirdim ona zarar vermeyecek seyleri sık sik da emzirdim ben dogar dogmaz su da verdim zemzem içiriyorum doğdun dan beri bana göre insanların vücudunun %70 i su olduğu icin suya ihtiyaçları olduğunu düşündüğüm için veriyorum birseyleri tattirmaya 3 aylikken basladim şuan 6 aylik herseyi yiyor 🧿
Anne sütünün %87'sinin de su olduğunu biliyor musunuz? Keşke biraz okusanız da sonra akıl verseniz. Kimseye 3 aylık bebeğine yemek ver tavsiyesinde bulunmayın. Gazdan perişan olur o bebekler. Size göre diye bir bilim yok. Midesini suyla dolduracağınıza sadece anne sütü vermeliydiniz. Yağ protein de var mı o zemzemde? Ben bir çocuğumda kullandığım ilacı doktora sormadan diğer çocuğuma veremiyorum korkumdan. Yazık günah hiç mi umurunuzda değil yeni doğan metabolizması gelişmemiş bebekler? Halamın ilk çocuğuna da basmışlar şekerli suyu, ne yedilerse damlatmışlar ağzına. Kadın 70 yaşına geldi hala vicdan azabı çeker, benim yüzümden öldü ben engel olamadım diye.

Anne sütünün %87'sinin de su olduğunu biliyor musunuz? Keşke biraz okusanız da sonra akıl verseniz. Kimseye 3 aylık bebeğine yemek ver tavsiyesinde bulunmayın. Gazdan perişan olur o bebekler. Size göre diye bir bilim yok. Midesini suyla dolduracağınıza sadece anne sütü vermeliydiniz. Yağ protein de var mı o zemzemde? Ben bir çocuğumda kullandığım ilacı doktora sormadan diğer çocuğuma veremiyorum korkumdan. Yazık günah hiç mi umurunuzda değil yeni doğan metabolizması gelişmemiş bebekler? Halamın ilk çocuğuna da basmışlar şekerli suyu, ne yedilerse damlatmışlar ağzına. Kadın 70 yaşına geldi hala vicdan azabı çeker, benim yüzümden öldü ben engel olamadım diye.
Benim halamın yedi bebeği ölmüş. Eskiler bu konuda örnek alınacak kişi değiller

Ben gayet okuyorum bebeğim de anne sütü hala aliyor zaten hanımefendi su vermedigim dönemde bebeğimin böbreklerinde sorun yaşadım bende internet den bilgi alip uydugum için dogar dogmaz peygamber efendimizin sünneti diye zemzem verdik sonra bir ay vermedik sıkıntı cekip idrarında sorun yasayinca da hastahaneye götürdük su vermemi söylediler düzeldi kafama göre hareket etmiyorum yani 3 aylıkken ek gıdaya başlattığımı da söylemedim sadece tadım yaptırdım sebze suyu yoğurt vs kaşık kaşık yedirmedim ayrıca çocuğuma verdiğim su bir iki çay kaşığı falan biberon biberon su içirmiyorum

Bana nefroloji uzmanı su vermemi söyledi ama benim oğlumun böbreğinde kum ve taş var. Mamaya her ölçek için 10 cc daha fazla su koyuyoruz ve günde bir çay kaşığı kadar da su içir demişti onu yapmadık mamasını sulu yapıyoruz sadece
Evet ama sizin durum farklı böyle bir durum yoksa verilmez

Ben gayet okuyorum bebeğim de anne sütü hala aliyor zaten hanımefendi su vermedigim dönemde bebeğimin böbreklerinde sorun yaşadım bende internet den bilgi alip uydugum için dogar dogmaz peygamber efendimizin sünneti diye zemzem verdik sonra bir ay vermedik sıkıntı cekip idrarında sorun yasayinca da hastahaneye götürdük su vermemi söylediler düzeldi kafama göre hareket etmiyorum yani 3 aylıkken ek gıdaya başlattığımı da söylemedim sadece tadım yaptırdım sebze suyu yoğurt vs kaşık kaşık yedirmedim ayrıca çocuğuma verdiğim su bir iki çay kaşığı falan biberon biberon su içirmiyorum
Tadım yaptırmak da ek gıda oluyor ama. Zaten ek gıdaya tadımla başlanıyor

yaa 6 aydan küçük ya hani bi sıkıntı olur korkusuyla cesaret edemedim
Bebeği emzirirken veya mama ile beslerken ihtiyaç duyduğu her şeyi alır. Bu nedenle ilk altı ay su veya çay gibi ek sıvılara ihtiyacı yoktur. Bebeğinizin böbrekleri on ikinci aydan önce tam olarak gelişmemiştir. Su zehirlenmesi (aşırı sıvı alımı) meydana gelebilir. Fazla su tüketimi bebeğinizin su ve mineral dengesini bozacaktır. Su zamanla vücutta ve aşırı durumlarda beyin hücrelerinde birikir.

Çevremde bir çok bebek böbrek sorunu yaşadı yazılmış bir yerde, bunu iyi okuyun. O bebeklerin niye böbrek sorunu yaşadığını anlamış olursunuz. Kaç yerde okudum, doktorlardan duydum, hatta biyolog birisine bile bizzat sormuştum doğru mu diye.

Benim oğlum bu davranışa 2 aylıkken başlamıştı hiç bir marka mama yemedi çok zor emzirdim şuan 5 yaşında hiç unutamıyorum o zamanları . Ek gıdayı da yemedi 3 sene yemek olayına uğraştım

Ben de doktorunuzun adını rica ediyorum, sağlık bakanlığına bildirmek istiyorum. Çekinmeyin sizlik bir şey değil, şanslıymışsınız ama her anne sizin gibi şanslı olmayabilir. Sebepsiz yeni doğan ölümü oluşan hastası var mı yok mu bir araştırılsın. Kuyu suyu içirebilirsiniz diyen doktorların lisansı elinden alınmalı.

merhaba yazılanları şaşkınlıkla okudum. Alerji konusunda bebekte kakada mukus ciltte reaksiyon egzama kızarıklık gibi yoğun kusmalar reflü karın ağrısı vs var mı ? Alerjide meme reddi olabiliyor. Annede diyet yapıyor eğer süt ürünleri ve yumurta hatta bazı yoğun alerjenler kesildikten sonra bebek memeye dönerse o zman evet alerjiden emmiyor diyebilirsiniz. Reflü açısından da bebeği değerlendirebilirsiniz... reflüyü sadece kusmadan ibaret sanan insanlar var sakın bu hataya düşmeyin. Ama eğer gerçekten alerjiden şüphe ediyosanız mutlaka alerji ve immünoloji bölümüne götürün doktor gerek görürse test yapar. Bebeğiniz daha çok küçük eğer gerçekten alerji varsa vereceğiniz normal mama işleri daha beter hale getirebilir. Bebek daha da huysuzlaşır...

Ben de doktorunuzun adını rica ediyorum, sağlık bakanlığına bildirmek istiyorum. Çekinmeyin sizlik bir şey değil, şanslıymışsınız ama her anne sizin gibi şanslı olmayabilir. Sebepsiz yeni doğan ölümü oluşan hastası var mı yok mu bir araştırılsın. Kuyu suyu içirebilirsiniz diyen doktorların lisansı elinden alınmalı.
Kuyu suyu ne alaka hanım efendi çocuğuma kuyu suyu verdiğimi k8m söyledi cocugum hastalandı götürdüm ve şu vermemi söylediler verdim ve düzeldi 6-7 sene tıp eğitimi almış insanlardan zeki olmanızı düşünmeniz çok komik vermeyin siz çocuğunuza sizene benim çocuğumdan

Ayy yeter laf anlatamiycam defolup gidin cevap yazmayın ya
Ek gıdaya başlamadım tadım yaptırdım diyorsunuz ek gıda zaten o oluyor bunu söyledim diye defol falan diyemezsiniz. Buyrun açın ek gıdaya nasıl başlanıyormuş zaten tadımlarla başlanıyor kimse kepçeyle beslemiyor çocuğu

Back
X