Bebeğim :(

İnşallah bir şey yoktur. Ama doktorun söylediklerini kulak arkası etmeyin ve başka bir doktora götürün.

Uykulu haliyle doktora pas vermemiş olabilir.benim kızda 18 aylik doktorla iletisim kurmayi hic sevmez ağlar hep doktorda ama evde herşeyi yapar ve süpürgeden çok korkar ama konuşur.evdeki hallerini iyi gözlemle ona göre doktora göturursun

Benim 2. Oğlum üç yaşında konuştu her çocuk bir olmuyo endisenizi anlıyorum ama doktorun dediklerinide kulak ardı etmeyin bir götürün sonuçta bişey kaybetmezsiniz belkide hiçbirşeyi yoktur doktorun husnukuruntusudur.
Acabalarla icinize dert olcagina götürün çocuğunuzu içiniz rahat olsun

Doktor tedbir amaçlı söylemiştir. Banada normal geldi ama ben olsam psikiyatr' a giderdim. Ne olur ne olmaz. Ağaç yaşken eğilir varsa bir problem ki hiç sanmıyorum erken müdahale ile çözülür.

Oncelikle sakin ol bu supheyi yasamis bi anneyim.benimkiler bos evhamdi cok sukur simdi senin yapman gerekenleri anlatayim.tv yi kapat bebeginle ilgilen psikiyatri bi gorsun icin rahatlar isaret parmagini kullanmasini ogretebilirsin onun parmagini tut ve bak bu cicek de.sonra cicek nerde de yapmazsa uzulme dedigimi uygula bi kac defa.

Cevapları okumadım ama doktor otizm var mı diye sorgulamak için sormuş soruları. varsa mümkün olduğu en kısa sürede tanı konulmalıdır. kesinlikle bir doktora götürün. elektrik süpürgesi konusu ise otizmli çocuklar seslerden aşırı rahatsız olur , gök gürlemesi ,elektrik süpürgesi gibi . 1 yaşını geçmiş bir çocuğun anne baba dede mama gibi basit kelimeleri söylemesi beklenir , göz teması kurması, sadece anneye ihtiyacı olduğunda değil diğer zamanlarda da iletişim kurması beklenir.
not: bir çocuk psikiyatri uzmanına mutlaka görünün, eğer bu belirtiler yoksa zaten içiniz rahatlayacaktır burdaki yok canım benim yengemgilin çocuğu 5 yaşında konuştu gibi yorumlarla hareket etmeyin, inşallah yoktur ama varsa ve geç kalınmış bir tanı olursa çok şey kaybedersiniz. ayrıca biliyorum ki kimse çocuğunun rahatsızlığını kabullenemiyor ,inkar ediyor . benim kuzenimin çocukları otizmli ,ama hala inkar ediyorlar...

Çocuk bu canim benim yegen iki yasina kadar kimseye tepki vermedi konusmadi adini söylüyordu cevap yoktu tepkide simdide susturamiyoruz

Ya işte dediğim gibi tv örneği de bi belirti diyorlar. Yani tek başına anlam ifade etmiyor ama 3-5 belirtiyle birleşince o zaman ciddileşiyor durum. Benim kızım sa aşırı hareketliydi hiperaktivite falan araştırırken çok şey öğrendim. Doktor akrabalarım da bilgilendirmişti. Gerçekten üstünde durulması gereken konular.

Şuan en azından anne demesi gerekmez mi?
20 aylık olmuş, siz de bir uzmana gitseniz lehinize olur derim.
Anne dedi birkaç ay ve bıraktı.
Yani işine gelen şekilde devam ediyor, hiç söylememiş olsa endişelenirdim.
Ama yine de bir pedagogla görüşeceğim, gelişimden ziyade sınırlama tanımaması ve fevri davranışları için.

Sizi endişelendirmek istemem ama bizim işine geldiği gibi davranıyor dediğimiz şeye tıp atipik otizm diyebiliyor
Şuanda anne baba hariç anlamlı en az 4 kelimesi olması lazım
Ben bu süreci oğlumla yaşadım, malesef tecrube edindiğim için konuşuyorum.

her ne olursa olsun siz yine de bir çocuk psikiyatristine götürün.

Çok panik yapma ama üzerine duş

Ben önceki cocuklarimda ay ay gelişim de neler yapması gerektiğini hep takip ederdim kilo boy öğrendiği şeyler yapabildiği şeyler vs

Bunlara dikkat et sürekli kontrol et baktın şüphelerin kuvvetli git doktora bazı çocuk biraz geriden gelebilir

Suan kızım 13 aylık abileri onun gibiyken anne baba diyordu

Kızım sadece mama baba diyor şuan gosterior bazı şeyleri

Açtırmak yada oynamak istediği şeyleri ihhh ihhh diyerek işaret ediyor ama bı yeri göstermeyi denemedim bı deneyeyim yarın

İns sorun yoktur ama takip te kal

Katılıyorum, kimse çocuğunu kıyaslasın, tedirgin olsun istemem ama anneler çocukların dil gelişimini takip etsinler, her çocuk aynı yaşlarda konuşmaya başlayacak diye birşey yoktur, konuşmaya başlama kardeşler arasında bile farklılık gösterir ama bebekler 6. aydan itibaren hecelemeye başlar, ba-ba, de-de gibi özellikle aynı hecelerden oluşan basit kelimeleri hecelemeleri gerekir, 1 yaşına geldiklerinde anne, baba, dede gibi kelimeleri söyleyebilirler, 2 yaşında 2 kelimelik cümleler kurabilirler, anne gitti, baba işte gibi. Yine altını çiziyorum, dil gelişimi her çocuk da farklıdır, 2 yaşına kadar konuşma sıkıntısı yaşayan çocuklar olabilir bu normal kabul edilir, 2 yaşına kadar konuşması yaşıtlarından geride olan çocukları mümkün olduğunca yaşıtlarıyla sosyalleştirmeye çalışmak, evde vakit geçirileceğindeyse onunla göz hizasında oyunla karışık kelimeler söyleyip dil gelişimini sağlamalı.

3 yaşında ortalama 500-600 kelime biliyor olmaları ve 3-4 kelimelik cümleler kurmaları gerekir, annem bana top aldı gibi.

4 yaşındaki bir çocuk artık düzgün cümleler kurabilir, kurduğu cümleler hem ailesi hem çevredeki kişilerce anlaşılır, kendini rahatça ifade edebilir.

Çocuklarınız 2 yaşını doldurmuşsa ve konuşma, kelime türetme, söyleneni algılama sorunu yaşıyorsa lütfen bir uzman yardımı alın.

Aynen öyle Mune'm.
Konuşma yoksa bile alıcı dil iyi olmalı. İletişim için çabası olmalı.

Bizim dün randevumuz vardı doktor bizimle konuştu biraz, genel olrak gelişimini sordu ne zaman diş çıkardı yürüdü konuştu gibi, sonra bizi çıkarıp 10 dk oğlumla yalnız kaldı, bizi içeri çağırdığında tipik 4 yaş erkek çocuğu dedi,kalemi arkadaşları gibi tutmuyo dedim 3 sene var ilkokula öğrenir sizde evde oyun hamuru oynatın mandal kıstırtın gelişecektir dedi

Eve dönerken oğluma sordum doktorla ne yaptınız diye sohbet ettik dedi

O gün buraya pür telaş yazmıştım
Beni destekleyen akıl veren yol gösteren konuda uzman üyelere ve tecrübeli annelere çok teşekkür ederim
Dilerim Allah bizi sınarsa bu sınav maddi olsun evlatlarımızla ve sağlığımızla olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…