bebeğim ne meme ne de mama emiyor

Bana emir veremezsiniz hayırdır ali kıran baskesnmi oldunuz basimiza hadi git o düşük zavalli egonu gerçek hayatta tatmin etmeye calis klavyede aslan kesilmek kolay buradan sana ekmek cikmaz
Güzel kardeşim klavyede takılmayacağım işte şikayet edeceğim diyorum, neden söyleyemiyorsun doktorun ismini? Çünkü hiçbir doktor böyle saçma salak tavsiyeler vermez :) kaynağın neresi olduğu belli

herşeyi deniyorum 1 aydır dediğiniz gibi amuda kalkıyorum resmen bazen alıyor bazen almıyor o da 2-3 dk anca ona şükrediyorum ama uzun uzun emmeyeli cok oldu ne kadar daha sürecek bu durum bilmiyorum cok yorucu :(

Sizi çok iyi anlıyorum:( ama uzun sürmeyecek annesi geçici bir dönem, az biraz sabır her annenin başından geçiyor bu durumlar. Atak dönemleri olunca x2 oluyor herşey :(

anneler bizim durumu yaşayan oldu mu hiç merak ediyorum. bebeğim 4 aylık meme reddi yapıyor 1 aydır. bende sağıp veriyorum fakat 120-180 ml içmesi gereken bebeğime anca 60 ml çıkartıyorum onu veriyorum. bir de doktor süt alerjisi olabilir dediği için raporlu mama olan aptamil pepti verdi tadı acı oldugu için istemedi bebelac pepti junior aldık onu da begenmedi. artık normal mama vereyim dedim bebelac goldu begenmedi. hipp verdim onu da cok kustu.

şimdi arkadaşlar ben ne yaoacagım ? bebeğim resmen aç geziyor. mememi almıyor mamada da sıkıntı yaşıyoruz üzülüyorum.
Siz herkesin yaşadığı geçici meme reddi yasamissiniz. 3. Ayda bende yaşadım ayakta gezinerek şarkılar söyleyip ziplatraak emzirme süresini uzattim. Mama veya sagdigim sütü verdim fakat biberonla değil . Biberon meme reddinin ana sebebi olmuş sizde. Biberon yerine kaşık biberon veya küt uçlu silikon alistirma bardaklariyla verin bol bolda emzirme çalışmaları yapın yapabildiğiniz kadar uzatın emzirme süresini.

Ben de bebeğime ilk günden ititbaren su verdim, çünkü su vermeyen tanıdıklarımdan ciddi böbrek sorunu yaşayanlar oldu. Ayrıca çocuğa damacanlayla su verilmiyor ki, su hayattır, dozu ayarlandığında hiç bir zararı olacağını sanmıyorum. Ayrıca Almanyada bebeğe 4 aylıkken ek gıdaya başlanıyor, yani bunu da uzmanlar öneriyor. Bence çok yargılayıcı olmamak lazım.
Evet Danimarkadada 4. Ayda ek gıda başlatılıyor ben yinede içim rahat etsin diye 4,5 ayda tadımlara başlattım şuan oğlum resmen her öğün kendini yırtıyor ona birşeyler yedireyim diye çok istekli ayrıca öğün sonrası suyunuda içiriyorum kesinlikle buna ihtiyacı var

Valla ben de o dönemler bişey yaşadım ama atak mı yoksa alerjiden mi bilmiyorum. Çareyi sessiz ve loş ortamda emzirmekle bulmuştum, en kötü ihtimal internetten kolik müziği diye aratırsanız onu açıp emziriyordum ek olarak.
Alerji maması için doktor bana vanilya özü kullanabilirsin demişti, çok şükür mamaya ihtiyaç olmadı ama kullandırıyorlarmış öyle

Evet Danimarkadada 4. Ayda ek gıda başlatılıyor ben yinede içim rahat etsin diye 4,5 ayda tadımlara başlattım şuan oğlum resmen her öğün kendini yırtıyor ona birşeyler yedireyim diye çok istekli ayrıca öğün sonrası suyunuda içiriyorum kesinlikle buna ihtiyacı var
İşte bunu söyleyince cahil oluyoruz,bilimsel makale ıvır zıvır anlatılıyor. Halbuki bakın sizin de dediğiniz gibi bilime önem veren ülkelerde bu öneriler yapılıyor. Zaten kesinlikle su vermeyin denmiyor, bebeğin karnı doymasın diye önerilmiyor sadece. Biz de el kadar bebeğe damacana içirmiyoruz. Ayrıca ben de erken başladım ve kızım 22 aylık, ben bugüne kadar yemek seçtiğini bilmem.

Konu sahibi bu aylarda her bebekte olur bu durum hemen hemen. Üstünüzü soyunup bebeği de sadece bezle bırakıp bolca sarılın sıcak bir ortamda. Birinden yardım alın duşta suyun altında sarılın. Onun meme ucunu bulup emmesine müsade edin, zorlamadan. Bu aşamada kaçırmayın emzirme sürecini, biraz çabalayın emsin 2 sene.
çok çabalıyorum ama asla kabul etmiyor :(

Back
X